Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Festool Decoupeerzagen – in 2022

Festool is een Duits bedrijf wat al bijna 100 jaar lang voorop loopt wanneer het aankomt op kwaliteit en degelijkheid. Als bedrijf is Festool constant bezig met het verbeteren van de duurzaamheid van alle Festool producten zodat jij als consument zeker weet dat je aankoop nog jaren mee zal gaan. Hierbij doen ze dit uiteraard ook om het milieu een hart onder de riem te steken en klimaat verandering tegen te gaan.

Als je dit artikel aan het lezen bent dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Festool decoupeerzaag of van plan om er binnenkort een aan te schaffen. Decoupeerzagen van Festool zijn zeer duurzaam gemaakt en staan garant voor Duitse kwaliteit. Festool heeft een breed assortiment aan decoupeerzagen waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken, helemaal wanneer je wat minder kennis van de producten hebt.

Belangrijke product specificaties en eigenschappen om naar te kijken hebben natuurlijk te maken met de kracht en het comfort van de Festool decoupeerzaag. Hiernaast moet de prijs van het apparaat natuurlijk binnen je richtlijn passen en is het van belang om te kijken of de decoupeerzaag werkt op netstroom of op accu. Gelukkig hebben we deze top 5 samengesteld om je een handje op weg te helpen. De top 5 heeft variërende Festool decoupeerzagen met allemaal hun eigen kwaliteiten zodat jij de ideale keuze kan maken.

Festool decoupeerzaag - Top 5

Zoals je net al een beetje hebt kunnen lezen, heeft iedere Festool decoupeerzaag zijn eigen kwaliteiten en extra functies. Het kan daardoor lastig zijn om te beslissen welke Festool decoupeerzaag het beste bij jouw werkzaamheden past. Wij hebben de 5 beste soorten op een rij gezet zodat jij makkelijker kan kiezen welke jouw nieuwe Festool decoupeerzaag gaat worden.

5. Festool PSB 300 EQ-Plus

De Festool PSB 300 EQ-Plus Decoupeerzaag 720 Watt is een uitstekend instapmodel voor een voordelige prijs. Het eerste model in deze lijst werkt op netstroom, wat belangrijk is om rekening mee te houden omdat je hierdoor wel minder bewegingsvrijheid hebt. Met een gewicht van slechts 2,4 Kg en een perfect afgemeten zwaartepunt is deze Festool decoupeerzaag echter zeer eenvoudig met één hand te gebruiken. De nieuwste aandrijvingscomponenten in combinatie met het compacte formaat en lichte gewicht zorgt ervoor dat de Festool decoupeerzaag een zeer lange levensduur heeft.

Zoals vermeld beschikt deze Festool decoupeerzaag over een vermogen van 720 Watt en draait op een aantal slagen per minuut van 1000-2900. Het apparaat is vooral geschikt voor bewerking in hout, waarbij de zaagdiepte een maximum bereikt heeft van 120 mm, hierbij is het apparaat prima in staat om zachtere metalen te bewerken tot een zaagdiepte van 10 mm. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als het op maat zagen van werkstukken, afkorten van afdeklijsten een uitsneden maken voor spoelbakken en kookplaten.

De Festool PSB 300 EQ-Plus wordt standaard geleverd met 2 zaagbladen een spinterbeveiliging en een SYSTAINER SYS 1 T-LOC, de zogeheten koffer waar al het materiaal van deze Festool decoupeerzaag en meer in bewaard kan worden. Kort gezegd is het eerste model op deze lijst een goed instapmodel met een goede prijs kwaliteit verhouding. Het is compact, licht en gemakkelijk mee te nemen naar werkplekken. Wel moet je zeker zijn van een netstroom aansluiting op je werkplek.

4. Festool PSC 420 EB-Li Basic

Het tweede model is de Festool PSC 420 EB-Li Basic accu decoupeerzaag. Het is een vergelijkbaar model met de bovenstaande met de grote uitzondering dat dit model op accu en niet op netstroom werkt. Met dit model heb je dus wel de bewegingsvrijheid waar je naar verlangt. Evenals de andere Festool decoupeerzaag wordt dit model geleverd met 2 zaagbladen, een splinterbeveiliging en een koffer, in dit geval de SYSTAINER SYS 2 T-LOC. De accuspanning is 18 Volt en de capaciteit van de accu is 5,2 Ah. Het lichte gewicht van deze Festool decoupeerzaag en de duurzame Festool technologie zorgen dat de accu voor een lange tijd mee gaat.

Dit apparaat staat vooral bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Ten eerste hoef je niet op te passen dat een netstroom aansluiting te ver weg is. Daarbij zorgt de drievoudige zaagbladgeleiding en torsievrij pendalstang er voor dat het bochtgedrag van dit apparaat vlekkeloos verloopt. Ook kan je gemakkelijk en snel wisselen van zolen, loopzolen en zaagbladen zonder dat hier extra gereedschap voor nodig is. De softgrip en ergonomische uitvoering van deze Festool decoupeerzaag zorgen voor een zeer comfortabele zaag ervaring. Deze Festool decoupeerzaag is ook uitgerust met LED-verlichting wat werken op donkere plekken goed mogelijk maakt.

Met een aantal slagen per minuut van 1500-3800 zaagt deze decoupeerzaag in een handomdraai door alle houten werkstukken. Daarbij is het mogelijk om zacht staal te bewerken tot een diepte van 10mm en NE metalen tot een diepte van 20mm.

3. Festool PSBC 420 Li 5,2 EBI-Plus CARVEX

Zoals de naam Festool Accu Pendeldecoupeerzaag PSBC 420 Li 5,2 EBI-Plus CARVEX laat merken, werkt het volgende model ook op accu basis. Je kan vertrouwen op dezelfde drievoudige zaagbladgeleiding als het bovenstaande model en dus ook op hetzelfde betrouwbare bochtgedrag. Ook is de comfortabele softgrip aanwezig en kunnen zolen, loopzolen en zaagbladen eenvoudig verwisseld worden zonder gereedschap. Een sterke afzuiging zorgt voor een schone werkruimte en dezelfde LED verlichting op de Festool decoupeerzaag maakt werken met minder licht een stuk prettiger.

Een revolutionaire feature van deze Festool decoupeerzaag is de bluetooth accupack wat communiceert met de Bluetooth module van de CLEANTEC mobiele stofzuiger. Dit zorgt ervoor dat jouw werkstuk zo goed als stofvrij blijft, in combinatie met de eerder genoemde LED verlichting zorgt dit dat je afgetekende lijnen te allen tijden goed zichtbaar zijn waardoor je nooit hoeft te stoppen om te kijken of alles nog wel correct afgezaagd wordt.

Deze Festool decoupeerzaag staat vooral bekend om haar kracht en flexibiliteit. Met slechts 2,4 Kg is dit apparaat eigenlijk te licht voor het vermogen. Een grote doortrekkracht zorgt voor een snelle zaagvooruitgang, wat op de rechte stukken misschien te verwachten is. In de bochten is zaagvooruitgang echter net zo snel wat voor een verrassend resultaat kan zorgen. Met een maximum slagen per minuut van 3800 zaagt dit Festool model gemakkelijk door hout met een maximum zaagdiepte van 120 mm. Voor NE metaal en zacht staal is dit respectievelijk 20-, en 10mm.

2. Festool PSB 420 EBQ-Plus

Het tweede model in deze lijst wat op netstroom werkt is de Festool PSB 420 EBQ Plus Pendeldecoupeerzaag. De accuspanning bedraagt 230 Volt en het vermogen is 550 Watt. Wat dit model vooral bijzonder maakt is het zeer lage gewicht van 1,9 Kg wat hem zeer gemakkelijk maakt om vast te houden en voor langere tijd mee te werken. Deze Festool decoupeerzaag wordt eveneens geleverd met 2 zaagbladen, een splinterbeveiliging en de koffer SYSTAINER SYS 1 T-LOC.

Ook deze Festool decoupeerzaag beschikt over de bekende zaagdiepte in hout van 120 mm en 10 mm voor zachter staal, ook voor Ne metalen is de zaagdiepte 20 mm. Met een maximum slagen van 3800 per minuut is dit een zeer snel werkend model. Dankzij het lichte gewicht kan dit model ook zeer goed gebruikt worden voor zaagsneden van onderaf. Andere bewerking die je met dit Festool model kan doen zijn bijvoorbeeld het afkorten van afdeklijsten en balken en het uitsnijden van spoelbakken.

De LED verlichting vernoemd in het bovenstaande model is ook hier aanwezig wat vooral zeer van pas kan komen bij werkzaamheden van onderaf. De softgrip en verbeterde ergonomie maken het model in combinatie met het lichte gewicht zeer mobiel. Hierdoor is het ten opzichten van de bovenstaande modellen gemakkelijk om mee te nemen, houd er wel rekening mee dat netstroom noodzakelijk is om deze Festool decoupeerzaag te gebruiken.

1. Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus

Het laatste model op deze lijst, en de beste Festool decoupeerzaag wat ons betreft, is weer een model werkend op accubasis met een accuspanning van 18 Volt. Hierbij is dit een zeer geavanceerd model wat tevens geleverd wordt met een mooie set accessoires, naast de bekende set aangeleverd accessoires wordt dit model namelijk ook standaard geleverd met een sneloplaadapparaat. Als je de accustroom gebruikt is het gewicht 2,3 Kg, sluit je het apparaat aan op netstroom dan wordt het slechts 1,9 Kg wat vrij licht is voor zo’n compleet model.

Deze Festool decoupeerzaag werkt met dezelfde 3800 slagen per minuut als de bovenstaande, deze kunnen tevens verdeeld worden over 4 verschillende pendelslaginstellingen. Deze decoupeerzaag heeft dezelfde zaagdiepten als de bovenstaande modellen met 120 mm, 20 mm en 10 mm voor hout, non-ferro metaal en zacht staal respectievelijk. De LED verlichting en sterke stofafzuiging van dit model maken hem zeer geschikt voor precies werk wat dus zowel aan de netstroom of op accubasis plaats kan vinden. Ook de eerdergenoemde technologie voor een snelle zaagvoortgang op zowel kabel als accu is aanwezig. Hierbij zorgt de drievoudige zaagbladgeleiding en torsievrij pendelstang voor een accuraat bochtgedrag wat snel vans tuk is.

De Festool decoupeerzaag is iets duurder dan de bovenstaande modellen, wat je hier voor terug krijgt is een completer model met extra accessoires en meer mogelijkheden. Ben jij iemand die vaak een Festool decoupeerzaag nodig heeft, of ben je iemand die dit in de toekomst gaat doen, dan is deze kleine extra investering zeker de moeite waard.

Geraadpleegde bronnen