Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Gardena Tuinsproeier nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Gardena tuinsproeier? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Gardena tuinsproeier die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Gardena tuinsproeier top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

Gardena tuinsproeier 2023 - Top 5

5. Gardena Mambo

We beginnen de lijst met een Gardena tuinsproeier in de vorm van een cirkel. Door het gebruik van deze vorm kun je gemakkelijk kleinere en grotere oppervlakken besproeien. Het sproeioppervlak is dan ook minimaal 9 vierkante meter en maximaal 310 vierkante meter. Dit kun je zelf instellen zodat de sproeier volledig aangepast is aan jouw tuin. Hij heeft een sproeibereik van 3 tot maximaal 20 meter om de beste resultaten te behalen. Het bereik kun je gemakkelijk instellen door de watertoevoersnelheid aan te passen. 

Dankzij de draaiende, zeer precieze spuitmonden besproeit deze Gardena tuinsproeier het gazon gelijkmatig zonder plassen te veroorzaken. Hij staat op een stevige basis waardoor een stabiele werking is gegarandeerd, maar je kunt hem ook mobiel gebruiken. Is het tijd om de Gardena tuinsproeier te reinigen? Dan kun je dit zeer eenvoudig doen door het uitneembare vuilfilter. Over een grote deuk in het gazon hoef je je geen zorgen te maken want het apparaat weegt slechts 320 gram. Hij is eenvoudig in gebruik en makkelijk in te stellen waardoor hij door iedereen te gebruiken is. Daarnaast kan het ook nog eens rustgevend zijn om naar te kijken. Houd er wel rekening mee dat de Gardena Mambo minder goed zal werken wanneer er sprake is van een lage waterdruk.

GARDENA Mambo

Bekijk verschillende aanbieders

4. Gardena Samba

Het is even goed lezen aangezien dit model slechts één letter verschilt van het model dat we net besproken hebben, maar dit is zeker geen kopie van het bovenstaande model. De Gardena Samba is ook weer een cirkelsproeier die geschikt is voor kleine tot middelgrote oppervlakken. Deze Gardena tuinsproeier kan gebieden van maximaal 250 vierkante meter besproeien. De sproeidiameter ligt tussen de 3 en 18 meter. Ook hier is het weer het geval dat je deze zelf kunt instellen. Dankzij de draaiende, zeer precieze spuitmonden heb je een gelijkmatige verdeling van het water zonder het risico op plassen door overmatig watergebruik. 

Er wordt weer gebruik gemaakt van een stevige basis waardoor het apparaat een sterke en stabiele werking heeft, maar ook hier is het zo dat je hem ook mobiel kunt gebruiken. Hij weegt slechts 286 gram waardoor het geen moeite kost om het apparaat op te tillen. Bij deze Gardena tuinsproeier is het wel belangrijk dat hij recht en stabiel staat. Als hij scheef staat zul je merken dat hij het nauwelijks tot niet doet. Het schoonmaken van de Gardena tuinsproeier is gemakkelijk dankzij het praktisch uitneembare vuilfilter. Al met al is dit een gebruiksvriendelijk model van hoge kwaliteit. Daarnaast heeft het ook nog eens een mooi design wat niet storend zal zijn in de tuin.

GARDENA samba

Bekijk verschillende aanbieders

3. Gardena Classic

Deze Gardena tuinsproeier Classic ziet er in eerste instantie uit als een solar lamp, maar wanneer hij aan staat zul je merken dat het gewoon een hoogwaardige tuinsproeier van Gardena is. De Gardena Classic kan 4 verschillende oppervlaktes besproeien: cirkel, halve cirkel, vierkant en rechthoek. En dat allemaal in één apparaat! De besproeiingszone kun je gemakkelijk kiezen met de draaiknop op de sproeier. Het sproeigedeelte zelf wordt bevestigd aan een pike die je in de grond van het gazon kunt plaatsen. Hierdoor kun je de sproeier ook moeiteloos verplaatsen of verwijderen. 

Hij is daarom ook vrij klein en weegt slechts 250 gram. Ondanks zijn formaat heeft hij nog steeds een aardig sproeioppervlak van 100 vierkante meter. Dit is dan ook de ideale Gardena tuinsproeier voor een kleine tuin. Het sproeibereik is als volgt opgebouwd: cirkel – 10 tot 80 vierkante meter, halve cirkel – 8 tot 100 vierkante meter, vierkant – 8 x 8 meter / 64 vierkante meter, rechthoek – 16 x 2 meter / 32 vierkante meter. De pike waar de Gardena sproeier op is bevestigd heeft een neutrale, licht grijze kleur. De sproeier zelf is oranje van kleur. In principe zou dit dus geen storend beeld moeten zijn in de tuin. Daarnaast zullen de kinderen ook veel plezier beleven van het spelen rondom de Gardena tuinsproeier tijdens de hete zomermaanden.

Gardena Classic​

Bekijk verschillende aanbieders

2. Gardena Premium

Je merkt waarschijnlijk al dat wij best wel fan zijn van de cirkelsproeier, want ook deze Gardena tuinsproeier is er weer zo een. De Gardena Premium is een pulserende sector – en cirkelsproeier die moeiteloos grote oppervlakken kan onderhouden. Het is een robuuste combinatie van metaal en kunststof van hoge kwaliteit waardoor hij zeer stabiel staat. Je beslist gemakkelijk zelf welke sector er gesproeid moet worden door de stelring op het apparaat met fijne instelmogelijkheden van 25 graden tot 360 graden. Daarnaast zorgt de zeer precieze, koperen spuitmond voor een nauwkeurige verdeling van het water. Het bereik van deze Gardena tuinsproeier kun je makkelijk instellen met een grote draaiknop. 

Dit is instelbaar van 5 meter tot maximaal 12,5 meter. Dat betekent dat er een oppervlak van 75 vierkante meter tot maximaal 490 vierkante meter besproeid kan worden. Grote tuinen zijn voor deze kanjer dus geen probleem. De sproeier zelf wordt op een metalen spike gemonteerd met drie metalen inzetstukken. Alles wat je hiervoor nodig hebt wordt uiteraard meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt. Er kunnen trouwens ook meerdere sproeiers op elkaar aangesloten worden met het Gardena kraanaansluitstuk. Mocht je ooit beslissen om de Gardena tuinsproeier van plaats te veranderen, dan is dit geen probleem. Hij weegt iets meer dan 1 kilogram waardoor hij makkelijk op te tillen is, maar zodra hij eenmaal in de grond staat, staat hij ook stevig.

GARDENA premium

Bekijk verschillende aanbieders

1. Gardena Comfort

Allemaal leuk en aardig, maar jij wilt natuurlijk gewoon weten wat de beste Gardena tuinsproeier is. Wat ons betreft is dat de Gardena Comfort. Als je graag een onderhouden tuin hebt, zonder zelf al te veel moeite te doen, en het liefst hebt dat dit stil gebeurt, dan is dit dé aankoop voor jou. Hij is gemaakt van stevig kunststof en maakt zeer weinig geluid. Daarnaast wordt het water ook nog eens gelijkmatig verdeeld door 2-zonebesproeiing en een speciaal gevormde deflector. Je kunt zelf instellen welke sector je wilt laten besproeien met fijne instelmogelijkheden van 20 graden tot 360 graden. Het bereik kan middels een grote draaiknop ingesteld worden van 5 meter tot maximaal 12 meter. Hiermee bereik je een oppervlak van 75 vierkante meter tot maximaal 450 vierkante meter. 

Grote tuinen zijn dus geen onbekend terrein voor deze Gardena tuinsproeier. Er wordt gebruik gemaakt van een fijnmazige, eenvoudige filter die al het vuil opvangt. Deze kun je makkelijk verwijderen om te reinigen. Wanneer je het apparaat in huis hebt kun je deze bevestigen op een kunststof houder die zeer robuust is dankzij 2 metalen inzetstukken. De Gardena tuinsproeier staat hierdoor stabiel op zijn plek. Alles wat je nodig hebt om hem aan te sluiten en direct te laten werken wordt meegeleverd. 

Het is ook mogelijk om meerdere sproeiers aan elkaar te koppelen met het Gardena kraanaansluitstuk om zo een groter oppervlak te besproeien. De Gardena Comfort weegt slechts 700 gram en heeft de bekende oranje en grijze kleuren. Je geniet van maar liefst 5 jaar garantie op dit product. Mocht er dus iets mis mee zijn binnen 5 jaar na de aankoopdatum, dan kun je contact opnemen met Gardena en zullen zij met een passende oplossing komen.

Gardena comfort

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Gardena tuinsproeier? 

De Gardena Comfort is als beste tuinsproeier uit onze test gekomen. Met deze stevige sproeier kan je een oppervlakte van maximaal 450 meter bereiken. Deze sproeier is dus ideaal voor grote tuinen. Ook kan je meerdere tuinsproeiers aan elkaar koppelen en heb je een garantie van maar liefst 5 jaar. Als je meer over deze sproeier wilt weten, dan raden we je aan om onze review op deze pagina te lezen. 

Is Gardena een goed merk? 

Gardena is een merk dat producten maakt van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. De producten van dit merk hebben dan ook een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast laat Gardena vertrouwen in de kwaliteit van hun eigen producten zien doordat zij vaak garanties van maar liefst 5 jaar aanbieden op hun producten. Je weet dus zeker dat je binnen 5 jaar na aankoop goed geholpen wordt indien er iets mis is met je tuinsproeier. 

Waar wordt Gardena gemaakt? 

Gardena is een Duits merk. Veel van hun producten worden ook in Duitsland gemaakt. Je kan dit zien aan het ‘Made in Germany’ label op het product. 

Hoe wij Gardena tuinsproeiers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Gardena tuinsproeiers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Gardena tuinsproeier vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen