bosch gereedschap 2021

Bosch Gereedschap

Als je gaat klussen wil je natuurlijk het beste gereedschap gebruiken. Laat Bosch gereedschap nu net bekend staan om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. De robuuste producten van Bosch staan bekend om hun lange levensduur. Je zou gereedschap van Bosch kunnen zien als één van de pioniers op het gebied van elektrische gereedschappen. Het is een Duits bedrijf wat zich jarenlang staande heeft weten te houden als een van de beste merken op de markt. Het assortiment is zeer uitgebreid waardoor je van vrijwel elk gereedschap wel een Bosch variant kunt vinden. 

Bosch gereedschap is te verdelen in twee verschillende gradaties. Deze gradaties laat Bosch goed zien door zijn gereedschappen kleurencodes toe te wijzen. Het gereedschap voor doe-het-zelvers heeft een groene kleur. De professionals kunnen genieten van een blauwe kleur. Natuurlijk betekent dit niet dat je als fanatieke klusser niet ook een blauw stuk gereedschap kunt kopen van Bosch. Naast gereedschap levert Bosch ook huishoudelijke apparaten, en hebben zij een groot aandeel gehad in de opkomst van de auto’s. Veel auto’s worden gemaakt met onderdelen die Bosch levert. Al met al is Bosch gereedschap een sterk en betrouwbaar merk waar je altijd wel op kunt vertrouwen om de klus te klaren.

Het merk Bosch

Bosch bestaat al sinds 1886. In dat jaartal stichtte Robert Bosch de ‘Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek’ in Stuttgart, Duitsland. Uiteraard wist de heer Bosch nog niet wat voor gerenommeerd merk hij op dat moment aan het stichten was. Vanaf het begin werd Bosch al gekenmerkt door innovatieve kracht en sociale betrokkenheid. Het begon allemaal met fijnmechanische en elektrotechnische werkzaamheden, maar het bedrijf is pas echt gaan groeien toen hij gevraagd werd een magneetontsteking te maken voor een stationaire motor in lijn met een bestaand ontwerp. De heer Bosch wist de magneetontsteking beter te ontwerpen en werd de enige leverancier van een echt betrouwbare ontsteking.  In 1902 werd ditzelfde product nogmaals verbeterd en werden we geïntroduceerd aan het hoogvoltage magneetontstekingssysteem met bougie. Dit baande de weg voor Bosch om een wereldwijd toonaangevend leverancier voor de automobielindustrie te worden.

Vanaf 1926 vernieuwde Bosch zijn portfolio. Hij verbeterde producten en ontwikkelden deze tot het stadium van serieproductie, zoals bij elektrische gereedschappen en thermotechnologie, in combinatie met nieuwe uitdagingen zoals radio- en televisietechnologie. In 1927 zag Bosch-ingenieur Hermann Steinhart bijvoorbeeld een apparaat in zijn testwerkplaats dat hem fascineerde. Het ging om de “Fortex”. Deze had een geïntegreerde motor in zijn handgreep. Het concept hiervan werd in de daarop volgende jaren ontwikkeld om de eerste boorhamers te maken. 

Ondertussen is Bosch uitgegroeid tot een zeer grote naam op allerlei gebieden. In 2016 had het bedrijf meer dan 375.000 medewerkers in dienst wereldwijd. Ze zijn een van de grootste ondernemingen in Duitsland, en zijn actief in meer dan 150 landen. Wij laten jou graag meer kennis maken met dit uitstekende merk. We zullen beginnen door wat meer uitleg te geven over die groene en blauwe gereedschappen, en wat precies het verschil is tussen de twee soorten.

Het assortiment van Bosch

We beginnen met de groene lijn. De gereedschappen met een groene kleur zijn in principe bestemd voor doe-het-zelvers. Het gereedschap uit de groene lijn is op zo’n manier gemaakt dat je op een snelle manier klusjes rondom het huis zou moeten kunnen uitvoeren. Tevens is het ook belangrijk dat de machines niet te ingewikkeld zijn. Iedereen zou deze gereedschappen moeten kunnen gebruiken zonder al te veel moeite. Het groene assortiment is vooral bedoeld voor licht gebruik. Hoewel het misschien klinkt alsof de groene lijn daarom niet veel aanbod heeft, is het assortiment toch ontzettend groot. In de groene lijn bevinden zich bijvoorbeeld stofzuigers, maar ook accuboormachines, multitools, lijmmachines, hoge drukreinigers, digitale meetgereedschappen, slijpmachines en nog veel meer. Voor de hobbyklusser is er genoeg keuze. Ook de producten uit de groene lijn zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn er ook vele accessoires beschikbaar voor de Bosch gereedschappen. Het gaat dan vooral om accessoires die het klussen eenvoudiger maken.

De blauwe lijn is bedoeld voor professionals. Dit kun je terugzien aan de kracht, maar ook aan hoe uitgebreid het gereedschap is. Over het algemeen hebben professionals meer en grotere eisen dan doe-het-zelvers. Waar doe-het-zelvers al tevreden zijn met een degelijk product, wilt een professional ook dat het beste resultaat binnen de kortste keren bereikt kan worden. Het zijn allemaal stuk voor stuk krachtige apparaten waardoor je zware klussen zeker kunt klaren met Bosch gereedschap. Ook de blauwe lijn heeft weer een ontzettend groot assortiment waar je uit kunt kiezen als professional. Denk hierbij aan breekhamers, afzuigsystemen, hete lucht pistolen, diamanttechnologie en nog veel meer. Natuurlijk heeft de blauwe lijn ook een uitgebreid assortiment van accessoires. Deze accessoires zijn vooral gericht op het duurzaam maken van het product, maar natuurlijk ook op het makkelijker maken van het werk.

Dat er een blauwe en een groene lijn is wilt niet zeggen dat je geen product kan kopen uit een andere lijn dan waar jij onder zou vallen. Als doe-het-zelver kun je best een product uit de blauwe lijn kopen wanneer dit beter past bij jouw behoeften. En als professional kun je ook zeker wel een geschikt product in de groene lijn vinden wanneer je het niet vaak zult gebruiken en slechts lichte werkzaamheden verricht. De vraag is echter of het apparaat voldoet aan jouw behoeften. Ben je een doe-het-zelver? Dan zou het best zo kunnen zijn dat je meer betaalt voor een apparaat uit de blauwe lijn, die uiteraard meer mogelijkheden heeft, terwijl je die mogelijkheden helemaal niet gaat gebruiken. En andersom voor professionals precies hetzelfde. Dit is altijd een keuze die je zelf zult moeten maken, maar een verkoper kan jou uitstekend helpen om deze keuze te maken. Bestel je online? Kijk dan goed naar de specificaties. Hierin kun je goed terugzien wat het apparaat precies wel en niet kan, en hoeveel kracht er gebruikt wordt. In onze artikelen leggen wij vaak ook uit hoeveel kracht er nodig is voor bepaalde werkzaamheden, wat je dus weer kunt terugkoppelen naar het apparaat.

Kwaliteit van Bosch gereedschap

Bij Bosch vinden ze duurzaamheid belangrijk. Niet alleen duurzaamheid als het om hun eigen producten gaat, maar ook als het om de aarde gaat. Meer dan 400 vestigingen van Bosch wereldwijd laten op dit moment geen CO2-voetafdruk meer achter. Hierdoor zijn ze de eerste grote industriële onderneming die deze ambitieuze doelstelling binnen slechts iets meer dan één jaar tijd behaalt. Voor Bosch betekent duurzaamheid het succes van de onderneming op lange termijn veiligstellen en tegelijkertijd de natuurlijk omgeving voor de toekomstige generaties beschermen. Dit kun je ook wel terugzien in hun producten die een lange levensverwachting hebben, maar tegelijkertijd ook op een duurzame manier ontwikkeld zijn.

Als het om het elektrisch gereedschap gaat, dan vindt Bosch het belangrijk dat zij hoogwaardig gereedschap leveren, en waar mogelijk ook snoerloos. Innovatievermogen, digitalisering, krachtige merken en uitbreiding van de activiteiten in opkomende markten staan centraal bij Bosch. Naast de elektronische gereedschappen, kennen we natuurlijk ook de huishoudelijke apparaten van Bosch. Denk hierbij aan wasmachines, drogers, koelkasten, maar ook fornuizen, afzuigkappen en kleine huishoudelijke apparaten. Hierbij wordt rekening gehouden met een digitaliserende wereld. Ze proberen hun producten dan ook steeds meer digitaal en gepersonaliseerd te maken.
Bosch is ook bezig met beveiligings- en communicatieoplossingen en de regionale systeemintegratie. De regionale systeemintegratie biedt oplossingen en diensten op maat voor de beveiliging van gebouwen, energie-efficientie en gebouwautomatisering in geselecteerde landen. Het gaat dan om commerciële gebouwen en infrastructuurprojecten. Als het om producten gaat kun je denken aan videobewaking, inbraakdetectie, branddetectie en spraakalarmsystemen. Er is ook een afdeling Thermotechnologie die oplossingen biedt voor airconditioning, warm water en gedecentraliseerd energiebeheer over de hele wereld. Bosch levert hierbij verwarmingssystemen en energiebeheer voor residenties, waterverwarmingsinstallaties en commerciële en industriële verwarmings- en airconditioningsystemen.