Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Siemens Vaatwassers in 2022

Je wilt natuurlijk dat jouw huis er blinkend schoon uitziet, en datzelfde telt voor jouw servies. Om het schoonste resultaat te behalen wil je een Siemens vaatwasser in huis halen, daarom lees je dit artikel, toch? Een Siemens vaatwasser belooft hoge kwaliteit terwijl er weinig energie gebruikt wordt. Hierdoor heb jij een energiezuinig huishouden en kun je de centen die je bespaart weer investeren in leuke uitjes met jouw gezin. Siemens is tevens ook altijd bezig met verschillende innovaties waardoor je een modern, goedwerkend apparaat in huis kunt hebben.

Maar waar moet je allemaal op letten als je een Siemens vaatwasser gaat kopen? Wat zijn de belangrijkste specificaties voor een vaatwasser? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het energielabel. Als je een energielabel van A++ of hoger hebt, dan weet je zeker dat je goed zit. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoeveel vaat er in de Siemens vaatwasser past. Het heeft natuurlijk geen nut om een vaatwasser voor 5 couverts te kopen als je een groot gezin hebt. Ook de extra functies en programma’s zijn niet onbelangrijk. Hierdoor heb jij zelf in de hand hoe jouw vaat gewassen wordt en wat het eindresultaat is. Een luxe Siemens vaatwasser kan zelfs bediend worden middels een app op de smartphone of tablet zodat je hem op afstand kunt laten draaien en altijd zicht hebt op wat er in jouw huishouden gebeurt. Maar welke Siemens vaatwasser is geschikt voor jouw huishouden? Wij hebben de 5 beste Siemens vaatwassers op een rij gezet.

Lees ook:

Siemens vaatwasser - Top 5

Het kan soms lastig zijn om te beslissen welke Siemens vaatwasser je nu precies in huis wilt nemen. Ze hebben immers allemaal zulke innovatieve technologieën in zich verwerkt, en hebben daardoor allemaal hun eigen voor- en nadelen. Daarom hebben wij de 5 beste modellen van 2022 op een rij gezet, zodat jij een weloverwogen beslissing kan nemen zonder uren onderzoek te hoeven doen naar de beste Siemens vaatwasser in 2022.

5. Siemens IQ100 SN61HX08VE

De eerste Siemens vaatwasser in onze lijst is er gelijk een met energielabel A++, dit is dus een redelijk zuinig model. Ook het geluidsniveau is niet al te storend met 46 dB. We weten al dat Siemens van innovatie houdt, en het is dan ook geen verrassing dat deze vaatwasser verbonden kan worden met het Home Connect programma wanneer de vaatwasser met de wifi verbonden wordt. Zo heb jij altijd zicht op de programmastatus en kun je het apparaat met jouw smartphone bedienen.

Naast de standaardprogramma’s zitten er natuurlijk ook extra’s op deze Siemens vaatwasser zoals de VarioSpeed Plus. Hiermee kun je het programma met wel 66% verkorten. Handig voor wanneer je de vaatwasser een keer vergeten bent en er straks bezoek komt. Met één blik op de vloer kun je gelijk zien of de vaatwasser al klaar is met zijn programma dankzij het blauwe lichtje op de vloer. Wordt er een specifiek programma heel vaak gebruikt? Dan kun je deze gemakkelijk instellen met één knop.

De Siemens vaatwasser biedt ruimte voor 12 couverts waardoor dit geen grote vaatwasser, maar ook geen kleine vaatwasser is. Er zijn 5 verschillende programma’s beschikbaar om uit te kiezen zodat er altijd wel een programma is die bij jouw vaat past. Bij normaal gebruik zal je ongeveer 262 kWh per jaar verbruiken en 9,5 Liter water. De maximale reinigingstemperatuur is 70 graden Celsius.

4. Siemens SN636X01GE – IQ300

Ook deze Siemens vaatwasser is weer een inbouw met een energielabel van A++. Hij heeft een zestal verschillende programma’s, met een duur van 210 minuten bij het standaard programmaduur, die er ieder voor zorgen dat jouw vaat er blinkend schoon uit komt. De maximale reinigingstemperatuur is 70 graden. Om alles goed in de Siemens vaatwasser te laten passen kun je de bovenste korf gemakkelijk verstellen met een hendel. Wanneer je deze indrukt kun je de korf in drie verschillende standen zetten.

Natuurlijk zijn er ook verschillende extra functies om ervoor te zorgen dat jouw vaat zo efficiënt mogelijk gereinigd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het ExtraDroog programma. Hierdoor wordt ook plastic vaat, wat vaak nog nat is na een wasbeurt, streeploos gedroogd. Ook kun je gebruik maken van het glasprogramma voor kwetsbare glazen en IntensiveZone voor grondige reiniging van vieze pannen en schalen. Ook VarioSpeed Plus is beschikbaar waardoor de spoeltijd tot 66% wordt verkort met behoud van reinigingsprestaties.

Deze Siemens vaatwasser maakt gebruik van een iQdrive motor. Hierdoor werkt hij energiezuinig met hoge prestaties. Ook zorgt de motor voor minder geluid en slijtage waardoor hij uiteindelijk een langere levensduur heeft. Het AquaStop systeem zorgt ervoor dat waterschade voorkomen wordt. De watertoevoer wordt automatisch stilgelegd zodra er lekkage is. Door al deze hoogwaardige kwaliteiten zal jouw Siemens vaatwasser nog jarenlang zijn werk kunnen doen.

3. Siemens SN636X03NE

Op nummer drie staat wederom weer een mooie inbouw Siemens vaatwasser. Er worden duidelijke instructies meegeleverd zodat je deze zelf kunt installeren. Er wordt gebruik gemaakt van varioFlex-korven en een varioLade waardoor je de vaatwasser flexibel in kunt ruimen. Deze Siemens vaatwasser biedt ruimte voor 14 couverts en heeft 6 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken. Een wasprogramma duurt standaard 149 minuten. Mocht dit toch te lang zijn, dan kun je gebruik maken van de VarioSpeed Plus functie. Hiermee wordt de tijd tot maar liefst 66% verkort. Je kunt gemakkelijk zien of het programma al klaar is door het blauwe lichtje op de vloer.

Met deze Siemens vaatwasser weet je altijd waar je aan toe bent. Er wordt duidelijk aangegeven of er weer glansspoelmiddel of onthardingszout bijgevoegd moet worden. Je zult nog jarenlang kunnen genieten van deze Siemens vaatwasser dankzij de iQdrive-motor. Deze verbruikt minder energie waardoor de vaatwasser een energielabel van A++ heeft gekregen, en zorgt er tevens ook voor dat de machine minder geluid maakt. Hierdoor kun jij gewoon lekker doorslapen wanneer de vaatwasser zijn ding gaat doen. Ook wordt er gebruik gemaakt van AquaStop waardoor waterschade voorkomen wordt.

Kwetsbare glazen kunnen zonder probleem gewassen worden dankzij het nieuwe Siemens Glas 40 graden programma. Deze is speciaal ontworpen om glaswerk eerst bij lage temperaturen te reinigen en daarna extra voorzichtig te drogen. Hierdoor glimt het glaswerk en blijft het langer mooi.

2. Siemens SN646X03IE – IQ300

De tweede beste Siemens vaatwasser op onze lijst is ook weer gelabeld met energielabel A++. Hierdoor is hij ontzettend zuinig, maar het kan nog beter. Dit model is zeer ruim en praktisch in te delen met de inklapbare houders. Er passen maar liefst 13 couverts in deze vaatwasser waardoor hij wel iets minder ruimte heeft dan het vorige model. Natuurlijk zijn er wel weer 6 programma’s waar je gebruik kunt maken en 3 extra functies. De maximale reinigingstemperatuur ligt op 70 graden waar het standaard programmaduur 160 minuten is.

Onder de extra functies bevinden zich de varioSpeed Plus, intensiveZone en extraDroog functie. Met de varioSpeed Plus functie kun je de wastijd tot 66% verkorten zodat je gauw schone vaat hebt staan wanneer dat nodig is. De intensiveZone gebruik je vooral wanneer je extra vuile vaat hebt in de onderste korf. De bovenste korf draait gewoon het gekozen programma. In de onderste korf wordt de druk van het sproeiwater verhoogd zodat aangekoekte resten als sneeuw voor de zon verdwijnen. De extraDroog functie is vooral handig wanneer er veel plastic bekers en bakjes in de vaatwasser staan. Deze blijven vaak nog vochtig na een normale wasbeurt. Met de extraDroog functie wordt de vaat bij een hogere temperatuur gedroogd en wordt de droogfase ook langer. Plastic bakjes zijn hierdoor altijd droog.

De Siemens vaatwasser heeft een lange levensduur door de hoogwaardige techniek die gebruikt is. Mocht er toch iets mis zijn, dan kun je aanspraak maken op de fabrieksgarantie van 2 jaar. Daarnaast is de vaatwasser ook gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Siemens biedt dan ook 10 jaar anti-roest garantie op de kuip van de vaatwasser. Als kers op de taart krijg je ook nog een levenslange garantie tegen waterschade.

1. Siemens SX65EX56CN – IQ500

De beste Siemens vaatwasser is wat ons betreft de Siemens SX65EX56CN – IQ500. Deze vaatwasser heeft ruimte voor 14 couverts en maakt gebruik van maar liefst 8 verschillende programma’s en 4 speciale functies. Zo kun je dit model bijvoorbeeld koppelen aan het Home Connect systeem van Siemens, gebruik maken van de intensiveZone functie, een programma laten draaien met halveBelading en de bekende varioSpeed Plus functie gebruiken om de wastijd te verkorten tot 66%.

Deze Siemens vaatwasser maakt gebruik van een beladingssensor. Hierdoor bespaar je water en energie omdat het programma afgestemd wordt op de hoeveelheid vaat in de vaatwasser. Ook wordt er gebruik gemaakt van DoseerAssistent. Hierdoor worden vaatwastabletten gemakkelijk opgelost en gelijkmatig door de vaatwasser verspreid. Met TimeLight, een lampje wat op de vloer geprojecteerd wordt, kun je gemakkelijk zien of de vaatwasser al klaar is zonder ook maar op te hoeven staan.

Natuurlijk wordt er hier ook weer gebruik gemaakt van AquaStop. Zodra er lekkage is wordt het water gestopt door de beveiliging. Hierdoor kan er nooit wateroverlast ontstaan. Siemens is zo zeker van dit systeem dat zij een levenslange garantie hierop geven. Daarnaast heb je ook 10 jaar garantie op de iQdrive motor die ervoor zorgt dat deze Siemens vaatwasser energiezuinig is en stiller werkt. Natuurlijk heb je ook 2 jaar fabrieksgarantie op de gehele vaatwasser.

Geraadpleegde bronnen