Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste DeWalt Accuboormachines in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt accuboormachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt accuboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt accuboormachine top 5 voor het jaar 2023.

Lees ook:

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt accuboormachine 2023 - Top 5

5. DeWalt DCD777M2T

We beginnen gelijk met de DeWalt DCD777M2T. Deze DeWalt accuboormachine werkt op een accu van 18 Volt met een accucapaciteit van 2.0 Ah. Je werkt met een onbelast toerental van 0-500/1750 rpm. Deze DeWalt accuboormachine is geschikt voor middelzware klussen. Er zijn twee snelheden en een links-rechts schakelaar aanwezig waardoor jij de volledige controle over jouw apparaat hebt. De intelligente schakelaar beveiligt de machine en regelt progressief het toerental voor nog meer controle. Een bitwissel kun je gemakkelijk uitvoeren met één hand dankzij de automatische spindelvergrendeling. Het koppelmechanisme heeft 16 standen voor uniforme resultaten en optimale precisie zodat jij altijd een mooi resultaat oplevert. De maximale boorcapaciteit bij hout ligt op 30 mm terwijl dit bij metaal 13 mm is. 

Wanneer je in het donker werkt, of plekken die slecht belicht zijn, kun je gebruik maken van het LED-lampje met vertragingsmechanisme zodat je altijd goed zicht hebt op jouw werkstuk. De ergonomisch verbeterde handgreep is ook een fijne bijkomstigheid zodat je altijd comfortabel en met een goede grip te werk kunt gaan. Van het geluid zul je niet snel overlast ervaren aangezien hij maar 83dB produceert. Ook de trillingswaarden liggen ruim onder de grenzen waardoor je geen last zult krijgen van jouw armen. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt accuboormachine, 2x 18V accu’s, 1 oplader en een TSTAK koffer om alles netjes in op te bergen.

DeWalt DCD777M2T accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. DeWalt DCD780M2 XR

Ook de DCD780M2 XR werkt weer op een accu van 18 Volt, maar dit keer heeft hij een batterijcapaciteit van 4.0 Ah waardoor je lekker lang kunt doorwerken. De accu kun je moeiteloos in de DeWalt accuboormachine schuiven waardoor het plaatsen en verwijderen vrijwel moeiteloos gaat. Het apparaat zelf heeft een zeer compact en lichtgewicht ontwerp waardoor je met deze DeWalt accuboormachine ook in kleine plekken en hoekjes kunt werken. Er wordt weer gebruik gemaakt van 2 verschillende snelheden en 14 standen bij het instelbaar koppelmechanisme. Hierdoor werk jij altijd nauwkeurig en krijg je de beste resultaten. Er wordt gebruik gemaakt van een enkelhulzige 13 mm snelspanboorhouder met automatische spindelvergrendeling waardoor je gemakkelijk en met één hand een bitwissel kunt uitvoeren. 

Je werkt met een onbelast toerental van 0-600/2000 rpm. Deze DeWalt accuboormachine kan gebruikt worden voor kleine klusjes, maar ook de grotere klussen zijn voor dit apparaat geen probleem. Het apparaat is uitgerust met een ergonomisch verbeterde handgreep die met rubber is bekleed zodat jij in een gezonde houding en met voldoende grip te werk kunt gaan. Dit zorgt ervoor dat je ook weer meer controle over het apparaat hebt. Ben je vaak met meerdere dingen tegelijk bezig of werk je op hoogte? De accuboormachine is voorzien van een riemhaak en magnetische bithouder zodat je altijd alles dicht bij je kunt houden wanneer je even iets anders moet doen.

DeWalt DCD780M2 XR

Bekijk verschillende aanbieders

3. DeWalt DCD791D2

Het blijkt wel dat DeWalt veel ziet in een krachtige 18 Volt accu. Ook deze DeWalt accuboormachine werkt weer op een 18 Volt accu met een batterijcapaciteit van 2.0 Ah. Daarnaast geniet je bij dit model ook weer van het kleine formaat en lichtgewicht design waardoor hij makkelijk in gebruik is en goed te gebruiken in kleine ruimtes en op moeilijk te bereiken plekken. Deze DeWalt accuboormachine weegt slechts 1,5 kilogram. Die DCD791D2 heeft een verrassend lange levensduur dankzij de volledig metalen transmissie met twee snelheden. Je werkt met een onbelast toerental van 0-550/2000 rpm en kunt gebruik maken van 15 verschillende standen bij het koppelmechanisme. 

Hierdoor werk je met een hoge nauwkeurigheid. Ook het ergonomische ontwerp en de rubberen afwerking van de handgreep zorgt ervoor dat je meer controle hebt en dus ook een hogere nauwkeurigheid. Tevens kun je de DeWalt accuboormachine hierdoor langere tijd zonder problemen blijven gebruiken. De maximale boorcapaciteit in hout is 40 mm en bij metaal is dit 13 mm.  Het apparaat geeft niet veel vibraties af waardoor je het na verloop van tijd ook niet veel zult merken in je armen. Natuurlijk krijg je bij aanschaf van dit product ook een hoop extra’s. Zo krijg je niet alleen de DeWalt accuboormachine, maar ook 2 schuifaccu’s van 18 Volt, een multilader voor zowel 10.8 Volt als 18 Volt, een riemhaak, magnetische bithouder en dit alles wordt geleverd in een nette TSTAK koffer.

DeWalt DCD791D2 accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCD796P1

Deze DeWalt accuboormachine verschilt iets met de modellen die we net besproken hebben, deze heeft namelijk een klopboorfunctie voor meerdere toepassingen. Natuurlijk werkt hij wel gewoon op een 18 Volt accu met een uitstekende batterijcapaciteit van 5.0 Ah waardoor je flink wat kracht hebt en een langere tijd kunt werken. Je krijgt ook een multilader bij aanschaf van dit product die je kunt gebruiken voor 10.8, 14,4 en 18 Volt accu’s. Je werkt met een instelbaar koppelmechanisme met 15 standen voor uniforme resultaten en optimale precisie bij het schroeven waardoor je de meest nauwkeurige resultaten bereikt. Een intelligente schakelaar beveiligt de DeWalt accuboormachine en regelt progressief het toerental zodat je optimale controle hebt. 

Het onbelast toerental ligt op 0-550 / 2000 rpm. Je kunt 0-9350 / 34000 slagen per minuut verwachten. De maximale boorcapaciteit in hout ligt op 40 mm en in metaal en staal 13 mm. Ondanks zijn flinke kracht weegt het apparaat slechts 1.3 kilogram. Dankzij het heldere LED-lampje met vertragingsmechanisme die geplaatst is op de voet kun je zelfs op de donkerste plekken te werk gaan. Je geniet van een ergonomisch verbeterde handgreep die met rubber is bekleed waardoor je comfortabel en met een goede grip werkt. Het apparaat wordt geleverd in een TSTAK koffer. Dit is een stevige koffer die te combineren is met alle andere TSTAK producten. Uiteraard kun je gebruik maken van een stevige metalen riemhaak en magnetische bithouder voor handige opbergmogelijkheden.

DeWalt DCD796P1

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DCD796P2

Uiteindelijk kunnen we maar één model bekronen tot de beste DeWalt accuboormachine, en dat moet dan toch wel de DCD796P2 zijn. Uitgerust met een 18 Volt accu met een batterijcapaciteit van 5.0 Ah heb je een krachtig en duurzaam apparaat in je handen. En dat is niet alles, want je krijgt namelijk twee van deze accu’s meegeleverd bij aanschaf van deze DeWalt accuboormachine. Je werkt met 0-550/2000 rpm en 0-9350/34000 slagen per minuut. De boorcapaciteit in hout ligt op 40 mm en in metaal en steen ligt dit op 13 mm. Er wordt gebruik gemaakt van een volledig metalen transmissie met twee snelheden waardoor dit model zeer compact en lichtgewicht is wat jou weer toestaat om in krappe plekken te werken. 

Tevens verhoogt dit ook de levensduur van het apparaat. Ook hier is de klopboorfunctie weer aanwezig voor meerdere toepassingen. Het instelbare koppelmechanisme met 15 standen zorgt voor uniforme resultaten en optimale precisie bij het schroeven. Natuurlijk wordt het toerental ook weer progressief geregeld voor een optimale controle bij elke toepassing. Ook is er weer een led-lamp aanwezig, maar dit keer kun je deze zelf instellen op high/medium/low. Als je deze op high zet kun je tot 20 minuten met licht werken. Natuurlijk wordt er weer gebruik gemaakt van een ergonomisch verbeterde handgreep die met rubber is bekleed. Ook de metalen riemhaak en magnetische bithouder ontbreken niet. En ook de multilader voor 10,8 V, 14,4 V en 18 V wordt weer meegeleverd.

accuboormachine DeWalt DCD796P2

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is een goede DeWalt accuboormachine?

Een goede DeWalt accuboormachine is elektrisch aangedreven gereedschap dat je kan gebruiken om mee te schroeven en boren. Wij hebben de DeWalt DCD796P2 als beste DeWalt accuboormachine van 2023 beoordeeld. 

Waar moet ik opletten bij het kopen van een DeWalt accuboormachine?

Om te bepalen of een DeWalt accuboormachine goed is en voordat je er een aanschaft, let je onder andere op het voltage, het aantal versnellingen, het toerental en de maximale koppel van het apparaat. 

Wat bepaalt de kracht van een DeWalt accuboormachine?

De kracht van een DeWalt accuboormachine zie je terug in het voltage (Volt) van de accu.

Wat kan ik met een DeWalt accuboormachine?

Met een DeWalt accuboormachine kan je schroeven en gaten boren. Het voordeel ten opzichte van een boormachine van DeWalt zonder accu is dat je met een machine met accu niet beperkt wordt door kabels

Hoe wij DeWalt accuboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende DeWalt accuboormachines onderzocht, meer dan 12 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt accuboormachines vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen