Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 10 beste Klopboormachines van 2022

In dit artikel

Op zoek naar de beste klopboormachine? Wanneer je gaat beginnen aan een groot project, dan zijn er een paar dingen belangrijk. De  belangrijkste vraag daarbij is welk gereedschap je precies nodig hebt. Een klopboormachine is bij veel grote klussen inzetbaar en is daarom een handig stuk gereedschap om aan te schaffen. Maar wat kan een klopboormachine allemaal? En welke past het beste bij jou?

Wij hebben veel verschillende boormachines getest en een top 10 lijst gemaakt van de klopboormachines die wij in 2022 het beste vinden. Wij hopen dat dit jou helpt bij het maken van je keuze voor de beste klopboormachine voor jou!

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Klopboormachines

BESTE KOOP

Makita DHP482RTJ
Makita DHP482RTJ

PROFESSIONEEL

DeWalt DCK266P3-QW
DeWalt DCK266P3-QW Combiset

BUDGET

Black & Decker BDCHD18BAFC-QW
Black & Decker BDCHD18BAFC-QW


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Klopboormachine - Top 10

10. Black & Decker KR911K-QS

Waarom we fan zijn:
Deze klopboor kan tot maximaal 50 millimeter boren in hout en heeft twee versnellingen. Goed voor klussen in en om het huis.

De eerste klopboor op onze lijst is de Black & Decker KR911K-QS die op netstroom werkt. De kabel is 2,5 meter lang.  Dit moet voor klusjes in huis op de meeste plekken lang genoeg zijn. Voor boren en schroeven in hout heeft de klopboor een boorcapaciteit van 50 mm doornsnee. Voor steen is dit 18 millimeter en voor metaal 13 millimeter. Deze Black & Decker heeft twee versnellingen. Je kunt jouw toerental dus goed afstellen op het materiaal waar je mee werkt.

We vinden hem wel wat zwaar, deze klopboor is namelijk 4,2 kilogram. Nog een nadeel aan deze boor vonden we dat hij geen ingebouwde verlichting heeft. Je zult dus zelf een lamp moeten meenemen op slecht verlichte plekken. Wel handig is het extra handvat, voor meer precisie. Al met al dus een boor met meer voor- dan nadelen, verdiend op de 10e plek. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 910 W
Stroomvoorziening: Netstroom
Gewicht: 4,2 Kg
Slagen per minuut: 52700 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Black & Decker KR911K-QS klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

9. Bosch EasyImpact 550

Waarom we fan zijn:
Een lichte klopboormachine van 550 W – heel geschikt voor de amateur klusser, maar ook voor langdurige klussen.

In tegenstelling tot de 4 kilo van onze nummer 10, is deze boor heel licht. Hij weegt namelijk maar 1,5 kilogram. Wat ons wel opviel is dat deze klopboormachine heel warm kan worden bij echt lang gebruik. Let hier dus wel op als je deze klopboor aanschaft. Als je met hout gaat werken kun je tot wel 25 millimeter in diameter boren.

De Bosch EasyImpact 550 heeft een variërend toerental die kan oplopen tot wel 3000 toeren per minuut. Handig: de boor heeft een extra handgreep waardoor je meer stabiliteit en precisie hebt tijdens het boren en schroeven. De klopboor wordt in een mooie opbergkoffer geleverd. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 550 W
Stroomvoorziening: Netstroom
Gewicht: 1,5 Kg
Slagen per minuut: 3000 spm
Aantal versnellingen: 1

 

Video

Bosch EasyImpact 550 klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

8. Bosch Universal Impact 800

Waarom we fan zijn:
Een krachtigere boor, maar nog steeds licht van gewicht. Ideaal voor de hobby klusser.

De Bosch Universal Impact 800 is een lichte machine met een gewicht van 1,8 kilogram die op netstroom werkt. Ook deze boor heeft helaas geen ingebouwd  werklicht, dus zorg voor een werklamp als je in donkere ruimtes aan de slag moet. In hout kan deze klopboor gaten boren tot maximaal 30 millimeter in diameter. Bij harder materiaal zoals steen, metaal en tegels moet je rekening houden met ongeveer 12-14 millimeter in diameter.

Deze Bosch klopboor wordt geleverd met een mooie opbergkoffer. Er zit ook een extra handgreep bij zodat je stabiel en precies te werk kunt gaan. Deze boor is een stuk krachtiger dan de nummer 9 en heeft een vermogen van 800 W.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 800 W
Stroomvoorziening: Netstroom
Gewicht: 1,8 Kg
Slagen per minuut: 4500 spm
Aantal versnellingen: 1

 

Video

Bosch Universal Impact 800

Bekijk verschillende aanbieders

7. Metabo SB 18 L Mobile

Waarom we fan zijn:
Een accu klopboormachine met sterke 18 Volt accu, geschikt voor zware klussen.

De Metabo SB 18 L Mobile is een krachtige klopboormachine. Hij werkt op een 18 volt Li-Ion accu met een capaciteit van 2Ah. Er worden 2 accu’s meegeleverd, dus je kunt blijven doorwerken als je ze om en om oplaadt. Er zit veel kracht in deze klopboormachine, namelijk 50Nm. Hiermee kun je ook zwaarder werk verrichten, zoals verroeste schroeven losdraaien.

Wat wij erg fijn vonden is dat deze Metabo klopboor wél een ingebouwde werklamp heeft. Hierdoor kun je ook in donkerdere ruimtes werken. De klopboor wordt geleverd in een handige opbergkoffer. Ook krijg je een riemhaak met bitdepot erbij.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu / Batterijspanning: 18V
Stroomvoorziening: Accu
Gewicht: 1,6 Kg
Slagen per minuut: 27000 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Metabo SB 18 L Mobile klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

6. Bosch PSB 18 Li-2

Waarom we fan zijn:
Een goede en kwalitatieve klopboormachine met 21 koppelfuncties voor gemiddelde tot zware klussen.

De Bosch PSB 18 Li-2 is een accu klopboormachine en weegt 1,5 kilo. De maximum koppel is 53 Nm, wat de klopboor minder geschikt maakt voor zware schroefklussen. Er wordt een laadstation bij de boor geleverd. In hout klussen kun je gaten boren tot maximaal 32 millimeter. Heb je te maken met steen, metaal of tegels dan is dit ongeveer 13-15 millimeter.

Deze klopboormachine heeft 21 koppelstanden en 2 versnellingen. Bij een laag toerental kun je tot 440 toeren per minuut bereiken, bij een hoog toerental 1650 toeren per minuut. De klopboormachine heeft ingebouwde verlichting. Ook wordt een mooie opbergkoffer meegeleverd.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu / Batterijspanning: 18V
Stroomvoorziening: Accu
Gewicht: 1,5 Kg
Slagen per minuut: 22500 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Bosch PSB 18 LI-2 klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

5. Makita HP331DSAE

Waarom we fan zijn:
Een kwalitatief hoogstaande klopboor voor kleinere klussen.

Natuurlijk hoeft niet iedere goede klopboor één voor een zware klus te zijn. Wij vinden deze Makita klopboormachine HP331DSAE een heel geschikte klopboor voor kleinere klussen. Hij is licht van gewicht: 1,2 kilogram. Hierdoor is hij compact en prettig voor de armen tijdens het klussen. De klopboor heeft 2 mechanische versnellingen om zowel te boren als te schroeven. Dankzij de motorrem kan schroeven ook heel gecontroleerd.

De Makita HP331DSAE is niet de grootste of de zwaarste, maar heel nauwkeurig en daarom vonden wij deze boor voor kleinere en preciezere klussen heel fijn. De boor werkt op een Li-Ion accu van 10,8 volt. Toch heeft hij een accucapaciteit van 2Ah waardoor je wel lange tijd achtereen kan klussen. De maximale boorcapaciteit is 21 millimeter in diameter in hout. Steen, metaal en tegels kan deze klopboor tot maximaal 8-10 millimeter in diameter. De ingebouwde verlichting vinden wij weer echt handig in deze boor. Uiteraard krijg je ook bij deze boor een mooie opbergkoffer meegeleverd.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu / Batterijspanning: 10,8V
Stroomvoorziening: Accu
Gewicht: 1,2 Kg
Slagen per minuut: 22500 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Makita HP331DSAE

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita HP457DWE10

Waarom we fan zijn:
Een krachtige, duurzame klopboor voor de ervaren klusser en professional. Geleverd met een koffer vol accessoires en geschikt voor zware klussen.

De Makita HP457DWE10 staat, ondanks dat deze geen ingebouwde werkverlichting heeft, toch op een zeer verdiende vierde plek. De boor wordt geleverd met maar liefst 74 accessoires. Denk aan schroefbits en verschillende soorten maten hout-, steen- en metaalboren. In hout projecten kan je met deze boor gaten maken tot 36 millimeter in diameter. In steen of metaal is de maximale capaciteit 13 millimeter.

De klopboor heeft en geharde stalen tandwielaandrijving, , waardoor hij lang mee gaat, ook bij intensief gebruik. Hij werkt op 18 volt en Li-Ion technologie en je krijgt twee accu’s meegeleverd. Deze klopboormachine is dus – op de ingebouwde verlichting na – voorzien van alles wat een professional of fanatieke klusser nodig heeft. Erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu / Batterijspanning: 18V
Stroomvoorziening: Accu 
Gewicht: 1,7 Kg
Slagen per minuut: 21000 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Makita HP457DWE10 klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch GSB 20-2

Waarom we fan zijn:
Krachtig en professioneel, heel geschikt voor grote en zware projecten.

Met de Bosch GSB 20-2 kan je grote gaten tot wel 40 millimeter in diameter maken in hout. Hij weegt 2,6 kilogram waardoor je er fijn mee overweg kunt zonder dat deze al te veel van je vraagt. Deze klopboor werkt op netstroom, je wordt dus in enige mate beperkt door de kabel. Gelukkig is deze wel 4 meter lang en heb je dus best wat bewegingsruimte over.

Met een vermogen van 850 watt kan deze klopboor tot maximaal 3000 toeren per minuut aantikken. Hij werkt op een koolborstelloze motor, wat de boor heel duurzaam maakt. Hierdoor is er namelijk minder wrijving, waardoor ook minder warmte vrij komt. Je krijgt er ook een mooie opbergkoffer bijgeleverd. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 850 W
Stroomvoorziening: Netstroom
Gewicht: 2,6 Kg
Slagen per minuut: 51000 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Bosch GSB 20-2 klopboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

2. Metabo SBE 850-2

Waarom we fan zijn:

Voor sommige klussen heb je krachtiger gereedschap nodig. De Metabo SBE 850-2 is heel krachtig en kan tot maximaal 40 millimeter in diameter boren. Deze boor is zeer geschikt voor professionals. Er zit een lang snoer aan van 4 meter, dus prettige beweegruimte. Voor meer lengte kan je altijd een haspel aansluiten. De motor wordt beschermd tegen vrijkomend stof en dankzij het aluminium tandwielhuis wordt ook de warmte goed afgevoerd.

Een nadeel van deze klopboormachine vonden wij dat er geen bits of boren meegeleverd worden. Deze moet je dus nog aanschaffen. De Metabo SBE 850-2 maakt gebruik van een snelspan kop, je hoeft dus niet specifiek een bitje van Metabo te gebruiken. De boor heeft twee versnellingen waardoor jij zowel kunt schroeven als boren. De klopboor wordt geleverd in een handige koffer. Deze klopboor heeft veel overeenkomsten met de nummer 3 uit de lijst. De Metabo staat voor ons toch iets hoger, vanwege de gebruiksvriendelijkheid van deze boor. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 850 W
Stroomvoorziening: Netstroom
Gewicht: 2,6 Kg
Slagen per minuut: 58900 spm
Aantal versnellingen: 2

 

Video

Metabo SBE 850-2

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DHP482RTJ