Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Breekhamers in 2022

In dit artikel

Er zijn veel verschillende breekhamers op de markt. Niet alleen zijn er veel verschillende merken, ook per merk zijn er veel verschillende soorten. Hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een breekhamer? Hoe weet je welke breekhamer het beste past bij welke klus? En welke breekhamer past het beste bij jou? 

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een breekhamer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze breekhamer top 5 voor het jaar 2022.

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Breekhamers

BESTE KOOP

Bosch GSH 5 CE
Bosch GSH 5 CE

PROFESSIONEEL

Makita HM0871C
Makita HM0871C

BUDGET

Powerplus POWX11831
Powerplus POWX11831


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Breekhamer - Top 5

5. Scheppach AB1600

Waarom we fan zijn:
Een van de krachtigste breekhamers met een vermogen van 1600 W. Een top apparaat voor ervaren hobbyisten en professionals met grote sloopklussen.
 
De Scheppach AB1600 verdient zeker een plekje in onze top 5 van 2022. Dankzij het ergonomische ontwerp en het compacte formaat kan je prettig met deze breekhamer werken, zelfs in kleine en moeilijk bereikbare ruimtes. Het D-handvat heeft een soft grip die zorgt voor een compfortabel werkgemak. Bovendien heb je zo een stevige en stabiele grip. Een nadeel vonden wij wel het gewicht: 16 Kg. Dit maakt de breekhamer weliswaar heel geschikt om vloeren mee af te breken, maar muren vonden we echt zwaar. 
 
Dat deze breekhamer zo krachtig is, komt door het vermogen van 1600 W en slagkracht van 50 joules. Hiermee is hij een van de meest krachtige breekhamers binnen zijn segment. Hij wordt geleverd met een puntbeitel en een platte beitel, die gemakkelijk en snel te verwisselen zijn. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1600 W
Slagkracht: 50 J
Aantal slagen: 600 bpm
Gewicht: 16 kg

Video

Scheppach AB1600 breekhamer

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch GSH 3 E

Waarom we fan zijn:
Een duurzame en lichte breekhamer die makkelijk in gebruik is. 

Op de vierde plaats de Bosch GSH 3 E. Deze breekhamer heeft dankzij de krachtige 650 W motor en speciale tegelbeitel een hoge afnamecapaciteit. Een groot voordeel van de breekhamer vonden wij dat hij met maar 3,5 kilogram erg licht is en daardoor gemakkelijk te gebruiken.
 
Doordat de hamer en beitel optimaal op elkaar zijn afgestemd bereik je tot 40% sneller resultaat en tot 90% minder tegelbreuk. Dit maakt je klus een stuk duurzamer, omdat je gesloopt matriaal zoals tegen eventueel kan hergebruiken. Op de machine zit een servicedeksel zodat je moeiteloos de koolborstels kan wisselen. De breekhamer heeft een lange levensduur dankzij het robuuste slagwerk, de oliesmering en de stevige gereedschapshouder. De Bosch GSH 3 E wordt geleverd inclusief extra handgreep, vettube, puntbeitel en tegelbeitel. Dit alles komt in een handige, stevige opbergkoffer zodat je de machine en de extra onderdelen veilig kan bewaren en gemakkelijk kan opbergen voor een volgend gebruik.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1150 W
Slagkracht: 8,3 J
Aantal slagen: 1300 – 2900 bpm
Gewicht: 6,2 kg

Video

Bosch GSH 3 E breekhamer

Bekijk verschillende aanbieders

3. Einhell TE-DH 1027

Waarom we fan zijn:
Een krachtige machine met een trillingdempende handgreep en uitschakelende koolborstels.
 
De Einhell TE-DH 1027 is een krachtige breekhamer en zeer geschikt voor zware sloopwerkzaamheden binnen en buitenshuis. Hij heeft een vermogen van 1500 W, 1900 slagen per minuut en een stootkracht van 32 Joule. Het pneumatisch slagwrk en de krachtige motor voor zorgen dat het sloopwerk moeiteloos kan worden uitgevoerd. De breekhamer is uitgerust met uitschakelende koolborstels om zo goed mogelijk tegen te gaan dat het apparaat een defect krijgt.
 
Een belangrijk voordeel van deze machine vonden wij dat hij een trillinggedempte handgreep heeft. Daarnaast heeft de machine ook een extra handgreep met soft grip. Hierdoor ligt hij stevig en stabiel in je hand en raak je dankzij de trillingsdemping een stuk minder snel vermoeid tijdens de werkzaamheden. De breekhamer heeft een extra lange en stevige rubberen kabel en geeft zo een prettige, ruime beweegruimte.
 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1500 W
Slagkracht: 32 J
Aantal slagen: 1900 bpm
Gewicht: 10,2 kg

Video

EINHELL TE-DH 1027

Bekijk verschillende aanbieders

2. FERM HDM1040P

Waarom we fan zijn:
Een krachtige breekhamer, makkelijk in gebruik.

De Ferm HDM1040P staat op de tweede plaats. Deze breekhamer is licht van gewicht. Hij heeft een vermogen van 1200 watt en een slagkracht van 14 joules, waardoor hij met gemak door beton heen gaat. Ook zeer geschikt om muren af te breken, schoorstenen te slopen en tegels te verwijderen.

Erg handig aan deze breekhamer is het extra handvat, waardoor je meer controle hebt over het apparaat. Daarnaast heb je dankzij de goede trillingsdemping nauwelijks last van trillingen met deze breekhamer. Hij ligt prettig in de hand en is vanwege het lage gewicht ook makkelijk te hanteren. De breekhamer komt in een handige opbergkoffer inclusief 2 beitels. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1200 W
Slagkracht: 14 J
Aantal slagen: 3100 bpm
Gewicht: 6 kg

Video

FERM HDM1040P

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GSH 5 CE

Waarom we fan zijn:
Deze breekhamer is heel prettig in gebruik dankzij softgrip, een extra handvat, vibratie controle en de krachtige motor. Geschikt voor zware sloopklussen.

We vonden het een moeilijke keuze tussen de Bosch GSH 5 CE en de nummer 2 (Makita HM0871 C). De doorslaggevende factor was uiteindelijk toch de power van dit apparaat en het feit dat beitels en accessoires zijn meegeleverd. Deze krachtige machine heeft een vermogen van 1150 W en een toerental van 1300 tot 2900 toeren per minuut. De machine werkt comfortabel vanwege het ergonomische ontwerp en de Vibration-Control trillingsdemping. Tijdens langdurige werkzaamheden kan je bovendien gebruik maken van de automatische schakelvergrendeling voor optimale bediening.

Erg fijn vonden wij dat het aantal slagen variabel in te stellen is aan de hand van een stelwiel. Zo kies je altijd de juiste slagsterkte voor elke klus. Dankzij de kogelmof heeft de breekhamer een grote bewegingsradius en worden kabelbreuken vermeden. De machine is dankzij de robuuste metalen behuizing verzekerd van een lange levensduur. Deze breekhamer biedt alles wat je nodig hebt tijdens sloopwerkzaamheden en is de investering absoluut waard. Zie hier meer informatie over Bosch breekhamers.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1150 W
Slagkracht: 8,3 J
Aantal slagen: 1300 – 2900 bpm
Gewicht: 6,2 kg

Video

Bosch GSH 5 CE

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Breekhamer: Powerplus POWX11831

Waarom we fan zijn:
Een laag geprijsde, maar zeer volledige en sterke breekhamer.
 
Als je een af-en-toe klusser bent en niet te veel geld wil uitgeven aan een breekhamer, dan is de Powerplus POWX11831 een goed alternatief. Deze breekhamer heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en krijgt zware sloopwerken gedaan. 
 
De Powerplus breekhamer gaat met gemak door beton, baksteen en steen. Het vermogen van de motor is 1300 W en de slagkracht is 18 Joule. De machine haalt 4400 slagen per minuut. Het gebruikscomfort van de machine is dankzij de trillingsreductie ook goed. Dankzij de soft grip handgreep ligt de machine stevig in de hand. Een extra handgreep zorgt voor nog meer stabiliteit. Zo kan je gemakkelijk langdurig werken.
 
De machine wordt inclusief 2 hulphandgrepen, sleutel, SDS-type puntbeitel 320 mm, SDS-type platte beitel 18×320 mm en een potje vet geleverd. Ook krijg je een handige, stevige opbergkoffer waarin je na gebruik de machine veilig beschermd tegen stof, vuil en vocht kan opbergen.
 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1300 W
Slagkracht: 18 J
Aantal slagen: 4400 bpm
Gewicht: 8,8 kg

Video

Powerplus POWX11831

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Breekhamer: Makita HM0871C

Waarom we fan zijn:
Een krachtige breekhamer met comfortabele handgreep en trillingsdemper. Heel geschikt voor zware klussen.

De Makita HM0871 C  heeft een vermogen van 1100 W en een slagkracht van 8,1 Joule die  handmatig is in te stellen. De regelbare elektronica controleert de zachtaanloop en zorgt voor een constante gekozen slagkracht onder belasting. Dankzij het ergonomische en compacte ontwerp vonden wij het gebruik van deze breekhamer erg comfortabel. Wat we ook prettig vonden is het AVT systeem met actief, luchtdruksturend tegengewicht en het schokabsorberende handvat.

Trillingen zijn natuurlijk onvermijdelijk, maar we hadden hier met deze breekhamer echt aanzienlijk minder last van. De zijhandgreep is 360° draaibaar en er zit een blokkeerbare schakelaar in de boorhamer. Daarnaast is de beitel in te stellen op 12 verschillende posities. Wanneer de koolborstels van de machine versleten zijn geeft de service-indicatie hiervoor een waarschuwing en 8 uur daarna schakelt het systeem zichzelf uit. De Makita HM0871C is erg duurzaam. Deze breekmachine wordt inclusief D-type handgreep, 100 ml berenvet in pomptube, reinigingsdoek en stevige opbergkoffer geleverd. Wat ons betreft de beste keuze voor de professional!

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1110 W
Slagkracht: 8,1 J
Aantal slagen: 2650 bpm
Gewicht: 5,6 kg

Video

Makita HM0871C breekhamer

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Beste Boormachines Per Type

Wat is de Breekhamer Top 10 volgens anderen?

Shopgids: alle informatie voor de beste Breekhamer

Wat is de beste breekhamer?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Bosch GSH 5 CE de beste breekhamer is van 2022. Voor de professional vinden wij de Makita HK1820 SDS-plus de beste breekhamer. Wat voor jou de beste breekhamer is, is onder andere afhankelijk van het type klus waarvoor je de breekhamer nodig hebt. Kijk hieronder in onze rubriek “Tips bij aanschaf van jouw breekhamer” voor meer tips en info voor het vinden van de beste breekhamer voor jou.

Welke breekhamer heb ik nodig?

Om te bepalen welke breekhamer je nodig hebt, kijk je naar de verschillende hamergewichten  en naar de hoogte waarop je de breekhamer nodig hebt. Moet je boven je hoofd slopen of slopen op heuphoogte, dan is het verstandig voor een lichter model te kiezen. Ieder hamergewicht heft zijn eigen capaciteit: 

6 Kilogram: deze breekhamer is geschikt voor bakstenen muren, vloer- en wandtegels, stucwerk en leidingssleuven.
11 Kilogram: deze breekhamer is geschikt voor betonnen muren, bakstenen muren en vloer- en wandtegels.
18 Kilogram: deze breekhaner is geschikt voor het slopen van funderingen, gewapend beton en asfalt. 

Waar op letten bij aankoop van een breekhamer?

Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten bij de aanschaf van een breekhamer: het vermogen, de slagkracht, het gewicht, eventuele accessoires en het type breekhamer. In onze rubriek “Tips bij aanschaf van jouw breekhamer” hieronder leggen we per onderdeel uit waar je op moet letten.

Hoe gebruik je een breekhamer?

De naam zegt het eigenlijk al, een breekhamer gebruik je om te slopen. Een breekhamer heeft een enorme slagkracht, waarmee de beitel op het te slopen materiaal terecht komt. Je kan met een breekhamer bijvoorbeeld geen gaten boren. 

Tips bij aanschaf van jouw breekhamer

Een breekhamer is een gereedschap waarmee je door middel van een elektrische beitel zware sloopwerkzaamheden kan verrichten. De machine heeft een grote beitel elektrische of pneumatisch aangedreven wordt en op en neer beweegt. Zo kan een slagsterkte tot wel 2000 slagen per minuut worden bereikt. Op deze wijze kan je dus gemakkelijk beton, steen, tegelwerk en asfalt breken. Breekhamers kunnen zowel binnen als buitenshuis worden gebruikt en zijn een hele waardevolle toevoeging aan je gereedschapscollectie wanneer je geregeld sloopwerkzaamheden moet verrichten.

Welke breekhamer kopen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je met het ruime aanbod aan breekhamers moeilijk tot een keuze komt. De breekhamers volgen elkaar in rap tempo op, er zijn vele spelers op de markten en we zien grote prijsverschillen. Het kan zo uiteraard erg lastig zijn om tot een weloverwogen keuze te komen bij de aanschaf van een breekhamer. Waar moet je je precies op letten? Wat zijn de voor en nadelen van verschillende machines? Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze hebben wij hieronder een aantal factoren uiteengezet waarop je bij de aanschaf van een breekhamer kan letten.

Soorten breekhamers

Er zijn zowel manuele breekhamers als elektische breekhamers. In dit artikel behandelen wij alleen elektrische machines. Er bestaan veel verschillende soorten elektrische breekhamers. Dit type breekhamer kan doordat hij elektrisch aangedreven wordt met een enorme kracht sloopwerkzaamheden verrichten. Zo heb je breekhamers voor zowel horizontaal gebruik als voor verticaal gebruik. Ook zijn er breekhamers die je beide richtingen kan gebruiken. Daarnaast zijn er machines met SDS-MAX of SDS-Plus beitels en heb je zowel elektrische als pneumatische breekhamers. Het is dus handig om voordat je een breekhamer aanschaft goed voor jezelf na te gaan waar je behoeftes liggen. Als je bijvoorbeeld een vloer los gaat beitelen dan heb je een breekhamer nodig voor verticaal gebruik.

Vermogen

Het vermogen van de breekhamer zegt wat over de kracht van de machine. Dit wordt bepaald door het aantal watt en de aantal slagen per minuut. Ook het aantal joule, de slagkracht, is belangrijk. Hoe hoger het vermogen en de slagkracht, hoe krachtiger de machine. Hiermee is de impact van de machine zodoende ook groter naarmate de machine krachtiger is. Een breekhamer met een hoog aantal joule kan bijvoorbeeld moeiteloos dikke, stevige muren slopen. Wanneer je weet dat je langdurige zware werkzaamheden gaat verrichten dan is het aan te raden om voor een krachtige machine te gaan die niet al te veel weegt. Voor kleinere, simpelere werkzaamheden zal je prima uit de voeten kunnen met een breekmachine met een minder krachtige motor. Het is dus raadzaam om voordat je tot aanschaf van een breekmachine overgaat na te gaan voor wat voor soort sloopwerkzaamheden je de machine wilt gaan gebruiken.

Soorten beitels

Er bestaan allerlei soorten beitels voor breekhamers. De breekhamers worden vaak geleverd met in ieder geval twee beitel, een puntbeitel en een platte beitel. Puntige beitels kan je gebruiken om bijvoorbeeld een tegel uit een vloer los te beitelen. Platte beitels zijn weer handig voor het loskloppen van tegels. Er zijn nog heel veel andere soorten beitels die allemaal passen bij verschillende soorten werkzaamheden. Zo heb je schraapbeitels waarmee je gemakkelijk materialen van oppervlaktes afschraapt. Ook bestaan er borstel-beitels om bijvoorbeeld ruwe randen gladder mee te maken. Flexibele beitels voor het verwijderen van linoleum, vinyltegels en coatings… en nog veel meer soorten beitels. Wanneer je van plan bent een breekhamer aan te schaffen dat is het dus goed om na te gaan welke soorten beitels er zijn voor jouw machine van voorkeur. Dit is namelijk van belang voor het maken van de juiste keuze. Sommige breekhamers worden met meerdere beitels geleverd, anderen niet. Het is dus altijd goed om hierop te letten.

Gebruiksgemak

Een aantal elementen kunnen het gebruiksgemak van een breekhamer enorm vergroten. Zo is een soft grip handgreep vrij essentieel voor een goede, stevige grip en een groter werkcomfort tijdens langdurige sloopwerkzaamheden. Handvaten in beugelvorm (D-handgreep) zijn aan te raden. Sommige machines hebben een extra (zij)handgreep, die je een betere stabiliteit geeft. Helemaal fijn is het wanneer deze 360° rond de as van de schacht kan draaien. Let op hoe de handgrepen geplaatst zijn en of je deze kan aanpassen. Een ander punt is het gemak waarmee je de beitels kan verwisselen. Wanneer je dit snel en moeiteloos kan doen dan zal je efficiënter kunnen werken. Het is om ongelukken te voorkomen ook belangrijk dat het verwisselen van de beitels op een veilige wijze uitgevoerd kan worden. Verder kan je letten op het gemakkelijk verwisselen van de koolborstels. Wanneer dit gemakkelijk kan bespaar je jezelf veel tijd en energie. Daarnaast is het raadzaam om na te gaan of de kabel van de machine lang genoeg is om mee te werken. Het is tijdens de sloopwerkzaamheden natuurlijk belangrijk dat de breekhamer beschermd is tegen opspringende brokstukken. Let daarom op de stevigheid van het materiaal waaruit de breekhamer vervaardigd is en op het ontwerp van de machine.

Accessoires

Bij de aanschaf van breekhamers kan je allerlei verschillende accessoires bijgeleverd krijgen. Zo noemden we hierboven al de beitels. Sommige machines worden geleverd met één beitel, bij andere machines ontvang je meerdere beitels. Het is altijd handig om meerdere beitels te bezitten voor verschillende werkzaamheden. Het is in ieder geval altijd raadzaam om een extra reservebeitel bij de hand te hebben voor het geval de andere beitel breekt. Een onmisbare accessoire is een stevige opbergkoffer die goed tegen een stootje kan. Deze zal ervoor zorgen dat de breekhamer niet beschadigt en niet wordt aangetast door vuil, vocht en stof. Dit verlengt zodoende de levensduur van het apparaat. Bovendien berg je de machine en de bijbehorende accessoires zo gemakkelijk op en raak je niet snel onderdelen kwijt. Ook maakt een opbergkoffer het gemakkelijker om de machine van de ene naar de andere locatie te vervoeren. Wanneer het snoer van je breekmachine niet zo lang is kan je overwogen om een verlengkabel aan te schaffen. Hiermee zal je meer bewegingsvrijheid ervaren, wat het werkcomfort kan vergroten. Voor de veiligheid tijdens de sloopwerkzaamheden is het raadzaam om een stofbril en gehoorbeschermer aan te schaffen. Een breekhamer kan namelijk erg veel lawaai maken en bovendien veel stofdeeltjes de lucht in werpen. Bij sommige breekhamers krijg je deze meegeleverd. Let dan wel op of ze van goede kwaliteit zijn. Je wilt immers je ogen en oren goed beschermen.

Gewicht

Breekhamers zijn vrij zware gereedschappen. Wanneer je gebruik maakt van een breekhamer zal je vrij zeker na een tijdje last krijgen van je armen. Wanneer je dus langdurig aan de slag zal gaan dan is het raadzaam om voor een breekhamer in het lichtere segment te kiezen. Ga dan wel na of het vermogen van de breekhamer groot genoeg is en of hij gemaakt is van stevige materialen. Sommige lichtere breekhamers zijn namelijk kwalitatief een stuk minder hoogstaand dan zwaardere machines, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Het is natuurlijk wel zo dat hoe steviger en krachtig het materiaal is waaruit de breekhamer vervaardigd is, hoe duurzamer de machine zal zijn. Bovendien is zo’n machine vaak krachtiger en kan daarom een grote verscheidenheid aan materialen breken. Wij raden dus aan om voordat je tot aanschaf van een breekhamer overgaat goed na te gaan waarvoor je de breekhamer gaat gebruiken, hoe langdurig de te verrichte werkzaamheden zullen zijn, en hoe frequent je de machine zal gebruiken. Hierop gebaseerd kan je een weloverwogen keuze maken voor een zwaardere of lichtere breekhamer.

Hoe wij Breekhamers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 25 verschillende breekhamers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 10 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste breekhamer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.5 / 5. Aantal stemmen 122

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen