Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Breekhamers in 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar het beste breekhamer? Als je weleens hebt sloopwerk hebt moeten verrichten dan weet je hoe arbeidsintensief dit kan zijn. Vaak gebruik je hiervoor gewone hamers, beitels, klopboormachines of boorhamers. Hoewel je hiermee zeker een heel eind komt, kan het ook nog gemakkelijker. Namelijk door een breekhamer te gebruiken! Hoewel je deze machines vooral veel bij openbare werken op straat ziet, komen ze ook zeker goed van pas bij sloopwerkzaamheden in huis. Voortaan is elke sloopklus een stuk makkelijker en sneller te klaren! 

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Breekhamers

BESTE KOOP

Makita HM0871C
Makita HM0871C

PROFESSIONEEL

Makita HK1820 SDS-plus
Makita HK1820 SDS-plus

BUDGET

Powerplus POWX11831

Beste Breekhamer - Top 5

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede breekhamer te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan breekhamers het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende breekhamers? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 5 voor het jaar 2022 zien welke breekhamers als beste uit de bus komen.

5. Scheppach AB1600

We trappen onze top 5 af met de Scheppach AB1600. Deze krachtige breekhamer krijgt louter goede beoordelingen en wij kunnen goed begrijpen waarom. Zelfs de zwaarste klussen krijgt deze machine geklaard. Dankzij het ergonomische ontwerp en het compacte formaat kan je langdurig met deze breekhamer werken, zelfs in kleine en moeilijk bereikbare ruimtes. Het D-handvat heeft een soft grip die zorgt voor een compfortabel werkgemak.
Bovendien heb je zo een stevige en stabiele grip, wat de veiligheid tijdens het werken vergroot. De breekhamer heeft een vermogen van 1600 W en een slagkracht van maar liefst 50 joules. Hiermee is hij een van de meest krachtige breekhamers in zijn segment. Zelfs na vele sloopbeurten blijft deze machine zijn werk doen. Hij wordt geleverd met een puntbeitel en een platte beitel, die gemakkelijk en snel te verwisselen zijn. Wat ons betreft zal je zeker geen spijt krijgen van de aanschaf van deze breekhamer.
Scheppach AB1600 breekhamer

4. Bosch GSH 3 E

We gaan verder met de Bosch GSH 3 E op de vierde plaats. Deze machine heeft dankzij de krachtige 650 W motor en speciale tegelbeitel een hoge afnamecapaciteit. Een groot voordeel van de breekhamer is dat hij met maar 3,5 kilogram erg licht is en daardoor zeer gemakkelijk te hanteren.
 
Doordat de hamer en beitel optimaal op elkaar zijn afgestemd bereik je een tot 40% sneller resultaat en tot 90% minder tegelbreuk. Dit is heel duurzaam, want zo kan je eventueel tegels hergebruiken. De machine heeft een servicedeksel zodat je moeiteloos de koolborstels kan wisselen. Deze machine kent een lange levensduur dankzij het robuuste slagwerk, de oliesmering en de stevige gereedschapshouder. De Bosch GSH 3 E wordt geleverd inclusief extra handgreep, vettube, puntbeitel en tegelbeitel. Dit alles komt in een handige, stevige opbergkoffer zodat je de machine en de extra onderdelen veilig kan bewaren en gemakkelijk kan opbergen voor een volgend gebruik.
Bosch GSH 3 E breekhamer

3. Einhell TE-DH 1027

Op onze derde plek hebben wij gekozen voor de zeer solide Einhell TE-DH 1027. Deze krachtige breekhamer is zeer geschikt voor allerlei zware sloopwerkzaamheden binnen en buitenshuis. Deze powertool werkt namelijk op een vermogen van maar liefst 1500 W, 1900 slagen per minuut en een stootkracht van 32 Joule. Het slagwerk is bovendien pneumatisch, wat er samen met de krachtige motor voor zorgt dat het sloopwerk moeiteloos kan worden uitgevoerd.
 
Een belangrijk voordeel van deze machine is dat hij een trillinggedempte handgreep heeft. Hiermee wordt het gebruiksgemak van de breekhamer aanzienlijk vergroot. Daarnaast heeft de machine ook nog een extra handgreep met soft grip waarin ook nog eens extra trillingen opgevangen worden. Hierdoor ligt hij stevig en stabiel in je hand en raak je dankzij de trillingsdemping een stuk minder snel vermoeid tijdens de werkzaamheden.
 
EINHELL TE-DH 1027

2. Bosch GSH 5 CE

We zijn bijna aangekomen bij de aanvoerder van deze top 5, maar eerst nog de Bosch GSH CE op de welverdiende tweede plek. Bosch ontbreekt zelden in onze lijsten en met goede reden. Al jaren levert dit bedrijf kwalitatief hoogstaande gereedschappen en deze breekhamer is daar weer een bevestiging van. Deze krachtige machine heeft een vermogen van 1150 W en een toerental van 1300 tot 2900 toeren per minuur. Vooral erg indrukwekkend ins de slagsterkte van maar liefst 8,3 Joule. Dit geeft deze breekhamer met SDS-max een erg hoog afnamevermogen.
 
Dankzij het ergonomische ontwerp is de machine erg goed hanteerbaar. De Vibration-Control trillingsdemping zorgt daarnaast voor een groot werkcomfort, waardoor je langdurig kan werken. Tijdens langdurige werkzaamheden kan je bovendien gebruik maken van de automatische schakelvergrendeling zodat je een optimale bediening ervaart. Erg fijn is dat het aantal slagen variabel in te stellen is aan de hand van een stelwiel. Zo kies je altijd de juiste slagsterkte voor elke klus. De Vario-Lock biedt een 12-voudige verstelling van de beitelpositie zodat je comfortabel kan werken.
 
Ook de Constant-Electronic, servicedisplay en stand-by-indicatie dragen hier enorm aan bij. Dankzij de kogelmof heeft de breekhamer een grote bewegingsradius. Hiermee worden bovendien kabelbreuken vermeden. De machine is dankzij de robuuste metalen behuizing verzekerd van een lange levensduur. De breekhamer wordt geleverd inclusief extra handgreep, machinedoek, puntbeitel 400 mm en vettube in een stevige opbergkoffer. Zo kan je de machine na gebruik weer veilig opbergen en houdt je alle onderdelen op een plek bij elkaar. Deze breekhamer biedt alles wat je nodig hebt tijdens sloopwerkzaamheden en is de investering absoluut waard.
Bosch GSH 5 CE

1. Makita HM0871C

Het zal je misschien nauwelijks verbazen dat onze nummer 1 een machine van Makita is. Dit gereedschapsmerk staat namelijk garant voor kwaliteit. Wij zijn dan ook erg gecharmeerd van de Makita HM0871C. Deze breekhamer heeft een vermogen van 1100 W en een slagkracht van maar liefst 8,1 Joule. Deze slagkracht is handmatig in te stellen. De regelbare elektronica controleert de zachtaanloop en zorgt voor een constante gekozen slagkracht onder belasting. Dankzij het ergonomische en compacte ontwerp ervaar je tijdens het werken met deze breekhamer een optimaal gebruikscomfort.
 
Ook het AVT systeem met actief, luchtdruksturend tegengewicht en het schokabsorberende handvat voor een minimaal trillingsniveau dragen hier enorm aan bij. De 360° draaibare zijhandgreep, de blokkeerbare schakelaar en de in 12 posities instelbare beitel creëren een groot bedieningsgemak. Het drukverliessysteem zorgt ervoor dat het toerental van de breekhamer automatisch wordt gereduceerd bij nullast zodat vibraties nog verder omlaag gebracht worden en de beitel gemakkelijker doelgericht te plaatsen is. Hierdoor wordt zowel de machine als de gebruiker beschermt. Wanneer de koolborstels van de machine versleten zijn wordt je dankzij de service-indicatie acht uur vóór de uitval hiervoor gewaarschuwd, waarna het systeem zichzelf uitschakelt.
 
De Makita HM0871C is erg duurzaam dankzij het vergendelingssysteem van de bestelstand met stalen kogels en de zeer robuuste lagering van de krukas. Daarnaast zijn de ankerwikkelingen door de gepatenteerde zigzag-coating beschermt tegen beschadigingen door gruis in het koelluchtcircuit. Deze breekmachine wordt inclusief D-type handgreep, 100 ml berenvet in pomptube, reinigingsdoek en stevige opbergkoffer geleverd.
Makita HM0871C breekhamer

Beste Goedkope Breekhamer

Natuurlijk ben je op zoek naar een goede, betrouwbare breekhamer. Toch kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je daar niet per se honderden euro’s aan wilt besteden. Vooral wanneer je thuisklusser bent of de machine niet ontzettend vaak zal gaan gebruiken kan je prima wegkomen met een goedkopere, simpelere breekhamer. Er zijn er genoeg die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben met een fijne prijs, en alsnog zeer bekwaam zijn. Het kan echter lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden in de oneindige hoeveelheid aan breekhamers die er op de markt zijn.
 
Daarom hebben wij een breekhamer uitgekozen die naar ons inzicht de beste goedkope breekhamer is, namelijk de Powerplus POWX11831. Deze breimachine heeft een goed betaalbaar prijskaartje en gaat met gemak door beton, baksteen en steen. Dankzij de 1300W-motor en de slagkracht van 18 Joule is deze machine enorm krachtig. De machine haalt maar liefst 4400 slagen per minuut. Het gebruikscomfort van de machine is dankzij de trillingsreductie optimaal. Dankzij de soft grip handgreep ligt de machine stevig in de hand.
 
Een extra handgreep zorgt voor nog meer stabiliteit. Zo kan je gemakkelijk langdurig werken. De machine wordt inclusief 2 hulphandgrepen, sleutel, SDS-type puntbeitel 320 mm, SDS-type platte beitel 18×320 mm en een potje vet geleverd. Ook krijg je een handige, stevige opbergkoffer waarin je na gebruik de machine veilig beschermd tegen stof, vuil en vocht kan opbergen.
Powerplus POWX11831

Beste Professionele Breekhamer

Als professional is het uiteraard van belang dat je snel en efficiënt sloopwerkzaamheden kan uitvoeren. Je wilt immers dat dit zo goed mogelijk gebeurd. Daarom is het van belang om met kwalitatief hoogstaande gereedschappen te werken voor een optimaal resultaat. Er zijn echter ontzettend veel verschillende soorten breekhamers voor professioneel gebruik op de markt. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet en de ellenlange lijsten met breekhamers je de neus uitkomen kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om deze reden hebben wij een breekhamer uitgekozen die naar onze mening de beste breekhamer voor professionals is.
 
Wat ons betreft is dat de Makita HK1820 SDS-plus. Deze krachtige breekhamer is dankzij een variabel toerental in staat elke klus zowel in huis als buitenshuis te klaren. Een groot pluspunt van deze machine is de combinatie van de compacte afmetingen met de hoge slagkracht van 3,1 Joule. Doordat de machine zo licht en compact is ben je zeer goed wendbaar en kan je bovendien de werkzaamheden – die als professional vaak langduriger en frequenter zijn – goed volhouden. Dankzij de anti-vibratie achterhandgreep heeft deze breekhamer de laagste vibratiewaarde in zijn klasse.
 
Hij is bovendien een stuk stiller tijdens de werkzaamheden dan de meeste breekhamers. De machine wordt geleverd inclusief maar liefst drie beitels: een puntbeitel, koudbeitel en tegelbeitel. Ook geleverd zijn een anti-stekkerontkoppelaar en een robuuste opbergkoffer, zodat je de breekhamer gemakkelijk van klus naar klus vervoert.
Makita HK1820 SDS-plus

Koopgids

Een breekhamer is een gereedschap waarmee je door middel van een elektrische beitel zware sloopwerkzaamheden kan verrichten. De machine heeft een grote beitel elektrische of pneumatisch aangedreven wordt en op en neer beweegt. Zo kan een slagsterkte tot wel 2000 slagen per minuut worden bereikt. Op deze wijze kan je dus gemakkelijk beton, steen, tegelwerk en asfalt breken. Breekhamers kunnen zowel binnen als buitenshuis worden gebruikt en zijn een hele waardevolle toevoeging aan je gereedschapscollectie wanneer je geregeld sloopwerkzaamheden moet verrichten.

Welke breekhamer kopen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je met het ruime aanbod aan breekhamers moeilijk tot een keuze komt. De breekhamers volgen elkaar in rap tempo op, er zijn vele spelers op de markten en we zien grote prijsverschillen. Het kan zo uiteraard erg lastig zijn om tot een weloverwogen keuze te komen bij de aanschaf van een breekhamer. Waar moet je je precies op letten? Wat zijn de voor en nadelen van verschillende machines? Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze hebben wij hieronder een aantal factoren uiteengezet waarop je bij de aanschaf van een breekhamer kan letten.

Soorten breekhamers

Er zijn zowel manuele breekhamers als elektische breekhamers. In dit artikel behandelen wij alleen elektrische machines. Er bestaan veel verschillende soorten elektrische breekhamers. Dit type breekhamer kan doordat hij elektrisch aangedreven wordt met een enorme kracht sloopwerkzaamheden verrichten. Zo heb je breekhamers voor zowel horizontaal gebruik als voor verticaal gebruik. Ook zijn er breekhamers die je beide richtingen kan gebruiken. Daarnaast zijn er machines met SDS-MAX of SDS-Plus beitels en heb je zowel elektrische als pneumatische breekhamers. Het is dus handig om voordat je een breekhamer aanschaft goed voor jezelf na te gaan waar je behoeftes liggen. Als je bijvoorbeeld een vloer los gaat beitelen dan heb je een breekhamer nodig voor verticaal gebruik.

Vermogen

Het vermogen van de breekhamer zegt wat over de kracht van de machine. Dit wordt bepaald door het aantal watt en de aantal slagen per minuut. Ook het aantal joule, de slagkracht, is belangrijk. Hoe hoger het vermogen en de slagkracht, hoe krachtiger de machine. Hiermee is de impact van de machine zodoende ook groter naarmate de machine krachtiger is. Een breekhamer met een hoog aantal joule kan bijvoorbeeld moeiteloos dikke, stevige muren slopen. Wanneer je weet dat je langdurige zware werkzaamheden gaat verrichten dan is het aan te raden om voor een krachtige machine te gaan die niet al te veel weegt. Voor kleinere, simpelere werkzaamheden zal je prima uit de voeten kunnen met een breekmachine met een minder krachtige motor. Het is dus raadzaam om voordat je tot aanschaf van een breekmachine overgaat na te gaan voor wat voor soort sloopwerkzaamheden je de machine wilt gaan gebruiken.

Soorten beitels

Er bestaan allerlei soorten beitels voor breekhamers. De breekhamers worden vaak geleverd met in ieder geval twee beitel, een puntbeitel en een platte beitel. Puntige beitels kan je gebruiken om bijvoorbeeld een tegel uit een vloer los te beitelen. Platte beitels zijn weer handig voor het loskloppen van tegels. Er zijn nog heel veel andere soorten beitels die allemaal passen bij verschillende soorten werkzaamheden. Zo heb je schraapbeitels waarmee je gemakkelijk materialen van oppervlaktes afschraapt. Ook bestaan er borstel-beitels om bijvoorbeeld ruwe randen gladder mee te maken. Flexibele beitels voor het verwijderen van linoleum, vinyltegels en coatings… en nog veel meer soorten beitels. Wanneer je van plan bent een breekhamer aan te schaffen dat is het dus goed om na te gaan welke soorten beitels er zijn voor jouw machine van voorkeur. Dit is namelijk van belang voor het maken van de juiste keuze. Sommige breekhamers worden met meerdere beitels geleverd, anderen niet. Het is dus altijd goed om hierop te letten.

Gebruiksgemak

Een aantal elementen kunnen het gebruiksgemak van een breekhamer enorm vergroten. Zo is een soft grip handgreep vrij essentieel voor een goede, stevige grip en een groter werkcomfort tijdens langdurige sloopwerkzaamheden.Handvaten in beugelvorm (D-handgreep) zijn aan te raden. Sommige machines hebben een extra (zij)handgreep, die je een betere stabiliteit geeft. Helemaal fijn is het wanneer deze 360° rond de as van de schacht kan draaien. Let op hoe de handgrepen geplaatst zijn en of je deze kan aanpassen. Een ander punt is het gemak waarmee je de beitels kan verwisselen. Wanneer je dit snel en moeiteloos kan doen dan zal je efficiënter kunnen werken. Het is om ongelukken te voorkomen ook belangrijk dat het verwisselen van de beitels op een veilige wijze uitgevoerd kan worden. Verder kan je letten op het gemakkelijk verwisselen van de koolborstels. Wanneer dit gemakkelijk kan bespaar je jezelf veel tijd en energie. Daarnaast is het raadzaam om na te gaan of de kabel van de machine lang genoeg is om mee te werken. Het is tijdens de sloopwerkzaamheden natuurlijk belangrijk dat de breekhamer beschermd is tegen opspringende brokstukken. Let daarom op de stevigheid van het materiaal waaruit de breekhamer vervaardigd is en op het ontwerp van de machine.

Accessoires

Bij de aanschaf van breekhamers kan je allerlei verschillende accessoires bijgeleverd krijgen. Zo noemden we hierboven al de beitels. Sommige machines worden geleverd met één beitel, bij andere machines ontvang je meerdere beitels. Het is altijd handig om meerdere beitels te bezitten voor verschillende werkzaamheden. Het is in ieder geval altijd raadzaam om een extra reservebeitel bij de hand te hebben voor het geval de andere beitel breekt. Een onmisbare accessoire is een stevige opbergkoffer die goed tegen een stootje kan. Deze zal ervoor zorgen dat de breekhamer niet beschadigt en niet wordt aangetast door vuil, vocht en stof. Dit verlengt zodoende de levensduur van het apparaat. Bovendien berg je de machine en de bijbehorende accessoires zo gemakkelijk op en raak je niet snel onderdelen kwijt. Ook maakt een opbergkoffer het gemakkelijker om de machine van de ene naar de andere locatie te vervoeren. Wanneer het snoer van je breekmachine niet zo lang is kan je overwogen om een verlengkabel aan te schaffen. Hiermee zal je meer bewegingsvrijheid ervaren, wat het werkcomfort kan vergroten. Voor de veiligheid tijdens de sloopwerkzaamheden is het raadzaam om een stofbril en gehoorbeschermer aan te schaffen. Een breekhamer kan namelijk erg veel lawaai maken en bovendien veel stofdeeltjes de lucht in werpen. Bij sommige breekhamers krijg je deze meegeleverd. Let dan wel op of ze van goede kwaliteit zijn. Je wilt immers je ogen en oren goed beschermen.

Gewicht

Breekhamers zijn vrij zware gereedschappen. Wanneer je gebruik maakt van een breekhamer zal je vrij zeker na een tijdje last krijgen van je armen. Wanneer je dus langdurig aan de slag zal gaan dan is het raadzaam om voor een breekhamer in het lichtere segment te kiezen. Ga dan wel na of het vermogen van de breekhamer groot genoeg is en of hij gemaakt is van stevige materialen. Sommige lichtere breekhamers zijn namelijk kwalitatief een stuk minder hoogstaand dan zwaardere machines, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Het is natuurlijk wel zo dat hoe steviger en krachtig het materiaal is waaruit de breekhamer vervaardigd is, hoe duurzamer de machine zal zijn. Bovendien is zo’n machine vaak krachtiger en kan daarom een grote verscheidenheid aan materialen breken. Wij raden dus aan om voordat je tot aanschaf van een breekhamer overgaat goed na te gaan waarvoor je de breekhamer gaat gebruiken, hoe langdurig de te verrichte werkzaamheden zullen zijn, en hoe frequent je de machine zal gebruiken. Hierop gebaseerd kan je een weloverwogen keuze maken voor een zwaardere of lichtere breekhamer.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen