Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Whirlpool Vaatwasser? Top 5 in 2023 & ons advies

Op zoek naar de beste Whirlpool wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Whirlpool wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze

Whirlpool WIP 4O41 PLEG

Whirlpool WIP 4O41 PLEG


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Whirlpool vaatwasser - Top 5 in 2023

5. Whirlpool WRIC 3C26 PF

We beginnen al meteen bij een heel degelijke Whirlpool vaatwasser. Dit model beschikt over een heleboel technologieën die we ook bij de andere modellen verder in deze lijst gaan tegenkomen. Deze Whirlpool vaatwasser is uitgerust met de intelligente 6th Sense sensoren. Deze sensoren detecteren de hoeveelheid vet en vuil op borden, schalen en pannen en passen de waterdruk daar op aan. De 6th Sense technologie zorgt voor uitstekende reinigingsresultaten en bespaart tot 50% aan energie, water en tijd. Nog een bijkomende functie van deze technologie is de 6th Sense Power Clean technologie. Dit zorgt voor uitstekende wasresultaten zonder handmatig voorspoelen, inweken of schrobben terwijl het waterverbruik beperkt wordt.

Deze Whirlpool vaatwasser heeft ook het Natural Dry systeem ingebouwd. Dit systeem opent automatisch de deur op het einde van het programma waardoor de vaat op natuurlijke wijze kan drogen. Dit zorgt voor een hogere energie efficiëntie. Nog een manier om energie efficiënt te zijn is de startuitstel functie. Deze functie biedt de mogelijkheid om het afwasprogramma van uw vaatwasser naar wens uit te stellen, zodat de machine bijvoorbeeld pas draait tijdens de lagere tarief uren. Dit model beschikt over een aangepast afwasprogramma voor alleen het bovenste of onderste rek. Voor een schone vaat hoef je dus niet te wachten tot het apparaat helemaal gevuld is en toch zal je geen extra water verspillen.

Bij het ontwerpen van deze Whirlpool vaatwasser is er ook aan het gebruiksgemak en de efficiëntie gedacht. De modulaire rekken en inklapbare tanden kan u toevoegen, weghalen of verplaatsen. Met de modulaire Flexi Space manden ben je vrij om jouw vaatwasser naar wens in te delen, dit zorgt ervoor dat je de beschikbare ruimte in de vaatwasser zo efficiënt mogelijk in kan delen, afhankelijk van de vaat die je moet wassen. De verwijderbare bovenkorf geeft je extra ruimte als dat nodig is en maakt het mogelijk om voorwerpen met een ongebruikelijke vorm in de vaatwasser te plaatsen.

De Whirlpool vaatwasser WRIC 3C26 PF heeft een laadvermogen van 14 couverts en heeft een normaal geluidsniveau van 46 decibel. Er zijn ook verstelbare voetjes voorzien voor perfecte stabiliteit op ongelijkmatige vloeren en oppervlakken. Deze whirlpool vaatwasser is voorzien van het nieuwe energielabel E. 

Whirlpool WRIC 3C26 PF

Whirlpool WRIC 3C26 PF

4. Whirlpool WIO 3T141 PES

De Whirlpool WIO 3T141 PES geeft ruimte aan 14 couverts en is daarnaast ook geschikt voor grote potten en pannen. Er zijn 10 verschillende programma’s die je kunt gebruiken om jouw vaat schoon te krijgen.

Deze vaatwasser kan bijgevuld worden met zout en glansspoelmiddel, en heeft voor beiden een handige indicator zodat je weet wanneer dit weer nodig is. Alle wasprogramma’s, waaronder antibacterieel, behoedzaam, nachtprogramma, intensief en nog meer, maken gebruik van vloerprojectie om te laten zien wanneer het apparaat aan of uit staat. Aan het einde van een programma klinkt er een akoestisch signaal en kun je dit op de vloerprojectie zien.

Grote pannen pas je gemakkelijk in de vaatwasser dankzij een flexibele indeling. Er zijn ook steunen, zowel boven als onder, die je kunt uitklappen om meer servies in één keer te wassen.

Whirlpool WIO 3T141 PES

Whirlpool WIO 3T141 PES

3. Whirlpool OWFC 3C26

Dit model is heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding uit deze top 5. Het beschikt over alle technologie die je nodig hebt, voor een eerlijke prijs. Natuurlijk vind je niet alle technische hoogstandjes terug, maar deze Whirlpool vaatwasser krijgt de klus toch geklaard.

De 6th Sense sensoren zijn niet aanwezig, je moet dus zelf het juiste programma selecteren, maar het Natural Dry systeem is wel weer terug en bespaart op het einde van het programma energie door de deur te openen om de vaat droog te krijgen. De startuitstel functie is er ook weer bij en de machine is ook uitgerust met een extra intensieve zone om hardnekkige vlekken schoon te krijgen. De bovenkorf is in hoogte verstelbaar en zelfs volledig uit de machine te halen om extra grote stukken te wassen.

De Whirlpool vaatwasser OWFC 3C26 heeft een laadvermogen van 14 couverts waardoor hij geschikt is voor grote gezinnen. De machine is iets luider met 46 decibel en heeft het nieuwe energielabel E.

2. Whirlpool WSIO 3T223 PE X

Een tweede plek die deze Whirlpool dik verdiend heeft. De Whirlpool WSIO 3T223 PE X heeft plek voor 10 couverts en is ontworpen om ingebouwd te worden. Het bedieningspaneel zit dan ook aan de binnenkant.

De vaatwasser is vooral geschikt voor de dagelijkse vaat zoals borden, bestek en schaaltjes. Het bestek wordt in een bestekmandje gewassen. Er zijn 8 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder voorspoelen, behoedzaam, intensief, kort en nog meer. Het is ook mogelijk om aan te geven dat er slechts een halve belading is zodat er minder water en energie gebruikt wordt, en de tijd dus ook korter is.

Hoe lang het programma nog te gaan heeft kun je middels vloerprojectie zien. Aan het einde van het programma klinkt er ook een akoestisch signaal. Je kunt de start van het programma tot 12 uur uitstellen.

Whirlpool WSIO 3T223 PE X

1. Whirlpool WIP 4O41 PLEG

Whirlpool is op zich natuurlijk al een goed merk voor witgoed, maar ook onder de Whirpool modellen moet er natuurlijk een winnaar zijn. De beste Whirlpool vaatwasser is wat ons betreft de WIP 4041 PLEG. Deze vaatwasser heeft ruimte voor 14 couverts.

De bovenste lade kan flexibel ingedeeld worden om grote potten en pannen in de vaatwasser te passen. Er zijn 10 programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder glas, snel, stil, eco, machine reiniging en nog meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 190 minuten, en 12 minuten na het einde van het programma schakelt het apparaat automatisch uit om energie te besparen. Middels handig zout- en glansindicator weet je precies wanneer het weer tijd is om dit bij te vullen.

Als je graag tijdens de daluren wilt wassen zodat je goedkoper uit bent, dan is dat mogelijk met de startvertraging. Dit kun je tot 24 uur in de toekomst instellen. Overigens gaat het hier om een volledig geïntegreerde vaatwasser die je perfect kunt afstellen met de verstelbare voetjes.

Whirlpool WIP 4O41 PLEG

Whirlpool WIP 4O41 PLEG

Hoe reset je een Whirpool vaatwasser?

 • Druk de knop annuleren/uit in.
 • Doe de deur van de vaatwasser dicht.
 • Wacht 1 minuut: het water in de machine wordt nu automatisch afgevoerd.
 • Start het apparaat opnieuw.

Waarom piept mijn Whirpool vaatwasser? 

Het kan dat je vaatwasser een piepend geluid maakt wanneer het programma klaar is. Check dat dus altijd eerst. Blijft de vaatwasser piepen? Dan is er waarschijnlijk een storing. In dat geval kan je op het display kijken of de vaatwasser een foutcode afgeeft. En vervolgens in de handleiding opzoeken hoe je deze kan verhelpen.

Hoe stel je een Whirlpool vaatwasser in? 

Een Whirlpool vaatwasser stel je gemakkelijk in. Er zijn twee verschillende opties:

1. Het bedieningspaneel bevindt zich aan de voorkant van de vaatwasser:
 • Druk op de aan-knop om de vaatwasser op te starten.
 • Druk de ‘P’ in en selecter het juiste programma.
 • Druk op de startknop en de vaatwasser begint met draaien.
2. Het bedieningspaneel bevindt zich aan de binnenkant van de vaatwasser.
 • Open de vaatwasser deur.
 • Druk op de aan/uit-knop om de vaatwasser te starten.
 • Druk de knop in met het door jou gewenste programma.
 • Doe de deur van de vaatwasser dicht. Het programma start nu automatisch.

Welke Whirpool vaatwasser heb ik? 

Je kan het model van je vaatwasser vinden op het typeplaatje. Dit plaatje kan je bij een inbouwvaatwasser aan de binnenkant van de rand van de deur vinden. Daar zit dit typeplaatje meestal aan de zijkant geplakt. Heb je een vrijstaande vaatwasser en kan je het typeplaatje niet aan de binnenkant van de deur vinden? Dan zit deze waarschijnlijk aan de achterkant van het apparaat.

Hoe wij Whirpool vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende Whirpool vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Whirlpool vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen