Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Siemens Wasmachines in 2022

Waar ze vroeger alles met de hand moesten doen, hebben we tegenwoordig het gemak van een Siemens wasmachine. Je stopt er de berg kleding in die in de wasmand ligt, doet er een lekker ruikend sopje bij en drukt op de knop. Binnen de kortste keren is jouw was helemaal fris en fruitig om weer aan te kunnen trekken. Maar welke Siemens wasmachine ga je kopen? En waar moet je op letten bij de aanschaf? 

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte waar de wasmachine komt te staan. Je kan wel heel leuk een Siemens wasmachine kopen met de opening aan de bovenkant, maar als je de wasmachine boven op een droger zet, dan heb je geen ruimte meer om de deur van de Siemens wasmachine open te doen. Misschien wil je juist ruimte besparen en kies je voor een Siemens wasmachine die zowel kan wassen als drogen. Dan ben je met één wasprogramma gelijk klaar! Ook de vulcapaciteit van een Siemens wasmachine is niet onbelangrijk. Als je een groot gezin hebt ga je het niet redden met een kleine trommelinhoud, dan kun je de wasmachine wel drie keer per dag aanzetten wat natuurlijk zonde van het geld is. Het is ook wel zo fijn om rekening te houden met de energieklasse en het geluidsniveau van de Siemens wasmachine. Dat is wat leuker voor de portemonnee en de buren.

Lees ook:

Siemens wasmachine - Top 5

Welke Siemens wasmachine ga jij kiezen? Het kan soms lastig zijn om te beslissen wat nu uiteindelijk de nieuwe aankoop gaat worden. Gelukkig hebben wij alles al uitgezocht voor jou en hebben wij een lijstje gemaakt met de 5 beste wasmachines die in 2021 beschikbaar zijn. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een nieuwe Siemens wasmachine.

5. Siemens WM14UT00NL

De Siemens WM14UT00NL wasmachine is een wasmachine voorlader met energieklasse A+++ voor 1 tot 9 kg wasgoed. Met een vulgewicht van maximaal 9 kg is deze Siemens wasmachine erg goed geschikt voor een groot huishouden van 5 of meer personen. Deze Siemens wasmachine heeft een maximale centrifugesnelheid van 1400 toeren per minuut. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt, en dus minder lang in de droger hoeft. Met een energieverbruik van 150 – 175 kWh zijn de energiekosten voor deze wasmachine gemiddeld. Doordat deze wasmachine zeer zuinig is in het energie verbruik zijn de energie kosten bij een gemiddeld verbruik ongeveer € 35,- per jaar.

Het WaterPerfect Plus-systeem meet door middel van sensoren het soort textiel en het gewicht van de inhoud. Het waterverbruik wordt hier vervolgens perfect op afgesteld waardoor je nooit te veel water verbruikt, ook niet bij een half volle wasmachine. Dit is goed voor het milieu. Natuurlijk is het geluidsniveau van een wasmachine ook belangrijk. Het geluidsniveau bestaat uit het geluidsniveau wassen en het geluidsniveau centrifugeren, maar maakt het meeste geluid tijdens het centrifugeren van wasgoed. Hoe hoger het aantal decibel, hoe luider de wasmachine is. Een stille wasmachine is erg fijn voor als je deze in de buurt of in je slaapkamer wilt plaatsen en rustig in de nacht wilt slapen. Ook als je de wasmachine in de buurt van je woonkamer neerzet is een stille wasmachine een goede keuze. Het geluidsniveau van deze Siemens wasmachine is met 72 decibel of minder zeer stil.

4. Siemens WM14N295NL

De Siemens WM14N295NL wasmachine heeft een vulgewicht van maximaal 8kg en een toerental van 1400 toeren per minuut. De Siemens wasmachine heeft energieklasse A+++ -30% dat betekent dat de wasmachine nog zuiniger is dan de beste energieklasse. Ook als je de wasmachine in de buurt van je woonkamer neerzet is een stille wasmachine een goede keuze. Het geluidsniveau van deze wasmachine is met 72 decibel of minder zeer stil. Op de motor wordt door Siemens een lange garantieduur van wel 10 jaar gegeven. Dit is een extra bewijs van de goede kwaliteit.

Met de Siemens wasmachine kun je rekenen op de beste was verzorging, dankzij de unieke trommelstructuur. De trommelstructuur van de WaveTrommel zorgt voor de effectieve, voorzichtige behandeling van de was. Dat komt door de golfvorm en de asymmetrische spoelarmen van de WaveTrommel. Ook waterbestendige kleding is geen enkel probleem voor de wasmachine van Siemens. De slimme centrifuge stand en de temperatuur instellingen zorgen voor een zachte was die de gevoelige waterproof coating beschermt. In combinatie met de impregnatie-stand is dit programma perfect voor sport- en outdoorkleding in elk klimaat. 

Het aquaStop-systeem beschermt de gehele levensduur van je apparaat tegen alle soorten waterschade, zoals lekkages en overstromingen. Het moderne ledscherm laat alle nodige informatie zoals de resterende tijd duidelijk zien en is makkelijk te gebruiken dankzij het touchscreen scherm. Alle opties zijn eenvoudig te selecteren en duidelijk te herkennen. 

Als er te veel schuim wordt gevormd door bijvoorbeeld te veel wasmiddel dan detecteert de Siemens wasmachine dit meteen. Het wasprogramma wordt aangepast door een langzamere trommelbeweging en een extra spoelfase.

3. Siemens WM14UT70NL - iQ500

De Siemens WM14UT70NL -IQ500 is een moderne wasmachine met wel 12 verschillende wasprogramma’s. Door het snoer van 1,6m hoef je over het algemeen geen extra stroompunt aan te leggen. Het gewicht van de Siemens wasmachine is nog geen 70kg, en kan probleemloos op bijvoorbeeld een bovenverdieping staan. Het is belangrijk om de wasmachine goed schoon te houden. Bij de meeste wasmachines moet je dat zelf doen, maar deze wasmachine van Siemens heeft een eigen reinigingsprogramma. Dankzij dit programma hoef je zelf niet meer extra tijd vrij te maken om je wasmachine schoon te maken. Dit wordt automatisch door de Siemens wasmachine aangegeven. Dit programma werkt bij een lege trommel en maakt schoon met 90°C. Doe dit wel met een wasmachine reinigingsmiddel.

De Siemens wasmachine beschikt over een AntiVibration-wand. Deze wand zorgt ervoor dat de wasmachine stabieler staat, maar zorgt er ook voor dat er minder trillingen zijn. Hiermee wordt het geluidsniveau ook verminderd. Ben je wasgoed vergeten toe te voegen en wil je dit tijdens het programma doen? Door de bijvul functie pauzeer je het draaiende wasprogramma om vergeten wasgoed in de wasmachine bij te doen. De functie zit op het bedieningspaneel en kan met één druk op de knop geactiveerd worden. De deur kan dan geopend worden om de was bij te voegen. Het WaterPerfect Plus-systeem meet door middel van sensoren het soort textiel en het gewicht van de inhoud. Het waterverbruik wordt hier vervolgens perfect op afgesteld waardoor je nooit te veel water verbruikt, ook niet bij een half volle wasmachine. 

2. Siemens WM6HXL75NL - IQ700

De Siemens WM6HXL75NL-IQ700 wasmachine is een wasmachine voorlader met energieklasse A+++. Met een vulgewicht van maximaal 9 kg is deze Siemens wasmachine erg goed geschikt voor een groot huishouden. Deze Siemens wasmachine heeft een maximale centrifugesnelheid van 1600 toeren per minuut. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt, en dus minder lang in de droger hoeft. Als mooie extra heeft deze wasmachine van Siemens een verlichting in de trommel. Als je de deur opent gaat het licht branden en heb je duidelijk zicht in de wastrommel. Een goed extra programma is de SensoFresh-functie met dit programma is het mogelijk om kleding binnen 30 minuten heerlijk fris te krijgen. Door de actieve zuurstof worden geuren en bacteriën uit de kleding verwijdert. Dit programma kan ook geactiveerd worden tijdens het wasprogramma tot 40 graden. Op deze manier wordt tot 99,9% van alle bacteriën uit het wasgoed gewassen, ook bij lage temperaturen.

Voor meer gebruiksgemak is de Siemens wasmachine te bedienen met de Home connect-app. Waar je ook bent, je beschikt altijd over de kennis van hoever je wasmachine is. Selecteer op afstand het juiste programma en start het droogproces wanneer je maar wilt. Bekijk instellingen of ontvang een melding zodra het programma klaar is. De WaveDrum trommel zorgt ervoor dat vlekken worden verwijderd en dat de slijtage tot een minimum wordt beperkt. De was wordt in beide draairichting asymmetrisch rondgedraaid zonder te beschadigen. Op deze manier worden vieze kledingstukken makkelijker schoon zonder snel te slijten.

1. Siemens WM6HXF71NL - IQ800

De beste Siemens wasmachine is zonder twijfel de WM6HXF71NL – IQ800. Dit is een grootte wasmachine met een vulbaar gewicht van wel 10kg. Deze is ideaal te gebruiken in grootte huishoudens of een wasserette van een bedrijf. Met een energieverbruik van gemiddeld kWh zijn de energiekosten voor deze wasmachine gemiddeld. Doordat deze wasmachine zeer zuinig is in het energie verbruik zijn de energie kosten bij een gemiddeld verbruik ongeveer € 38,50,- per jaar. Deze Siemens wasmachine beschikt over een AntiVlekken programma. Dit programma verwijdert gericht de 16 meest voorkomende vlekken. De temperatuur en trommelbeweging wordt aangepast aan het soort vlek voor een betere reiniging van de was. 

Met de ingebouwde AquaStop beveiliging wordt er waterschade voorkomen. Lekt er iets uit de machine? Of is er iets met de slang? Dan wordt het water automatisch gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de wasmachine. Voor meer gebruiksgemak is de Siemens wasmachine te bedienen met de Home connect-app. Waar je ook bent, je weet altijd hoever je wasmachine is. Selecteer op afstand het juiste programma en start het droogproces wanneer je maar wilt. Bekijk instellingen of ontvang een melding zodra het programma klaar is. Als mooie extra heeft deze wasmachine van Siemens een verlichting in de trommel. Als je de deur opent gaat het licht branden en heb je duidelijk zicht in de wastrommel. Door de bijvul functie pauzeer je het draaiende wasprogramma om vergeten wasgoed in de wasmachine bij te doen. De functie zit op het bedieningspaneel en kan met één druk op de knop geactiveerd worden. De deur kan dan geopend worden om de was bij te voegen.

Geraadpleegde bronnen