Dit zijn de 10 beste Klopboormachines van 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste klopboormachine? Wanneer je gaat beginnen aan een groot project, dan zijn er een paar dingen belangrijk. Wie gaat wat doen?  Hoe gaan we het doen? Binnen welke tijd moeten we het doen? En natuurlijk de belangrijkste vraag: welk gereedschap hebben we nodig? Veel projecten hebben tegenwoordig een klopboormachine nodig, het zou dus wel eens handig kunnen zijn om deze sowieso aan te schaffen. Maar wat is nu de beste klopboormachine die past bij jouw wensen? En wat kan zo’n klopboormachine allemaal aan? Wij hebben een top 10 lijst gemaakt van beste klopboormachines in 2022 zodat jij je niet suf hoeft te zoeken naar dat ene stuk gereedschap. Lees gauw verder.

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Klopboormachines

BESTE KOOP

Makita DHP482RTJ
Makita DHP482RTJ

PROFESSIONEEL

DeWalt DCK266P3-QW
DeWalt DCK266P3-QW Combiset

BUDGET

Black & Decker BDCHD18BAFC
Black & Decker BDCHD18BAFC-QW

Beste Klopboormachine - Top 10

Onderaan dit artikel zijn de stappen te vinden die je kunt nalopen om een goede klopboormachine te kopen. Echter snappen wij maar al te goed dat het nog niet zo makkelijk is om dan de beste klopboormachine uit te zoeken. Nu kunnen wij het je nog net even iets makkelijker maken, we laten jou namelijk zien welke klopboormachines er in de top 10 staan voor het jaar 2022.

10. Black & Decker KR911K-QS

We beginnen de lijst met de bekende kleuren van Black & Decker. Het is er gelijk een die op netstroom werkt. Gelukkig is de kabel wel 2,5 meter. Voor klusjes in huis zou dit op de meeste plekken lang genoeg moeten zijn. Mocht je in hout boren en schroeven, dan heb je een boorcapaciteit van maar liefst 50 mm doornsnee. Wanneer we in steen gaan werken wordt dit nog maar 18 millimeter. Zacht steen en metaal hebben de kleinste doorsnee met 13 millimeter. Er zijn wel twee versnellingen aanwezig, je kunt jouw toerental dus goed afstellen op het materiaal waar je mee werkt. Hij weegt wel wat zwaar, namelijk 4,2 kilogram, maar je moet al die kracht toch ergens kwijt kunnen. Helaas is er geen verlichting aanwezig op de machine zelf, je zult dus zelf een lampje moeten meenemen op slecht verlichte plekken. 

Black & Decker KR911K-QS klopboormachine

9. Bosch EasyImpact 550

Vergeleken met de 4 kilo waar we het net over hadden, is deze boor zo licht als een veertje. Hij weegt namelijk maar 1,5 kilogram. Je hoeft dus niet bang te zijn voor lamme armen als jij lekker lang door wilt gaan. Het is wel zo, dat deze klopboormachine heel warm kan worden bij lang gebruik. Waak hiervoor. Als je met hout gaat werken kun je tot wel 25 millimeter in diameter boren. Ook deze boor heeft een variërend toerental die kan oplopen tot wel 3000 toeren per minuut. Er is een extra handgreep aanwezig waardoor je meer stabiliteit en precisie hebt tijdens het boren en schroeven. Als klap op de vuurpijl wordt er ook een mooie koffer meegeleverd waar je de boor in kunt opbergen wanneer je klaar bent. Zo blijft hij schoon en veilig, en hoe je niet bang te zijn dat hij kapot gaat als er wat op valt.

Bosch EasyImpact 550 klopboormachine

8. Bosch Universal Impact 800

Ook de Bosch Universal Impact 800 is weer een machine die licht van gewicht is met 1,8 kilogram. Hij werkt ook nog eens op netstroom, je hebt dus geen last van een bepaalde oplaadtijd. Wil je de hele dag klussen? Dat kan. ‘S avonds gaat wel een dingetje worden want er is geen werklicht ingebouwd, dus tenzij je een werklamp hebt kun je niet in het donker werken. Mocht je aan hout klussen dan kun je gaten boren tot wel 30 millimeter in diameter. Bij steen, metaal en zacht steen moet je rekening houden met 12-14 millimeter in diameter. Hij wordt geleverd met een mooie opbergkoffer in de traditionele kleuren van Bosch. Wanneer je klaar bent kun je je klopboormachine dus veilig opbergen en wordt hij niet gauw vies. Er zit ook een extra handgreep bij zodat je stabiel en precies te werk kunt gaan. Hoe ideaal is dat?

Bosch Universal Impact 800

7. Metabo SB 18 L Mobile

Als je op zoek bent naar brute kracht, dan ben je op zoek naar de Metabo SB 18 L Mobile. Het is er een die werkt op een 18 volt Li-Ion accu met een capaciteit van 2Ah. Er worden 2 accu’s meegeleverd, je kunt dus altijd aan de slag als je dit bijhoudt. Er zit zeer veel kracht verwerkt in deze klopboormachine, namelijk 50Nm, je zou er zelfs verroeste schroeven mee kunnen losdraaien. Wat ook ideaal is, is de werklamp die geïntegreerd zit in de boormachine. Hierdoor kun je moeiteloos in het donker werken. Verder krijg je ook een uitstekende opbergkoffer meegeleverd. Deze koffer heeft een doorzichtige bovenkant waardoor je snel en eenvoudig een inzicht hebt in welke accessoires je hebt, de accessoires krijg je er namelijk ook bijgeleverd. Verder krijg je ook een riemhaak met bitdepot geleverd zodat je deze altijd in de buurt hebt zonder te hoeven zoeken.

Metabo SB 18 L Mobile klopboormachine

6. Bosch PSB 18 Li-2

Deze krachtpatser weegt maar 1,5 kilo, daar kun je dus niet om tobben. Met maar liefst 53Nm, een accu met Li-Ion technologie en 2500mAh, kun jij er zeker een tijd tegenaan. Met het bijgeleverde laadstation kom je nooit zonder accu te zitten. Mocht je aan hout klussen dan kun je gaten boren tot wel 35 millimeter. Heb je te maken met steen, metaal of zacht steen dan moet je rekening houden met 13-15 millimeter. Deze klopboormachine heeft maar liefst 21 koppelstanden, en 2 versnellingen. Bij een laag toerental kun je tot 440 toeren per minuut bereiken, bij een hoog toerental is dit 1650 toeren per minuut. Bosch heeft rekening gehouden met mensen die graag in de late uren doorwerken, en ze hebben er dan ook een ingebouwde verlichting bij gedaan. Een laadstation is ook aanwezig. Uiteraard wordt er ook een mooie opbergkoffer bijgeleverd.

Bosch PSB 18 LI-2 klopboormachine

5. Makita HP331DSAE

Natuurlijk hoeft niet iedere professionele boor een monster van een beest te zijn. Sommige boren kunnen ook simpelweg de beste keuze zijn voor kleinere klussen. Zoals deze Makita klopboormachine HP331DSAE bijvoorbeeld. Hij is zeer licht in gewicht, namelijk 1,2 kilogram, wat hem ook lekker compact maakt en fijn voor de armen. Hij werkt op een Li-Ion accu van 10,8 volt. Toch heeft hij een accucapaciteit van 2Ah waardoor je dus lekker lang door kunt gaan. Je maximale boorcapaciteit is bij deze klopboormachine 21 millimeter in diameter als je met hout bezig bent. Bij steen,  metaal en zacht steen moet je rekening houden met 8-10 millimeter in diameter. De ingebouwde verlichting zorgt ervoor dat jij in één dag een groot gedeelte van je klus af kan hebben. Handig voor als je alleen kan werken als de kinderen op bed liggen bijvoorbeeld. Uiteraard krijg je ook bij deze boor weer een mooie opbergkoffer meegeleverd.

Makita HP331DSAE

4. Makita HP457DWE10

Ben je op zoek naar iets waar je een langere tijd mee vooruit kunt? Dan zoek je naar de Makita HP457DWE10. Deze stoere bink wordt geleverd met maar liefst 74 accessoires. Je zult dus altijd wel de juiste accessoires voor de klus hebben. Je krijgt een mooie koffer bijgeleverd zodat jij al je spulletjes netjes kunt opbergen voor een volgend gebruik. Met hout projecten kun je gaten maken tot 36 millimeter in diameter. Ga je naar steen of metaal dan is je maximale capaciteit 13 millimeter. Hij werkt op 18 volt en Li-Ion technologie, je kunt er dus vanuit gaan dat dit een zeer krachtige klopboormachine is. Je krijgt twee accu’s meegeleverd en uiteraard ook een laadstation zodat je nooit zonder energie komt te zitten. In principe is deze klopboormachine voorzien van alles wat een professional nodig zou hebben, maar ook de amateur kan hier prima mee overweg. Hij is gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. 

Makita HP457DWE10 klopboormachine

3. Bosch GSB 20-2

Wanneer je grote gaten tot 40 millimeter in diameter moet maken in hout, zul je deze klopboormachine als heel prettig ervaren. Hij weegt een verassende 2,6 kilogram waardoor je er fijn mee overweg kunt zonder lamme armen te krijgen. Het is er wel een die weer op netstroom werkt, je wordt dus in enige mate beperkt door de kabel. Gelukkig is die kabel wel 4 meter lang, je hebt dus best wat bewegingsruimte over. Met een aandrijving van 850 watt kun jij rustig de 3000 toeren per minuut aantikken. Je hoeft niet bang te zijn dat je binnen de kortste keren je boor moet vervangen, want hij werkt op een koolborstelloze motor. Dit zorgt ervoor dat er minder wrijving is en dus ook minder warmte geproduceerd wordt. Je krijgt er natuurlijk ook weer een mooie opbergkoffer bijgeleverd in de kleuren van Bosch. Wel zo fijn dat je hem veilig kunt opbergen, toch?

Bosch GSB 20-2 klopboormachine

2. Metabo SBE 850-2

Wanneer je te maken hebt met (zacht) steen, heb je een krachtige boor nodig. Dit is precies wat Metabo jou biedt. Je kunt tot wel 20 millimeter in diameter boren met deze klopboormachine. Ga je met hout werken, dan verdubbelt dit tot wel 40 millimeter. Een must-have voor de professionals. Er zit een lekker lang snoer aan van maar liefst 4 meter. Hiermee kun je alle kanten op. Heb je nog steeds niet genoeg lengte? Gebruik dan een haspel. Het nadeel van deze klopboormachine is wel dat er geen bits of boren meegeleverd worden. Deze zul je dus zelf moeten aanschaffen. De Metabo SBE 850-2 maakt gebruik van een snelspan kop, je hoeft dus niet specifiek een bitje van Metabo te gebruiken. Er zijn twee versnellingen aanwezig waardoor jij zowel kunt schroeven als boren. Natuurlijk komt ook die handige opbergkoffer weer terug zodat jij altijd een mooie klopboormachine tevoorschijn kunt toveren.

Metabo SBE 850-2

1. Makita DHP482RTJ

Het kan natuurlijk wel eens zo zijn dat je extra lang door moet werken. Als je bijvoorbeeld een groot project hebt wat binnen een korte tijd klaar moet zijn. Dan moet je zeker voor deze klopboormachine kiezen. Waarom? Nou, deze Makita heeft een accucapaciteit van 5 Ah. Hier kun je dus extreem lang mee doorwerken zonder van accu te wisselen. Weet je wat nog meer fijn is aan deze accu? Je kunt hem ook gebruiken op ander gereedschap van Makita die hetzelfde platform gebruikt. Je krijgt de accu tweemaal geleverd, je kunt dus zeker wel een tijdje zoet zijn. Verder krijg je ook een acculader en een draaghaak bijgeleverd. Ondanks die geweldige accu weegt dit monster nog steeds maar 1,8 kilo. Zo heel zwaar is dat dus niet. als je met hout gaat werken kun je tot wel 38 millimeter in diameter boren. Bij steen, metaal en zacht steen is dit 13 millimeter

Makita DHP482RTJ

Beste Goedkope Klopboormachine

Goedkoop hoeft nog lang niet altijd slecht te betekenen. Dat laat de Black & Decker BDCHD18BAFC-QW maar weer zien. Uiteraard in de kleuren van Black & Decker, ziet hij er net zo professioneel uit als alle andere machines. Ook de specificaties geven niks om te missen. Zo kun je gaten maken van 25 millimeter in diameter en heb je een goede werklamp waarmee je in het donker kunt werken. Er zit een 18 volt accu in met Li-Ion techniek waardoor hij dus niks tekort doet aan kracht. Helaas is de accucapaciteit wel maar 1,5 Ah, je kunt dus niet zo heel lang achter elkaar doorwerken. Deze accu wordt wel twee keer meegeleverd waardoor je dus nooit zonder accu zit. Aan accessoires zul je ook niks tekort komen. Je krijgt maar liefst 80 accessoires meegeleverd. Deze kun je ook allemaal kwijt in de opbergkoffer die meegeleverd is in de traditionele kleuren van Black & Decker.

Black & Decker BDCHD18BAFC-QW

Beste Professionele Klopboormachine

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn voor de professional. Dat vinden wij de DeWalt DCK266P3-QW. Bij deze combiset ontvang je zowel een klopboormachine als een slagschroevendraaier. Daar kun je je verzameling weer wat mee verrijken. Natuurlijk moet je als professional wel lang door kunnen werken, daarom zit er een accu van 5 Ah in verwerkt en krijg je deze maar liefst drie keer geleverd. Je zit dus nooit met een lege accu. De acculader die bijgeleverd is kan meerdere accu’s van DeWalt opladen. Hij weegt maar 1,8 kilogram dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Er zit wel een uitstekende koffer bij die sterk genoeg is om schade te voorkomen. Met zijn 70Nm kun je in hout gaten boren tot wel 40 millimeter in diameter. Bij metaal of (zacht) steen moet je rekening houden met 13 millimeter in diameter.

DeWalt DCK266P3-QW Combiset

Koopgids

Waarom zou je een klopboormachine kopen als je al een normale accuboormachine hebt? Zit daar zo’n groot verschil tussen? Nou ja, de naam klopboormachine zegt het eigenlijk al. Er is een klopfunctie aanwezig. Deze functie zorgt ervoor dat jij door materiaal heen kan komen waar je met een normale boor niet doorheen komt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld metaal, metselwerk, baksteen of gips. Je kunt zowel schroeven als boren met een klopboormachine. Het is dus een veelzijdig stuk gereedschap. Maar je kunt niet alleen schroeven en boren hiermee. Je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken om verf, lijm of mortel te mixen. Dit scheelt weer een hele hoop tijd en moeite.

Net zoals ieder kledingstuk anders is, is elke klopboormachine ook anders. Zowel in uiterlijk als specificaties. Zo heb je bijvoorbeeld modellen die een accu hebben, waardoor je ze draadloos kunt gebruiken, maar je hebt ook modellen die netstroom gebruiken. Mocht je er dan een hebben met een accu, dan verschilt het ook nog hoe lang deze accu mee gaat. Kies je voor een accu tot 1 Ah dan hoef je niet te veel te verwachten, maar kies je voor een accu van 4 Ah dan weet je dat je lekker lang door kunt gaan. 

Welke klopboormachine kopen?

Welke klopboormachine je nu precies nodig hebt is afhankelijk van een aantal kenmerken. Ben je op zoek naar een klopboormachine die je erbij kan pakken wanneer het handig is? Of kun je het volgende project echt niet zonder een klopboormachine afmaken? En wat voor kracht moet die boormachine dan allemaal hebben?

Voltage

De kracht die jouw klopboormachine heeft wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de voltage. Des te meer volt jouw machine heeft, des te zwaardere klussen hij in principe aan zou moeten kunnen. Vaak is het wel zo dat klopboormachines met meer kracht ook een stuk zwaarder in de hand liggen en duurder zijn. Weet je zeker dat je deze kracht niet nodig hebt? Dan is het slimmer om voor een lichter model te gaan. Ga je kleine gaten boren in metselwerk en schroeven indraaien? Dan kun je gemakkelijk kiezen voor iets met een accu van 10.8 volt. Wil je schroeven en boren in metselwerk? Dan kun je beter voor iets boven de 14,4 volt kiezen. Wil je grotere gaten boren in metselwerk, kies dan liever voor 18 volt.

Versnellingen

In principe zijn er twee versnellingen te vinden op een standaard klopboormachine. De eerste versnelling is voor het schroeven. Hier zul je het hoogste toerental op vinden. De tweede versnelling is voor het boren, en heeft een lager toerental. Er zijn ook machines op de markt die maar één versnelling hebben. Die zijn dan ook meestal niet geschikt om te boren. Deze klopboormachines kun je beter gebruiken voor het schroeven in harde materialen.

Het koppel

Hoewel we net verteld hadden dat het de voltage is die de kracht bepaalt, ligt dit ook aan het koppel. Hiermee wordt het draaivermogen bedoeld. Dit wordt weergegeven in newtonmeter (Nm). Het staat in principe voor de kracht die de klopboormachine kan leveren. Bij veel modellen heb je de mogelijkheid om de kracht aan te passen op het materiaal waar je in boort of schroeft. Heb je te maken met grote en dikke schroeven, of grote gaten, dan heb je een groter aantal newtonmeter nodig.

Accutechnologie

Als jouw klopboormachine op een accu werkt dan is de accutechnologie van groot belang. Je wilt natuurlijk wel fatsoenlijk kunnen werken. Vaak wordt het prijsverschil veroorzaak door de accutechnologie die gebruikt is. De nieuwste technologie op dit moment is de Lithium-Ion wat afgekort wordt naar Li-Ion. Een ouder systeem is Nikkel Cadmium wat afgekort wordt naar NiCd. Vaak zie je ook dat de goedkopere varianten NiCd gebruiken. Nu we het toch over de accu van een boor hebben, is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel Ah de accu levert. Wil je lekker lang door kunnen gaan zonder te stoppen dan wil je een hoger Ah hebben. Hoe hoger de capaciteit, des te langer je door kunt gaan na een volledige oplading.

Accu of netstroom

Of je op accu of netstroom werkt is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Over het algemeen kan het fijner zijn om met een accu te werken omdat je dan niet beperkt wordt door de snoer. Wel moet je dan opletten dat je boor goed opgeladen is. Mocht je op accu werken dan krijg je vaak twee keer een accu geleverd zodat je ze om de beurt kunt gebruiken. Zo heb je altijd een werkende machine. Bij netstroom heb je wel vaak veel kracht, maar je wordt in je bewegingen beperkt door de snoer. Ook moet je altijd in de buurt van een stopcontact zitten of een haspel beschikbaar hebben.

Bits en boren

Het is belangrijk om de juiste bits en boren beschikbaar te hebben voor jouw project. Je kunt bijvoorbeeld geen platte schroeven indraaien met een kruiskop bit. Ook de grootte van het bitje is van belang. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je de schroef doordraait, want dan heb je niks meer aan je schroef. Tevens zal het bitje ook snel slijten als hij verkeerd gebruikt wordt. Voor het boren van gaten heb je ook allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt dit dus helemaal aanpassen aan jouw voorkeur. Wil je niet telkens een nieuw bitje of boortje hoeven kopen? Dan kun je ook een complete set kopen. Bij sommige klopboormachines krijg je deze zelfs bijgeleverd.

Geraadpleegde bronnen