Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Whirlpool Vaatwasser? Top 5 in 2023 & ons advies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Whirlpool vaatwasser? Whirlpool heeft een breed assortiment aan vaatwassers beschikbaar. Ze hebben vrijstaande vaatwassers, maar het meest populair zijn de ingebouwde vaatwassers. Ook kan je bij Whirlpool kiezen voor een extra ruime vaatwasser of een halve vaatwasser.

In dit artikel hebben wij alle informatie uiteen gezet die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor de beste Whirlpool vaatwasser voor jou. Ook hebben we onze favoriete Whirlpool vaatwassers in een top 5 gezet en de meest gestelde vragen beantwoord. 

Veel leesplezier!

Doe altijd onderzoek voordat je een Whirlpool vaatwasser koopt

Ga je een vaatwasser van Whirlpool kopen, zorg dan dat je de verschillende vaatwassers in het Whirlpool assortiment onderzoekt, zodat je degene koopt die past bij jouw wensen en jouw huishouden. Als je een inbouw vaatwasser kiest, meet dan vooraf goed op waar je Whirlpool vaatwasser komt te staan, zodat de maten kloppen. Neem in je onderzoek in ieder geval de volgende punten mee:

 • De breedte van de Whirlpool vaatwasser
 • De diepte van de nis
 • De droogtechniek
 • Het geluidsniveau
 • Aantal couverts per wasbeurt
 • Energielabel

Met de uitkomsten uit dit vooronderzoek kan je de beste Whirlpool vaatwasser voor jou vinden!

Whirlpool staat bekend om goede bouwkwaliteit van de vaatwassers.

De breedte van de Whirlpool vaatwasser

De meeste vaatwassers van Whirlpool hebben ongeveer dezelfde afmetingen, maar de afmetingen kunnen wel eens afwijken. Er zijn namelijk ook extra smalle vaatwassers verkrijgbaar voor kleine huishoudens of keukens, van  rond de 45 cm breed. Zorg dat je de plek waar je de Whirlpool vaatwasser wil plaatsen opmeet en controleer of de vaatwasser die jij op het oog hebt daar past.

Diepte van de nis

Koop je een Whirlpool inbouw vaatwasser, dan moet je de nishoogte, nisdiepte en nisbreedte opmeten van je keuken. Houd bij het opmeten rekening met ongeveer 2-5 cm speling, zodat je ruimte hebt aan de achterkant van de vaatwasser voor ventilatie, leidingen en snoeren.

De droogtechniek

De droogtechniek van de vaatwasser is bepalend voor hoe droog jouw vaat uit de was komt. Er zijn verschillende soorten droogtechnieken: zeolietkorrels, ventilatie droogtechniek en condens droogtechniek. In ons algemene vaatwasser artikel kan je meer lezen over de verschillende soorten droogtechnieken die een vaatwasser heeft. Onderzoek de verschillende droogtechnieken om een keuze te maken voor wat jou het prettigst lijkt.

Het geluidsniveau

Whirlpool heeft vaatwassers van de hoogste kwaliteit en ze zijn daarom over het algemeen ook erg stil. Aangezien je vaatwasser in je keuken staat zal je vaak in de omgeving van je vaatwasser zijn. Daarom is het fijn als je Whirlpool vaatwasser zo stil mogelijk is.

Aantal couverts per wasbeurt

Het aantal couverts betekent de eenheid vaat die per persoon in je Whirlpool vaatwasser past. Een grotere vaatwasser heeft ruimte voor meer couverts.

Energielabel

Ons advies is om voor een zo zuinig mogelijke vaatwasser te kiezen. Whirlpool heeft, vanwege de hoge kwaliteit van de vaatwassers, een groot aantal zuinige machines in het assortiment.  Je kan alle informatie die je nodig hebt aflezen van het energielabel van de Whirlpool vaatwasmachine. Klasse A en B zijn de zuinigste.

Kies voor zuinig als je een Whirlpool vaatwasser koopt.

Onze keuze

Whirlpool WIS 1150 PEL

Whirlpool WIS 1150 PEL


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Whirlpool vaatwasser - Top 5 in 2023

5. Whirlpool WRIC 3C26 PF

Waarom we fan zijn:
Goede vaatwasser waarvan de deur na afloop van het programma automatisch opent.

We beginnen al meteen bij een heel degelijke Whirlpool vaatwasser. Deze Whirlpool vaatwasser is uitgerust met de intelligente 6th Sense sensoren. Deze sensoren detecteren de hoeveelheid vet en vuil op borden, schalen en pannen en passen de waterdruk daar op aan. De 6th Sense technologie zorgt voor goede reinigingsresultaten en bespaart tot 50% aan energie, water en tijd. 

Deze vaatwasser opent automatisch de deur aan het einde van het programma waardoor de vaat op natuurlijke wijze kan drogen. Bij het ontwerpen van deze Whirlpool vaatwasser is er ook aan het gebruiksgemak en de efficiëntie gedacht. De modulaire rekken en inklapbare tanden kan u toevoegen, weghalen of verplaatsen. Met de modulaire Flexi Space manden ben je vrij om jouw vaatwasser naar wens in te delen, afhankelijk van de vaat die je moet wassen. De verwijderbare bovenkorf geeft je extra ruimte als dat nodig is. De Whirlpool vaatwasser WRIC 3C26 PF heeft een laadvermogen van 14 couverts en heeft een normaal geluidsniveau van 46 decibel.  Deze whirlpool vaatwasser heeft energielabel E. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 90 cm
Hoogte frontpaneel: 65,3 – 72 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 46 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Whirlpool WRIC 3C26 PF

Bekijk verschillende aanbieders

4. Whirlpool WIO 3T141 PES

Waarom we fan zijn:
Ruime vaatwasser met flexibele indeling.

De Whirlpool WIO 3T141 PES geeft ruimte aan 14 couverts en is daarnaast ook geschikt voor grote potten en pannen. Er zijn 10 verschillende programma’s die je kunt gebruiken om jouw vaat schoon te krijgen.

De vaatwasser kan bijgevuld worden met zout en glansspoelmiddel, en heeft voor beiden een handige indicator zodat je weet wanneer dit weer nodig is. Alle wasprogramma’s, waaronder antibacterieel, behoedzaam, nachtprogramma, intensief en nog meer, maken gebruik van vloerprojectie om te laten zien wanneer het apparaat aan of uit staat. Aan het einde van een programma klinkt er een akoestisch signaal en kun je dit op de vloerprojectie zien.

Grote pannen pas je gemakkelijk in de vaatwasser dankzij een flexibele indeling. Er zijn ook steunen, zowel boven als onder, die je kunt uitklappen om meer servies in één keer te wassen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 90 cm
Hoogte frontpaneel: 68,5 – 80 cm
Energieklasse: C
Maximaal geluidsniveau: 41 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Whirlpool WIO 3T141 PES

Bekijk verschillende aanbieders

3. Whirlpool OWFC 3C26

Waarom we fan zijn:
Goede prijskwaliteit verhouden en lekker ruim.

Dit model is heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding uit deze top 5. Het beschikt over alle technologie die je nodig hebt, voor een eerlijke prijs. Deze vaatwasser heeft geen 6th Sense sensoren, je moet dus zelf het juiste programma selecteren. Wel zit het Natural Dry systeem in deze vaatwasser, waardoor de deur opent om de vaat extra droog te krijgen. De vaatwasseris ook uitgerust met een extra intensieve zone om hardnekkige vlekken schoon te krijgen.

De bovenkorf is in hoogte verstelbaar en zelfs volledig uit de machine te halen om extra grote stukken te wassen. De Whirlpool vaatwasser OWFC 3C26 heeft een laadvermogen van 14 couverts waardoor hij geschikt is voor grote huishoudens. De machine is iets luider met 46 decibel en heeft het nieuwe energielabel E.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Vrijstaand
Frontpaneel benodigd: nee
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 46 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Whirlpool OWFC 3C26​ review

Bekijk verschillende aanbieders

2. Whirlpool WSIO 3T223 PE X

Waarom we fan zijn:
Compactere vaatwasser voor kleine huishoudens. 

Een tweede plek de Whirlpool WSIO 3T223 PE X. Deze vaatwasser heeft plek voor 10 couverts en is ontworpen om ingebouwd te worden. Het bedieningspaneel zit dan ook aan de binnenkant.

De vaatwasser is vooral geschikt voor de dagelijkse vaat zoals borden, bestek en schaaltjes. Het bestek wordt in een bestekmandje gewassen. Er zijn 8 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder voorspoelen, behoedzaam, intensief, kort en nog meer. Het is ook mogelijk om aan te geven dat er slechts een halve belading is zodat er minder water en energie gebruikt wordt, en de tijd dus ook korter is. Hoe lang het programma nog te gaan heeft kun je middels vloerprojectie zien. Aan het einde van het programma klinkt er ook een akoestisch signaal. Je kunt de start van het programma tot 12 uur uitstellen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 90 cm
Hoogte frontpaneel: 65,3 – 73 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 43 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Whirlpool WIS 1150 PEL

Waarom we fan zijn:
Een ruime, stille vaatwasser met uitgebreide programma keuze en schone, droge resultaten.

De beste Whirlpool vaatwasser is wat ons betreft de Whirlpool WIS 1150 PEL. Deze vaatwasser heeft ruimte voor 14 couverts. De bovenste lade kan flexibel ingedeeld worden om grote potten en pannen in de vaatwasser te passen. De vaatwasser opent na afloop van het programma automatisch, waardoor je vaat altijd droog uit de vaatwasser komt. Dankzij de handige zout- en glansindicatoren weet je precies wanneer het weer tijd is om dit bij te vullen.

Als je het programma graag tijdens de daluren wilt laten lopen zodat je goedkoper uit bent, dan is dat mogelijk met de startvertraging. Dit kun je tot 24 uur in de toekomst instellen. Dit is een volledig geïntegreerde vaatwasser die je goedkunt afstellen met de verstelbare voetjes. Heel fijn aan deze vaatwasser is dat, net als bij de nummer 4, nauwelijks geluid geproduceerd wordt. Ook is dit de zuinigste vaatwasser uit onze lijst, met energielabel B. Met name vanwege het energielabel en de zeer goede schoonmaak- en droogresultaten hebben wij deze vaatwasser als nummer 1 gekozen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 90 cm
Hoogte frontpaneel: 65,8 – 80 cm
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 41 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Whirlpool WIS 1150 PEL

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste vaatwasser per merk

Bekijk ook onze artikelen over andere Whirlpool huishoudelijke apparaten

Dit is wat Coolblue en Bol de beste Whirlpool vaatwassers vinden

Nog meer informatie over Whirlpool vaatwassers

Hoe reset je een Whirpool vaatwasser?

 • Druk de knop annuleren/uit in.
 • Doe de deur van de vaatwasser dicht.
 • Wacht 1 minuut: het water in de machine wordt nu automatisch afgevoerd.
 • Start het apparaat opnieuw.

Waarom piept mijn Whirpool vaatwasser? 

Het kan dat je vaatwasser een piepend geluid maakt wanneer het programma klaar is. Check dat dus altijd eerst. Blijft de vaatwasser piepen? Dan is er waarschijnlijk een storing. In dat geval kan je op het display kijken of de vaatwasser een foutcode afgeeft. En vervolgens in de handleiding opzoeken hoe je deze kan verhelpen.

Hoe stel je een Whirlpool vaatwasser in? 

Een Whirlpool vaatwasser stel je gemakkelijk in. Er zijn twee verschillende opties:

1. Het bedieningspaneel bevindt zich aan de voorkant van de vaatwasser:
 • Druk op de aan-knop om de vaatwasser op te starten.
 • Druk de ‘P’ in en selecter het juiste programma.
 • Druk op de startknop en de vaatwasser begint met draaien.
2. Het bedieningspaneel bevindt zich aan de binnenkant van de vaatwasser.
 • Open de vaatwasser deur.
 • Druk op de aan/uit-knop om de vaatwasser te starten.
 • Druk de knop in met het door jou gewenste programma.
 • Doe de deur van de vaatwasser dicht. Het programma start nu automatisch.

Welke Whirpool vaatwasser heb ik? 

Je kan het model van je vaatwasser vinden op het typeplaatje. Dit plaatje kan je bij een inbouwvaatwasser aan de binnenkant van de rand van de deur vinden. Daar zit dit typeplaatje meestal aan de zijkant geplakt. Heb je een vrijstaande vaatwasser en kan je het typeplaatje niet aan de binnenkant van de deur vinden? Dan zit deze waarschijnlijk aan de achterkant van het apparaat.

Hoe wij Whirpool vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende Whirpool vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Whirlpool vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek