Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Gardena Robotmaaier nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Gardena robotmaaier? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Gardena robotmaaier die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Gardena robotmaaier top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Gardena robotmaaier 2023 - Top 5

5. Gardena 19200-26

Gelijk alles wat je nodig hebt in huis hebben zodat je direct aan de slag kunt gaan? Met deze Gardena robotmaaier starterset is dat mogelijk. Deze Gardena robotmaaier kan tuinen tot wel 250 vierkante meter maaien en is uitzonderlijk stil terwijl hij dit doet. De maaier wordt verbonden aan een smartphone of tablet waarna je allerlei dingen kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van spot cutting. Dit is een techniek die gebruikt wordt voor gebieden die niet vaak gemaaid worden, zoals onder een trampoline. Er zijn ook allerlei luxe functies aanwezig zoals een vorstsensor en sensorcontrol. Wanneer de vorstsensor aanvoelt dat de temperatuur 5 graden of lager is, zal deze het gras niet maaien. 

Dit om schade aan de Gardena robotmaaier te voorkomen. De sensorcontrol zorgt ervoor dat de maaifrequentie automatisch aangepast wordt in overeenstemming met de groei van het gazon. Hellingen tot 35% zijn geen probleem, en er wordt ook gebruik gemaakt van een corridorfunctie waardoor smallere doorgangen tot een breedte van 60 cm tussen twee gazons ook gemaaid worden. De maaier mag gerust gebruikt worden tijdens regenbuien en je kunt de maaihoogte instellen van 20 tot 50 mm. Als de robotmaaier volledig opgeladen is kun je maximaal 65 minuten maaien. Bij aanschaf van dit product krijg je een smart gateway, smart sensor, smart water control, dockingstation, connector, 3 verbindingsstukken, 200 krammen en 150 meter perimeter draad.

4. Gardena R70Li

De Gardena robotmaaier R70Li werkt op een 18 Volt Li-ion accu met een batterijcapaciteit van 1,6 Ah. Hij wordt geleverd met een oplaadstation waar hij zelf naartoe kan rijden voor nieuwe energie. Op die manier kom je nooit met een lege maaier te zitten en is jouw gazon altijd onderhouden. De Gardena robotmaaier maait met een willekeurig bewegingspatroon gazons tot maximaal 700 vierkante meter. Ook grote tuinen zijn dus geen probleem. Gebruik een perimeter draad om aan te geven waar de grasmaaier moet stoppen met maaien. Dankzij de botssensoren zal de grasmaaier obstakels herkennen om er vervolgens omheen te rijden. Hier gebruik je ook het perimeter draad voor. 

Hij kan een helling van maximaal 25% aan. Je kunt zelf aangeven op welke tijden en dagen de Gardena robotmaaier moet gaan werken. Het is geen probleem als het op dat moment regent, daar kan hij goed tegen. De maaihoogte kun je eenvoudig instellen van 2 tot 5 mm dankzij de draaiknop. Mocht je toch onverhoopt ineens moeten stoppen met maaien dan kun je de grote, goed toegankelijke stopknop indrukken. Als je de maaier optilt stopt hij ook onmiddellijk. Het apparaat heeft een gewicht van 8 kilo waardoor het optillen in de meeste gevallen geen probleem zou moeten zijn. Tijdens het maaien wordt alles gelijkmatig gemaaid, je hebt dus geen strepen of spoorvorming. Bok aanschaf van dit product krijg je de Gardena robotmaaier, een stroomkabel, een laadstation, grensdraad, haringen en reservemessen.

3. Gardena R100Li

Heb jij een hele grote tuin? Dan moet je deze Gardena robotmaaier Sileno R100Li hebben. Dit model heeft een werkgebied van ongeveer 1000 vierkante meter, met een mogelijke afwijking van 20 procent. Voordat je het apparaat kunt gebruiken is er een eenmalige installatie nodig. Je gebruikt perimeter draad om het maaiterrein te begrenzen en aan te geven waar de Gardena robotmaaier moet werken. De dagen en tijden waarop het apparaat moet maaien kun je zelf instellen. Hierna gaat de Gardena robotmaaier zelfstandig aan de slag en zal hij 65 minuten lang jouw gazon maaien met willekeurige bewegingspatronen. 

Wanneer hij klaar is zal hij ook zelf weer naar het docking station rijden om op te laden voor de volgende keer. Hij is voorzien van een antidiefstalsysteem met pincode waardoor je met een gerust hart iets anders kunt doen terwijl hij bezig is. Het is een ontzettend stil model waardoor je hem ook in de vroege ochtenden kan laten werken zonder dat jouw buren hier boos om zullen worden. Ook het energieverbruik zal geen grote tegenvaller zijn. Het maximale energieverbruik is 7 kWh per maand à 1000 vierkante meter, en het stroomverbruik staat vast op 25 Watt. Bij aanschaf van deze Gardena robotmaaier krijg je de maaier, 5 connectors, een oplaadstation, 200 meter perimeter draad, 400 haringen, 9 extra messen en schroeven, een uitgebreide Nederlandstalige handleiding en een dvd. Alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan is dus inbegrepen. Je kunt dezelfde dag nog genieten van een perfect gemaaid gazon zonder strepen.

2. Gardena 1250 19115-26

De 1250 in de naam van deze Gardena robotmaaier staat voor de werkcapaciteit van het apparaat. Je kunt tot 1250 vierkante meter gazonoppervlakte maaien met deze maaier. Met één volledige acculading kun je tot wel 65 minuten achtereen blijven werken. Er wordt gebruik gemaakt van een 18 Volt Li-ion accu met 2,1 Ah batterijcapaciteit. De maaihoogte kun je zelf instellen tussen de 20 en 50 mm. De maaibreedte staat vast op 21 cm. Het is mogelijk om op hellingen te maaien met een maximale hellingshoek van 35 procent. Er wordt gebruik gemaakt van spot cutting waardoor je ook plekken kunt maaien waar je normaal gesproken niet echt komt, zoals onder de trampoline. 

Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van sensorcontrol. Dit houdt de groei van het gras in de gaten en past de maaifrequentie hierop aan. Op die manier heb je altijd een strak gemaaid gazon. Ook een vorstsensor is aanwezig om het apparaat te beschermen. Er wordt dan niet gemaaid bij temperaturen onder de 5 graden zodat de messen niet beschadigd worden. Er wordt gebruik gemaakt van een willekeurig maaipatroon waardoor alles gedekt wordt. Het perimeter draad wat je nodig hebt om het maaigebied af te bakenen wordt meegeleverd. Natuurlijk is de maaier ook beveiligd tegen diefstal met een pincode. Bij aanschaf van deze Gardena robotmaaier krijg je draadpinnen, 200 meter perimeterdraad, een meetlat, een laadstation, voedingskabel voor het laadstation, schroeven voor het laadstation en een handleiding zodat je gelijk aan de slag kunt.

1. Gardena 2000+

Uiteindelijk kan er maar één de beste Gardena robotmaaier zijn, en wat ons betreft is dat de Gardena Smart Sileno 2000+. Het gemak wat deze maaier te bieden heeft verslaat gewoon alle andere modellen in onze lijst. Zo is deze Gardena robotmaaier te bedienen via een app op je smartphone of tablet waardoor je het apparaat niet eens hoeft aan te raken en gewoon lekker achter het raam kunt toekijken op een regenachtige dag. Er wordt uiteraard weer gebruik gemaakt van een vorstsensor zodat de grasmaaier niet zal werken wanneer het minder dan 5 graden Celsius is. Maar we hebben ook dit model gekozen omdat je hiermee maar liefst 2000 vierkante meter gazon mee kunt maaien. 

Je kunt gebruik maken van spot cutting om moeilijk bereikbare plekken zoals onder de trampoline of tuinset ook te maaien. De maaihoogte kun je zelf instellen tussen de 20 en 60 mm, maar de maaibreedte staat vast op 22 cm. Als je een tuin hebt met hellingen hoef je je geen zorgen te maken. Deze Gardena robotmaaier kan een maximale hellingshoek van 35 graden beklimmen. De Gardena grasmaaier kan tot 65 minuten achter elkaar maaien. Hij heeft daarna weer 60 minuten nodig om volledig opgeladen te zijn. Het apparaat gaat zelf weer naar zijn oplaadstation. Natuurlijk moet de beste Gardena robotmaaier ook goed beschermd zijn tegen diefstal middels een pincode. Ook de veiligheid is belangrijk, zoals het stoppen van de messen wanneer het apparaat opgetild wordt. Bij aanschaf van dit product krijg je 250 meter perimeter draad, 400 haringen, een gateway en de handleiding zodat je gelijk kunt beginnen. 

Wat is de beste Gardena robotmaaier? 

De Gardena 2000+ is door ons als beste robotmaaier beoordeeld. Deze robotmaaier bedien je via een app, hij heeft een vorst sensor en hij bereikt ook moeilijke hoekjes. Lees onze uitgebreide review over dit apparaat op deze pagina, als je meer over de Gardena 2000+ wilt weten. 

Wat is de levensduur van een Gardena robotmaaier? 

Gardena robotmaaiers gaan gemiddeld 10 jaar mee. Wel moet je de accu om de 5 jaar vervangen. Je kan dan een nieuwe Gardena accu kopen en je robotmaaier zal weer 5 jaar goede resultaten leveren. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Gardena robotmaaier? 

Als je een robotmaaier wilt kopen is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden: 

  • De grootte van je gazon: hoe groot oppervlakte moet er gemaaid worden? 
  • Het geluidsniveau van de robotmaaier: heb je buren en is daarom belangrijk dat de robotmaaier extra stil is? 
  • Bediening via een app: wil je de robotmaaier via een app kunnen bedienen of maakt dat je niet uit? 
  • De hellingen op je gazon: heeft je gazon hoogteverschillen? 
Lees uitgebreider over al deze factoren in onze Tips bij aanschaf van jouw robotmaaier zodat je een goede keuze kan maken. 

Hoe wij Gardena robotmaaiers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Gardena robotmaaiers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Gardena robotmaaier vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op

Geraadpleegde bronnen