Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Heggenschaar? Ons advies & de Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita heggenschaar?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita heggenschaar die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod van Makita hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita heggenschaar - Top 5 in 2023

5. Makita DUH602Z

Waarom we fan zijn:
Met deze heggenschaar kan je overal bij, dankzij de lange schaar van 60 centimeter, het lage gewicht en de draaibare achtergreep. 

We beginnen onze lijst met de Makita DUH602Z. Een elektrische heggenschaar. Een stuk gereedschap op accu heeft veel voordelen: geen risico op het doorsnijden van een verlengsnoer en geen rook en lawaai meer van een heggenschaar op benzine. Je kan daarnaast lang snoeien op één accu. Op de laagste stand werk je tot 3 uur lang en op de hoogste stand voorziet de accu je van 45 minuten stroom. 

Je kan er takken van maximaal 21,5 milimeter dikte mee doorsnijden. Het apparaat werkt met dubbelsnijdende messen. Dit wilt zeggen dat er zowel aan de boven- als onderzijde van het zaaggedeelte messen zijn. Hierdoor hoef je niet meer meerdere keren over hetzelfde stuk heen, maar heb je in één keer een strak en precies resultaat. Tot slot zorgt de draaibare achtergreep ervoor dat je behendig, snel en comfortabel kan werken. De gemakkelijk te roteren handgreep voorkomt dat je acrobatische houdingen aan moet nemen om de heg bij te werken.

Voordelen

Nadelen

Makita DUH602Z heggenschaar

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DUH601Z

Waarom we fan zijn:
Heeft een groot vermogen en kan takken tot 23 mm makkelijk doorsnijden.

De Makita DUH601Z is een heggenschaar die net iets grotere heggen kan bewerken dan het bovenstaande model. Deze schaar heeft een ruime mesafstand waardoor ook dikkere takken van 23 millimeter makkelijk doorgesneden worden. En met het lange snijblad van 60 centimeter is ook een brede haag in no time geknipt. Met dit model kan je bovendien langer doorwerken dan met de nummer 5.

De dubbelsnijdende messen hebben een speciaal ontwerp, dat minder wrijving veroorzaakt waardoor minder energie wordt verbruikt. Daardoor kan je op de hoogste stand 55 minuten werken en bij de laagste stand zelfs 3 uur en 20 minuten. Door het gebruik van een accu heb je ook geen last van uitstoot van schadelijke stoffen, heb je minder onderhoud en minder verbruikskosten. De achterhandgreep is eveneens draaibaar waardoor je optimaal de controle hebt en in een ontspannen houding kunt werken.

Voordelen

Nadelen

Makita DUH601Z heggenschaar

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DUH501RTE

Waarom we fan zijn: 
Een krachtige heggenschaar waarmee je lange tijd achter elkaar kan doorwerken.

Op 3 staat de Makita DUH501RTE. Met dit apparaat kan je lang doorwerken. Op de hoogste stand kan je maximaal 1 uur werken, dus weer net iets langer dan de nummer 4. Maar als we naar de werktijd op een lage stand kijken, schiet deze zelfs door naar maximaal 5 uur. Het is ook fijn om te weten dat je ook daadwerkelijk zo lang kunt werken zonder er klachten van te krijgen. De trillingswaarde ligt op 2,5 m/s² waardoor je praktisch geen last van je armen zou moeten krijgen.

En het apparaat produceert weinig geluid, dus dat is prettig voor de oren. De lengte van de schaar is 50 centimeter en de maximale takdikte ligt op 23,5 mm. Het gebruik van een accu bevrijdt je van snoeren en voorkomt dat je in een benzinelucht staat te werken. Al met al een prettig apparaat om mee aan de slag te gaan.

Voordelen

Nadelen

Makita DUH501RTE​

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DUH551RT2

Waarom we fan zijn: 
Een krachtige accu heggenschaar met optimaal gebruiksgemak. 

De Makita DUH551RT2 maakt gebruik van een dubbel accusysteem. Dit betekent dat er twee accu’s van 18 volt gebruikt worden om de kracht van 36 volt te bereiken. Een krachtig apparaat dus. Het snijblad heeft een lengte van 55 centimeter: een goede lengte om in één keer flinke stukken van een heg of struik te trimmen. Je kunt met deze Makita heggenschaar takken van maximaal 10 mm dikte bewerken. Daarmee is de maximale takdikte die die heggenschaar aankan dus iets kleiner dan die van de van de heggenscharen hierboven. 

Net als de andere Makita heggenscharen in deze top 5 heeft de DUH551RT2 een draaibare achterhandgreep zodat je optimale controle kunt hebben, een vergrote reikwijdte hebt en in een prettige houding kunt werken. Daarnaast wordt het gewicht door de optimale balans gedragen door de arm die het dichtst bij het lichaam staat. Ondanks de kracht die deze Makita heggenschaar heeft, werk je nog steeds met een lage geluidsproductie, lage trillingen en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

Voordelen

Nadelen

Makita DUH551RT2 tabel

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DUH551RM2

Waarom we fan zijn:
Een zeer krachtige heggenschaar, makkelijk in gebruik en hele goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ook de Makita DUH551RM2 wordt geleverd met 2 accu’s en is net zo krachtig als de nummer 2. Dit komt doordat het dubbele accusysteem twee 18 volt accu’s gebruikt en daarmee een vermogen van 36 volt bereikt. Deze variant is alleen net iets goedkoper en daarom staat toch deze heggenschaar op de eerste plek. Je kan ruim de tijd nemen om een gemiddelde heg te snoeien met deze heggenschaar omdat de werktijd op een hoge stand 01:35 uur bedraagt en bij een lage stand zelfs 2:20 uur. Dit apparaat maakt gebruik van dubbelsnijdende messen waardoor je jouw haagplanten strak en precies afwerkt.

Deze heggenschaar is vooral geschikt voor haagplanten met niet te dikke takken, want je kunt er takken van maximaal 10 mm mee bewerken. Soms kan het lastig zijn om in bepaalde hoeken te komen of de bovenkant van een hoge heg te snoeien, maar daar heb je met dit model geen last van door de draaibare achterhandgreep. Over de trillingswaarden hoef je je ook geen zorgen te maken. Je kunt gemakkelijk een hele werkdag in de weer zijn. Zorg er wel voor dat je gehoorbescherming gebruikt als je langer dan 6 uur werkt.

Voordelen

Nadelen

Makita DUH551RM2

Bekijk verschillende aanbieders

Welke Makita heggenschaar kopen?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste heggenschaar van 2023 de Makita DUH551RM2. Makita is een gereedschapsmerk dat bekend staat om haar producten van zeer hoge kwaliteit. Lees hier alles over Makita gereedschap.

Wat is de beste Makita heggenschaar op accu?

Wij vinden dus de beste Makita heggenschaar op accu de Makita DUH551RM2. 

Hoeveel watt heeft een goede Makita  heggenschaar?

De krachtigste modellen van Makita zullen tot de 1000 watt aan vermogen hebben. Er zijn ook Makita heggenscharen met een lager vermogen, tussen de 200 en 400 watt. Heb je een kleine tuin, dan is dit vermogen zeker wel voldoende. 

Wat kost een goede Makita heggenschaar?

De prijs van een goede Makita heggenschaar kan tussen de 85 en 500 euro liggen. 

Hoe wij Makita heggenscharen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita heggenscharen onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita heggenschaar vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog