Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 Beste Hogedrukreinigers van 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste hogedrukreiniger? Kan je terras wel een opfrisbeurtje gebruiken? Of wil je graag je fiets eens echt schoon krijgen of je tuinmeubelen goed onder handen nemen? Tuurlijk kan je met simpele groene zeep en de mouwen uit de handen steken al een heel eind komen, maar voor het echte zware schoonmaak werk kan een hogedrukreiniger een welkome uitkomst bieden. Met een hogedrukreiniger kan je allerlei verschillende schoonmaak-klussen klaren. Het apparaat stelt je namelijk in staat allerlei oppervlakten grondig en gemakkelijk schoon te maken. Behalve een tuinslang en een waterkraan met stromend water heb je dan verder niks nodig. Binnen een mum van tijd zal elk onder handen genomen oppervlak te tegemoet stralen. Mocht je dus wat extra hulp kunnen gebruiken bij het schoonmaken, dan is een hogedrukreiniger absoluut een goede investering.

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Hogedrukreinigers

Kärcher K 5 Premium

Makita LS1018LN
Kärcher K 5 Premium tabel

PROFESSIONEEL

Kärcher K 7 Full Control
Kärcher K 7 Full Control tabel

BUDGET

Makita LS1018LN
Kärcher K 2 Home tabel

Beste hogedrukreiniger - Top 5

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede hogedrukreiniger te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan hogedrukreinigers het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende hogedrukreinigers? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 5 voor het jaar 2022 zien welke hogedrukreinigers als beste uit de bus komen.

5. Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA

We beginnen onze top 5 met de Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA. Deze zeer capabele hogedrukreiniger heeft een vermogen van 1400 W en een werkdruk van 110 bar, waarmee je moeiteloos licht tot gemiddeld vervuilde oppervlakken kan reinigen. Een groot voordeel van deze hogedrukreiniger is dat hij ontzettend gebruiksvriendelijk is. Dankzij het compacte formaat en de grote wielen is hij zeer wendbaar. 

Zo kan je hem gemakkelijk verplaatsen en geniet je tijdens de werkzaamheden een grote bewegingsvrijheid, waardoor je overal bij kan. De stevige wielen zorgen er bovendien voor dat het apparaat ook op een onregelmatige ondergrond – zoals bijvoorbeeld in de tuin – gemakkelijk te verplaatsen is. De Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA beschikt over het Click&Clean systeem. Hiermee kan je een uitgebreide waaier aan accessoires aan de spuitlans bevestigen, zoals borstels, nozzles, patiocleaners en schuimsproeiers. Uiteraard is tijdens het werken met een hogedrukreiniger de veiligheid erg belangrijk. 

Deze hogedrukreiniger is zeer betrouwbaar door het automatische start/stop systeem en de aluminium pomp. Na gebruik kan je het apparaat door het compacte, lichte ontwerp gemakkelijk weer opbergen. Hij wordt geleverd inclusief patiocleaner. Wanneer je de hogedrukreiniger na aanschaf registreert geniet je een garantie van maar liefst vijf jaar.  

Nilfisk C110.7-5 PC X-TRA

4. Powerplus POWXG90420

Op plek 4 de Powerplus POWXG90420. Deze buitengewoon krachtige hogedrukreiniger heeft een vermogen van maar liefst 2200 W en een waterdruk van 170 bar en tot 450 liter per uur. Hiermee kan je allerlei schoonwerkzaamheden van gemiddelde vervuiling verrichten. Hij is schikt voor het reinigen van auto’s, fietsen, schuttingen, tuinmeubelen en tuingereedschap, metselwerk, terrassen en opritten, etc. De hogedrukreiniger is dankzij de kwalitatief hoogstaande aluminium behuizing erg duurzaam. Ook is hij gemakkelijk te verplaatsen en vervoeren dankzij de wielen en de praktische en stevige handgreep. 

Hij is voorzien van een acht meter lange slang, waardoor je een grote bewegingsvrijheid tijdens de schoonmaakwerkzaamheden geniet. De spuitmond is verstelbaar. Voor het schoonspuiten gebruik je de regelbare lans of de turbolans voor extra grondig reinigen. Deze zijn – voor extra werkgemak – ook te verlengen. Het apparaat is voorzien van een automatisch stop/start-systeem, wat inhoudt dat de motor pas wordt geactiveerd zodra je het spuitpistool aanzet. 

Wanneer je het hendel loslaat stopt hij meteen. Dit is handig in gebruik en bespaart bovendien veel water en energie. De hogedrukreiniger is zo ontworpen dat je hem na gebruik moeiteloos opbergt. De slang rol je op de haspel bovenaan het toestel en het spuitpistool hang je in de pistoolhouder. Het onderstel beschikt over een houder langs de zijkant waaraan je de elektriciteitskabel netjes op kan hangen. Ook meegeleverd is een reinigingsnaald om de spuitmond na gebruik mee schoon te maken, waarmee je een verstopping voorkomt voor een volgens gebruik. De hogedrukreiniger komt daarnaast inclusief regelbare spuitmond, turbo spuitmond, terrasreiniger, een rioolrat, tuinaansluiting met filter. Na aanschaf heb je een garantie van drie jaar. 

Powerplus POWXG90420 hogedrukreiniger

3. Bosch Universal Aquatak 135

Door met onze nummer 3, de Bosch Universal Aquatak 135. Bosch levert al jaren kwalitatief hoogstaande producten en ook deze hogedrukreiniger is daar geen uitzondering op. Hij maakt deel uit van het AQT-programma voor het moeiteloos reinigen rond je huis en tuin. Hij beschikt over een ingenieus 3-in-1 sproeisysteem waarmee indrukwekkende resultaten geleverd worden. Om te veranderen van hogedrukstraal en vuilfrees naar zeepoptie met lage druk kan de sproeier gedraaid worden. 

Zo kan je voor elke schoonmaakklus de juiste straal instellen. Het apparaat is dankzij het autostopsysteem dat alleen water pompt wanneer het nodig is zeer energie-efficiënt en zorgt voor een lagere geluidsemissie. Met een vermogen van 1900 W en een maximale waterdruk van 135 bar kan de hogedrukreiniger 410 liter water per uur produceren. Het ingebouwde reinigingsmiddelsysteem zorgt voor een eenvoudige aanbrenging van de zeep. De hogedrukreiniger is vervaardigd uit kwalitatief hoogstaand aluminium. 

Hij beschikt over een ingebouwde opbergvoorziening waarin je gemakkelijk de accessoires kan opbergen. Ook is hij voorzien van een onderhoudsarme waterfilter die voor extra bescherming van de pomp zorgt. De hogedrukreiniger is compact en lichtgewicht ontworpen, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen en vervoeren is. Na gebruik berg je hem bovendien moeiteloos weer op. 

Bosch Universal Aquatak 135

2. Nilfisk C120.7-6 PCAD

Op de tweede plek is de Nilfisk C120.7-6 PCAD2 geëindigd. Net als de Nilfisk waarmee we onze lijst aftrapten, is ook dit een uiterst bekwame en betrouwbare hogedrukreiniger. Hij heeft echter een aantal snufjes waardoor hij net wat hoger dan zijn broertje in deze top 5 is geëindigd. Deze hogedrukreiniger is een all-in model en met een maximale waterdruk van 120 bar geschikt voor lichte tot gemiddelde schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van auto’s, fietsen, het terras, de oprit en tuinmeubelen. 

Hij is voorzien van een automatisch start-stop systeem en beschikt over een duurzame aluminium pomp. Dankzij het Click&Clean systeem is de hogedrukreiniger buitengewoon gebruiksvriendelijk. In een handomdraai klik je allerlei accessoires zoals borstels, nozzles, patiocleaners en schuimsproeiers aan de lans. Door het compacte ontwerp is hij heel gemakkelijk te vervoeren en op te bergen na gebruik. Dankzij de grote wielen verplaats je de hogedrukreiniger moeiteloos, waardoor je een groot werkgemak ervaart. De hogedrukreiniger is voorzien van een ingebouwde opbergruimte en een pistoolgreep om het spuitpistool aan het apparaat te bevestigen om hem gemakkelijk op te bergen na gebruik. 

Hij wordt geleverd inclusief compact patio cleaner, wasborstel en rioolslang van acht meter. Naast al deze voordelen heeft deze hogedrukreiniger ook nog eens een betaalbaar prijskaartje en een garantie van maar liefst vijf jaar indien je hem online registreert. Kortom, de Nilfisk C120.7-6 PCAD2 is een hele goede keuze wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare hogedrukreiniger.

Nilfisk C120.7-6 PCAD hogedrukreiniger

1. Kärcher K 5 Premium

De onbetwiste nummer 1 van deze top 5 is wat ons betreft de Kärcher K 5 Premium. Deze hogedrukreiniger krijgt louter goede recensies en het is goed te begrijpen waarom. Met een waterdruk van maar liefst 145 bar heeft hij een buitengewone oppervlakteprestatie van 40 vierkante meter per uur. Daarnaast is hij voorzien van enkele zeer handige functies die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten. Zo beschikt hij over het Kärcher ‘Full Control Plus’ systeem waarmee je zelf kunt bepalen welke druk je wilt gebruiken. 

Je hebt de keuze uit zacht, middel, hard of mix (reinigingsmiddel). Dit is ontzettend handig, want zo kan je de spuitkracht precies aanpassen op het type schoonmaakwerk dat je wilt gaan verrichten. De stand kan je duidelijk aflezen op het LCD-display. De Multi Jet spuitlans zorgt ervoor dat je niet van lans hoeft te wissel. Je kan gemakkelijk afwisselen tussen vlakstraal, roterende straal en reinigingsmiddelmodus door aan de spuitlans te draaien. Het is bovendien erg makkelijk om reinigingsmiddel toe te voegen dankzij het Plug ’n’ Clean systeem. Je kan de fles reinigingsmiddel in de hogedrukreiniger klikken en vervolgens op de spuitlans kiezen voor de mix-stand waarmee het reinigingsmiddel verspreid wordt. 

Ook is hij voorzien van een parkeerstand indien je tijdens de schoonmaakwerkzaamheden even een pauze wilt nemen. De hogedrukreiniger is voorzien van een slanghaspel die je eenvoudig oprolt, wat erg fijn is voor het opbergen van de machine na gebruik. Hij is watergekoeld, waardoor hij een langere levensduur heeft dan apparaten met een luchtgekoelde motor, die eerder oververhit raken. Dankzij het lage zwaartepunt van de hogedrukreiniger heeft hij een betere stabiliteit. Ook heeft hij een praktische slanggeleiding en een stevige basis. De basis kan ook worden gebruikt als tweede draaggreep, om het toestel gemakkelijk aan op te tillen en te kunnen vervoeren. De Kärcher K 5 Premium wordt geleverd inclusief Home Kit. Deze bestaat uit de 3-in-1 T-350 terrasreiniger waarmee je snel egale oppervlakten zoals patio’s, terrassen en muren spatvrij kan reiniger, waardoor je 50 % sneller klaar bent. 

Beste Goedkope Hogedrukreiniger

Natuurlijk kunnen wij ons indenken dat je als thuisklusser of hobbyist misschien niet snel voor een hogedrukreiniger in de hoogste prijsklasse zal kiezen, maar wel graag een een machine in huis haalt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij hebben ons hierin verdiept en als beste goedkope hogedrukreiniger gekozen voor de Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger. Met deze hogedrukreiniger haal je naar ons idee een kwalitatief hoogstaand apparaat in huis met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding. 

De relatief lage prijs doet echter niks af aan het vermogen van de machine. Met een vermogen van 1400 W en een waterdruk van 110 bar heeft hij een oppervlakteprestatie van twintig vierkante meter per uur. Hiermee is hij in staat allerlei lichte schoonmaakwerkzaamheden grondig uit te voeren. Hij is vooral geschikt voor occasioneel gebruik en het verwijderen van normale vervuiling. De hogedrukreiniger is voorzien van een spuitpistool, spuitlans, een vier meter lange hogedrukslaxg en een vuilfrees met roterende muntstraal voor het verwijderen van hardnekkig vuil. 

Daarnaast heeft hij een waterfilter ter bescherming van de pomp. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp en de stevige wielen is de hogedrukreiniger gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren. Hij wordt inclusief Home Kit geleverd met de T-350 terrasreiniger waarmee je snel en spatvrij egale oppervlakten zoals patio’s, terrassen en muren reinigt. Hierdoor ben je maar liefst 50 % sneller klaar en verkrijg je een stralend schoon resultaat. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is de Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger een zeer betrouwbare keuze. 

Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger

Beste Professionele Hogedrukreiniger

Wanneer je professional bent, dan wil je logischerwijs werken met betrouwbare en kwalitatief hoogstaande producten. Je wilt immers optimaal werk afleveren en blije klanten achterlaten. Er zijn echter zo veel professionele hogedrukreinigers op de markt, dat het lastig kan zijn om tot een juiste keuze te komen. Daarom hebben wij voor de professionals onder ons een hogedrukreiniger uitgekozen die wij voor specifiek professioneel gebruik uitermate geschikt achten. Als beste professionele hogedrukreiniger gaan wij voor de Kärcher K 7 Full Control. 

Kärcher is al jaren marktleider op het gebied van hogedrukreinigers. Wanneer je als professional vaak gebruik zal maken van de hogedrukreiniger dan is het belangrijk dat je een zeer sterke machine aanschaft met een grote waterdruk en en oppervlakteprestatie. Dat is bij de Kärcher K 7 Full Control zeker het geval. Met een waterdruk van maar liefst 180 bar en een oppervlakteprestatie van 60 vierkante meter per uur kan je deze hogedrukreiniger voor vrijwel elke schoonmaakklus inzetten. Hij is daarnaast uitermate geschikt voor intensief gebruik. 

De motor is watergekoeld en daarmee zeer duurzaam. Dankzij het Kärcher ‘Full Control Plus’ systeem kan je zelf bepalen welke druk je wilt gebruiken: zacht, middel, hard of mix (reinigingsmiddel). Zo kan je de spuitkracht precies instellen op het type schoonmaakwerk dat je gaat uitvoeren. Met de Multi Jet spuitlans kan je gemakkelijk afwisselen tussen een vlakstraal, roterende straal en reinigingsmiddelmodus door aan de spuitlans te draaien. Dankzij het Plug ’n’ Clean systeem is het erg makkelijk om reinigingsmiddel toe te voegen. De fles reinigingsmiddel wordt in de hogedrukreiniger geklikt en vervolgens kan je op de spuitlans kiezen voor de mix-stand waarmee het reinigingsmiddel verspreid wordt. 

Net als de Kärcher K 5 Premium wordt de Kärcher K 7 Full Control geleverd inclusief Home Kit. Met de T-350 terrasreiniger reinig je snel en spatvrij egale oppervlakten zoals patio’s, terrassen en muren, waardoor je 50 % sneller klaar bent. 

Koopgids

Een hogedrukreiniger is een toestel waarmee je een oppervlak zeer snel en grondig schoon kan maken. De meesten soorten vuil zijn namelijk niet tegen de hoge druk van het water bestand. Een hogedrukreiniger is aangesloten op de watervoorziening van een kraan. Het apparaat brengt dit water onder een zeer hoge druk. Het water spuit via een speciale slang die tegen de hoge druk bestand is via het mondstuk op het te reinigen oppervlak. Het uiteinde van de hogedrukslaxg is voorzien van een pistool waarmee je het spuiten kan controleren. Via de spuitlans wordt de diameter en de sterkte van de waterstraal apart geregeld. Voor een extra grondige reiniging is het mogelijk om een reinigingsmiddel aan het water toe te voegen, zodat je een nog schoner resultaat bereikt. Met een hogedrukreiniger kan je dus met weinig inspanning en middelen een buitenwoon goed resultaat te bereiken.

Welke hogedrukreiniger kopen?

Zoals met elk gereedschap het geval is, wordt ook de hogedrukreiniger in allerlei variaties, met of zonder accessoires en hulpstukken door verschillende producenten uitgebracht. Wanneer je online op zoek gaat naar een goede hogedrukreiniger, dan zit je zeer waarschijnlijk na een half uur al met de handen in het haar. Lastig om zo tot een weloverwogen keuze te komen! Want waar moet allemaal je op letten? Om je te helpen tot de juiste keuze te komen, hebben wij hieronder uiteengezet op welke factoren je kan letten bij de aanschaf van een hogedrukreiniger.

Soort hogedrukreiniger: elektrisch, benzine of accu

Hogedrukreinigers kunnen verschillende soorten energievoorzieningen hebben. Zo zijn er toestellen met elektrische motors, die vooral gebruikt worden voor lichte tot matige schoonmaakwerkzaamheden. Vaak zijn deze hogedrukreinigers bedoeld voor thuisgebruik. In de meeste gevallen worden ze aangesloten op een stopcontact, maar ze kunnen eventueel ook op een stroomgenerator worden aangesloten. Dan zijn er toestellen met gas- of benzine motoren. Deze zijn bedoeld voor professioneel gebruik en worden vaak ingezet voor middelzware tot zware toepassingen in bedrijven. Hogedrukreinigers op accu zijn een stuk wendbaarder en compacter. Ze hebben echter geen continu stroomvoorziening en je zal dus zo nu en dan de accu moeten opladen.

Wateropbrengst (hoeveel liter per uur de reiniger maximaal verbruikt)

Het aantal liter per uur (LPU) staat voor de hoeveelheid water die een hogedrukreiniger per uur zal vrijgeven. Hoe groter het aantal liter per uur, hoe sneller de hogedrukreiniger het vuil zal kunnen verwijderen en het oppervlak wordt schoon gespoten. Het is belangrijk om bij aanschaf van een hogedrukreiniger rekening te houden met de waterdruk van je watervoorziening. Als deze niet erg hoog of inconsistent is, dan is een apparaat met een hogere LPU niet aan te raden.

Werkdruk

De werkdruk van de hogedrukreiniger geeft aan hoe krachtig de spuitstraal van de hogedrukreiniger is. Deze drukclassificatie wordt aangegeven in ‘bar’ en onderverdeel in vier categorieen.

Licht: Een lichte drukclassificatie bedraagt ongeveer 89 tot 137 bar en levert maximaal 454 LPU. Hogedrukreinigers met dit type werkdruk zijn vooral geschikt voor lichte schoonmaakwerkzaamheden thuis en het schoonmaken van kleine tot middelgrote oppervlakken.

Middelzwaar: De werkdruk bedraagt hier tussen de 137 en 193 bar en levert tussen de 454 en 681 LPU. Deze hogedrukreinigers zijn vooral bedoeld voor de iets grotere schoonmaakwerkzaamheden zoals het reinigen van auto’s, vrachtwagens, zwembaden, grote terrassen en patio’s, etc.

Zwaar: Met een werkdruk van 200 tot 206 bar bij 681 tot 908 liter per minuut zijn deze hogedrukreinigers uitermate geschikt voor grote oppervlakken en zware reinigingswerkzaamheden.

Extra Zwaar: Dit zijn de meest krachtige hogedrukreinigers met een werkdruk van boven de 227 bar. Dit type hogedrukreiniger is voor professioneel gebruik bedoeld en wordt ingezet voor echt zware klussen.

Slanglengte

De langlengte van een hogedrukreiniger kan verschillen. De lengte maakt uit voor het bereik dat je hebt tijdens het werken met een hogedrukreiniger. Het is belangrijk dat de slang lang genoeg is, want dan hoef je niet steeds de hogedrukreiniger te verplaatsen. Met een lange slang kan je een grote oppervlakte bereiken dan met een korte slang. Je geniet dan bovendien een grotere bewegingsvrijheid. Ga dus voordat je een hogedrukreiniger aanschaft na wat de ideal slanglengte is voor het type schoonmaakklussen dat je wilt gaan verrichten.

De spuitlans

De spuitlans is een verlengstuk dat je aan het pistool van je hogedrukreiniger kan bevestigen. De spuitlans is een smalle buis die drukbestendig is en voorzien is van een sproeikop. Zo kan je nog gerichter spuiten. Er zijn verschillende soorten spuitslangen als accessoire te verkrijgen. De een is langer dan de ander en sommige zijn bijvoorbeeld voorzien van een veranderlijke sluitstraal. Je kan dan aan de sproeikop draaien en het type straal aanpassen. Dit kan erg handig zijn wanneer je de hogedrukreiniger voor verschillende soorten schoonmaakwerkzaamheden wilt gaan gebruiken. Zo kan je met een harde, smalle straal heel gericht met grote druk spuiten. Een wijdere, zachte straal kan weer geschikt zijn voor gevoelige materialen, zoals bijvoorbeeld autolak. Het is raadzaam om bij aanschaf van een hogedrukreiniger altijd na te gaan wat de kenmerken van de spuitlans zijn.

Accessoires

Er zijn een aantal accessoires die erg handig en effectief kunnen zijn bij het gebruik van een hogedrukreiniger. Zo kan je voor het schoonmaken van je terras een terrasreiniger gebruiken. Deze verdeeld de sluitdruk en zorgt voor een streeploos effect. Een wasborstel voor hogedrukreinigers zorgt ervoor dat je gemakkelijk schoon kan maken en schade aan het te reinigen object voorkomt dankzij de speciale borstel. Een rioolreiniger stelt je in staat om afvoeren en dakgoten goed te reinigen en ontstoppen. Daarnaast zijn er speciale reinigingsmiddelen voor hogedrukreinigers op de markt, waarmee je bijvoorbeeld auto’s optimaal kan reiniger. Ongeschikte reinigingsmiddelen kunnen namelijk schade veroorzaken. Veel hogedrukreinigers worden standaard geleverd inclusief accessoires. Ga vantevoren goed na welke accessoires je wenselijk vindt. Mocht een bepaald accessoire niet meegeleverd worden, dan kan je hem meestal los aanschaffen. Ga dan goed na of het losse accessoire geschikt is voor jouw hogedrukreiniger.

Geraadpleegde bronnen