Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Decoupeerzagen in 2022

Op zoek naar een goede Makita decoupeerzaag?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita decoupeerzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

Onze Best Beoordeelde Makita decoupeerzaag

Goed advies gekregen?

4.8 / 5. Aantal stemmen 47

Makita decoupeerzaag - Top 5

5. Makita JV101DZJ

Om te beginnen willen we jou meer vertellen over de Makita JV101DZJ. Dit is een Makita decoupeerzaag met fantastische zaagresultaten. Hij werkt op accu, en dan wel met accu’s van het CXT 12 Volt Max platform. Verder is hij zeer licht van gewicht. Hij weegt iets minder dan 2 kilo en de zool is gemaakt van aluminium. De trillingswaarden zijn echter wel hoger dan gebruikelijk dus je wilt niet al te lang aan één stuk doorwerken. Bij het zagen van hout liggen de trillingswaarden op 7,0 m/s², en bij metaal op 5,5 m/s². De trillingswaarden zijn belangrijk omdat een trillingswaarde hoger dan 5,0 m/s² schadelijk kan zijn. 

Probeer niet langer dan 4 uur achter elkaar te werken met deze Makita decoupeerzaag. Er wordt wel gebruik gemaakt van een softgrip waardoor je handen net iets comfortabeler zijn. Dan even wat informatie over de technische aspecten. Je werkt met een variabele toerenregeling door middel van een schakelaar. Je kunt 0 – 2900 slagen bereiken. Kwa zaagblad werk je met een lengte van 76 – 105 mm. Bij hout heb je een zaagcapaciteit van 65 mm, en bij aluminium van 4 mm. Wist je trouwens dat je ook in verstek kunt zagen met deze Makita decoupeerzaag? Zowel links als rechts is dit mogelijk. Dit kan tot 45 graden maximaal. De zaag heeft drie pendelstanden zodat je kunt kiezen voor een fijne tot grove afwerking. Stofvrij werken is mogelijk dankzij de stofzuigeraansluiting.

4. Makita DJV180ZJ

De volgende in onze Makita decoupeerzaag lijst is ook weer een model op accu, maar ditmaal op een 18 Volt Li-Ion accu. Dit model is afgeleid van de 230 V versie 4350FCT welke zeer populair was. De accu is voorzien van accubeveiliging. Dit betekent dat hij beschermt is tegen diepontladen, overbelasting en oververhitting. Je werkt met een maximale zaagcapaciteit van 135 mm als het om hout gaat, en 20 mm wanneer je met aluminium werkt. Het zaagblad is 76 – 180 mm en de slaglengte 26 mm. Het is mogelijk om in verstek te zagen. Van zaagblad wisselen is mogelijk zonder gereedschap zodat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Veiligheid en nauwkeurigheid zijn bij deze Makita decoupeerzaag belangrijk, daarom heeft Makita een aantal extra functies aan deze decoupeerzaag toegevoegd. Zo maakt hij bijvoorbeeld gebruik van een elektrische rem zodat het apparaat snel zal stoppen wanneer dat nodig is. 

Daarnaast geniet je ook van ingebouwde verlichting zodat je altijd goed zicht hebt op jouw werkstuk, ook op donkere werkplekken zonder elektriciteit. Ook is dit deze Makita decoupeerzaag uitgerust met een koelluchtkanaal die al het zaagsel zo goed mogelijk wegblaast waardoor je een optimaal zicht en schone zaaglijn hebt. Daarnaast is er ook een softgrip zodat je beter grip hebt op het apparaat en een beetje comfortabel kunt werken. De trillingswaarden van deze Makita decoupeerzaag liggen rond de 7,0 m/s² wanneer je met hout bezig bent, probeer dus niet te lang door te werken om klachten te voorkomen. Wanneer je metaal aan het zagen bent ligt dit al een stuk lager op 3,5 m/s². Deze waarde veroorzaakt meestal geen klachten. Tevens is deze Makita decoupeerzaag voorzien van een toerentalregeling zodat je gemakkelijk door dikkere materialen kunt zagen zonder vervorming.

3. Makita DJV142ZJ

Als je op zoek bent naar een Makita decoupeerzaag waar je energiezuinig mee kunt werken, dan ben je op zoek naar de Makita DJV142ZJ. Dit model is uitgerust met een energiezuinige koolborstelloze motor. Als we toch bezig zijn over duurzaamheid, dan kunnen we het gelijk even over de stofafzuiging hebben. De stofafzuiging is verbeterd, duurzaam en direct aansluitbaar op alle Makita stofzuigers. Je bent gegarandeerd van een precies zaagresultaat dankzij een unieke vierkante zaagas. Dit zorgt ervoor dat de zaag niet draait tijdens het werken. De Makita decoupeerzaag werkt op het accu platform van Makita LXT 14,4 Volt en is voorzien van accubeveiliging. Je werkt met een variabele toerenregeling via een draaiknop. 

Dit zorgt ervoor dat je efficiënt kunt werken in hout, metaal, kunststof en rubber. De toeren stijgen zodra de zaag in aanraking komt met het materiaal. Het zaagblad heeft een lengte van 75 – 180 mm en een slaglengte van 26 mm. Het is ook mogelijk om gekanteld te werken. De maximale zaagcapaciteit bij het werken met hout ligt op 135 mm terwijl dit bij aluminium 20 mm is. Wist je trouwens dat je het zaagblad gemakkelijk zonder gereedschap kunt wisselen middels een kliksysteem? Dankzij de elektrische rem kun je gauw stoppen wanneer dit nodig is. Daarnaast geniet je ook van een softstart waardoor je nauwkeurig te werk kunt gaan. Deze Makita decoupeerzaag is uitgerust met een Lock On / Lock Off knop zodat je altijd veilig kunt werken. Het mag dus duidelijk zijn dat er bij dit model gelet is op veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie.

2. Makita DJV142RTJ

Op nummer twee hebben we weer zo’n mooi Makita decoupeerzaag die duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Laten we beginnen met de accu. Je kunt gebruik maken van het Makita LXT 14,4 Volt platform. De accu’s zijn beveiligd tegen diepontladen, overbelasting en oververhitting. Je kunt 800 – 3500 slagen verwachten met de variabele toerenregeling middels draaiknop. Er wordt gewerkt met een zaagblad van 76 – 180 mm en een slaglengte van 26 mm. Dit betekent dat je bij het werken met hout een zaagcapaciteit van 135 mm hebt, bij aluminium 20 mm en bij metaal 10 mm. Indien gewenst kun je ook gebruik maken van een kanteling tot 45 graden. 

Tevens is het zaagblad makkelijk te wisselen zonder gereedschap waardoor je sneller weer aan de slag kunt. De Makita decoupeerzaag is voorzien van een softgrip waardoor je comfortabel en ergonomisch kunt werken. Daarnaast is hij ook voorzien van een elektrische rem die ervoor zorgt dat je gauw kunt stoppen wanneer dit nodig is. Ook een softstart mag natuurlijk niet ontbreken als je nauwkeurig wilt werken. Voor dat nauwkeurig werken kun je ook de ingebouwde verlichting gebruiken. Hierdoor heb je extra zicht op jouw werk en kun je ook doorwerken wanneer je op een plek bent zonder elektriciteit. De machine is uitstekend in balans wat een hoog werkcomfort geeft. Deze Makita decoupeerzaag maakt ook weer gebruik van koelluchtkanalen die het zaagsel wegblazen zodat jij een optimaal zicht hebt op jouw zaaglijn.

1. Makita DJV182RTJ

De absolute nummer één is wat ons betreft toch echt de Makita DJV182RTJ. Het is een Makita decoupeerzaag die werkt op het Makita LXT 18 Volt platform. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een variabele toerenregeling middels een draaiknop, waardoor je tussen de 800 en 3500 slagen kunt verwachten. De toeren stijgen tevens pas zodra de zaag in aanraking komt met het materiaal. Het zaagblad heeft een lengte van 76 – 180 mm en een slaglengte van 26 mm. Als je met hout aan het werken bent kun je uitgaan van een maximale zaagcapaciteit van 135 mm, bij aluminium 20 mm en bij het werken met metaal 10 mm. Kantelen is ook mogelijk met deze Makita decoupeerzaag tot 45 graden. 

Daarnaast kun je makkelijk een zaagwissel uitvoeren zonder gereedschap, sterker nog, je kunt het met één vingerbeweging uitvoeren. Er zijn drie verschillende pendelstanden zodat je kunt kiezen tussen een fijne of grove afwerking. Je kunt heel erg precies zagen met deze Makita decoupeerzaag dankzij de unieke vierkante zaagas. De zaag zal hierdoor niet draaien. Dit model is ook weer energiezuinig dankzij de energiezuinige koolborstelloze motor. De machinebalans is ook uitstekend en biedt een hoog werkcomfort, evenals het lichte gewicht en de ergonomische handgreep. De stofafzuiging is verbeterd en duurzaam, en kan direct aangesloten worden op alle Makita stofzuigers.

Goed advies gekregen?

4.8 / 5. Aantal stemmen 47

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog