Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Whirlpool Vaatwassers in 2022

Mensen blijken achteraf maar een kwetsbaar soort te zijn. Eén verkeerde bacterie en we kunnen gelijk heel ziek worden. Het is daarom belangrijk dat onze borden, bekers, bestek, pannen en ga zo maar door, allemaal goed schoon zijn voordat we hier ons eten van nuttigen. Een goede vaatwasser kan hier een oplossing voor zijn. Met de hand is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar een efficiënte Whirlpool vaatwasser kan jou een hoop tijd en moeite besparen.

Wanneer je een Whirlpool vaatwasser gaat kopen is het belangrijk om te weten hoeveel couverts er in kunnen. Dit bepaalt namelijk hoeveel vaat er in één lading gewassen kan worden. Daarnaast is het energielabel ook niet onbelangrijk. Je wilt natuurlijk wel zo min mogelijk aan energiekosten moeten betalen aan het einde van het jaar. Daarnaast is het ook fijn om te weten welke programma’s er allemaal beschikbaar zijn om jouw vaat schoon te maken. Is er bijvoorbeeld een extra droog programma aanwezig voor die plastic borden van de kinderen? En een speciaal glasprogramma voor mama haar wijnglazen? Wij hebben de vaatwassers van Whirlpool vergeleken en de 5 beste op een rij gezet voor jou.

Lees ook:

Whirlpool vaatwasser - Top 5

Je bent op zoek naar een Whirlpool vaatwasser, maar er is een groot aanbod. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld om de keuze overzichtelijker te maken. Met onze hulp vind je snel en eenvoudig de juiste Whirlpool vaatwasser voor jouw keuken.

5. Whirlpool WRIC 3C26 PF

We beginnen al meteen bij een heel degelijke Whirlpool vaatwasser. Dit model beschikt over een heleboel technologieën die we ook bij de andere modellen verder in deze lijst gaan tegenkomen. Deze Whirlpool vaatwasser is uitgerust met de intelligente 6th Sense sensoren. Deze sensoren detecteren de hoeveelheid vet en vuil op borden, schalen en pannen en passen de waterdruk daar op aan. De 6th Sense technologie zorgt voor uitstekende reinigingsresultaten en bespaart tot 50% aan energie, water en tijd. Nog een bijkomende functie van deze technologie is de 6th Sense Power Clean technologie. Dit zorgt voor uitstekende wasresultaten zonder handmatig voorspoelen, inweken of schrobben terwijl het waterverbruik beperkt wordt.

Deze Whirlpool vaatwasser heeft ook het Natural Dry systeem ingebouwd. Dit systeem opent automatisch de deur op het einde van het programma waardoor de vaat op natuurlijke wijze kan drogen. Dit zorgt voor een hogere energie efficiëntie. Nog een manier om energie efficiënt te zijn is de startuitstel functie. Deze functie biedt de mogelijkheid om het afwasprogramma van uw vaatwasser naar wens uit te stellen, zodat de machine bijvoorbeeld pas draait tijdens de lagere tarief uren. Dit model beschikt over een aangepast afwasprogramma voor alleen het bovenste of onderste rek. Voor een schone vaat hoef je dus niet te wachten tot het apparaat helemaal gevuld is en toch zal je geen extra water verspillen.

Bij het ontwerpen van deze Whirlpool vaatwasser is er ook aan het gebruiksgemak en de efficiëntie gedacht. De modulaire rekken en inklapbare tanden kan u toevoegen, weghalen of verplaatsen. Met de modulaire Flexi Space manden ben je vrij om jouw vaatwasser naar wens in te delen, dit zorgt ervoor dat je de beschikbare ruimte in de vaatwasser zo efficiënt mogelijk in kan delen, afhankelijk van de vaat die je moet wassen. De verwijderbare bovenkorf geeft je extra ruimte als dat nodig is en maakt het mogelijk om voorwerpen met een ongebruikelijke vorm in de vaatwasser te plaatsen.

De Whirlpool vaatwasser WRIC 3C26 PF heeft een laadvermogen van 14 couverts en heeft een normaal geluidsniveau van 46 decibel. Er zijn ook verstelbare voetjes voorzien voor perfecte stabiliteit op ongelijkmatige vloeren en oppervlakken. Deze whirlpool vaatwasser is voorzien van het nieuwe energielabel E. 

4. Whirlpool WCIO3T321PSE

Het volgende model Whirlpool vaatwasser beschikt over dezelfde technologieën als de vorige besproken vaatwasser, maar heeft een paar stapjes voor. Ook dit model beschikt over de 6th Sense sensoren die de vuilheidsgraad detecteren en het gebruikte volume water hierop aanpassen. De 6th Sense Power Clean functie is er ook bij en zorgt voor een schone vaat, zonder voorafgaand handmatig werk. Dit model is ook uitgerust met een autofunctie. De sensoren bepalen hoeveel water er nodig is en de autofunctie kiest het meest gepaste programma, waardoor je nooit teveel water en energie kan verspillen. De startuitstel functie heeft de vaat klaar wanneer jij dat wil.

Deze Whirlpool vaatwasser moet het zonder Natural Dry systeem stellen, maar heeft wel een aantal extra wasprogramma’s op zak om dit te compenseren. Er is dus ook de optie om de machine met een halve belading te laten draaien, zonder extra water te verspillen, maar met het intensief programma wil vooral je vaat schoon krijgen. Voor wie een extra schone vaat wil, biedt het antibacteriële wasprogramma de oplossing en voor de milieuliefhebbers is er het Eco programma. Als je bijvoorbeeld veel glazen te wassen hebt, is er het delicaat programma en wanneer je kinderen aan het slapen zijn, kan je het extra stil programma selecteren.

Ook dit model heeft de verstelbare bovenkorf, zodat je onregelmatige objecten ook in de vaatwasser kwijt kan en de modulaire Flexi Space manden laten je toe de beschikbare ruimte efficiënt te vullen. Als extra’s heeft deze Whirlpool vaatwasser een extra intensieve zone die gepaard met het intensieve programma de meest hardnekkige vlekken schoon krijgt en een onderlade met liftfunctie om deze gemakkelijker leeg te halen.

Het laadvermogen bedraagt 14 couverts en met een geluidsniveau van 41 decibel is dit de stilste machine in deze lijst. Deze Whirlpool vaatwasser heeft ook het nieuwe energielabel E.

3. Whirlpool OWFC 3C26

Dit model is heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding uit deze top 5. Het beschikt over alle technologie die je nodig hebt, voor een eerlijke prijs. Natuurlijk vind je niet alle technische hoogstandjes terug, maar deze Whirlpool vaatwasser krijgt de klus toch geklaard.

De 6th Sense sensoren zijn niet aanwezig, je moet dus zelf het juiste programma selecteren, maar het Natural Dry systeem is wel weer terug en bespaart op het einde van het programma energie door de deur te openen om de vaat droog te krijgen. De startuitstel functie is er ook weer bij en de machine is ook uitgerust met een extra intensieve zone om hardnekkige vlekken schoon te krijgen. De bovenkorf is in hoogte verstelbaar en zelfs volledig uit de machine te halen om extra grote stukken te wassen.

De Whirlpool vaatwasser OWFC 3C26 heeft een laadvermogen van 14 couverts waardoor hij geschikt is voor grote gezinnen. De machine is iets luider met 46 decibel en heeft het nieuwe energielabel E.

2. Whirlpool 3T133 PFE

Deze Whirlpool vaatwasser is een stuk milieuvriendelijker dan de vorige besproken machines. Dit model beschikt over al de nieuwste technologieën waardoor de vaatwasser zuiniger, efficiënter en duurzamer is. De 6th Sense technologie is geïnstalleerd en detecteert de vuilheidsgraad, past vervolgens het waterverbruik hier op aan en selecteert het gepaste programma. Er is ook een nieuwe technologie te introduceren, namelijk de Powerclean Pro.

Krachtige spuitmonden achter in deze Whirlpool vaatwasser zorgen voor een stralend schone vaat, zelfs bij het meest hardnekkige vuil. De intelligente sensoren in de vetfilter meten het vuil- en vetniveau van de vaat en passen de kracht van de spuitmonden en het gebruik van de wasmiddelen hier op aan. Ovenschalen en aangekoekte etensresten vormen dus geen enkel probleem voor dit systeem.

Ook dit model is uitgerust met de modulaire Flexi Space manden om uw vaatwasser naar wens in te delen, maar deze Whirlpool vaatwasser heeft een extra derde rek om nog efficiënter de ruimte gevuld te krijgen. Het Natural Dry systeem is terug van de partij en bespaart net dat beetje meer energie op het einde van de wascyclus.

Er is een laadvermogen van 14 couverts voorzien en de machine is stil met een geluidsniveau van 43 decibel. Deze Whirlpool vaatwasser is natuurlijk extra aantrekkelijk met het nieuwe energielabel D.

1. Whirlpool WCIO 3T333

De nummer 1 in onze lijst is op bijna alle vlakken de ultieme winnaar. Bijna, omdat je natuurlijk iets meer betaalt voor deze krachtpatser. Elke eerder genoemde technologie is in deze Whirlpool vaatwasser aanwezig en als kers op de taart is er het nieuwe Power Dry systeem. Dit is een dubbel luchtcirculatiesysteem en zorgt ervoor dat de stoom wordt afgevoerd en koele lucht in de vaatwasser wordt geblazen. Zo is de binnenkant van de vaatwasser vrij van stoom en vocht wanneer je de deur opent. Ook plastic vaat is hierdoor kurkdroog wanneer het wasprogramma helemaal klaar is, en dat allemaal zonder strepen!

Dit model is voorzien van een volledig aanpasbaar interieur en met 11 wasprogramma’s bestaat er geen vaat dat deze machine niet schoon krijgt. Grote pannen en schalen zijn geen probleem. De cabine heeft een laadcapaciteit van 14 couverts en de machine is stil met een geluidsniveau van 43 decibel. Het is de milieuvriendelijkste vaatwasser in deze top 5, ook met het nieuwe energielabel D, maar deze Whirlpool vaatwasser verbruikt net iets minder energie dan het vorige model.

 

Geraadpleegde bronnen