Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

DeWalt Laser nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt laser? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt laser die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt laser top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt laser 2023 - Top 5

5. DeWalt DW088K

Hoewel deze DeWalt laser vrij klein is, mag hij zeker niet onderschat worden. Hij werkt op 3 AA batterijen waarmee hij meer dan 40 uur kan werken zonder problemen. Als je hem een nachtje vergeten bent uit te zetten is dat dus geen probleem. Het apparaat is zelfnivellerend. Dit betekent dat hij zichzelf zowel horizontaal als verticaal waterpas zal stellen. Het zelfnivelleringsbereik is ongeveer 4 graden. De rubberen behuizing zorgt ervoor dat de kalibratie van de DeWalt laser altijd behouden wordt. Op die manier heb je altijd een nauwkeurigheid van ongeveer 0,3 mm per meter. Ook is er een hellingsfunctie voor de schuine uitlijning. Er zijn twee bedieningsknoppen waardoor je niet teveel hoeft te puzzelen en hij makkelijk en snel te gebruiken is. 

Wil je de DeWalt laser op een metalen ondergrond plaatsen? Dankzij de ingebouwde magnetische draaibeugel is dat geen probleem. Je hebt een werkbereik van 15 meter wanneer je binnen werkt en twee stralen die verticaal en waterpas lopen. Bij aanschaf van dit product krijg je de laser, 3 AA batterijen, een muurbevestigingsbeugel en een stevige draagkoffer. Deze laser kun je combineren met de DE0892 laserdetector die een bereik heeft van 50 meter. Hierdoor kun je de laser op meerdere plekken gebruiken. Ook kun je een statief aanschaffen wanneer er geen plek is om de laser op te hangen.

DeWalt DW088KTRI

Bekijk verschillende aanbieders

4. DeWalt DW088KD

De DeWalt DW088KD lijkt kwa naam heel erg op de vorige DeWalt laser, maar nog zitten er een aantal verschillen tussen de twee. De nauwkeurigheid van de zelfnivellerende kruislijnlaser is in ieder geval hetzelfde: ongeveer 0,3 mm per meter. Ook het zelfnivelleringsbereik van ongeveer 4 graden met automatische afwijkingsaanduiding is hetzelfde. Binnen enkele seconden kan deze DeWalt laster de waterpaslijn vinden dankzij de zelfnivellering mogelijkheid. Bij de bediening zien we ook nog geen verschillen. Er zijn twee knoppen zodat je het apparaat makkelijk en snel kunt gebruiken. Maar dan. Deze DeWalt laser maakt gebruik van een indicator die goed aangeeft wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Zo kom je tijdens een project nooit ineens zonder een DeWalt laser te zitten, want jij weet precies wanneer het tijd is om nieuwe batterijen te halen. 

Er worden 3 AA batterijen meegeleverd. Met drie volle batterijen kan de laser meer dan 40 uur achter elkaar zijn werk doen. Er wordt gebruik gemaakt van een ingebouwde magnetische draaibeugel waardoor je het apparaat makkelijk op een metalen oppervlakte kunt plaatsen. Het apparaat wordt goed beschermd dankzij de rubberen bekleding en het extra dikke klas. Hierdoor kan hij wel tegen de gewoonlijke stootjes die je op een bouwwerf kunt verwachten. Je kunt deze DeWalt laser gebruiken in combinatie met de DE0892 ontvanger. Bij aanschaf van deze laser krijg je ook een koffer die het apparaat beschermt en de kalibratie goed behoud tijdens transport in een gereedschapskoffer.

DeWalt DW088KD

Bekijk verschillende aanbieders

3. DeWalt DCE088D1R

De DCE088D1R is een DeWalt laser die net wat meer gemaakt is voor de professionele klusser dan de apparaten hierboven. Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze kruislijnlaser niet op batterijen werkt, maar op een verwisselbare 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu. Hij heeft een werkbereik van 15 meter wanneer je binnen aan het werk bent. Buiten kun je dit bereik vergroten door de DeWalt laser te combineren met een ontvanger. Wanneer je gebruik maakt van een ontvanger wordt er gebruik gemaakt van een continue pulse-modus. De laserstralen zijn rood van kleur, zowel horizontaal als verticaal. Het apparaat is makkelijk te bevestigen op metaal dankzij de geïntegreerde magnetische pivoterende basis met 1/4″ schroefdraad. 

De DeWalt laser is met rubber bekleed waardoor hij tegen de dagelijkse klappen kan die je op een werkvloer kan verwachten. Daarnaast is hij ook IP65 water- en stofdicht en dus bestand tegen de werkomstandigheden die je op een bouwplaats kan verwachten. Hij heeft een nauwkeurigheid van 0,3 mm per meter. De accu gaat ongeveer 15 uur mee wanneer deze constant gebruikt wordt. Vergeet hem niet tijdig op te laden of een tweede accu bij de hand te houden. Bij aanschaf van deze DeWalt laser krijg je natuurlijk de laser, maar ook de accu die nodig is. Daarnaast krijg je ook een multilader, muurbevestigingsbeugel en een stevige draagkoffer om hem veilig in te bewaren.

DeWalt DCE088D1R

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCE089D1R

We zijn bijna aan het einde van onze top 5 DeWalt laser lijst gekomen, maar niet voordat we het even over de DCE089D1R hebben gehad. Ook dit is weer een kruislijnlaser die op een 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu werkt in plaats van batterijen. De werktijd hiervan is ongeveer 15 uur bij een volledige lading. Uiteraard is hij, net zoals alle andere modellen in onze lijst, zelfnivellerend wat betekent dat hij zelf de waterpaslijn opzoekt. Dankzij drie rode laserstralen werk jij altijd nauwkeurig met een maximale afwijking van 0,3 mm per meter. Wanneer je de pulse modus gebruikt in combinatie met een ontvanger heb je een bereik van 50 meter. Als je van plan bent om buiten te werken kan dit ook in hevige temperaturen van -7 tot 50 graden. 

Binnen is het werkbereik 15 meter. Er is een geïntegreerde magnetische pivoterende basis met 1/4″ schroefdraad waardoor hij makkelijk op een metalen ondergrond te bevestigen is. De rubberen bekleding zorgt ervoor dat hij bestand is tegen de gewoonlijke stootjes die je kunt verwachten op een werkvloer. Tevens is deze DeWalt laser ook IP65 water- en stofdicht zodat je lang kunt blijven genieten van jouw apparaat. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt laser, een 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu, een XR multilader, een muurbevestigingsbeugel en een stevige draagkoffer om alles veilig in te bewaren. 

DeWalt DCE089D1R

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DCE0811D1G

Wil je de meest complete set in huis hebben zodat je gelijk kan beginnen? Dan moet je zonder twijfel de DCE0811D1G nemen. Deze DeWalt laser maakt gebruik van twee groene laserstralen die beter zichtbaar zijn dan de rode stralen die we hierboven besproken hebben. Daarnaast is je werkbereik binnen ook gelijk verdubbeld naar 30 meter. Wanneer je buiten werkt met de continue pulse-modus en een ontvanger blijft het bereik wel 50 meter. De DeWalt laser heeft een zelfnivelleringsbereik van ongeveer 4 graden. Het is het meest nauwkeurige apparaat in onze lijst met een nauwkeurigheid van 0,3 mm per 10 meter. Dit apparaat maakt trouwens ook weer gebruik van een 10.8 Volt 2.0 Ah XR accu. 

Door de vele mogelijkheden met dit apparaat is de werktijd wel minder lang dan de vorige modellen, namelijk 8 uur. Hij maakt gebruik van een geïntegreerde magnetische pivoterende basis met 1/4″ en 3/8 schroefdraad. Natuurlijk moet zo’n sterk apparaat ook goed beschermd worden door rubberen bekleding en is hij IP65 water- en stofdicht. Maar het allermooiste? Je krijgt gelijk alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de DeWalt laser, maar ook een 10,8 Volt 2.0 Ah Li-Ion accu, een multilader, een groene richtkaart, een groene laserbril, een wandhouder en een stevige draagkoffer om alles in op te bergen. Je weet in ieder geval zeker dat je veilig en precies aan het werk kunt met deze complete set.

DeWalt DCE0811D1G

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste DeWalt kruislijnlaser?

Uit ons onderzoek is gekomen dat de DeWalt DCE811D2G de beste kruislijnlaser van 2023 is. 

Welke DeWalt laser voor welke klus?

Een DeWalt kruislijnlaser is een apparaat dat met een laser lijnen projecteert op bijvoorbeeld een vloer. Voor verschillende klussen wordt meten, uitklinken en uitlijnen een stuk gemakkelijker gemaakt met een DeWalt kruislijnlaser. Een DeWalt kruislijnlaser is handig om tegels, behang of boekenplanken recht aan te brengen of op te hangen. De DeWalt laser creëert een verticale en horizontale lijn die haaks op elkaar staan en een kruis vormen. Ze vormen zo een hoek van exact 90 graden, ook wel een loodlijn genoemd. Zo kan je door middel van de loodlijn verschillende objecten in een perfecte hoek op een oppervlak bevestigen. Iedere DeWalt kruislijnlaser uit deze top 5 is geschikt voor bovengenoemde klussen.

Welke DeWalt laser om te vloeren?

Om vloeren te leggen kan je het beste gebruik maken van een DeWalt tegellaser. 

Wat kost een DeWalt laser waterpas?

Je kan een DeWalt laser kopen tussen de 50 en 900 euro. 

Hoe wij DeWalt lasers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende DeWalt lasers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt laser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog