Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Samsung Wasmachine: Advies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Samsung wasmachine? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van een Samsung wasmachine die het beste bij jou en de gebruikssituatie past. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Samsung. Sta jij open voor een ander merk of twijfel je nog over het merk? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

Samsung wasmachines zijn van goede kwaliteit en hebben een vulcapaciteit van 6 tot 12 kg.

Wasmachine of was/droogcombinatie

Twijfel je of je het beste kan kiezen voor een Samsung wasmachine en droger apart en voor een was/droogcombinatie? Het voordeel van een was/droogcombinatie is dat je flink wat ruimte bespaart. Woon je bijvoorbeeld in een kleine ruimte, of heb je alleen plaats voor een wasmachine in de keuken? Dan kan een Samsung was/droogcombinatie heel handig zijn. Ook is het goedkoper om een was/droogcombinatie te kopen dan een was en droog set. 

Het nadeel is dat de droger minder droogcapaciteit heeft dan een losse droger. Ook duurt een was/droog cyclus veel langer dan met een set.

Doe goed onderzoek als je een Samsung wasmachine koopt

Samsung heeft veel verschillende soorten wasmachines. Als je hebt besloten dat je voor niet voor een was/droog combi maar voor een wasmachine gaat, ben je er nog niet. Doe daarom altijd even goed onderzoek naar het assortiment van Samsung en bekijk welke wasmachine het beste past bij jouw wensen. Houd in je onderzoek in ieder geval rekening met:

  • Vulgewicht en grootte huishouden
  • Energieklasse
  • Toerental
  • Geluidsniveau
  • Wasprogramma’s

Vulgewicht en grootte van het huishouden

Het vulgewicht is het gewicht aan was dat de wastrommel kan hebben. Dat ligt bij Samsung wasmachines tussen de 6 en 12 kg. Hoe groter het huishouden is dat gebruik maakt van de wasmachine, of hoe groter de wasjes die je doet (bijvoorbeeld beddengoed van grote tweepersoons bedden), hoe meer vulcapaciteit je nodig hebt. Een wasmachine met een kleine vulcapaciteit raden we alleen aan als je in je eentje gebruik maakt van de wasmachine en een eenpersoons beddengoed hebt. 

Energielabel: kies bewust

Het loont om voor een zuinige wasmachine te kiezen. Je maandelijkse lasten zullen zo uiteindelijk lager zijn. Op het energielabel kan je zien hoe zuinig de Samsung wasmachine is. Per 1 maart 2021 is er een nieuw energielabel geldig voor wasmachines. Je kan veel informatie van het energielabel aflezen. Op het label zie je de hoeveelheid kWh (kilowattuur) per 100 wasbeurten. Dat is je verbruik.  Als je wil doorrekenen naar energieverbruik per jaar, houd er dan rekening mee dat een gemiddeld huishouden rond de 220 wasjes per jaar doet.

Het toerental van de wasmachine

Samsung wasmachines hebben een maximum toerental van 1200, 1400 of 1600 toeren per minuut voor katoen was.  Voor kwetsbare stof zoals zijde en wol wordt op een lager toerental gecentrifugeerd. Op veel machines kun je het toerental ook zelf kiezen. Met een hoger toerental komt de kleding droger uit de was. 

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de wasmachine wordt gemeten tijden het centrifugeren en uitgedrukt in decibel. Afhankelijk van waar in je huis je jouw Samsung wasmachine plaatst, is het fijn dat de wasmachine een laag geluidsniveau heeft. Let hier dus op als je een wasmachine gaat kopen.

Wasprogramma’s

Samsung heeft op alle wasmachines dezelfde basis wasprogramma’s zitten (zoals bonte was, witte was, katoen, wol en zijde), maar heeft ook wasmachines met een uitgebreider wasprogramma menu. Ook hebben een aantal van de wasmachines van Samsung een stoom optie. 

Samsung heeft ook verschillende wasmachines met stoom optie, om je was kreukvrij te wassen.

Onze Keuze

Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

Samsung QuickDrive 8000-serie WW90T956ASE/S2


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Samsung wasmachine 2023 - Top 5

5. Samsung WW80T554AAW AddWash

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW80T554AAW AddWash beschikt over diverse slimme technologiën waardoor niet alleen je wasgoed fris en schoon wordt, maar ook je trommel bacterie vrij blijft.

Als eerste model bespreken we de Samsung WW80T554AAW AddWash. Deze wasmachine zit vol handige functies. Om te beginnen de Eco Bubble-technologie die het wasmiddel in bubbels omzet, zodat het snel in de stof doordringt en vuil verwijdert. Hierdoor kan je op lagere temperaturen en met minder energie de was schoon krijgen. Daarnaast zorgt Autodose ervoor dat je automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter gebruikt bij elke wasbeurt. De dispenser bevat genoeg wasmiddel voor 1 maand wassen en het uitneembare reservoir is eenvoudig bij te vullen. De AI Control personaliseert je wasbeurten, onthoudt wasgedrag, raadt programma’s aan en geeft statusupdates.

Alles bij elkaar is dit een uitstekende wasmachine, maar met een vulgewicht van 8 kg is deze Samsung wasmachine een van hun kleinere modellen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: B
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 63,5 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW80T534AAW wasmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Samsung WW90TA049TH - 5000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW90TA049TH – 5000 serie heeft een Diamond Drum-trommel die extra zacht is voor je mooie kleding en je was minder laat kreuken.

Je kan in deze Samsung wasmachine bijna dezelfde eigenschappen vinden als in de voorgaande wasmachine. Autodose zorgt dat je nooit teveel of te weinig wasmiddel en wasverzachter gebruikt en de Eco Drum Clean verwijdert vuil en 99,9% van de bacteriën die vervelende geuren achterlaten. Dit programma houdt je Samsung wasmachine hygiënisch schoon en is ook nog milieubewust.

Helaas zit in deze Samsung wasmachine geen AI Control functie en ook de Smart Things-app vind je hier niet bij terug. Maar het grote verschil met de andere Samsung wasmachine is de Diamond Drum-trommel. Deze trommel gaat voorzichtig met je was om en vermindert kreukvorming. Dit komt door de gladde randen in de vorm van diamanten en de verzonken gaten die voorkomen dat kleding blijft haken en beschadigd wordt. De wastrommel is ook wat groter dan de vorige Samsung wasmachine. Met een vulcapaciteit van 9 kg is deze wasmachine geschikt voor gezinnen die wat meer was te verwerken hebben.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: A
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 55 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW90TA049TH - 5000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

3. Samsung WW10T654ALE - 6000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW10T654ALE – 6000 serie is heel geschikt voor grote huishoudens want je kan er maar liefst 10 kg wasgoed in kwijt.

Deze Samsung wasmachine uit de 6000 beschikt over veel functies die de vorige modellen ook hebben. De Eco-bubble technologie, de Eco Drum, de Bubble Soak functie en het Hygiene Steam programma zijn allemaal weer terug te vinden, alsook de AI Control functie die je instellingen onthoudt en programma’s aanraadt op basis van voorgaande wasbeurten.

Waar deze Samsung wasmachine zichzelf onderscheidt van de voorgaande machines is in de AddWash optie en de Superspeed functie. De Addwash optie laat je toe om vergeten was toe te voegen via het Add Door klepje. Gewoon even het programma pauzeren en via het klepje de was toe voegen. En met de Superspeed functie kan je een was van maximaal 5 kg draaien in 39 minuten. Door deze handige functies staat deze wasmachine op de derde plaats.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 10,5 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: A
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 68 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW10T654ALE - 6000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

2. Samsung WW80T654ALE - AddWash - 6000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung WW80T654ALE – AddWash – 6000 serie heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De nummer 2 in deze lijst lijkt op het model dat hierboven beschreven staat. Het is dus een goede wasmachine met heel veel handige functies zoals AddWash waardoor je gemakkelijk nog een vergeten shirt toevoegt en de Superspeed functie waardoor je in minder dan drie kwartier een was van 5 kilo draait.

Toch zijn er een paar verschillen. Dit type wasmachine heeft namelijk een kleinere vulcapaciteit van 8 kg. De meeste mensen wonen ook  in een kleiner huishoudens en daarvoor is een wasmachine met ruimte voor 8 kg wasgoed meer dan genoeg. Deze wasmachine heeft niet net zo’n goed energielabel als de nummer 3, maar energielabel B is ook niet slecht. Hoewel je een klein beetje inlevert op milieuvriendelijkheid met dit apparaat, bespaar je wel geld want deze wasmachine is een stukje goedkoper. Door de goede prijs-kwaliteit verhouding hebben wij de Samsung WW80T654ALE een tweede plek gegeven in onze top 5 beste wasmachines.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1400 rpm
Energielabel: B
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 66 cm
Waskwaliteit: Middenklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

Waarom we fan zijn:
Deze duurzame Samsung WW90T956ASE met een vulcapaciteit van 9 kg zort ervoor dat was extra droog uit de wasmachine komt.

Dit is de derde Samsung wasmachine uit de 6000 serie en deze is als beste uit ons onderzoek gekomen. Deze wasmachine heeft alle voordelen van de vorige twee wasmachines waaronder de Eco Bubble en Digital Inverter technologie. De AI Control functie en Smart Things app zijn terug van de partij en je kan ook weer gebruik maken van het handige Addwash klepje om toch nog wat extra’s toe te voegen.

Het grote voordeel van deze Samsung wasmachine is het VRT Plus systeem. Door dit systeem blijft de wasmachine beter in balans, zijn er minder trillingen en is hij een stuk stiller. Daarnaast kan deze wasmachine een maximaal toerental van 1600 toeren per minuut bereiken en daardoor komt de was droger uit de machine dan mogelijk was bij de vorige twee machines die tot maximaal 1400 toeren per minuut kunnen draaien. Met energielabel A is dit eveneens een duurzame keuze en daarom bevelen wij deze Samsung wasmachine het meest aan als je een nieuwe zoekt.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1600 rpm
Energielabel: A
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Diepte: 66 cm
Waskwaliteit: Topklasse
Zelfreinigende wasmiddellade: ja

Video

Samsung WW90T956ASE - 8000 Serie

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Dit vinden Coolblue en Bol de beste Samsung wasmachines

Nog meer informatie over Samsung wasmachines

Hieronder lees je onze antwoorden op de vragen die door andere huishoudes het vaakst worden gesteld. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!

Is Samsung een goede wasmachine?

Ja, Samsung is een merk dat goede wasmachines maakt. Samsung is een Zuid-Koreaans elektronicabedrijf en is wereldwijd één van de meest waardevolle merknamen. Samsung is een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektronica en hun wasmachines zijn dan ook voorzien van de nieuwste technologische snufjes die het apparaat leuk en gemakkelijk in gebruik maken. 

Wat is de beste Samsung wasmachine van 2023?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste Samsung wasmachine van 2023 de Samsung WW90T956ASE – 8000 Serie.

Hoe werkt de Trommelreiniging van Samsung?

Samsung wasmachines met een voorlader hebben een van de twee ingebouwde trommelreinigingsfuncties. Deze heten de ECO DRUM CLEAN en de ECO DRUM CLEAN+. Deze trommelreinigingsfuncties zorgen dat stof en bacteriën die zich aan de binnenkant van de trommel verzamelen, worden verwijderd. De wasmachine geeft zelf aan wanneer het nodig is om de wasmachine te reinigen, door middel van een rood knipperend lampje. 

Hoe lang gaat een Samsung wasmachine mee?

Gemiddeld gaat een wasmachine tussen de 2 en 8 jaar mee. De uiteindelijke levensduur van een Samsung wasmachine is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Gebruik je de Samsung wasmachine meerdere keren per dag? Dan zal deze sneller slijten dan als je maar af en toe wast. Ook onderhoud is van belang, zorg dus dat je je Samsung wasmachine af en toe reinigt en goed onderhoudt. Bouwkwaliteit is uiteraard ook een belangrijke factor. Samsung bouwt wasmachines van goede kwaliteit, dus als je je wasmachine goed onderhoud zal je er lang plezier van hebben. 

Hoe wij Samsung wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Samsung wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Samsung wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek