Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

DeWalt laser – Top 5 in 2021

Als je een oog voor detail hebt dan weet je hoe belangrijk goed meetapparatuur is. Een DeWalt laser kan dan ook niet ontbreken in jouw gereedschap. Met een DeWalt laser kun je ervoor zorgen dat je kaarsrecht aan het werken bent. Dat plankje, schilderijtje of fotolijstje ophangen wordt ineens een stuk makkelijker. Ook het in elkaar zetten van meubels kan makkelijker worden door een DeWalt laser. Je zou denken dat het heel simpel is en dat je elke willekeurige laser kunt kopen en klaar is kees. Toch zijn er ook bij de DeWalt laser een aantal dingen waar je op moet letter voordat je er een gaat kopen.

Bij een DeWalt laser kan er gebruik gemaakt worden van rode of groene lasers. Er zit een verschil tussen deze twee kleuren, en dan hebben we het niet alleen over de kleur zelf. Het gaat voornamelijk om de manier waarop onze ogen de kleuren waarnemen. Groen wordt ongeveer 12 keer beter gezien door ons netvlies dan rood. Werken met een DeWalt laser met groen licht is dus stukken gemakkelijker dan het rode licht. Nadeel van het groene licht is wel dat je hier meer voor moet betalen. Voor de productie van een groene laser zijn meer KTP-kristallen nodig waardoor het kostbaarder wordt. 

In beide gevallen is het zo dat je de lijnen slecht kunt zien wanneer er sterke verlichting is. Vooral buiten kan het lastig zijn omdat je weinig invloed hebt op het daglicht. Een gekleurde laserbril of laserontvanger kan dan een uitkomst bieden. De zichtbaarheid van de straal wordt door de laserbril vergroot en de ontvanger vergroot het bereik. Buiten heb je vrijwel bijna altijd een laserontvanger nodig.

DeWalt laser - Top 5

Hoewel het dus lijkt alsof er weinig verschil is, willen wij jou toch kennis laten maken met vijf verschillende modellen van de DeWalt laser. Ze hebben ieder hun eigen voordelen en mogen zeker niet ontbreken bij een professionele klusser. Ook de hobbyklusser die graag perfectionistisch is heeft baat bij de aankoop van een DeWalt laser.

5. DeWalt DW088K

Hoewel deze DeWalt laser vrij klein is, mag hij zeker niet onderschat worden. Hij werkt op 3 AA batterijen waarmee hij meer dan 40 uur kan werken zonder problemen. Als je hem een nachtje vergeten bent uit te zetten is dat dus geen probleem. Het apparaat is zelfnivellerend. Dit betekent dat hij zichzelf zowel horizontaal als verticaal waterpas zal stellen. Het zelfnivelleringsbereik is ongeveer 4 graden. De rubberen behuizing zorgt ervoor dat de kalibratie van de DeWalt laser altijd behouden wordt. Op die manier heb je altijd een nauwkeurigheid van ongeveer 0,3 mm per meter. Ook is er een hellingsfunctie voor de schuine uitlijning. Er zijn twee bedieningsknoppen waardoor je niet teveel hoeft te puzzelen en hij makkelijk en snel te gebruiken is. 

Wil je de DeWalt laser op een metalen ondergrond plaatsen? Dankzij de ingebouwde magnetische draaibeugel is dat geen probleem. Je hebt een werkbereik van 15 meter wanneer je binnen werkt en twee stralen die verticaal en waterpas lopen. Bij aanschaf van dit product krijg je de laser, 3 AA batterijen, een muurbevestigingsbeugel en een stevige draagkoffer. Deze laser kun je combineren met de DE0892 laserdetector die een bereik heeft van 50 meter. Hierdoor kun je de laser op meerdere plekken gebruiken. Ook kun je een statief aanschaffen wanneer er geen plek is om de laser op te hangen.

4. DeWalt DW088KD

De DeWalt DW088KD lijkt kwa naam heel erg op de vorige DeWalt laser, maar nog zitten er een aantal verschillen tussen de twee. De nauwkeurigheid van de zelfnivellerende kruislijnlaser is in ieder geval hetzelfde: ongeveer 0,3 mm per meter. Ook het zelfnivelleringsbereik van ongeveer 4 graden met automatische afwijkingsaanduiding is hetzelfde. Binnen enkele seconden kan deze DeWalt laster de waterpaslijn vinden dankzij de zelfnivellering mogelijkheid. Bij de bediening zien we ook nog geen verschillen. Er zijn twee knoppen zodat je het apparaat makkelijk en snel kunt gebruiken. Maar dan. Deze DeWalt laser maakt gebruik van een indicator die goed aangeeft wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Zo kom je tijdens een project nooit ineens zonder een DeWalt laser te zitten, want jij weet precies wanneer het tijd is om nieuwe batterijen te halen. 

Er worden 3 AA batterijen meegeleverd. Met drie volle batterijen kan de laser meer dan 40 uur achter elkaar zijn werk doen. Er wordt gebruik gemaakt van een ingebouwde magnetische draaibeugel waardoor je het apparaat makkelijk op een metalen oppervlakte kunt plaatsen. Het apparaat wordt goed beschermd dankzij de rubberen bekleding en het extra dikke klas. Hierdoor kan hij wel tegen de gewoonlijke stootjes die je op een bouwwerf kunt verwachten. Je kunt deze DeWalt laser gebruiken in combinatie met de DE0892 ontvanger. Bij aanschaf van deze laser krijg je ook een koffer die het apparaat beschermt en de kalibratie goed behoud tijdens transport in een gereedschapskoffer.

3. DeWalt DCE088D1R

De DCE088D1R is een DeWalt laser die net wat meer gemaakt is voor de professionele klusser dan de apparaten hierboven. Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze kruislijnlaser niet op batterijen werkt, maar op een verwisselbare 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu. Hij heeft een werkbereik van 15 meter wanneer je binnen aan het werk bent. Buiten kun je dit bereik vergroten door de DeWalt laser te combineren met een ontvanger. Wanneer je gebruik maakt van een ontvanger wordt er gebruik gemaakt van een continue pulse-modus. De laserstralen zijn rood van kleur, zowel horizontaal als verticaal. Het apparaat is makkelijk te bevestigen op metaal dankzij de geïntegreerde magnetische pivoterende basis met 1/4″ schroefdraad. 

De DeWalt laser is met rubber bekleed waardoor hij tegen de dagelijkse klappen kan die je op een werkvloer kan verwachten. Daarnaast is hij ook IP65 water- en stofdicht en dus bestand tegen de werkomstandigheden die je op een bouwplaats kan verwachten. Hij heeft een nauwkeurigheid van 0,3 mm per meter. De accu gaat ongeveer 15 uur mee wanneer deze constant gebruikt wordt. Vergeet hem niet tijdig op te laden of een tweede accu bij de hand te houden. Bij aanschaf van deze DeWalt laser krijg je natuurlijk de laser, maar ook de accu die nodig is. Daarnaast krijg je ook een multilader, muurbevestigingsbeugel en een stevige draagkoffer om hem veilig in te bewaren.

2. DeWalt DCE089D1R

We zijn bijna aan het einde van onze top 5 DeWalt laser lijst gekomen, maar niet voordat we het even over de DCE089D1R hebben gehad. Ook dit is weer een kruislijnlaser die op een 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu werkt in plaats van batterijen. De werktijd hiervan is ongeveer 15 uur bij een volledige lading. Uiteraard is hij, net zoals alle andere modellen in onze lijst, zelfnivellerend wat betekent dat hij zelf de waterpaslijn opzoekt. Dankzij drie rode laserstralen werk jij altijd nauwkeurig met een maximale afwijking van 0,3 mm per meter. Wanneer je de pulse modus gebruikt in combinatie met een ontvanger heb je een bereik van 50 meter. Als je van plan bent om buiten te werken kan dit ook in hevige temperaturen van -7 tot 50 graden. 

Binnen is het werkbereik 15 meter. Er is een geïntegreerde magnetische pivoterende basis met 1/4″ schroefdraad waardoor hij makkelijk op een metalen ondergrond te bevestigen is. De rubberen bekleding zorgt ervoor dat hij bestand is tegen de gewoonlijke stootjes die je kunt verwachten op een werkvloer. Tevens is deze DeWalt laser ook IP65 water- en stofdicht zodat je lang kunt blijven genieten van jouw apparaat. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt laser, een 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu, een XR multilader, een muurbevestigingsbeugel en een stevige draagkoffer om alles veilig in te bewaren. 

1. DeWalt DCE0811D1G

Wil je de meest complete set in huis hebben zodat je gelijk kan beginnen? Dan moet je zonder twijfel de DCE0811D1G nemen. Deze DeWalt laser maakt gebruik van twee groene laserstralen die beter zichtbaar zijn dan de rode stralen die we hierboven besproken hebben. Daarnaast is je werkbereik binnen ook gelijk verdubbeld naar 30 meter. Wanneer je buiten werkt met de continue pulse-modus en een ontvanger blijft het bereik wel 50 meter. De DeWalt laser heeft een zelfnivelleringsbereik van ongeveer 4 graden. Het is het meest nauwkeurige apparaat in onze lijst met een nauwkeurigheid van 0,3 mm per 10 meter. Dit apparaat maakt trouwens ook weer gebruik van een 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu. 

Door de vele mogelijkheden met dit apparaat is de werktijd wel minder lang dan de vorige modellen, namelijk 8 uur. Hij maakt gebruik van een geïntegreerde magnetische pivoterende basis met 1/4″ en 3/8 schroefdraad. Natuurlijk moet zo’n sterk apparaat ook goed beschermd worden door rubberen bekleding en is hij IP65 water- en stofdicht. Maar het allermooiste? Je krijgt gelijk alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de DeWalt laser, maar ook een 10,8 Volt 2.0 Ah Li-Ion accu, een multilader, een groene richtkaart, een groene laserbril, een wandhouder en een stevige draagkoffer om alles in op te bergen. Je weet in ieder geval zeker dat je veilig en precies aan het werk kunt met deze complete set.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email