Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Samsung Wasmachines in 2022

We kennen Samsung allemaal als dat populaire smartphone merk, maar Samsung weet zich steeds meer te integreren in ons dagelijkse leven. Zo kun je tegenwoordig ook een Samsung wasmachine in huis halen. Natuurlijk kun je ook van een Samsung wasmachine gewoon de kwaliteit verwachten die je van hen gewend bent. Maar waarom zou je nu specifiek voor een Samsung wasmachine kiezen terwijl er tig andere merken op de markt zijn die zich specialiseren in wasmachines? Wij laten jou graag onze top 5 Samsung wasmachine modellen zien. Hierna weten wij zeker dat we jou hebben kunnen overtuigen om ook een Samsung wasmachine in huis te nemen. 

Het is bij het kopen van een wasmachine belangrijk dat je naar een aantal specificaties kijkt zodat je zeker weet dat de Samsung wasmachine wel geschikt is voor jouw huishouden. Zo is de trommelinhoud bijvoorbeeld een van de belangrijkste punten. Als de trommelinhoud te klein is, dan kun je elke dag wel blijven wassen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook het geluidsniveau en de energielabel zijn belangrijk om naar te kijken. Dit heeft namelijk invloed op jouw portemonnee en op de rust die je in huis ervaart. Een luide wasmachine kan veel overlast veroorzaken voor zowel jou als jouw buren, en dat is natuurlijk het laatste wat je in huis wilt hebben.

Lees ook:

Samsung wasmachine - Top 5

Je bent op zoek naar de beste Samsung wasmachine en wil graag een snel overzicht van de beste wasmachines uit hun aanbod. Wij hebben voor jou het werk gedaan en een top 5 samengesteld om jouw zoektocht gemakkelijk te maken.

5. Samsung WW80T534AAW

Als eerste model bespreken we de Samsung WW80T534AAW. In deze Samsung wasmachine zit behoorlijk wat technologie verwerkt. Om te beginnen de Eco Bubble-technologie die het wasmiddel in bubbels omzet, zodat het snel in de stof doordringt en vuil verwijdert. Hierdoor kan je op lagere temperaturen en met minder energie de was schoon krijgen. De Digital Inverter-technologie zorgt er dan weer voor dat deze Samsung wasmachine niet teveel lawaai maakt en toch krachtige prestaties kan bieden. De koolborstelloze motor heeft ook een uitstekende duurzaamheid.

Deze Samsung wasmachine heeft een aantal handige eigenschappen. De Autodose zorgt ervoor dat je automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter gebruikt bij elke wasbeurt. De dispenser bevat genoeg wasmiddel voor 1 maand wassen en het uitneembare reservoir is eenvoudig bij te vullen. Drum clean houdt de binnenkant van je machine schoon en verwijdert 99,9% van de geurveroorzakende bacteriën. Dankzij de combinatie van inweken, pulseren en een hoog toerental heb je geen agressief of duur schoonmaakmiddel nodig. Het verwijdert wasmiddelresten en je krijgt ook nog een melding wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. De wasmiddellade wordt schoon gehouden door de Stayclean Drawer en is voorzien van een speciaal ontwikkeld spoelsysteem dat de laatste wasmiddelresten verwijdert.

Er zitten ook nog een paar handige functies in deze Samsung wasmachine. De AI Control personaliseert je wasbeurten, onthoudt wasgedrag, raadt programma’s aan en geeft statusupdates. De Smart Things-app adviseert wasprogramma’s, planningen en geeft onderhoudstips. Het Hygiene Steam programma injecteert stoom van onderin de trommel, waarna dit diep doordringt in elk kledingstuk. Dit verwijdert hardnekkig vuil en 99,9% van de bacteriën en allergenen. Als laatste is er de Bubble Soak functie die allerlei hardnekkige vlekken, zoals bloed-, thee-, wijn-, make-up- en grasvlekken verwijdert door middel van actieve bubbels.

Alles bij elkaar is dit een uitstekende wasmachine, maar met een vulgewicht van 8 kg is deze Samsung wasmachine een van hun kleinere modellen.

4. Samsung WW90TA049TH - 5000 serie

De volgende Samsung wasmachine die we bespreken komt uit de Samsung 5000 serie. Ook in deze machine zit de Eco Bubble-technologie verwerkt die je toelaat op lage temperaturen te wassen en je weinig energie hoeft te verbruiken. Je kan rekenen op de krachtige en duurzame koolborstelloze motor en de Digital Inverter-technologie die ervoor zorgt dat een wasbeurt niet teveel lawaai veroorzaakt.

Je kan in deze Samsung wasmachine bijna dezelfde eigenschappen vinden als in de voorgaande wasmachine. De Autodose zit erin verwerkt die ervoor zorgt dat je nooit teveel of te weinig wasmiddel en wasverzachter gebruikt en de Eco Drum Clean verwijdert vuil en 99,9% van de bacteriën die vervelende geuren achterlaten. Dit programma houdt je Samsung wasmachine hygiënisch schoon en is ook nog milieubewust. Er zit echter geen Stay Clean Drawer in verwerkt en je moet dus de wasmiddellade af en toe zelf schoon maken.

Natuurlijk kan je hier weer de Bubble Soak functie terugvinden die bubbels aanmaakt en lastige vlekken losweekt van de stof. Dit programma moet iets langer draaien, maar is geschikt voor katoen, babykleding en synthetische stoffen. Je kunt ook het Hygiene Steam programma gebruiken. Dit verwijdert hardnekkig vuil en 99,9% van de bacteriën en allergenen. Helaas zit in deze Samsung wasmachine geen AI Control functie en ook de Smart Things-app vind je hier niet in terug.
Het grote verschil met de andere Samsung wasmachines is de Diamond Drum-trommel. Deze trommel gaat voorzichtig met je was om en vermindert kreukvorming. Dit komt door de gladde randen in de vorm van diamanten en de verzonken gaten die voorkomen dat kleding blijft haken en beschadigd wordt. De wastrommel is ook wat groter dan de vorige Samsung wasmachine. Met een vulcapaciteit van 9 kg is deze wasmachine geschikt voor gezinnen die wat meer was te verwerken hebben en de Diamond Drum-trommel gaat voorzichtig met je delicate was om.

3. Samsung WW10T654ALE - 6000 serie

Deze Samsung wasmachine uit de 6000 serie is net als de vorige wasmachines uitgerust met de Eco Bubble-technologie die was op lage temperaturen schoon krijgt. De Digital Inverter-technologie zit er ook in waardoor er dus niet al te veel lawaai wordt veroorzaakt en met dezelfde koolborstelloze motor blijft hij zuinig zonder in te moeten boeten aan kracht.

De Eco Drum Clean is aanwezig en zorgt ervoor dat de machine vanbinnen schoon blijft, verwijdert vuil en 99,9% van de bacteriën die vervelende geurtjes achterlaten. De wasmachine laat een melding zien, wanneer er een reiniging moet plaatsvinden. In deze uitgave van de 6000 serie zit er echter geen Autodose in verwerkt. Je moet dus zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegen. Ook de Stayclean Drawer is niet van toepassing waardoor het wasmiddelbakje af en toe een reiniging nodig heeft.

De Bubble Soak functie en het Hygiene Steam programma zijn beide weer terug te vinden, alsook de AI Control functie die je instellingen onthoudt en programma’s aanraadt op basis van voorgaande wasbeurten. Je kan ook weer gebruik maken van de handige Smart Things-app die wasprogramma’s adviseert en planningen en onderhoudstips geeft.

Waar deze Samsung wasmachine zichzelf onderscheidt van de voorgaande machines is in de Addwash optie en de Superspeed functie. De Addwash optie laat je toe om vergeten was toe te voegen via het Add Door klepje. Gewoon even het programma pauzeren en via het klepje de was toe voegen. Dit is echter niet meer mogelijk bij temperaturen hoger dan 50 graden. Met de Superspeed functie kan je een was draaien in 39 minuten van maximaal 5 kg. De was wordt krachtig en snel gereinigd en water wordt sneller de trommel ingespoten. Er wordt meer water gebruikt, maar wel korter en heviger gecentrifugeerd. Deze Samsung wasmachine heeft maar liefst een vulcapaciteit van 10 kg en is dus ideaal voor gezinnen met grote hoeveelheden was.

2. Samsung WW90T656AHE - 6000 serie

Dit is de tweede Samsung wasmachine uit de 6000 serie. Deze wasmachine heeft alle voordelen van de vorige wasmachines zoals de Eco Bubble en Digital Inverter technologie. De Eco Drum clean is geïnstalleerd en je kan gebruik maken van het Bubble Soak en Hygiene Steam programma. De AI Control functie en Smart Things app zijn terug van de partij en je kan ook weer gebruik maken van het handige Addwash klepje.

Het grote voordeel van deze Samsung wasmachine is het VRT Plus systeem. Dit systeem werkt met drie-dimsionale vibratie sensoren die zware trillingen voorkomen door middel van magnetische kogels aan de binnenkant van de trommel. Door dit systeem blijft de wasmachine beter in balans, zijn er minder trillingen en is hij een stuk stiller.

Met een maximum toerental van 1600 toeren per minuut komt de was droger uit de machine dan mogelijk was bij de vorige machines en met een laadcapaciteit van 9 kg is hij geschikt voor elk doorsnee gezin.

1. Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

We zijn aangekomen bij de beste Samsung wasmachine. Deze machine beschikt over al de voorgaande technologieën, eigenschappen en functies die we besproken hebben. Ook deze Samsung wasmachine heeft een maximum toerental van 1600 toeren per minuut en beschikt over een laadvermogen van 9 kg. Het VRT Plus systeem en het Addwash klepje zijn er terug bij, maar dit beest van een wasmachine heeft nog een extra grote troef op zak, namelijk de QuickDrive Qdrum.

Met de QuickDrive Qdrum kan deze Samsung wasmachine nog sneller wassen. De trommel en de achterplaat draaien onafhankelijk van elkaar en zorgen ervoor dat wasgoed dynamischer wordt gewassen door de samenwerkende bewegingen. Dit systeem zorgt ervoor dat er krachtig en supersnel gewassen kan worden met tot wel 50% tijdsvermindering en met een perfect wasresultaat.

 

Geraadpleegde bronnen