Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Samsung Wasmachines in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een Samsung wasmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Samsung wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Samsung Wasmachine

Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

Samsung QuickDrive 8000-serie WW90T956ASE/S2


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Samsung wasmachine - Top 5

5. Samsung WW80T554AAW AddWash

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW80T554AAW AddWash beschikt over diverse slimme technologiën waardoor niet alleen je wasgoed fris en schoon wordt, maar ook je trommel bacterie vrij blijft.

Als eerste model bespreken we de Samsung WW80T554AAW AddWash. Deze wasmachine zit vol handige functies. Om te beginnen de Eco Bubble-technologie die het wasmiddel in bubbels omzet, zodat het snel in de stof doordringt en vuil verwijdert. Hierdoor kan je op lagere temperaturen en met minder energie de was schoon krijgen. Daarnaast zorgt Autodose ervoor dat je automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter gebruikt bij elke wasbeurt. De dispenser bevat genoeg wasmiddel voor 1 maand wassen en het uitneembare reservoir is eenvoudig bij te vullen. De AI Control personaliseert je wasbeurten, onthoudt wasgedrag, raadt programma’s aan en geeft statusupdates.

Alles bij elkaar is dit een uitstekende wasmachine, maar met een vulgewicht van 8 kg is deze Samsung wasmachine een van hun kleinere modellen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: B
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 63,5 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW80T534AAW wasmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Samsung WW90TA049TH - 5000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW90TA049TH – 5000 serie heeft een Diamond Drum-trommel die extra zacht is voor je mooie kleding en je was minder laat kreuken.

Je kan in deze Samsung wasmachine bijna dezelfde eigenschappen vinden als in de voorgaande wasmachine. Autodose zorgt dat je nooit teveel of te weinig wasmiddel en wasverzachter gebruikt en de Eco Drum Clean verwijdert vuil en 99,9% van de bacteriën die vervelende geuren achterlaten. Dit programma houdt je Samsung wasmachine hygiënisch schoon en is ook nog milieubewust.

Helaas zit in deze Samsung wasmachine geen AI Control functie en ook de Smart Things-app vind je hier niet bij terug. Maar het grote verschil met de andere Samsung wasmachine is de Diamond Drum-trommel. Deze trommel gaat voorzichtig met je was om en vermindert kreukvorming. Dit komt door de gladde randen in de vorm van diamanten en de verzonken gaten die voorkomen dat kleding blijft haken en beschadigd wordt. De wastrommel is ook wat groter dan de vorige Samsung wasmachine. Met een vulcapaciteit van 9 kg is deze wasmachine geschikt voor gezinnen die wat meer was te verwerken hebben.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: A
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 55 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW90TA049TH - 5000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

3. Samsung WW10T654ALE - 6000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW10T654ALE – 6000 serie is heel geschikt voor grote huishoudens want je kan er maar liefst 10 kg wasgoed in kwijt.

Deze Samsung wasmachine uit de 6000 beschikt over veel functies die de vorige modellen ook hebben. De Eco-bubble technologie, de Eco Drum, de Bubble Soak functie en het Hygiene Steam programma zijn allemaal weer terug te vinden, alsook de AI Control functie die je instellingen onthoudt en programma’s aanraadt op basis van voorgaande wasbeurten.

Waar deze Samsung wasmachine zichzelf onderscheidt van de voorgaande machines is in de AddWash optie en de Superspeed functie. De Addwash optie laat je toe om vergeten was toe te voegen via het Add Door klepje. Gewoon even het programma pauzeren en via het klepje de was toe voegen. En met de Superspeed functie kan je een was van maximaal 5 kg draaien in 39 minuten. Door deze handige functies staat deze wasmachine op de derde plaats.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 10,5 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: A
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 68 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW10T654ALE - 6000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

2. Samsung WW80T654ALE - AddWash - 6000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW80T654ALE – AddWash – 6000 serie heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De nummer 2 in deze lijst lijkt op het model dat hierboven beschreven staat. Het is dus een goede wasmachine met heel veel handige functies zoals AddWash waardoor je gemakkelijk nog een vergeten shirt toevoegt en de Superspeed functie waardoor je in minder dan drie kwartier een was van 5 kilo draait.

Toch zijn er een paar verschillen. Dit type wasmachine heeft namelijk een kleinere vulcapaciteit van 8 kg. De meeste mensen wonen ook  in een kleiner huishoudens en daarvoor is een wasmachine met ruimte voor 8 kg wasgoed meer dan genoeg. Deze wasmachine heeft niet net zo’n goed energielabel als de nummer 3, maar energielabel B is ook niet slecht. Hoewel je een klein beetje inlevert op milieuvriendelijkheid met dit apparaat, bespaar je wel geld want deze wasmachine is een stukje goedkoper. Door de goede prijs-kwaliteit verhouding hebben wij de Samsung WW80T654ALE een tweede plek gegeven in onze top 5 beste wasmachines.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: B
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 66 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

Waarom we fan zijn:
Deze duurzame Samsung WW90T956ASE met een vulcapaciteit van 9 kg zort ervoor dat was extra droog uit de wasmachine komt.

Dit is de derde Samsung wasmachine uit de 6000 serie en deze is als beste uit ons onderzoek gekomen. Deze wasmachine heeft alle voordelen van de vorige twee wasmachines waaronder de Eco Bubble en Digital Inverter technologie. De AI Control functie en Smart Things app zijn terug van de partij en je kan ook weer gebruik maken van het handige Addwash klepje om toch nog wat extra’s toe te voegen.

Het grote voordeel van deze Samsung wasmachine is het VRT Plus systeem. Door dit systeem blijft de wasmachine beter in balans, zijn er minder trillingen en is hij een stuk stiller.

Daarnaast kan deze wasmachine een maximaal toerental van 1600 toeren per minuut bereiken en daardoor komt de was droger uit de machine dan mogelijk was bij de vorige twee machines die tot maximaal 1400 toeren per minuut kunnen draaien. Met energielabel A is dit eveneens een duurzame keuze en daarom bevelen wij deze Samsung wasmachine het meest aan als je een nieuwe zoekt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1600 rpm
Energielabel: A
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 66 cm
Waskwaliteit: Topklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: wasmachines per merk

Wat is de Samsung Wasmachine Top 10 volgens anderen?

Shopgids: alle informatie voor de beste Samsung wasmachine

Is Samsung een goede wasmachine?

Ja, Samsung is een merk dat goede wasmachines maakt. Samsung is een Zuid-Koreaans elektronicabedrijf en is wereldwijd één van de meest waardevolle merknamen. Samsung is een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektronica en hun wasmachines zijn dan ook voorzien van de nieuwste technologische snufjes die het apparaat leuk en gemakkelijk in gebruik maken. 

Wat is de beste Samsung wasmachine van 2023?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste Samsung wasmachine van 2023 de Samsung WW90T956ASE – 8000 Serie.

Hoe werkt de Trommelreiniging van Samsung?

Samsung wasmachines met een voorlader hebben een van de twee ingebouwde trommelreinigingsfuncties. Deze heten de ECO DRUM CLEAN en de ECO DRUM CLEAN+. Deze trommelreinigingsfuncties zorgen dat stof en bacteriën die zich aan de binnenkant van de trommel verzamelen, worden verwijderd. De wasmachine geeft zelf aan wanneer het nodig is om de wasmachine te reinigen, door middel van een rood knipperend lampje. 

Hoe lang gaat een Samsung wasmachine mee?

Gemiddeld gaat een wasmachine tussen de 2 en 8 jaar mee. De uiteindelijke levensduur van een Samsung wasmachine is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Gebruik je de Samsung wasmachine meerdere keren per dag? Dan zal deze sneller slijten dan als je maar af en toe wast. Ook onderhoud is van belang, zorg dus dat je je Samsung wasmachine af en toe reinigt en goed onderhoudt. Bouwkwaliteit is uiteraard ook een belangrijke factor. Samsung bouwt wasmachines van goede kwaliteit, dus als je je wasmachine goed onderhoud zal je er lang plezier van hebben. 

Tips bij aanschaf van jouw Samsung wasmachine

Welke Samsung wasmachine kopen?

Hieronder vind je een overzicht van de factoren die belangrijk zijn wanneer je Samsung wasmachines vergelijkt. Met deze informatie kan je zelf in het uitgebreide aanbod wegwijs raken en de meest gepaste keuze maken.

Het vulgewicht

Het vulgewicht, ook wel de trommelinhoud of beladingscapaciteit, betekent letterlijk het aantal kilogram aan wasgoed wat in de wastrommel past, waarbij de wasmachine nog voldoende kwaliteit levert. Het vulgewicht is daarbij een belangrijke factor om rekening mee te houden als je voor een goede prijs-kwaliteit verhouding gaat. Het heeft invloed op de hoeveelheid wasbeurten en daarmee de duurzaamheid, maar ook op de energierekening. Welk vulgewicht voor jou geschikt is, is afhankelijk van 2 factoren, namelijk de hoeveelheid gezinsleden of gebruikers en het aantal wasbeurten per week. Een te grote wasmachine is niet aan te raden omdat dit te veel water en energie kost per wasbeurt. Een halfgevulde trommel zal bij sommige machines evenveel energie en water kosten als een helemaal gevulde wastrommel. Samsung wasmachines met een beladingssensor kunnen hun wasprogramma aanpassen aan de hoeveelheid wasgoed, wat wel weer voordeliger uit kan komen.

Energieklasse

Het energielabel heeft drie klassen boven A, namelijk A+, A++ en A+++, deze laatste is het zuinigst. Energieklasse A+ lijkt op het eerste zicht zuinig, maar dit is momenteel de onzuinigste klasse bij wasmachines. Volgens de regels van de Europese Unie moeten alle nieuwe machines namelijk energielabel A+ of hoger hebben. Wasmachines die eerder op de markt kwamen met een A- of B-label mogen wel nog verkocht worden.
De indeling van het nieuwe energielabel is nu alweer ingehaald door de techniek. Binnen de klasse A+++ is inmiddels een grote variatie in energiezuinigheid ontstaan. Fabrikanten van zuinige wasmachines hanteren daarom een extra indeling binnen de klasse A+++. Deze gaat van A+++ -10% tot en met -50%. Dit zijn geen officiële categorieën, maar het energiegebruik is wel bepaald volgens de voorgeschreven meetmethoden van het energielabel.

Toerental

Samsung wasmachines hebben een maximum toerental van 1200, 1400 of 1600 toeren per minuut. Dit geldt alleen voor katoenwas. Wasprogramma’s voor gevoeligere stoffen gebruiken een lager toerental. Op veel machines kun je het toerental ook zelf kiezen. Een hoger toerental betekent in theorie dat de was droger uit de wastrommel komt. Dit scheelt energie als het daarna in de wasdroger gaat. Hang je de was buiten op, dan volstaat wellicht een lager toerental. Toch is dit niet altijd het geval. Samsung wasmachines met 1400 toeren centrifugeren doorgaans net zo goed als met 1600 toeren. Een hoger toerental betekent mogelijk meer slijtage van je wasgoed en of van de machine, want sneller centrifugeren betekent meer wrijving en meer kreuk in het wasgoed. Je kan de centrifuge-efficiëntieklasse op het energielabel vergelijken. A is het droogst, G is het minst droog.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren wordt uitgedrukt in decibel. Hoe hoger het aantal decibel, hoe meer geluid je zal horen bij het centrifugeren aan het einde van een wasprogramma. Zo betekent een verschil van 3 decibel bijvoorbeeld een verdubbeling van het geluidsniveau. Een stille machine heeft een geluidsniveau tot 74 decibel. Een normaal geluidsniveau zit tussen de 74 en 79 decibel. Een Samsung wasmachine heeft een luid geluidsniveau vanaf 79 decibel.

Grootte van het huishouden

Een gezin van 3 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 7 kilogram, een gezin van 4 tot 5 personen is beter af met een vulgewicht van 8 tot 9 kilogram. Grote gezinnen van meer dan 5 personen zullen juist meer gemak ervaren met een wastrommel van 10 tot 12 kilogram. In de praktijk wordt een wasmachine met een vulgewicht van 8 tot 9 kilogram het meest aangeschaft en blijkt dit een goede maat te zijn voor een gemiddeld gezin. Ben je alleen of met 2 personen, dan is een kleinere Samsung machine voldoende.

Wasprogramma’s

Een wasprogramma heeft een specifiek temperatuurverloop, waterverbruik, trommelbeweging, toerental en programmaduur. Er zijn veel verschillende wasprogramma’s en ze hebben niet op alle wasmachines dezelfde naam. Als ze wel dezelfde naam hebben, kan het programma toch anders geprogrammeerd zijn. De programmaduur en het verbruik hangt af van dat programma op die specifieke Samsung wasmachine. Maar ook van hoeveel en wat je in de wastrommel stopt.

Milieuvriendelijk

Een Samsung wasmachine is milieuvriendelijk wanneer deze voldoet aan elke van de volgende 3 criteria: een energieklasse van A+++-30% of zuiniger, de bouwkwaliteit moet van midden- of topklasse zijn en de automatische wasmiddeldosering moet altijd aanwezig zijn. Om een wasmachine milieuvriendelijk te noemen, moet deze minimaal energieklasse A+++ -30% hebben. Hoe lager het energieverbruik, hoe minder belastend voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit komt CO2 vrij, wat voor de opwarming van de aarde zorgt.
Naast een zuinige energieklasse heeft een milieuvriendelijke wasmachine een midden- of topklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de wasautomaat gemiddeld langer meegaat dan een basisklasse model. Een milieuvriendelijke machine beschikt over stevige onderdelen, zoals een koolborstelloze motor. De Samsung machine slijt minder snel, waardoor het langer duurt tot je een nieuwe nodig hebt. Dit is beter voor het milieu, omdat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Tot slot beschikt een milieuvriendelijke Samsung wasmachine altijd over automatische wasmiddeldosering. Dit systeem voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe. Je gebruikt op deze manier nooit te veel, waardoor er minder water nodig is om alles uit je was te spoelen.

Als de Samsung wasmachine niet aan bovenstaande criteria voldoet, is deze gemiddeld of niet-milieuvriendelijk. Een Samsung wasmachine is gemiddeld milieuvriendelijk wanneer deze geen automatische wasmiddeldosering heeft, maar wel energiezuinig is en over een midden- of topklasse bouwkwaliteit beschikt. Wanneer een wasmachine een basisklasse bouwkwaliteit heeft, noemen we deze niet-milieuvriendelijk. Dit komt doordat de machine over het algemeen minder lang meegaat en niet energiezuinig is.

Hoe wij Samsung wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Samsung wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Samsung wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 74

Geraadpleegde bronnen