Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 3 beste DeWalt Decoupeerzagen in 2022

Een DeWalt decoupeerzaag is een gereedschap met een kort zaagblad (5 à 10 cm lang, circa 1 cm breed) dat door middel van een elektromotor of een accu word aangedreven. De DeWalt decoupeerzaag is geschikt om willekeurige vormen uit te kunnen zagen in plaatmateriaal tot enkele centimeters dik. Bij de meeste DeWalt decoupeerzaagmachines is de voetplaat instelbaar tussen 45 en 90 graden, waardoor in verstek kan worden gezaagd. Ook kun je vaak het toerental zelf instellen zodat je de juiste kracht gebruikt voor jouw materiaal. Voor harde materialen zoals staal wordt een laag toerental ingesteld om het te warm worden van het zaagblad te voorkomen. Met een DeWalt decoupeerzaag kan niet dicht langs een obstakel, zoals een muur, worden gezaagd. Hiervoor zijn andere zagen zoals de DeWalt schrobzaag beter geschikt.

DeWalt decoupeerzaag - Top 3

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en materialen, dat het soms lastig kan zijn om te beslissen welke DeWalt decoupeerzaag je precies nodig hebt. Gelukkig willen wij jou daar graag bij helpen. Wij hebben de 3 beste DeWalt decoupeerzagen op een rij gezet zodat je geen uren onderzoek hoeft te doen naar de beste DeWalt decoupeerzaag. Hou er wel rekening mee dat het verstandig is om zelf ook nog een setje zaagbladen aan te schaffen zodat je gelijk aan de slag kunt.

3. DeWalt DW341KT

De DeWalt Decoupeerzaag DW341K is een standaard elektrische decoupeerzaag. Dankzij zijn krachtige vermogen van 550 Watt kun je hiermee met gemak alle huis, tuin en keukenklusjes doen. Je kunt zelf het toerental instellen waardoor je deze decoupeerzaag in vele verschillende soorten materialen kunt gebruiken. Ook door het verschillende standen die je kan instellen met de pendelzaagslag zorgt ervoor dat de zaagsnede strak is en het zaagblad een stuk langer meegaat. Daarnaast beschikt deze DeWalt decoupeerzaag ook over een sleutelvrij zaagbladwisselsysteem waardoor het verwisselen van de zaagbladen in een handomdraai gedaan is. Je maakt gebruik van een geïntegreerde zaagselblazer waardoor je altijd een duidelijk zicht hebt op de zaaglijn. Daarnaast is het natuurlijk ook wel fijn dat het gelijk een beetje opgeruimd is. 

De zool is naar beide kanten kantelbaar op 45 graden waardoor je nauwkeurig te werk kunt gaan bij het schuin zagen van stukken. Er wordt een anti-kraszool meegeleverd waardoor je ook kunt zagen op oppervlaktes die gevoelig zijn voor krassen. Deze DeWalt decoupeerzaag is compact en licht van gewicht waardoor je hem bij vrijwel elke klus kunt gebruiken zonder al te veel lichamelijke klachten te krijgen. De buren zullen niet aan de deur staan wanneer je heel de ochtend aan het klussen bent aangezien hij een geluidsniveau van 87 dB produceert. Wanneer je zaagbladen gaat kopen voor deze DeWalt decoupeerzaag kun je zaagjes kiezen tot 85 mm.

2. DeWalt DW33KT-QS

De DeWalt decoupeerzaag DW333KT-QS is een krachtige elektrische decoupeerzaag met een vermogen van 700 Watt. Dankzij de sterke motor zaag je zonder veel moeite door onder andere hout, kunststof en dun staal. Door de snelle zaagbewegingen van 3100 per minuut krijg je een strakke zaaglijn zonder rafels. Dit in combinatie met het 3-stappen pendelzaagsysteem kan je simpel de zaagsnelheid bepalen voor elke materiaal soort. Dankzij het conische zaagbladsteunwieltje kunnen er diepe zaagsnedes maken zonder dat het zaagblad afwijkt en blijft daardoor goed onder controle. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 135mm diepe te zagen.

 Ook beschikt deze DeWalt Decoupeerzaag over ingebouwd sleutelvrij zaagbladwisselsysteem, speciaal gemaakt voor zaagbladen met een T-schacht. Hierdoor kun je moeiteloos van zaagblad wisselen zonder al te veel tijd in te leveren. Dankzij de kantelbare zool naar weerszijden op 45 graden is het mogelijk om ook schuine zaagsnedes te maken, zonder al te veel moeite hiervoor te doen. Tevens is deze zool zo gemaakt dat er op de ondergrond geen krassen worden gevormd. Deze DeWalt Decoupeerzaag wordt geleverd inclusief een stevige opbergkoffer. Hiermee kan de machine veilig voor vuil en stof bewaart worden en is het makkelijk vervoeren van de ene naar de andere klus. Het handige aan deze speciale koffer is, is dat deze past op al je andere koffers van DeWalt.

1. DeWalt DW331K

De DeWalt decoupeerzaag DW331KT is een sterke elektrische decoupeerzaag met een vermogen van 700 Watt. Dankzij de krachtige motor zaag je zonder enige moeite door onder andere hout, kunststof en metaalplaat. Door de snelle zaagbewegingen van 3100 per minuut krijg je een strakke zaaglijn zonder rafels. Dit in combinatie met het 3-stappen pendelzaagsysteem kan je simpel de zaagsnelheid bepalen voor elke materiaal soort.Doordat de zool kantelbaar is op 45 graden naar beide kanten kan er mooi en precies werk geleverd worden bij schuin te zagen stukken. Tevens kan er door de afneembare anti-kraszool die standaard meegeleverd is, gezaagd worden op oppervlaktes die snel krassen op kunnen lopen. 

Deze DeWalt decoupeerzaag DW331KT beschikt over een sleutelvrij zaagblad wisselsysteem. Dankzij dit systeem verwissel je binnen enkele tellen je zaagblad zonder extra gereedschap te hoeven gebruiken. Door het afzuigsysteem aan de achterzijde kun je er een stofzuiger op aan sluiten. Hierdoor ben je gelijk van het meeste zaagsel af wat na het werk een hoop opruimen bespaart. Aan de voorzijde bevind zich een blazer die ervoor zorgt dat de zaaglijn tijdens het zagen duidelijk zichtbaar is. Deze DeWalt decoupeerzaag word geleverd inclusief een stevige opbergkoffer. Hiermee kan de machine veilig voor vuil en stof bewaart worden. Het handige aan deze speciale koffer is, is dat deze past op al je andere koffers van DeWalt.

Koopgids

Er zijn verschillende soorten zaagbladen te koop voor verschillende toepassingen en materialen. Zo zijn er zaagjes voor hout, metaal, kunststof en steenachtige materialen zoals bijvoorbeeld wandtegels. Tevens heb je ook de keuze uit grove en fijne tanden van de zaag. Meestal zijn de tanden van het zaagje zo geplaatst dat ze het materiaal alleen doorzagen als ze zich naar de machine toe bewegen. Daardoor ontstaan bij het zagen van hout splinters aan de rand bovenaan de zaagsnede, wat soms erg hinderlijk is in verband met verdere afwerking. Door aan de onderkant van het materiaal te zagen worden de splinters aan de ‘bovenkant’ voorkomen. Je kan ook zaagjes kopen waarvan de tanden van de machine af zijn gericht zodat er aan de bovenkant geen splinters ontstaan. Bij het gebruik hiervan moet de DeWalt decoupeerzaag wel stevig op het te zagen materiaal geduwd worden, anders gaat deze ‘springen’. Hiermee bedoelen we dat de machine zich door het zagen naar boven werkt.

Er zijn meerdere soorten decoupeerzagen van DeWalt. De bekendste is de decoupeerzaag met een beugelgreep. Enkele voorbeelden hiervan zijn de DeWalt DW341K en de DeWalt DW331KT. Een andere veel voorkomend model van DeWalt is de T-handgreep decoupeerzaag. Een voorbeeld hiervan is de DeWalt DW333KT-QS. Het gebruiksverschil hiertussen is dat de DeWalt decoupeerzaag met de T-handgreep makkelijker te gebruiken is bij het ondersteboven zagen. Ook het maken van precieze bochten gaat met dit model van net wat makkelijker dan met een beugelgreep. 

Een DeWalt decoupeerzaag kan zowel op netstroom als op accu werken. Het gebruik van een DeWalt decoupeerzaag op accu heeft als voordeel dat je hierdoor veel mobiliteit hebt en op lastige plekken kunt werken. Je hebt geen last van een snoer die niet genoeg lengte heeft of in de weg komt te zitten. Dankzij de krachtige accu’s met een lange levensduur die DeWalt heeft kun je lang doorwerken zonder wisselen van de accu. Maar een DeWalt decoupeerzaag op netstroom heeft ook zijn voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de hele dag doorwerken zonder van accu te hoeven wisselen. Dit is vooral fijn bij de klussen waar je veel in de weer zult zijn met de DeWalt decoupeerzaag. Vaak zijn deze ook krachtiger omdat ze meer vermogen hebben dan een model op accu. 

Voor het zagen met een DeWalt decoupeerzaag gebruik je een decoupeerzaagje. Met een universeel zaagblad (geschikt voor hout, metaal en kunststof) kom je als hobby-klusser een al heel eind. Maar natuurlijk willen de professionals iets meer mogelijkheden hebben. Stel je hogere eisen, dan is een uitgebreid aanbod aan zaagbladen voor specifieke toepassingen verkrijgbaar. Zaagbladen van verschillende materialen en hardheden, fijner of grover, met gefreesde, gegolfde, geslepen en gezette tanden. De regel is in principe des te meer tandjes een zaagblad heeft, des te fijner de afwerking. Het zal dan wel langzamer gaan.

Bij het kiezen van een zaagblad moet je rekening houden met de dikte van het materiaal dat je wilt zagen. De vuistregel is dat er minimaal 3 tandjes in het materiaal moeten zitten.

Kies het zaagblad afhankelijk van de dikte van het materiaal dat je wilt zagen. Voor dun plaatmateriaal kies je een kort blad met veel tandjes en voor bijvoorbeeld balken een lang blad met een grote tandafstand. Wanneer je met veel verschillende soorten werkstukken te maken hebt kan het fijn zijn om een set te kopen in plaats van een los zaagblad. Een DeWalt decoupeerzaag met een gefreesd zaagblad is geschikt voor grof zaagwerk in zachte tot middelharde materialen. Voor nauwkeurig zagen in dit soort materialen gebruik je een geslepen zaagblad. Het is allemaal wel veel om te onthouden, maar gelukkig staat er vaak bij de beschrijving of op de verpakking waar je het zaagblad het beste voor kunt gebruiken.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog