Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 3 beste DeWalt Decoupeerzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt decoupeerzaag? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt decoupeerzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt decoupeerzaag top 3 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt decoupeerzaag 2023 - Top 3

3. DeWalt DCS335NT

Deze DeWalt decoupeerzaag werkt op een 18 Volt accu en heeft hierdoor een licht gewicht van 2,1 kilogram. Dit maakt de DCS335NT makkelijk te hanteren, vooral wanneer je langere tijd achter elkaar aan het werk bent met dit gereedschap.

Je kunt het toerental zelf instellen zodat jouw werk niet beschadigd raakt. De agressiviteit van de zaagbeweging is ook in te stellen middels een handige 3-traps pendelzaagslaginstelling. Het is mogelijk om schuin te zagen tot 45 graden. De maximale zaagcapaciteit bij hout is 135 mm, terwijl dit bij staal 10 mm is. Het geluidsvermogen van het apparaat is 95 dB. Zorg daarom dat je altijd gehoorbescherming in de buurt hebt als je langdurig met deze decoupeerzaag gaat werken.

Het wisselen van zaagblad is heel eenvoudig dankzij een sleutelvrij zaagbladwisselsysteem. De anti-kras opzetzool kan naar beide kanten 45 graden geheld worden, hier heb je eveneens geen sleutel voor nodig.

DeWalt DCS335NT

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCS335P2

Wederom weer een decoupeerzaag op accu, ditmaal de DeWalt DCS335P2. Dit apparaat is vergelijkbaar met de DCS335NT. We zullen de belangrijkste specificaties even op een rij zetten voor je.

Allereerst heb je hier ook weer te maken met een variabel toerental om optimaal te kunnen werken. De zaagbeweging kan ook weer ingesteld worden middels een 3-traps pendelzaagslaginstelling. Het zaagbladwisselsysteem en de anti-kras opzetzool die naar beide kanten geheld kan worden zijn ook weer van de partij. Het verschil zit hem vooral in het ontwerp van het apparaat en de spullen die je erbij krijgt.

Bij aanschaf van dit model krijg je 2x 18 Volt 5,0 Ah XR Li-Ion accu’s meegeleverd. De oplader wordt ook meegeleverd, evenals een anti-kraszool, stofafzuigaansluiting Airlock compatible, een anti-splinter zoolinzet en een stevige T-STAK koffer om alles veilig in op te bergen.

DeWalt DCS335P2

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DW331KT-QS

De DeWalt decoupeerzaag DW331KT-QS is een sterke elektrische decoupeerzaag met een vermogen van 700 Watt. Dankzij de krachtige motor zaag je zonder enige moeite door onder andere hout, kunststof en metaalplaat. Door de snelle zaagbewegingen van 3100 per minuut krijg je een strakke zaaglijn zonder rafels. Dit in combinatie met het 3-stappen pendelzaagsysteem kan je simpel de zaagsnelheid bepalen voor elke materiaal soort.Doordat de zool kantelbaar is op 45 graden naar beide kanten kan er mooi en precies werk geleverd worden bij schuin te zagen stukken. Tevens kan er door de afneembare anti-kraszool die standaard meegeleverd is, gezaagd worden op oppervlaktes die snel krassen op kunnen lopen. 

Deze DeWalt decoupeerzaag DW331KT-QS beschikt over een sleutelvrij zaagblad wisselsysteem. Dankzij dit systeem verwissel je binnen enkele tellen je zaagblad zonder extra gereedschap te hoeven gebruiken. Door het afzuigsysteem aan de achterzijde kun je er een stofzuiger op aan sluiten. Hierdoor ben je gelijk van het meeste zaagsel af wat na het werk een hoop opruimen bespaart. Aan de voorzijde bevind zich een blazer die ervoor zorgt dat de zaaglijn tijdens het zagen duidelijk zichtbaar is. Deze DeWalt decoupeerzaag word geleverd inclusief een stevige opbergkoffer. Hiermee kan de machine veilig voor vuil en stof bewaart worden. Het handige aan deze speciale koffer is, is dat deze past op al je andere koffers van DeWalt.

DeWalt DW331KT-QS

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste DeWalt decoupeerzaag?

Wij hebben de DeWalt DW331KT-QS beoordeeld als beste DeWalt decoupeerzaag van 2023.

Welke DeWalt decoupeerzaag?

Welke DeWalt decoupeerzaag het beste past bij jou en de gebruikssituatie hangt af van het type klus waarvoor je de DeWalt decoupeerzaag nodig hebt en hoe veel je er mee denkt te gaan werken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een DeWalt decoupeerzaag?

Als je een DeWalt decoupeerzaag gaat aanschaffen, is het belangrijk om te letten op een aantal factoren. Check het vermogen van de zaag en bedenk of je een decoupeerzaag wil die werkt op accu of netstroom. Let ook op de blaasfunctie en of er een mogelijkheid tot stofafzuiging is. Let vervolgens op de zaagdiepte, zaagbladen, de zaagsnelheid en ten slotte het type handvat. 

Welk soort DeWalt decoupeerzaag?

De beslissing om met accu of met snoer te werken ligt aan je persoonlijke voorkeur, maar bijvoorbeeld ook waar je wilt gaan werken en hoe je wilt gaan werken. Mocht je bijvoorbeeld in de tuin willen werken dan is eenDeWalt decoupeerzaag  met accu het handigst. 

Tips bij aanschaf 

Er zijn verschillende soorten zaagbladen te koop voor verschillende toepassingen en materialen. Zo zijn er zaagjes voor hout, metaal, kunststof en steenachtige materialen zoals bijvoorbeeld wandtegels. Tevens heb je ook de keuze uit grove en fijne tanden van de zaag. Meestal zijn de tanden van het zaagje zo geplaatst dat ze het materiaal alleen doorzagen als ze zich naar de machine toe bewegen. Daardoor ontstaan bij het zagen van hout splinters aan de rand bovenaan de zaagsnede, wat soms erg hinderlijk is in verband met verdere afwerking. Door aan de onderkant van het materiaal te zagen worden de splinters aan de ‘bovenkant’ voorkomen. Je kan ook zaagjes kopen waarvan de tanden van de machine af zijn gericht zodat er aan de bovenkant geen splinters ontstaan. Bij het gebruik hiervan moet de DeWalt decoupeerzaag wel stevig op het te zagen materiaal geduwd worden, anders gaat deze ‘springen’. Hiermee bedoelen we dat de machine zich door het zagen naar boven werkt.

Er zijn meerdere soorten decoupeerzagen van DeWalt. De bekendste is de decoupeerzaag met een beugelgreep. Enkele voorbeelden hiervan zijn de DeWalt DW341K en de DeWalt DW331KT. Een andere veel voorkomend model van DeWalt is de T-handgreep decoupeerzaag. Een voorbeeld hiervan is de DeWalt DW333KT-QS. Het gebruiksverschil hiertussen is dat de DeWalt decoupeerzaag met de T-handgreep makkelijker te gebruiken is bij het ondersteboven zagen. Ook het maken van precieze bochten gaat met dit model van net wat makkelijker dan met een beugelgreep. 

Een DeWalt decoupeerzaag kan zowel op netstroom als op accu werken. Het gebruik van een DeWalt decoupeerzaag op accu heeft als voordeel dat je hierdoor veel mobiliteit hebt en op lastige plekken kunt werken. Je hebt geen last van een snoer die niet genoeg lengte heeft of in de weg komt te zitten. Dankzij de krachtige accu’s met een lange levensduur die DeWalt heeft kun je lang doorwerken zonder wisselen van de accu. Maar een DeWalt decoupeerzaag op netstroom heeft ook zijn voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de hele dag doorwerken zonder van accu te hoeven wisselen. Dit is vooral fijn bij de klussen waar je veel in de weer zult zijn met de DeWalt decoupeerzaag. Vaak zijn deze ook krachtiger omdat ze meer vermogen hebben dan een model op accu. 

Voor het zagen met een DeWalt decoupeerzaag gebruik je een decoupeerzaagje. Met een universeel zaagblad (geschikt voor hout, metaal en kunststof) kom je als hobby-klusser een al heel eind. Maar natuurlijk willen de professionals iets meer mogelijkheden hebben. Stel je hogere eisen, dan is een uitgebreid aanbod aan zaagbladen voor specifieke toepassingen verkrijgbaar. Zaagbladen van verschillende materialen en hardheden, fijner of grover, met gefreesde, gegolfde, geslepen en gezette tanden. De regel is in principe des te meer tandjes een zaagblad heeft, des te fijner de afwerking. Het zal dan wel langzamer gaan.

Bij het kiezen van een zaagblad moet je rekening houden met de dikte van het materiaal dat je wilt zagen. De vuistregel is dat er minimaal 3 tandjes in het materiaal moeten zitten.

Kies het zaagblad afhankelijk van de dikte van het materiaal dat je wilt zagen. Voor dun plaatmateriaal kies je een kort blad met veel tandjes en voor bijvoorbeeld balken een lang blad met een grote tandafstand. Wanneer je met veel verschillende soorten werkstukken te maken hebt kan het fijn zijn om een set te kopen in plaats van een los zaagblad. Een DeWalt decoupeerzaag met een gefreesd zaagblad is geschikt voor grof zaagwerk in zachte tot middelharde materialen. Voor nauwkeurig zagen in dit soort materialen gebruik je een geslepen zaagblad. Het is allemaal wel veel om te onthouden, maar gelukkig staat er vaak bij de beschrijving of op de verpakking waar je het zaagblad het beste voor kunt gebruiken.

Hoe wij DeWalt decoupeerzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 6 verschillende DeWalt decoupeerzagen onderzocht, uren lang getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt decoupeerzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog