Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Decoupeerzaag: Top 5 in 2023 & advies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita decoupeerzaag? In dit artikel vind je alle info die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van een Makita decoupeerzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij onze top 5 van 2023 voor je samengesteld. Veel leesplezier!

Onze keuze

Makita decoupeerzaag 2023 - Top 5

5. Makita JV101DZJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita JV101DZJ werkt op accu en geeft goede zaagresultaten. 

Deze lichte decoupeerzaag van 2 kg staat op nummer 5 in onze lijst. Hij heeft een prettige softgrip en de zool is gemaakt van aluminium. We vinden de trillingswaarden wel hoger dan gebruikelijk dus je wilt er niet al te lang aan één stuk mee doorwerken. Bij het zagen van hout liggen de trillingswaarden op 7,0 m/s² en bij metaal op 5,5 m/s². De trillingswaarden zijn belangrijk omdat je een trillingswaarde hoger dan 5,0 m/s² duidelijk in je arm voelt en dat kan vermoeiend zijn als je veel moet zagen.  

Je werkt met een variabele toerenregeling door middel van een schakelaar en je kunt 0 – 2900 slagen bereiken. Je kan daarnaast ook in verstek zagen. Dat kan zowel links als rechts tot 45 graden maximaal. De zaag heeft drie pendelstanden zodat je kunt kiezen voor een fijne tot grove afwerking. Al met al, een prima decoupeerzaag waar je goed mee aan de slag kan. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 10,8 V
Max zaagcapaciteit hout: 65 mm
Max zaagcapaciteit metaal: 2 mm
Gewicht: 3,3 kg
Ingebouwde verlichting: Nee

Video

Makita DJV182RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DJV180ZJ

Waarom we fan zijn: 
Met de Makita DJV180ZJ werk je precies en op een veilige manier. 

Net als het vorige model is dit ook weer een model op accu, maar ditmaal op een 18 Volt Li-Ion accu. Dit model is afgeleid van de 230 V versie 4350FCT welke zeer populair was. Veiligheid en nauwkeurigheid zijn bij deze Makita decoupeerzaag belangrijk daarom heeft Makita een aantal extra functies aan deze decoupeerzaag toegevoegd. Zo maakt hij bijvoorbeeld gebruik van een elektrische rem zodat het apparaat snel zal stoppen wanneer dat nodig is. Daarnaast geniet je ook van ingebouwde verlichting zodat je altijd goed zicht hebt op jouw werkstuk, ook op donkere werkplekken zonder elektriciteit. En tot slot is dit deze Makita decoupeerzaag uitgerust met een koelluchtkanaal die al het zaagsel zo goed mogelijk wegblaast waardoor je een optimaal zicht en schone zaaglijn hebt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 18 V
Max zaagcapaciteit hout: 135 mm
Max zaagcapaciteit metaal: 10 mm
Gewicht: 2,9 kg
Ingebouwde verlichting: Ja

Video

Makita DJV182RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DJV142ZJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DJV142ZJ is een veilige, duurzame en efficiënte decoupeerzaag. 

Als je op zoek bent naar een Makita decoupeerzaag waar je energiezuinig mee kunt werken, dan is dit een model op nummer 3 voor jou. Dit model is uitgerust met een energiezuinige koolborstelloze motor. De stofafzuiging is verbeterd, duurzaam en direct aansluitbaar op alle Makita stofzuigers. Daarnaast ben je gegarandeerd van een precies zaagresultaat dankzij een unieke vierkante zaagas. Dit zorgt ervoor dat de zaag niet draait tijdens het werken. 

De maximale zaagcapaciteit bij het werken met hout ligt op 135 mm terwijl dit bij aluminium 20 mm is. Dankzij de elektrische rem kun je gauw stoppen wanneer dit nodig is. Daarnaast geniet je van een softstart waardoor je nauwkeurig te werk kunt gaan. Deze Makita decoupeerzaag is uitgerust met een Lock On / Lock Off knop zodat je altijd veilig kunt werken. Het mag dus duidelijk zijn dat er bij dit model gelet is op veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 14,4 V
Max zaagcapaciteit hout: 135 mm
Max zaagcapaciteit metaal: 10 mm
Gewicht: 2,5 kg
Ingebouwde verlichting: Ja

Video

Makita DJV142ZJ decoupeerzaag

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DJV142RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DJV142RTJ werkt op accu en door het variabele toerental zaag je met gemak door allerlei materialen heen. 

Op nummer twee hebben we een hele goede Makita decoupeerzaag staan. Je kunt 800 – 3500 slagen verwachten met de variabele toerenregeling middels een draaiknop. Er wordt gewerkt met een zaagblad van 76 – 180 mm en een slaglengte van 26 mm. Dit betekent dat je bij het werken met hout een zaagcapaciteit van 135 mm hebt, bij aluminium 20 mm en bij metaal 10 mm. Indien gewenst kun je ook gebruik maken van een kanteling tot 45 graden. 

Ook een softstart mag natuurlijk niet ontbreken als je nauwkeurig wilt werken. En voor dat nauwkeurig werken kun je ook de ingebouwde verlichting gebruiken. Hierdoor heb je extra zicht op jouw werk en kun je ook doorwerken wanneer je op een plek bent zonder elektriciteit. Deze Makita decoupeerzaag maakt net als andere modellen in deze top 5 weer gebruik van koelluchtkanalen die het zaagsel wegblazen zodat jij een optimaal zicht hebt op jouw zaaglijn. De machine is uitstekend in balans wat een hoog werkcomfort geeft. Er zijn dus genoeg redenen waarom we deze decoupeerzaag op nummer 2 in deze lijst hebben gezet.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 14,4 V
Max zaagcapaciteit hout: 135 mm
Max zaagcapaciteit metaal: 10 mm
Gewicht: 2,5 kg
Ingebouwde verlichting: Ja

Video

Makita DJV142ZJ decoupeerzaag

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DJV182RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DJV182RTJ is wat ons betreft de nummer één omdat je met deze krachtige decoupeerzaag heel precies en stofvrij kan werken. 

Het is een Makita decoupeerzaag die werkt op het Makita LXT 18 Volt platform. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een variabele toerenregeling middels een draaiknop, waardoor je tussen de 800 en 3500 slagen kunt verwachten. De toeren stijgen pas zodra de zaag in aanraking komt met het materiaal. Kantelen tot 45 graden is ook mogelijk met deze Makita decoupeerzaag waardoor je ook verstek kan zagen.

Er zijn drie verschillende pendelstanden zodat je kunt kiezen tussen een fijne of grove afwerking. Je kunt daarnaast heel precies zagen met deze Makita decoupeerzaag dankzij de unieke vierkante zaagas. De zaag zal hierdoor niet draaien. Tot slot vinden wij de machinebalans erg goed en biedt dat een hoog werkcomfort in combinatie met het lichte gewicht en de ergonomische handgreep. Daarom hebben wij deze Makita decoupeerzaag als beste beoordeeld. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 18 V
Max zaagcapaciteit hout: 135 mm
Max zaagcapaciteit metaal: 10 mm
Gewicht: 2,6 kg
Ingebouwde verlichting: Ja

Video

Makita DJV182RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Makita decoupeerzaag?

Wij hebben de Makita DJV182RTJ als beste Makita decoupeerzaag van 2023 beoordeeld. Dit is een krachtige en nauwkeurige decoupeerzaag die we heel makkelijk vonden in gebruik. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een Makita decoupeerzaag?

Als je een Makita decoupeerzaag gaat aanschaffen, is het belangrijk om te letten op een aantal verschillende factoren: het vermogen van de zaag, wil je een Makita decoupeerzaag die werkt op accu of netstroom, de blaasfunctie, is er een mogelijkheid tot stofafzuiging, de zaagdiepte, zaagbladen, de zaagsnelheid en ten slotte het type handvat.

Waar dient een Makita decoupeerzaag voor?

Met een Makita decoupeerzaag kan je organische vormen zagen. Zo is de Makita decoupeerzaag erg geschikt voor het uitzagen van cirkels en kan je er goed hoeken mee afronden. Ook kan je met een Makita decoupeerzaag onregelmatige vormen zagen. Voor rechte lijnen is de Makita decoupeerzaag minder geschikt en heb je meer aan een Makita cirkelzaag of afkortzaag. Het verschil tussen een Makita decoupeerzaag en een Makita cirkelzaag is namelijk dat de cirkelzaag ervoor gemaakt is om rechte lijnen te zagen, terwijl de decoupeerzaag juist ronde en onregelmatige vormen kan zagen.

Hoe wij Makita decoupeerzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita decoupeerzagen onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita decoupeerzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Meer van Makita

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog