Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Festool Decoupeerzagen – in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Festool decoupeerzaag? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Festool decoupeerzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Festool decoupeerzaag top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus decoupeerzaag

Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Festool decoupeerzaag - Top 5

5. Festool PSB 300 EQ-Plus

De Festool PSB 300 EQ-Plus Decoupeerzaag 720 Watt is een uitstekend instapmodel voor een voordelige prijs. Het eerste model in deze lijst werkt op netstroom, wat belangrijk is om rekening mee te houden omdat je hierdoor wel minder bewegingsvrijheid hebt. Met een gewicht van slechts 2,4 Kg en een perfect afgemeten zwaartepunt is deze Festool decoupeerzaag echter zeer eenvoudig met één hand te gebruiken. De nieuwste aandrijvingscomponenten in combinatie met het compacte formaat en lichte gewicht zorgt ervoor dat de Festool decoupeerzaag een zeer lange levensduur heeft.

Zoals vermeld beschikt deze Festool decoupeerzaag over een vermogen van 720 Watt en draait op een aantal slagen per minuut van 1000-2900. Het apparaat is vooral geschikt voor bewerking in hout, waarbij de zaagdiepte een maximum bereikt heeft van 120 mm, hierbij is het apparaat prima in staat om zachtere metalen te bewerken tot een zaagdiepte van 10 mm. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als het op maat zagen van werkstukken, afkorten van afdeklijsten een uitsneden maken voor spoelbakken en kookplaten.

De Festool PSB 300 EQ-Plus wordt standaard geleverd met 2 zaagbladen een spinterbeveiliging en een SYSTAINER SYS 1 T-LOC, de zogeheten koffer waar al het materiaal van deze Festool decoupeerzaag en meer in bewaard kan worden. Kort gezegd is het eerste model op deze lijst een goed instapmodel met een goede prijs kwaliteit verhouding. Het is compact, licht en gemakkelijk mee te nemen naar werkplekken. Wel moet je zeker zijn van een netstroom aansluiting op je werkplek.

Festool PSB 300 EQ-Plus

Festool PSB 300 EQ-Plus

4. Festool PSC 420 EB-Li Basic

Het tweede model is de Festool PSC 420 EB-Li Basic accu decoupeerzaag. Het is een vergelijkbaar model met de bovenstaande met de grote uitzondering dat dit model op accu en niet op netstroom werkt. Met dit model heb je dus wel de bewegingsvrijheid waar je naar verlangt. Evenals de andere Festool decoupeerzaag wordt dit model geleverd met 2 zaagbladen, een splinterbeveiliging en een koffer, in dit geval de SYSTAINER SYS 2 T-LOC. De accuspanning is 18 Volt en de capaciteit van de accu is 5,2 Ah. Het lichte gewicht van deze Festool decoupeerzaag en de duurzame Festool technologie zorgen dat de accu voor een lange tijd mee gaat.

Dit apparaat staat vooral bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Ten eerste hoef je niet op te passen dat een netstroom aansluiting te ver weg is. Daarbij zorgt de drievoudige zaagbladgeleiding en torsievrij pendalstang er voor dat het bochtgedrag van dit apparaat vlekkeloos verloopt. Ook kan je gemakkelijk en snel wisselen van zolen, loopzolen en zaagbladen zonder dat hier extra gereedschap voor nodig is. De softgrip en ergonomische uitvoering van deze Festool decoupeerzaag zorgen voor een zeer comfortabele zaag ervaring. Deze Festool decoupeerzaag is ook uitgerust met LED-verlichting wat werken op donkere plekken goed mogelijk maakt.

Met een aantal slagen per minuut van 1500-3800 zaagt deze decoupeerzaag in een handomdraai door alle houten werkstukken. Daarbij is het mogelijk om zacht staal te bewerken tot een diepte van 10mm en NE metalen tot een diepte van 20mm.

Festool PSC 420 EB-Li Basic decoupeerzaag

Festool PSC 420 EB-Li Basic

3. Festool PSBC 420 Li 5,2 EBI-Plus CARVEX

Zoals de naam Festool Accu Pendeldecoupeerzaag PSBC 420 Li 5,2 EBI-Plus CARVEX laat merken, werkt het volgende model ook op accu basis. Je kan vertrouwen op dezelfde drievoudige zaagbladgeleiding als het bovenstaande model en dus ook op hetzelfde betrouwbare bochtgedrag. Ook is de comfortabele softgrip aanwezig en kunnen zolen, loopzolen en zaagbladen eenvoudig verwisseld worden zonder gereedschap. Een sterke afzuiging zorgt voor een schone werkruimte en dezelfde LED verlichting op de Festool decoupeerzaag maakt werken met minder licht een stuk prettiger.

Een revolutionaire feature van deze Festool decoupeerzaag is de bluetooth accupack wat communiceert met de Bluetooth module van de CLEANTEC mobiele stofzuiger. Dit zorgt ervoor dat jouw werkstuk zo goed als stofvrij blijft, in combinatie met de eerder genoemde LED verlichting zorgt dit dat je afgetekende lijnen te allen tijden goed zichtbaar zijn waardoor je nooit hoeft te stoppen om te kijken of alles nog wel correct afgezaagd wordt.

Deze Festool decoupeerzaag staat vooral bekend om haar kracht en flexibiliteit. Met slechts 2,4 Kg is dit apparaat eigenlijk te licht voor het vermogen. Een grote doortrekkracht zorgt voor een snelle zaagvooruitgang, wat op de rechte stukken misschien te verwachten is. In de bochten is zaagvooruitgang echter net zo snel wat voor een verrassend resultaat kan zorgen. Met een maximum slagen per minuut van 3800 zaagt dit Festool model gemakkelijk door hout met een maximum zaagdiepte van 120 mm. Voor NE metaal en zacht staal is dit respectievelijk 20-, en 10mm.

Festool PSBC 420 Li 5,2 EBI-Plus CARVEX

Festool PSBC 420 Li 5,2 EBI-Plus CARVEX

2. Festool PSB 420 EBQ-Plus

Het tweede model in deze lijst wat op netstroom werkt is de Festool PSB 420 EBQ Plus Pendeldecoupeerzaag. De accuspanning bedraagt 230 Volt en het vermogen is 550 Watt. Wat dit model vooral bijzonder maakt is het zeer lage gewicht van 1,9 Kg wat hem zeer gemakkelijk maakt om vast te houden en voor langere tijd mee te werken. Deze Festool decoupeerzaag wordt eveneens geleverd met 2 zaagbladen, een splinterbeveiliging en de koffer SYSTAINER SYS 1 T-LOC.

Ook deze Festool decoupeerzaag beschikt over de bekende zaagdiepte in hout van 120 mm en 10 mm voor zachter staal, ook voor Ne metalen is de zaagdiepte 20 mm. Met een maximum slagen van 3800 per minuut is dit een zeer snel werkend model. Dankzij het lichte gewicht kan dit model ook zeer goed gebruikt worden voor zaagsneden van onderaf. Andere bewerking die je met dit Festool model kan doen zijn bijvoorbeeld het afkorten van afdeklijsten en balken en het uitsnijden van spoelbakken.

De LED verlichting vernoemd in het bovenstaande model is ook hier aanwezig wat vooral zeer van pas kan komen bij werkzaamheden van onderaf. De softgrip en verbeterde ergonomie maken het model in combinatie met het lichte gewicht zeer mobiel. Hierdoor is het ten opzichten van de bovenstaande modellen gemakkelijk om mee te nemen, houd er wel rekening mee dat netstroom noodzakelijk is om deze Festool decoupeerzaag te gebruiken.

Festool PSB 420 EBQ-Plus

Festool PSB 420 EBQ-Plus

1. Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus

Het laatste model op deze lijst, en de beste Festool decoupeerzaag wat ons betreft, is weer een model werkend op accubasis met een accuspanning van 18 Volt. Hierbij is dit een zeer geavanceerd model wat tevens geleverd wordt met een mooie set accessoires, naast de bekende set aangeleverd accessoires wordt dit model namelijk ook standaard geleverd met een sneloplaadapparaat. Als je de accustroom gebruikt is het gewicht 2,3 Kg, sluit je het apparaat aan op netstroom dan wordt het slechts 1,9 Kg wat vrij licht is voor zo’n compleet model.

Deze Festool decoupeerzaag werkt met dezelfde 3800 slagen per minuut als de bovenstaande, deze kunnen tevens verdeeld worden over 4 verschillende pendelslaginstellingen. Deze decoupeerzaag heeft dezelfde zaagdiepten als de bovenstaande modellen met 120 mm, 20 mm en 10 mm voor hout, non-ferro metaal en zacht staal respectievelijk. De LED verlichting en sterke stofafzuiging van dit model maken hem zeer geschikt voor precies werk wat dus zowel aan de netstroom of op accubasis plaats kan vinden. Ook de eerdergenoemde technologie voor een snelle zaagvoortgang op zowel kabel als accu is aanwezig. Hierbij zorgt de drievoudige zaagbladgeleiding en torsievrij pendelstang voor een accuraat bochtgedrag wat snel vans tuk is.

De Festool decoupeerzaag is iets duurder dan de bovenstaande modellen, wat je hier voor terug krijgt is een completer model met extra accessoires en meer mogelijkheden. Ben jij iemand die vaak een Festool decoupeerzaag nodig heeft, of ben je iemand die dit in de toekomst gaat doen, dan is deze kleine extra investering zeker de moeite waard.

Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus decoupeerzaag

Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus

Wat is de beste Festool decoupeerzaag? 

De Festool PSC 420 Li 18 5.2 EB-Plus is de beste decoupeerzaag van het merk Festool. Wij zijn tot deze conclusie gekomen omdat dit apparaat op accu werkt, krachtig is, verschillende pendelslag-instellingen heeft en gemakkelijk door hout heen beweegt. Als je meer over dit apparaat wilt weten kan je onze review op deze pagina lezen. 

Welke Festool decoupeerzaag zal ik aanschaffen? 

Op deze vraag kunnen we geen eenduidig antwoord geven omdat iedereen andere wensen en klussen heeft en daar verschillende decoupeerzagen bij kunnen passen. Maar we helpen je natuurlijk wel graag een handje op weg er achter te komen welke Festool decoupeerzaag het beste bij jou past. Daarom raden we je aan om de volgende stappen te nemen: 
  • Lees onze Tips bij aanschaf van jouw decoupeerzaag om meer over belangrijke specificaties te leren. 
  • Bedenk je welke functies en eigenschappen jouw decoupeerzaag moet hebben. Denk aan zaken zoals: accu of netstroom, een pendelfunctie en of een decoupeerzaag met stofafzuiging een harde eis is voor jou. 
  • Bekijk onze Beste Festool Decoupeerzaag top 5 op deze pagina en vergelijk de verschillende modellen. Kies de decoupeerzaag die het beste bij jou past en koop deze vervolgens bij één van onze aanbieders. Op die manier ben je er zeker van dat je je decoupeerzaag bij een kwalitatieve en betrouwbare online winkel koopt. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een Festool decoupeerzaag?  

Als je een Festool decoupeerzaag wilt kopen is het handig om rekening te houden met de volgende zaken: 
  • Het vermogen
  • De voeding: accu of netstroom
  • De stofafzuiging
  • De zaagdiepte 
  • De bijgeleverde zaagbladen 
  • De zaagsnelheid
Als je uitgebreider over deze factoren wilt lezen raden we je aan om de Tips bij aanschaf van jouw decoupeerzaag te lezen. Zodat je precies weet waar je op moet letten als je een decoupeerzaag koopt. 

Hoe wij Festool decoupeerzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Festool decoupeerzagen onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Festool decoupeerzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen