Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 5 beste Haier Wasmachines in 2022

Op zoek naar een Haier wasmachine?

 In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Haier wasmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Veel leesplezier!

Lees ook:

Onze Best Beoordeelde Haier Wasmachine


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Haier wasmachine - Top 5

5. Haier HW80-B14636N

De Haier HW80-B14636N is een vrijstaande wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram. Dat maakt dit model geschikt voor middel tot grote gezinnen. Met de voorgeprogrammeerde wasprogramma’s is dit apparaat zeer geschikt voor het gezinsleven.

Er zijn maar liefst 16 verschillende programma’s waaronder sport, jeans, babycare, gemengd, snel, dekbed, opfrissen en nog meer. Gemiddeld duurt zo’n wasprogramma 215 minuten, maar er is een beladingssensor aanwezig die de tijd en het water- en energieverbruik afstemt op de hoeveelheid was. Kinderbeveiliging is uiteraard ook geïntegreerd.

Je kunt het wassen tot 24 uur in de toekomst uitstellen. De temperatuur kun je ook instellen voor kledingstukken die bijvoorbeeld op 30 of juist 60 graden Celsius gewassen moeten worden. De poten zijn verstelbaar zodat je de wasmachine goed af kunt stellen en waterpas kunt neerzetten.

4. Haier HW80-B14876

Op de nummer vier vinden we de Haier HW80-B124876. Vergelijkbaar met zijn voorganger, maar er zijn toch een aantal handige extra functies toegevoegd. Zo komt deze wasmachine van Haier met een XL-wascapaciteit. Dat betekent dat de trommel een diameter heeft van 525mm, wat toch al snel 30mm boven de standaard ligt. Je kan dus erg veel was kwijt in deze trommel van 7kg. Daarnaast heeft deze Haier wasmachine een Direct Motion motor, wat de machine extreem stil maakt. Maximaal 73 decibel bij het centrifugeren. 

Deze Haier wasmachine is net als de nummer vijf uitgerust met een Led-display. Hier kan je de wasprogramma’s makkelijk instellen. Ook de uitgestelde start is niet vergeten. Daarnaast is er ook de optie om aan te geven wanneer je wil dat de was klaar is, dan rekent de machine automatisch de starttijd uit. Makkelijk als je wilt dat de was klaar is wanneer je thuis komt van je werk. Bediening met een app is helaas niet mogelijk. 

Een handige functie op deze Haier wasmachine is de Smart Dual Spray. Dit is een automatisch schoonmaak-systeem en die wordt geactiveerd aan het einde van elke wascyclus. Naast dat je was hygiënischer schoon wordt, gaat de machine hierdoor ook langer mee. Dat is naast het A+++ energielabel een groot voordeel voor je portemonnee. Met een toerental van 1400 valt ook deze Haier wasmachine in droogklasse B. Erg droog dus, en door het nieuwe Haier wasmachine vlekkenverwijderings-systeem is het veel gemakkelijker om je kleding te strijken. Soms is het niet eens nodig!

3. Haier HW80-BP16636

Net als de nummer vier is nummer drie ook een machine uit de HW80 serie. Waar ligt dan het verschil? Allereerst is deze Haier wasmachine uitgerust met een trommel van 8 kilo. Je kan dus heel wat vuile was kwijt in deze machine. Daarnaast heb je de keuze uit 16 verschillende wasprogramma’s. Er is dus altijd wel een programma voor jouw wasgoed. Doordat deze Haier wasmachine een stukje groter is, maakt hij ook iets meer geluid. Bij het centrifugeren tot maximaal 78 decibel, nog steeds een gemiddeld geluidsniveau. 

Deze Haier wasmachine komt met een stoomfunctie, erg fijn als je minder kreukels wilt in die zijde blouse. En überhaupt wel handig als je niet zo van strijken houdt. Met de koolborstelloze motor gaat deze Haier wasmachine lang mee, wel zo fijn voor het milieu. Bedienen met een app vanaf je smartphone kan niet, maar de optie voor de uitgestelde start is aanwezig. Ook geeft het display aan hoe lang het wasprogramma nog duurt. En met een handig geluidssignaal weet je dat de was klaar is. 

Als je snel je schone was nodig hebt, is er de mogelijkheid om het wasprogramma te verkorten. Handig als je snel dat ene rokje nodig hebt. Het toerental van deze Haier wasmachine ligt op 1600, daardoor komt je was extra droog uit de machine. Dat is te zien aan de A score op de droogklasse. De taal van het bedieningspaneel en de handleiding is verkrijgbaar in het Nederlands, dat maakt het wel zo gemakkelijk in het gebruik.

2. Haier HW90-BP14636N

En dan is het tijd voor de nummer 2 van deze lijst, de Haier HW90-B14636N wasmachine. Om te beginnen het vulgewicht van 9 kilo, uitermate geschikt voor een gezin van vijf of meer personen. Het grote verschil met de nummer 3 ook in het geluidsniveau. Bij het centrifugeren is dit maximaal 73 decibel, daardoor kan je deze Haier wasmachine erg stil noemen. Je kan dus rustig een film kijken terwijl de was draait. Je kan deze machine dus plaatsen waar je wilt, zelfs naast de slaapkamer.
Deze Haier wasmachine is erg zuinig. Een energielabel van A+++40% betekent dat je dus tot wel 40% bespaard in je energierekening in vergelijking met andere A+++ machines. Ook deze machine komt met 16 verschillende wasprogramma’s en een stoomfunctie. Hierdoor was je je handdoeken en beddengoed extra schoon. De stoom ontspant namelijk de stof waardoor vlekken er een stuk gemakkelijker uit komen. En door het gebruik van stroom hoef je ook minder te strijken.
Met een toerental van 1400 krijgt ook deze Haier wasmachine een B als het op droogheid aan komt. De was hoeft dus niet lang in de droger of op het wasrek. Door de Direct Motion motor heb je minder last van trillingen bij het centrifugeren. Verder is er de optie om extra snel te wassen en de was uit te stellen tot een later tijdstip. Zo laat je was nooit onnodig lang in de trommel zitten. Deze Haier wasmachine is van alle gebruiksgemakken voorzien en staat dus terecht op nummer 2.

 

1. Haier wasmachine HW100-B14979

De beste Haier wasmachine is zonder enige twijfel de HW100-B14979. Dit is wederom weer een voorlader met 16 verschillende programma’s maar verschilt toch wel van de andere modellen in deze lijst.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit wasprogramma’s zoals voor de gevoelige huid, opfrissen zonder te wassen, verminderde slijtage, eco modus, minder strijkwerk en nog veel meer. Het vulgewicht van dit model is 10 kilogram waardoor het apparaat zeer geschikt is voor grotere gezinnen. Voor het gemak van de gebruiker schakelt het apparaat automatisch uit wanneer deze klaar is, en is er trommelverlichting aanwezig.

Het onderhouden van de wasmachine is vrij eenvoudig, er is namelijk een zelfreinigende wasmiddellade aanwezig. Dat scheelt jou weer tijd en moeite. De trommel is zo ontworpen dat jouw wasgoed beschermd wordt tegen slijtage. Bediening werkt middels een draaiknop en een touchscreen display waar je de resttijd op kunt aflezen.

Shopgids: alle informatie voor de beste Haier wasmachine

Is een Haier wasmachine een goed merk? 

Haier is een basisklasse wasmachine merk. Ze maken betaalbare wasmachines met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Haier is echter geen A-merk zoals Miele, Bosch of Siemens. We hebben de beste 5 Haier wasmachines in dit artikel op een rij gezet. Als je ook graag andere wasmachine merken wilt bekijken voordat je een wasmachine kiest dan kan je naar onze verschillende top 5’s van andere merken en onze wasmachine top 5 kijken op de site. 

Wat voor merk is Haier wasmachines? 

Haier is een Chinese fabrikant voor huishoudelijke apparatuur. Het bedrijf is opgericht in 1984. Het is een heel groot bedrijf en is de op twee na grootste fabrikant voor witgoed op de wereld. De kernwaarden van Haier zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Het merk maakt relatief goedkope wasmachines en andere huishoudelijke apparaten.  Dus als je op zoek bent naar een betaalbare wasmachine dan is een Haier een goed merk om in overweging te nemen. 

Welke Haier wasmachine is de beste? 

De Haier wasmachine HW100-B14979 is door ons beoordeeld als de beste Haier wasmachine. Als je hier meer over wilt weten, kan je onze uitgebreide review over dit model op deze pagina lezen. 

Hoe wij Haier wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Haier wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Haier wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 93

Geraadpleegde bronnen