Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Miele Stofzuigers in 2022

Ongetwijfeld heb je wel eens van Miele gehoord en hoogstwaarschijnlijk ook van Miele stofzuigers. Als je zelf nooit een Miele stofzuiger in huis gehad hebt dan ken je wel iemand die er nu een in huis heeft. Miele stofzuigers zijn enorm populair door hun gebruiksgemak, betrouwbaarheid en hun brede assortiment. Het brede assortiment zorgt ervoor dat voor elk soort specifieke wensen wel een model te vinden is. Toonaangevende vooruitgang, technische perfectie en de best kwaliteit vormen de Miele-filosofie.

De nieuwste modellen van Miele zijn krachtiger dan ooit en werken vaak erg stil, zo stil dat zelfs jouw hond niet aan zal slaan. Bepaalde modellen hebben zelfs een geluidsuitstoot van maximaal 69 dB, dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de vaatwasser of wasmachine. Deze apparaten draaien soms voor een erg lange tijd, dankzij het gebruiksgemak van Miele stofzuigers hoef je zelfs dit stille geluid maar voor geringe tijd aan te horen. De nieuwste modellen zijn geschikt voor allerlei ondergronden, variërend van parket vloeren tot tapijt of de bekleding van uw auto. Dankzij de constant verbeterende technologie liggen de modellen nog prettiger in de hand.

Ook een Miele stofzuiger heeft allerlei verschillende functies en accessoires die je erbij kunt kopen. Denk hierbij aan speciale borstels, maar ook filters die geschikt zijn voor mensen met een allergie, stofzuigers zonder zak en nog meer bijkomstigheden. Wij willen je graag kennis laten maken met de 5 beste stofzuigers van Miele.

Lees ook:

Miele stofzuiger - Top 5

Door het enorm brede assortiment van Miele kan het lastig zijn om een keuze te maken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een top-5 lijst samengesteld met onze keuze aan Miele stofzuigers. Deze modellen variëren in hun specialisatie waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. Na het lezen van dit artikel kun je zelf gemakkelijk bekijken welk model het beste aan jouw wensen voldoet.

5. Miele Classic C1 Junior EcoLine

Het eerste model op deze lijst is uit de Miele Classic familie en is een model wat uitspringt op zijn zuinigheid. Ondanks de zuinigheid is het dit een krachtige Miele stofzuiger met een actieradius van 9 meter, met een vermogen van 650 Watt maak je gemakkelijk veel verschillende ondergronden schoon. Dankzij de EasyLock zuigbuis met uniek insteeksysteem kun je het model gemakkelijk kleiner maken om in de kast op te bergen of mee te nemen naar een andere locatie zoals het werk.

Ook wordt de zuigmond zeer eenvoudig vastgezet aan de achterkant van de Miele stofzuiger. Met enkel één klik zit de zuigmond vast, tevens kun je met een tweede klik de hangreep vastzetten op de zuigbuis. Deze verbinding zal niet onderbroken worden tenzij je simpelweg op de losmaak knop drukt. Miele heeft ooit als pionier de sledestofzuigers met metallic lak geïntroduceerd en sindsdien is Miele altijd een van de koplopers geweest als het aankomt op fraaie designs. Tegenwoordig kan je een Miele stofzuiger kopen met zogeheten PearlFinish-Lak.

Dit Miele model wordt standaard geleverd met 4 borstel types: combizuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond en een Meubel zuigmond. Met slechts 429 bij 220 bij 460 mm is het een zeer compact model met een gewicht van minder dan 6 Kg. Miele apparaten komen standaard met 2 jaar garantie, vaak is dit echter niet nodig omdat deze modellen zeer eenvoudig te repareren zijn.

We raden dit model aan voor mensen die op zoek zijn naar een compacte stofzuiger met een toch verrassend krachtige motor. 

4. Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline

Het volgende model is de Miele Blizzard CX1 Excellence Econline, een model met dezelfde Ecoline kwaliteiten als de bovenstaande. In de praktijk een ander model aangezien deze Miele stofzuiger zich vooral onderscheid op harde vloeren. Het model heeft een erg sterke zuigkracht wat er voor zorgt dat zelfs de minuscule stofdeeltjes op harde vloeren opgezogen worden. De Hepa 13 filter zorgt ervoor dat maar liefs 99,95% van alle stofdeeltjes opgezogen worden. Dit zorgt ervoor dat dit een uitstekend model is voor iedereen met een stofallergie of simpelweg een afkeur tegen stofdeeltjes. 

Deze Miele stofzuiger wordt zonder zak geleverd, dit komt omdat hij geen stofzuigzak nodig heeft om te werken. Een ingebouwd filter systeem zorgt dat grof vuil in een ander reservoir beland dan de fijnere stofdeeltjes, deze gaan overigens ook door een fijnstoffilter. Het prettige van deze scheidingsfunctie is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat alle stofdeeltjes zich weer door jouw kamer verspreiden bij het legen van de stofzuiger.

Met 8,7 Kg is dit model een stuk zwaarder dan het bovenstaande model en over het algemeen een zwaar model in verhouding met de meeste andere Miele stofzuigers. Hiervoor heeft Miele de Blizzard CX1 Excellence uitgerust met eenvoudige voetbediening zodat je niet hoeft te bukken. Voor mensen met rugklachten is dit ideaal.

Voor lastig bereikbare plekken wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een kierzuigmond. De meegeleverde meubelzuigmond is natuurlijk geschikt voor het reinigen van meubels. De combizuigmond zorgt dat het model ook prima inzetbaar is op ondergronden die minder hard van stuk zijn zoals vinyl.

3. Miele Complete C2 Black Pearl

De Miele Complete C2 Black Pearl is een vergelijkbaar model met de bovenstaande in de zin dat hij ook zeer efficiënt is in het oppikken van zeer kleine stofdeeltjes. Eveneens werkt dit uiteraard beter op harde vloeren, maar ook zeer goed op zachtere ondergronden. De HEPA 13 filter is ook een onderdeel van deze Miele stofzuiger zodat je kan rekenen op een opname van 99,95%. Dit model weegt echter maar minder dan 7 Kg wat hem aanzienlijk lichter maakt dan de bovenstaande.

Deze Miele stofzuiger wordt standaard geleverd met een combizuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond en een meubelzuigmond. De combizuigmond maakt het ook mogelijk om deze Miele stofzuiger te gebruiken op laagpolig tapijt. De nadruk ligt hier op laagpolig. Als je een hoogpolig tapijt hebt kun je beter kiezen voor een ander model. 

Met 80 dB is het model relatief luid wat een probleem kan zijn voor bepaalde mensen. Wel is het model erg gemakkelijk compact te maken zodat je hem gemakkelijk op kan bergen in de voorraadkast. De stofzuiger beschikt over een actieradius van 10 meter. Tevens werkt dit model door middel van stofzuigzakken in tegenstelling tot het bovenstaande model.

Het is een relatief goedkope Miele stofzuiger met een extreem goede zuigkracht op harde vloeren. Dit model is hierdoor zeer geschikt voor mensen met een aversie tegen stofdeeltjes en die ook niet de behoefte hebben om veel geld uit te geven aan een nieuwe stofzuiger. 

2. Miele Complete C3 Score Red Powerline

Het volgende model is de Miele Complete C3 Score Red Powerline en is zowel geschikt voor harde als zachte vloeren. Deze Miele stofzuiger beschikt over een revolutionair Air Clean filtersysteem, bestaand uit 12 lagen. Al deze lagen zorgen voor optimale hygiëne waardoor meer dan 99,9% van de zelfs kleine stofdeeltjes zonder moeite opgezogen worden, dus ook op zachtere ondergronden. Hierdoor is hij ook uiterst geschikt voor mensen met een allergie. Het model wordt geleverd met 3 verschillende toebehoren: meubelzuigmond, kierenzuiger en een reliëfborstel met zacht natuurhaar. Om al dit makkelijk en schoon op te bergen zit het stofvrij onder de klep, hierdoor ook altijd bij de hand.

Deze Miele stofzuiger heeft een prettig lang snoer van maar liefst 8,5 meter wat hem ideaal maakt in de grotere ruimtes. Een voetbediening op de stofzuiger zorgt ervoor dat je nooit hoeft te bukken tijdens het bedienen van de stofzuiger. Al met al maakt dat dit model een zeer comfortabele editie die op een breed scala vloeren inzetbaar is en in ruimtes van variërende groottes.

Met 77 dB is het een niet enorm, maar wel relatief luide stofzuiger in de Miele stofzuiger familie. Het gewicht ligt boven de 7 Kg maakt het is wel een vrij licht model en wat hij inlevert voor een gebrek aan stilte krijg je dubbel en dwars terug in flexibiliteit en prijs kwaliteit verhouding. Dit flexibele model werkt door middel van stofzuiger zakken, bij voorkeur Miele stofzuigerzakken. 

1. Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Er kan er maar één de beste Miele stofzuiger zijn, en die hebben we natuurlijk voor het laatst bewaard. Ons laatste model op deze lijst is de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline en tevens een model wat excelleert op harde vloeren. De zuigkracht is erg sterk, maar wordt aanzienlijk minder op zachtere ondergronden. Net zo als het vorige model heeft dit model een slang van 8,5 meter wat hem zeer geschikt maakt voor het standaard huis of een grote kamer.

Dit Miele stofzuiger model is als beste uit de test gekomen door de consumentenbond, eerst in april 2018, maar ook afgelopen jaar in september 2020. Mede dankzij dit kon deze stofzuiger natuurlijk niet ontbreken op onze top-5 lijst. Dit Miele model wordt standaard geleverd met een combizuigmond zodat hij ook inzetbaar is op laagpolig tapijt. Verder wordt dit model ook geleverd met de bekende kierenzuigmond, extra meubelborstel en reliëfborstel met natuurhaar. Dit alles op dezelfde manier onder de klep opgeborgen als bij het bovenstaande model.

De Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline staat bekend als een instapmodel met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Een ruime actieradius van 12 meter met een sterke zuigkracht en prettige meegeleverde items zorgen ervoor dat ieder standaard huishouden ruim voldoende heeft aan deze Miele stofzuiger.

Geraadpleegde bronnen