Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Bosch Droger? Ons advies en de Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch droger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch droger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. 

Veel leesplezier!

Onze keuze

Bosch WTX88MK0FG - Serie 8

Bosch WTX88MK0FG – Serie 8


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch droger 2023 - Top 5

5. Bosch WTN83202NL – Serie 4

De eerste Bosch droger in onze lijst heeft energielabel B. Hierdoor is hij nog wel zuinig, maar het kan altijd nog beter. Dit komt door het feit dat het een condensdroger is en hij dus op hoge temperaturen jouw wasgoed droogt. Hij is helaas niet te bedienen via een smartphone app, maar dat maakt de kwaliteit er zeker niet minder op. 

Dankzij de vochtigheidssensor zal de Bosch droger zelf beslissen wanneer het tijd is om het programma te stoppen. Zo draait hij nooit langer dan nodig is. Aan het einde van elk programma hoor je een geluidssignaal zodat je precies weet wanneer hij klaar is zonder van de bank af te hoeven komen.  Je kunt gebruik maken van 15 verschillende programma’s waaronder delicate stoffen, katoen, koud, kreukherstellend, sportkleding en meer. Dankzij het SensitiveDrying systeem zal jouw kleding altijd mooi blijven tijdens het drogen. Het is ook mogelijk om EcoPerfect te selecteren. Hierdoor draait het droogprogramma energiezuinig.

Er past ongeveer 7 kilogram aan wasgoed in de trommel. De standaard programmaduur is 119 minuten met een geluidsniveau van 65 dB. Jaarlijks verbruik je ongeveer 499 kWh met deze Bosch droger. Natuurlijk is er ook 2 jaar fabrieksgarantie aanwezig en komen de monteurs de droger bij jou thuis repareren als er iets niet naar behoren werkt. Zo kan het apparaat gewoon op zijn plek blijven staan en hoef jij niet met een zwaar toestel te sjouwen.

Bosch WTN83202NL

Bosch WTN83202NL – Serie 4

4. Bosch WTR88T00NL – Serie 6

We zien bij de Bosch WTR88TT00NL – serie 6 al gelijk een verbetering in energielabel, deze Bosch droger heeft namelijk energielabel A+++. Hiermee is het een van de zuinigste modellen op de markt. Deze Bosch droger werkt niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens zeer stil met 64 dB. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de droger nooit langer bezig is dan nodig.

Er wordt gebruik gemaakt van AutoDry technologie waardoor jouw kleding altijd op de juiste manier wordt gedroogd. Het wasgoed wordt beschermd tegen hoge temperaturen en zal niet beschadigd raken of krimpen. We zien bij deze droger ook een speciaal programma voor sportkleding. Deze worden op lage temperaturen gedroogd zodat het textiel goed in vorm blijft. Er zijn in totaal 15 verschillende programma’s die je kunt gebruiken inclusief handdoeken, superkort, kreukherstellend en overhemden. Uiteraard is het mogelijk om een timer in te stellen zodat de Bosch droger pas in de daluren zal gaan draaien.

Deze Bosch droger maakt ook gebruik van een antiVibration-wand. Hierdoor staat de warmtepompdroger stabieler en zullen er minder trillingen zijn. Het geluidsniveau wordt hierdoor ook verminderd. Ook wordt er gebruik gemaakt van een kinderslot zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren met kleine vingers die nieuwsgierig zijn. Het apparaat weegt wel 50,6 kilogram, zorg er dus voor dat je hulp inschakelt om het apparaat naar de juiste plek te tillen.

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 droger

Bosch WTR88T00NL – Serie 6

3. Bosch WTR88TE0FG – Serie 6

Ook deze Bosch droger heeft weer energielabel A+++ waardoor hij ontzettend zuinig is. Tevens zien we ook weer die AntiVibration-wand weer terug waardoor het apparaat stabiel staat, minder trillingen veroorzaakt en een verminderd geluidsniveau heeft. Ook zijn er weer 15 programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder overhemden, kreukherstellend, katoen, dons, extra snel en handdoeken.

De AutoDry technologie die gebruikt wordt zorgt ervoor dat jouw kleding altijd op de juiste manier gedroogd wordt zodat alles zo goed als nieuw uit de droger komt. Dankzij SensitiveDrying geniet je van de beste droogprestatie. Hierbij wordt er warme milde lucht aan alle kanten van de trommel ingeblazen, waarna het zacht ronddraait met de soft-meenemers. Het wasgoed blijft hierdoor niet plat op de trommel liggen waardoor je zacht wasgoed krijgt zonder kreuken. Heb je een keer haast? Gebruik dan het superkort40 programma. Hiermee wordt jouw was binnen 40 minuten gedroogd.

Het is met deze Bosch droger mogelijk om gebruik te maken van eindtijduitstel en je kunt ook zelf de programmaduur instellen. En ben je nog een paar sokken tegenkomen die in de wasmachine verstopt zaten? Dan kun je deze gewoon tijdens een huidig programma toevoegen. Bij normaal gebruik ben je jaarlijks ongeveer 39 euro aan energiekosten kwijt voor dit apparaat en 176 kWh. Er is helaas geen energiebesparingsfunctie aanwezig, maar je kunt de droger natuurlijk ook tijdens de daluren laten draaien.

Bosch WTR88TE0FG

Bosch WTR88TE0FG – Serie 6

2. Bosch WTU87600NL – Serie 6

Het blijkt maar dat serie 6 een ontzettend goede lijn was, want ook deze Bosch droger draagt weer energielabel A+++ met zich mee. De condensor van de Bosch WTU87600NL is zelfreinigend. Hierdoor heb je minder onderhoud aan het apparaat en heb je meer tijd voor wat echt belangrijk is. Ook hier wordt er weer gebruik gemaakt van DUO-tronic waardoor het vochtniveau automatisch gemeten wordt zodat het programma niet langer draait dan nodig is. 

Je kunt kiezen uit 14 verschillende programma’s om jouw wasgoed met beleid te wassen. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 148 minuten, maar het is mogelijk om dit te verkorten. Heb je bijvoorbeeld echt dat ene shirt nodig voor het etentje vanavond? Dan kun je het superkort40 programma gebruiken. Binnen 40 minuten is jou was droog en kun je het gewoon weer dragen. Ook is er een speciaal programma voor sportkleding zodat deze zijn vorm behoudt, aangenaam blijft voelen en natuurlijk ook gewoon schoon en droog is. Wil je graag dat jouw wasgoed extra hygiënisch gedroogd wordt? Maak dan gebruik van het AllergiePlus programma.

Gemiddeld ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan het gebruik van deze Bosch droger. Dit komt neer op 177 kWh per jaar. Het apparaat produceert ongeveer 64 dB geluid tijdens het drogen waardoor het als een redelijk stil model ervaren wordt. De droogcapaciteit is 8 kilogram waardoor deze Bosch droger geschikt is voor middelgrote gezinnen.

Bosch WTU87600NL

Bosch WTU87600NL – Serie 6

1. Bosch WTX88MK0FG – Serie 8

Er kan er natuurlijk maar één de beste Bosch droger zijn. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de Bosch WTX88MK0FG – serie 8 is. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een nieuwer model. Het apparaat heeft energielabel A+++ gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is. Er wordt hier tevens ook weer gebruik gemaakt van een zelfreinigende condensor waardoor je minder onderhoud hoeft te verrichten aan het apparaat.

Je kunt gebruik maken van 11 verschillende programma’s om jou was droog te krijgen waaronder overhemden, dons, kreukherstellend, beddengoed, sportkleding en nog veel meer. Gemiddeld duurt zo’n programma ongeveer 215 minuten. Hoewel dat lang klinkt, moet je niet vergeten dat dit apparaat ontzettend zuinig is. Je bent jaarlijks ongeveer 44 euro kwijt aan het gebruik van deze Bosch droger met een droogcapaciteit van 9 kilogram. Het ActiveAir programma is een goed voorbeeld van hoe deze Bosch droger energiezuinig werkt. Met het ActiveAir programma wordt jouw wasgoed door hete lucht gedroogd. De lucht wordt economisch verwarmd waardoor je tot 60% minder energie gebruikt en nog steeds een perfect resultaat hebt. Ook is het mogelijk om het AllergiePlus programma te gebruiken voor mensen met een allergie of een gevoelige huid.

Uiteraard is hier ook weer sprake van een fabrieksgarantie van 2 jaar. Mocht er toch iets niet naar behoren werken, dan zullen de monteurs naar jouw huis komen om het apparaat te repareren. Zo hoef jij niet met 55,5 kilogram naar de winkel te gaan sjouwen en blijft alles gewoon op zijn plek staan.

Bosch WTX88MK0FG - Serie 8

Bosch WTX88MK0FG – Serie 8

Hoe lang gaat een Bosch droger mee? 

De levensduur van een Bosch droger hangt samen met het aantal droogbeurten. Met een Bosch droger kan je gemiddeld zo’n 3750 keer drogen. Dat is heel veel en een gemiddeld huishouden kan er dan ook maar liefst 24 jaar mee doen. Bij aankoop van een Bosch droger kan je er daarom zeker van zijn dat deze een hele tijd mee gaat. 

Wat is de beste Bosch droger op dit moment? 

Op dit moment is de beste droger de Bosch WTU87675NL – Serie 6. Wij hebben onafhankelijk heel veel drogers vergelijken en beoordeeld en vinden dit de beste droger op de markt. Lees onze uitgebreide review over dit product op deze pagina. 

Wat is het verschil tussen een Bosch condens- en een Bosch warmtepompdroger? 

Het grote verschil tussen een Bosch condensdroger en een Bosch warmtepompdroger is dat een warmtepompdroger de warme lucht hergebruikt terwijl een condensdroger dat niet doet. Een Bosch condensdroger droogt met een hogere temperatuur en blaast deze hete lucht vervolgens naar buiten. Je moet daarom een lucht afvoerslang op je condensdroger aansluiten. Ook gebruikt een condensdroger daardoor meer energie en is deze niet zo milieuvriendelijk. Een Bosch warmtepomp droger gaat efficiënter met de warme lucht om en blaast deze steeds opnieuw de trommel in. Daardoor is deze een stuk zuiniger en beter voor het milieu. De meeste warmtepomp drogers hebben dan ook energielabel A.

Wat kost een droger van Bosch? 

Een droger van Bosch kost tussen de €459 en €1029. Hoe geavanceerder hoe duurder. Afhankelijk van jouw eisen en budget is er altijd wel een geschikte wasdroger te vinden. In dit artikel hebben wij de 5 beste Bosch drogers uitgelicht en beoordeeld. Als je op zoek bent naar een goedkoper model dan raden wij de Bosch WTN83202NL – Condensdroger aan. Maakt prijs iets minder uit en wil je een wasdroger van de beste kwaliteit dan is de Bosch WTX88MK0FG – Serie 8 waarschijnlijk iets voor jou. 

Hoe wij wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen