Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Whirlpool Wasmachine: ons advies & de Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Whirlpool wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Whirlpool wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze

Whirlpool BI WDWG 961484

Whirlpool BI WDWG 961484


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Whirlpool wasmachine 2023 - Top 5

5. Whirlpool FFDBE 9638 BCEV

Ben je op zoek naar een vrijstaande wasmachine van Whirlpool met moderne technologieën? Denk dan eens aan de FFDBE 9638 BCEV. Dit model heeft een vulgewicht van 9 kilogram waardoor het geschikt is voor grote gezinnen.

Er zijn maar liefst 17 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder wol, snel, witte was, bedlinnen, dekbedden en nog veel meer. Je kunt ook het stoomprogramma kiezen. Dit programma reinigt kleding met stoom en geeft het een opfrisser. Stoom helpt tevens ook om kreukels te verminderen. Aan het einde van elk programma klinkt er een geluidssignaal om te laten weten dat het programma klaar is.


Gemiddeld duurt een wascyclus zo’n 195 minuten, maar dat is ook afhankelijk van hoeveel wasgoed je in het apparaat hebt gedaan. Tijdens het wassen komt er een geluidsniveau vrij van 52 dB. Het is dus niet helemaal geruisloos, maar ook niet storend.

Whirlpool FFDBE 9638 BCEV

Whirlpool FFDBE 9638 BCEV

4. Whirlpool W6 W845WB BE

Heb jij een middelgroot gezin en genoeg aan een vulgewicht van 8 kilogram? Dan is de W6 W845WB BE zeker het overwegen waard. Bij normaal gebruik ben je zo’n 36 euro kwijt aan energiekosten per jaar.

Er zijn genoeg wasprogramma’s waar je uit kunt kiezen om jouw wasgoed schoon en fris te krijgen, vijftien om precies te zijn. Deze programma’s bestaan uit onder andere snel 30, wol, babykleding en meer. Het programmaverloop kun je gemakkelijk volgen. De resterende tijd wordt weergegeven op het display. Aan het einde van het programma klinkt er een geluid om te laten weten dat het klaar is. Je kunt er eventueel voor kiezen om de start van het programma uit te stellen en de machine bijvoorbeeld tijdens de daluren te laten draaien.

Als je de wasmachine normaal gebruikt zou je er nog jarenlang van moeten kunnen genieten. Er is gekozen voor een koolborstelloze motor wat de levensduur verlengt, en er zijn verschillende soorten beveiligingen aanwezig voor zowel de machine als kleine kinderhandjes.

Whirlpool W6 W845WB BE

Whirlpool W6 W845WB BE

3. Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

We gaan weer even terug naar een model met een vulgewicht van 9 kilogram, namelijk de FWDG 961482 WSV EE N. Met deze wasmachine kun je zowel wassen als drogen, ook als je even gauw de was gedaan wilt hebben binnen een uur.

Met een toerental van 1400 per minuut beschikt deze was-droogcombinatie over een zeer krachtige motor. Dit is ook wel terug te zien in de was- en droogtijden. Tussen de 15 programma’s zit ook het was&droog45 programma. Met dit programma is het mogelijk om binnen 45 minuten tot 1 kilogram gewassen te hebben, evenals gedroogd. Handig als je vergeten bent om jouw favoriete shirt in de was te doen voor een etentje.

Tijdens het wassen en drogen wordt de 6th Sense Technologie gebruikt waardoor er zorgzaam met jouw wasgoed omgegaan wordt. Het FreshCare+ systeem houdt de trommel en het kleding fris tot 6 uur na afloop van het programma.

Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

2. Whirlpool BI WMWG 71483E EU N

Niet iedereen heeft behoefte aan een grote wascapaciteit, en dat is helemaal niet erg. Speciaal voor mensen die graag een goede wasmachine willen maar niet zo veel vulgewicht nodig hebben, is er de Whirlpool BI WMWG 71483E EU N. Dit apparaat heeft een vulgewicht van 7 kilogram en is hiermee geschikt voor ongeveer 2 personen.

Met 14 verschillende programma’s zit er altijd wel een programma tussen wat gebruikt kan worden voor jouw wasgoed. Je bediend het apparaat met de handige draaiknop. Gemiddeld duurt een cyclus zo’n 270 minuten, maar er is ook een snel programma waardoor het slechts 30 minuten duurt. Tussentijds kun je de cyclus op pauze zetten om kleding toe te voegen. Het is ook mogelijk om de start uit te stellen.

Tijdens het wassen komt er een geluidsniveau vrij van 46 dB waardoor dit apparaat vrij stil is. De meeste mensen kunnen deze wasmachine gewoon ‘s nachts laten draaien zonder wakker te worden van het geluid.

Whirlpool BI WMWG 71483E EU N

Whirlpool BI WMWG 71483E EU N

1. Whirlpool BI WDWG 961484 EU

Whirlpool is natuurlijk al een uitstekend merk van zichzelf, maar de beste Whirlpool machine mag ook zeker even benoemd worden, dit is namelijk de BI WDWG 961484 EU. Dit apparaat heeft een vulgewicht van 9 kilogram en is hierdoor geschikt voor grotere gezinnen. Het gaat hier om een was-droogcombinatie.

Om jouw wasgoed optimaal te wassen zijn er 14 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken. Extra wasprogramma’s bestaan onder andere uit eco, handwas, wit, dailycare en meer. De wasmachine doet er ongeveer 220 minuten over om te wassen, maar met drogen erbij duurt het totaal 560 minuten. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de belading.

Tijdens het wassen maakt de wasmachine een geluid van 45 dB. Dit is op zich redelijk zacht waardoor je er tijdens de nacht ook gebruik van kunt maken. Bij normaal gebruik verbruik je jaarlijks ongeveer 1224 kWh met wassen en drogen. Als je alleen wassen kiest verbruik je zo’n 234 kWh per jaar.

Whirlpool BI WDWG 961484

Whirlpool BI WDWG 961484

Is een Whirpool een goede wasmachine? 

Whirpool is een basisklasse merk dat relatief goedkope wasmachines verkoopt. Je Whirlpool wasmachine zal doen wat hij moet doen en er zitten geen bijzondere technische snufjes op zoals het bedienen van je wasmachine via een app. Een Whirpool wasmachine gaat gemiddeld 9 jaar mee. Middenklasse merken voor wasmachines zijn: Zanussi, Bauknecht en AEG met een verwachte levensduur van rond de 10 jaar. De topmerken zijn Bosch, Siemens en Miele. Deze hebben een langere levensduur van ongeveer 13 jaar en beschikken over meer geavanceerde functies, maar daar betaal je dan ook wel extra voor.

Hoe reset je een Whirpool wasmachine?

Een Whirpool wasmachine reset je als volgt:
  • Haal de stekker 30 seconden uit het stopcontact.
  • Doe de stekker weer in het stopcontact.
  • Schakel de wasmachine aan.

Hoe gaat een Whirpool wasmachine aan?

Als je je was in de trommel gedaan hebt, kan je op de ON/OFF toets drukken om de machine aan te zetten. Vervolgens draai je aan de programma knop naar het juiste wasprogramma en druk je op de ‘Start/Pauze’-knop om het programma te starten.

Hoe wij Whirpool wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Whirlpool wasmachines onderzocht, veel getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Whirlpool wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op

Geraadpleegde bronnen