Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Bosch GAS 35 M AFC Bouwstofzuiger – Review 2023

Bosch Professional GAS 35 M AFC – Review, test en specificaties

Als het aankomt op de aanschaf van een bouwstofzuiger zijn er talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Mensen die op zoek zijn naar kwaliteit zullen al snel uitkomen bij de Bosch Professional GAS 35 M AFC. De Bosch bouwstofzuiger staat bekend als één van de beste van dit moment. In deze review laten we je alles zien wat je maar moet weten over deze bouwstofzuiger. Dit maakt jouw aankoop nét even iets makkelijker.

Geen zin om alles te lezen? Dit is de conclusie:

Zeer geschikt voor zware en intensieve werkzaamheden

de bouwstofzuiger is met M-klasse certificering zeer geschikt om kwartshoudende materialen op te zuigen.

Het filterreinigingssysteem is bijzonder goed.

Het is erg makkelijk om het filter schoon te maken. 

Bosch Professional GAS 35 M AFC

Review Bosch Professional GAS 35 M AFC

Ons team heeft de Bosch Professional GAS 35 M AFC grondig getest, dit heeft ervoor gezorgd dat wij een goed beeld kunnen vormen over deze handige Bosch bouwstofzuiger. 

Wat kan deze bouwstofzuiger?

Deze krachtige en veelzijdige bouwstofzuiger is in te zetten voor het opnemen, zuigen, verplaatsen en afscheiden van houtspanen en niet-brandbaar droog stof, niet-brandbare vloeistoffen en een mengsel van lucht en water.

De machine is voorzien van een automatische filterreiniging. Tijdens het zuigen wordt het harmonicafilter elke 15 seconden door luchtstoten gereinigd. Hierdoor ben je verzekerd van een permanente zuigkracht tijdens de werkzaamheden. Zo weet je zeker dat je het vuil altijd goed opgezogen krijgt. Hier draagt ook het hoge vermogen van 1380 W aan bij.

Waarom is deze bouwstofzuiger zo handig?

De bouwstofzuiger is compact gebouwd en voorzien van niet markerende wielen voor een grote mobiliteit. De anti-statische uitrusting inclusief niet markerende slang zorgt ervoor dat er geen statische oplading plaatsvindt.

Het is mogelijk de L-Boxx op de machine te klikken als praktische oplossing voor het bewaren en transporteren van op- en afgezogen nat en droog materiaal.

Hij is volgens de EU-norm voor stofklasse M gecertificeerd en daarmee geschikt voor zwaar en intensief gebruik. Hiermee is de machine erg veilig om mee te werken, doordat hij een groot deel van het stof afdekt voor een hoge gebruikersbescherming.

Je kan zelf aan de hand van de traploze zuigkrachtregeling bepalen met welke zuigkracht je wilt werken. Bij het overschrijven van de minimale luchtstroom wordt de volumestroomcontrole geactiveerd met een akoestisch signaal, eveneens voor een hoge gebruikersbescherming. 

Wanneer het reservoir vol zit wordt de machine automatisch uitgeschakeld. De machine is voorzien van een toestelcontactdoos om elektrisch gereedschap met in- en uitschakelautomaat op aan te sluiten, inclusief een naloopfunctie voor een groter bedieningscomfort.

Daarnaast is hij voorzien van geïntegreerde houders voor de meegeleverde accessoires en om de kabel en zuigslang na gebruik aan de zuiger te bevestigen. Hiermee voorkom je dat je accessoires kwijt raken of dat onderdelen beschadigd worden.

Wat krijg je meegeleverd bij aanschaf van deze bouwstofzuiger?

De bouwstofzuiger wordt geleverd inclusief afvoerzak, drie verchroomde zuigbuizen van 0,35 m, een bochtstuk, een speelmondstuk, een vlakke vouwfilter PES en een vloerzuigmondset.

Bij aanschaf van de machine heb je een garantie van drie jaar indien je hem binnen vier weken registreert via de Bosch website. Voor elke professional en doe-het-zelver is de Bosch Professional GAS 35 M AFC een buitengewoon goede investering en een welkom hulpmiddel bij kluswerkzaamheden. 

Voordelen van de Bosch Professional GAS 35 M AFC

De grootste voordelen van de Bosch Professional GAS 35 M AFC zijn ten eerste dat je zuigkracht zelf kan regelen zodat je voor elke klus het perfecte zuigvolume kan kiezen. Ten tweede is het filterreinigingssysteem bijzonder goed en is het ook erg makkelijk om de filter schoon te maken. Ten slotte is de bouwstoffer met M-klasse certificering zeer geschikt om kwartshoudende materialen op te zuigen.

Nadelen van de Bosch Professional GAS 35 M AFC

Een nadeel van de Bosch Professional GAS 35 M AFC is dat het snoer maar 5 meter lang is en je voor grote bouwplaatsen dus altijd een haspel nodig zult hebben. 

Conclusie – een uitstekende bouwstofzuiger

Op het gebied van zuigkracht en functionaliteiten heeft de Bosch Professional GAS 35 M AFC bouwstofzuiger een aantal grote voordelen ten opzichte van andere bouwstofzuigers. Zo weet je bij de Bosch Professional GAS 35 M AFC zeker dat je hem kan gebruiken voor de intensievere en zwaardere klussen. Je bent verzekerd van een permanente zuigkracht dankzij de automatische filterreiniging. Zowel vast als vloerbaar materiaal kan worden opgezogen.

Bosch Professional GAS 35 M AFC

Bosch Professional GAS 35 M AFC

Lees ook:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »

De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »

Share this post