Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Whirlpool Wasmachines in 2022

We doen niet veel meer graag met de hand. Tegenwoordig is de technologie al zo ver dat we overal machines voor hebben. Zo ook een Whirlpool wasmachine. Maar we stellen ook steeds meer eisen aan deze wasmachines. We verwachten dat zij kunnen doen wat wij zelf niet met de hand voor elkaar krijgen. Gelukkig kan een Whirlpool wasmachine ontzettend veel, en stijgt deze vaak boven de verwachtingen uit. 

Een Whirlpool wasmachine staat erom bekend dat hij ontzettend zuinig is terwijl hij wel het werk voor elkaar krijgt met de mooiste resultaten. Dit betekent dat wij frisse was in onze kasten hebben liggen terwijl we juist geld in onze portemonnee houden aan het einde van het jaar. Maar ja, om die resultaten voor elkaar te krijgen moet je wel een Whirlpool wasmachine kiezen die past bij jouw behoeften. Heb je bijvoorbeeld een grote trommelinhoud nodig of juist een kleine? En heeft jouw kleding een speciaal wasprogramma nodig of niet? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden, want als je iets verkeerd wast kan het zomaar zijn dat je jouw favoriete shirt niet meer aan kunt trekken.

Als je een Whirlpool wasmachine gaat kopen hoef je eigenlijk al niet meer naar de energielabel te kijken. Je weet al dat je goed zit met een Whirlpool, en dat je aan het einde van het jaar geen geld bij hoeft te leggen. Ook het geluidsniveau is vaak erg laag waardoor je geen geluidoverlast in huis hebt. Het is echter wel belangrijk om te kijken of er speciale programma’s aanwezig zijn waar jij gebruik van wilt maken voor bepaalde soorten wasgoed. Ook is het wel fijn om te weten of er bepaalde extra functies zijn, zoals het bedienen via een app, en of je de was ook op pauze kunt zetten om nog gauw een vergeten broek in de was te doen.

Lees ook:

Whirlpool wasmachine - Top 5

Wij hebben het lastige werk al voor jou gedaan en hebben onderzocht welke Whirlpool wasmachine nu echt het beste model is. Hierbij hebben wij gekeken naar de trommelinhoud van de Whirlpool wasmachine, maar ook naar de wasprogramma’s, extra functies en natuurlijk de energielabel. Uiteindelijk hebben wij een top 5 kunnen samenstellen, en die laten wij graag aan jou zien.

5. Whirlpool FSCR80420

We beginnen de lijst gelijk met een Whirlpool wasmachine die een energielabel van A+++ -10% heeft. Hierdoor is dit een zeer zuinige wasmachine. Je kunt deze wasmachine goed gebruiken wanneer je een middelgroot gezin hebt dankzij het vulgewicht van 9 kilogram. De vulopening is maar liefst 35 centimeter waardoor alle was makkelijk in en uit de Whirlpool wasmachine gehaald kan worden. 

Natuurlijk zijn er ook een paar handige functies aanwezig zoals het gebruik van ZEN technologie. Hierdoor trilt de Whirlpool wasmachine minder en heb je dus ook minder geluid. Dat is wel zo fijn wanneer je nog even een was aan wilt zetten terwijl je naar bed gaat. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van wasmiddeldoseeradvies. Hierdoor hoef je nooit meer te gokken hoeveel wasmiddel je nu precies moet gebruiken, want dat vertelt de wasmachine jou zelf wel. Het geluidsniveau tijdens het wassen is vastgesteld op 49 dB waardoor hij ontzettend stil is en niemand er last van zal hebben. Tijdens het centrifugeren is dit 69 dB.

Je bespaart met deze wasmachine niet alleen kosten op de energierekening, maar ook op de waterrekening. Gemiddeld verbruikt een wasmachine 60 liter per wasbeurt. Deze Whirlpool wasmachine verbruikt ongeveer 9900 Liter per jaar. Er wordt gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor waardoor je een gegarandeerde lange levensduur hebt. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, dan kun je rekenen op een fabrieksgarantie van 2 jaar. 

4. Whirpool FSCR90428

Hoewel deze Whirlpool wasmachine een lager energielabel heeft van A++, betekent dat nog niet dat hij een mindere kwaliteit heeft. Het tegendeel zelfs. Deze wasmachine weet precies wat hem te doen staat. De Whirlpool wasmachine maakt gebruik van 6th SENSE sensoren waardoor de programma’s en instellingen automatisch aangepast worden op basis van de grootte en het type belading van de machine. Hierdoor bespaar je tot wel 50% op water, energie en tijd. Niet alleen handig voor jou, maar ook nog eens voor jouw portemonnee!

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van ZEN-technologie. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine stiller is dan gewoonlijk. Waar er normaal gesproken gebruik wordt gemaakt van een riem die aangestuurd wordt door een motor, is de motor nu direct op de trommel gemonteerd. De motor draait hierdoor net zo vaak als de trommel wat voor minder vibraties zorgt, minder geluid en meer rust. Hierdoor heb je tijdens het wassen een geluidsniveau van 49 dB en tijdens het centrifugeren 69 dB. Met 1400 toeren per minuut geniet je dus van drogere was met minder geluid. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor waardoor hij een lange levensduur heeft.

In deze Whirlpool wasmachine kun je wasgoed tot 9 kilogram passen waardoor hij uitermate geschikt is voor grote gezinnen.

3. Whirlpool FSCR80430 ZEN

Ook deze Whirlpool wasmachine heeft een energielabel van A+++. Hierdoor werkt hij lekker zuinig en hoef jij aan het einde van het jaar niet bang te zijn voor een grote eindafrekening. Er wordt gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor waardoor het apparaat een lange levensduur heeft. Je hoeft dus niet elk jaar een nieuwe wasmachine te kopen. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan of niet naar behoren werken, dan kun je altijd gebruik maken van de 2 jaar carry-in garantie die op alle modellen van Whirlpool zitten. 

Deze Whirlpool wasmachine is nog iets stiller dan de vorige twee modellen tijdens het wassen, hij produceert namelijk 48 dB geluid. Dit lijkt misschien op weinig verschil, maar een verschil van 3 decibel kan al een verdubbeling van het geluidsniveau betekenen. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van een balanssysteem waardoor jouw Whirlpool wasmachine niet aan de wandel zal gaan door de vibraties. 

Wanneer het apparaat klaar is krijg je een geluidssignaal te horen. Je hoeft dus niet constant je oren te spitsen om te luisteren of hij al klaar is, dat krijg je vanzelf te horen. De kleding komt heerlijk fris uit de wasmachine, het is dan ook niet voor niets dat het wasresultaat van deze wasmachine in Klasse A behoort.

2. Whirlpool FSCR10430

We zijn bijna bij de beste Whirlpool wasmachine aangekomen, maar we willen je eerst nog even kennis laten maken met de Whirlpool FSCR10430. Deze wasmachine heeft een laadvermogen van 10 kilogram en maar liefst 18 programma’s. Hierdoor is deze wasmachine uitstekend te gebruiken door grote gezinnen of stichtingen. Daarnaast is deze Whirlpool wasmachine in 2015 ook verkozen tot beste gekozen wasmachine door kiekeurig.nl. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor om een lange levensduur te garanderen.

Er zijn maar liefst 18 programma’s beschikbaar waardoor je altijd wel een wasprogramma kunt vinden die bij jouw was past. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Colours 15 graden programma of de SoftMove. De SoftMove-technologie zorgt ervoor dat de trommelbewegingen aangepast zijn op jouw wasgoed. Er wordt trouwens ook gebruik gemaakt van de 6th SENSE beladingssensor. Deze weet precies hoeveel was er in de trommel zit en hoeveel water hier dan nog bij moet. Ook wordt het wasprogramma hierdoor automatisch aangepast.

Natuurlijk wordt er ook weer gebruik gemaakt van een ZEN-motor. Deze zorgt ervoor dat de Whirlpool wasmachine stil te werk gaat. Tevens zit er op een ZEN-motor ook levenslange garantie. Dankzij de precieze waterstralen geniet je van extra diepe reinigingsprestaties waardoor jouw was extra goed gewassen wordt. Hardnekkige vlekken zijn verleden tijd. Tijdens het wassen maakt de Whirlpool wasmachine 48 dB aan geluid, en tijdens het centrifugeren ongeveer 68 dB.

1. Whirlpool FSCR12440

Er kan er maar één de beste Whirlpool wasmachine zijn, en laat dat nu ook precies de meest duurzame zijn. Deze wasmachine heeft een energielabel van A+++ -50%. Hiermee is dit het meest zuinige model in onze lijst. Jaarlijks betaal je zo’n €30,80 aan energiekosten bij gemiddeld gebruik.

Natuurlijk zijn er bij dit model ook allerlei verschillende programma’s aanwezig die je kunt gebruiken voor verschillende gelegenheden. Heb je bijvoorbeeld een keer weinig tijd, maar wil je toch graag dat ene topje aan? Geen probleem, met het korte wasprogramma is de was binnen ongeveer 15 minuten net zo schoon als normaal. Wil je juist de was wat later doen, wanneer je al slaapt bijvoorbeeld? Ook dat is geen probleem met de startuitstel-functie.

Uiteraard wordt er hier ook weer gebruik gemaakt van een beladingssensor die precies weet hoeveel water er aan de trommel toegevoegd moet worden en wordt het programma automatisch aangepast. Of je nu fijne was, wol, synthetisch, katoen, anti-kreuk, mix of koud kiest, het maakt allemaal niet uit. De Whirlpool wasmachine weet precies waar hij mee bezig is en zorgt dat hij jouw was blinkend schoon maakt zonder teveel energie en water te gebruiken. Deze Whirlpool wasmachine maakt tijdens het wassen ongeveer 49 dB geluid, maar tijdens het centrifugeren 74 dB. Hij maakt tijdens het drogen dus wel iets meer geluid dan de andere modellen in deze lijst, maar dit is nog steeds redelijk weinig in vergelijking tot een gemiddelde wasmachine.

Geraadpleegde bronnen