Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit is de Top 5 beste Siemens Vaatwassers van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Siemens vaatwasser? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Siemens vaatwasser die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Siemens vaatwasser - Top 5

5. Siemens IQ100 SN61HX08VE

De eerste Siemens vaatwasser in onze lijst is er gelijk een met energielabel A++, dit is dus een redelijk zuinig model. Ook het geluidsniveau is niet al te storend met 46 dB. We weten al dat Siemens van innovatie houdt, en het is dan ook geen verrassing dat deze vaatwasser verbonden kan worden met het Home Connect programma wanneer de vaatwasser met de wifi verbonden wordt. Zo heb jij altijd zicht op de programmastatus en kun je het apparaat met jouw smartphone bedienen.

Naast de standaardprogramma’s zitten er natuurlijk ook extra’s op deze Siemens vaatwasser zoals de VarioSpeed Plus. Hiermee kun je het programma met wel 66% verkorten. Handig voor wanneer je de vaatwasser een keer vergeten bent en er straks bezoek komt. Met één blik op de vloer kun je gelijk zien of de vaatwasser al klaar is met zijn programma dankzij het blauwe lichtje op de vloer. Wordt er een specifiek programma heel vaak gebruikt? Dan kun je deze gemakkelijk instellen met één knop.

De Siemens vaatwasser biedt ruimte voor 12 couverts waardoor dit geen grote vaatwasser, maar ook geen kleine vaatwasser is. Er zijn 5 verschillende programma’s beschikbaar om uit te kiezen zodat er altijd wel een programma is die bij jouw vaat past. Bij normaal gebruik zal je ongeveer 262 kWh per jaar verbruiken en 9,5 Liter water. De maximale reinigingstemperatuur is 70 graden Celsius.

Siemens IQ100 SN61HX08VE

Siemens IQ100 SN61HX08VE

4. Siemens SN63HX00BN

Deze ingebouwde vaatwasser van Siemens biedt ruimte aan 13 couverts en heeft energieklasse D gekregen. De SN63HX00BN is vrij stil en produceert slechts 44 dB aan geluid waardoor het geen probleem is om dit apparaat ‘s nachts te laten draaien.

Er zijn 6 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken. Bestek kun je gemakkelijk in de vaatwasser passen met de uittrekbare lade. Er is bij het berekenen van 13 couverts nog geen rekening gehouden met potten en pannen, maar voor een redelijk groot gezin biedt deze vaatwasser genoeg ruimte. De inbouw-vaatwasser wordt zonder frontpaneel geleverd, deze zul je dus zelf nog moeten aanschaffen aan de hand van jouw keuken.

Bij een inbouw-vaatwasser is het belangrijk om de nismaten te weten. De nismaten bepalen of de vaatwasser überhaupt in jouw keuken past. De bijbehorende nismaten van dit model zijn maximaal 87,5 cm hoog, minimaal 81,5 cm hoog en 58,8 cm breed.

3. Siemens SN63EX14CN

De Siemens SN62EX14CN is wederom weer een ingebouwde vaatwasser, ditmaal met ruimte voor 14 couverts. Hierdoor is dit apparaat zeer geschikt voor grote gezinnen en/of veel vaat.

Het gaat hier om een slimme vaatwasser. Je kunt het apparaat verbinden met de Home Connect app van Siemens om het vanaf jouw smartphone te bedienen, ongeacht of je thuis bent of niet. Deze app geeft je ook een melding wanneer bijvoorbeeld de vaatwastabletten bijgevuld moeten worden. Er zijn verschillende programma’s waaronder 4 speciale functies. De speciale functies omvatten onder andere VarioSpeedPlus en IntensiveZone.

Je kunt de resterende tijd van het programma zien op de app. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van startvertraging tot 24 uur in de toekomst, handig als je bijvoorbeeld alleen ‘s nachts wilt wassen. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van flexibele indeling om zo grote potten en pannen te laten passen.

2. Siemens SN65EX56CE

Met de Siemens SN65EX56CE kun je tot 14 couverts per keer wassen. Dit komt neer op genoeg ruimte voor een groot gezin, potten en pannen niet meegeteld. Je kunt het bovenrek verstellen om grote potten en pannen te laten passen.

Er zijn verschillende extra opties beschikbaar op dit model waaronder halve belading, resttijdindicatie, uitgestelde starttijd, aquasensor, maar ook het verbinden met Home Connect. Middels de Home Connect app kun je jouw vaatwasser op afstand bedienen, dus ook als je op je werk bent. Zo kun je bijvoorbeeld het VarioSpeedPlus programma laten draaien zodat de vaat twee keer zo snel klaar is. Met vloerprojectie kun je precies zien wat de resterende tijd en programma status is.

We hebben allemaal wel die 1 of 2 programma’s die veruit onze favoriet zijn. Met de SN65EX56CE is het mogelijk om deze ook daadwerkelijk als favoriet in te stellen zodat je met één knop snel en gemakkelijk het programma kunt starten.

1. Siemens SX65ZX00BN

De beste Siemens vaatwasser van 2023 is volgens ons onderzoek de SX65ZX00BN. Deze vaatwasser biedt ruimte voor 13 couverts, maar dat is nog niet eens het meest interessant. Waar we vooral van staan te kijken bij dit model is hoe zuinig het is.

Dit model heeft energieklasse C en is daardoor vrij zuinig. Met een waterverbruik van 9 liter per programma is de jaarlijkse waterrekening niet al te hoog. Daarnaast kun je ook een eco programma gebruiken. Voor het reinigen van glazen is er een speciale GlassZone om deze zacht maar grondig te reinigen, evenals 2 rekken met siliconen elementen. Het filter is trouwens zelfreinigend, dat scheelt jou weer moeite.

Er kan gebruik gemaakt worden van elektronische voorprogrammering om het programma tot 24 uur in de toekomst te laten starten. Het reinigingsmiddel wordt automatisch herkend om optimaal schoon te maken.

Welke Siemens vaatwasser is de beste? 

De Siemens SX65ZX00BN is als beste vaatwasser uit onze test gekomen. Dit is een model dat zorgt voor een goed schone vaat. Daarnaast is deze vrij zuinig en handig in te delen. Als je meer over deze vaatwasser wilt weten, raden we je aan om onze hele review over dit product te lezen. 

Hoe lang gaat een Siemens vaatwasser mee? 

Met een Siemens vaatwasser krijg je de vaat ruim 3500 keer schoon. Wanneer je de vaatwasser 5 keer per week draait, komt dat neer op een levensduur van ongeveer 10 jaar. 

Wat is de beste energieklasse voor een Siemens vaatwasser? 

De beste energieklasse voor Siemens vaatwassers is energielabel A of het oude energielabel A+++.

Wat kost het gebruik van een Siemens vaatwasser? 

Een gemiddelde Siemens vaatwasser met energieklasse C verbruikt ongeveer 0,57 kWh per keer dat deze draait. Dat komt neer op ongeveer €0,51 volgens gemiddelde tarieven. Als je de Siemens vaatwasser elke dag draait is dat ongeveer €3,57 per week en €14,28 per maand. De kosten van het gebruik van een Siemens vaatwasser verschillen natuurlijk afhankelijk van het energielabel en de energieprijzen. Hoe beter het energielabel hoe minder verbruikskosten. 

Hoe wij Siemens vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Siemens vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Siemens vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen