Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 3 beste DeWalt Bouwradio’s in 2022

Sommige dagen lijken eindeloos. Alles zit tegen, of het gaat juist allemaal heel langzaam, en je wilt gewoon dat de dag wat sneller gaat zodat je straks klaar bent en naar huis kunt gaan of even kunt uitrusten. Wist je dat je jouw brein voor de gek kunt houden? Wanneer je een DeWalt bouwradio op de werkplek hebt staan, en deze ook daadwerkelijk gebruikt, voelt het ineens alsof de dag een stuk sneller gaat. Je zet gewoon jouw favoriete muziek of radiostation op en gaat verder met de gang van zaken. Voor je het weet is het weer tijd voor pauze of mag je weer naar huis. En een bijkomend voordeel? Waarschijnlijk werk je nog veel sneller met de muziek aan ook! Wat moet je allemaal weten over de DeWalt bouwradio?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er bepaalde modellen zijn die alleen op stroom werken. Als je dus aan het werk bent op een kale bouwplaats dan kun je de DeWalt bouwradio niet gebruiken tenzij het elektra al in orde is gemaakt. Natuurlijk kun je ook gewoon voor een zekerheidje gaan en een DeWalt bouwradio op accu kopen. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te weten dat niet elke DeWalt bouwradio hetzelfde kan. Het ene model kan zonder problemen jouw favoriete Spotify playlist afspelen, en het andere model kan niets meer en niets minder dan een radiostation aanbieden. Je zult dus zelf goed moeten kijken of de DeWalt bouwradio aan jouw wensen voldoet. Gelukkig helpen wij jou daar een beetje bij. Naast BlueTooth en een standaard radiostation zijn er ook nog mogelijkheden voor een SD-kaart of een USB-stick bij bepaalde modellen. Nogmaals, dit is helemaal afhankelijk van jouw voorkeur. Als jij tevreden bent met een simpel radiostation dan ben je snel klaar. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een DeWalt bouwradio gaat kopen. Om te beginnen de stevigheid. Je koopt niet voor niets een DeWalt bouwradio. Een alledaagse radio kan nu niet echt bepaald tegen een stootje, en dat is wel nodig op de bouwplaats. Een DeWalt bouwradio is stevig gemaakt en kan daarom ook echt wel tegen dat stootje. Daarnaast zijn deze radio’s ook bestand tegen stof en regen. Iets wat van zeer groot belang is op de werkvloer.

De geluidskwaliteit is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Je bent met van alles en nog wat bezig en wilt gewoon naar goede kwaliteit luisteren. Het geluid moet boven de stemmen van jouw collega’s en al het gereedschap uit komen. Vaak is het bij een radio zo dat het geluid begint te kraken wanneer je hem harder zet. Bij een DeWalt bouwradio moet dit natuurlijk niet het geval zijn. Nu kun je zo van achter jouw schermpje hier niet makkelijk over oordelen, maar er zijn wel een aantal specificaties waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat het geluid kraakhelder is. Onder andere het aantal woofers en tweeters waar de radio over beschikt zijn hiervoor van belang. Daarnaast is het over het algemeen zo dat de grotere, wat minder compacte radio’s een betere geluidskwaliteit hebben, maar dat is lang niet altijd het geval!

Er zijn drie mogelijke manieren om een bouwradio te laten functioneren: accu, batterij of stroom. Ieder heeft zijn voor- en nadelen. Over het algemeen is een accu de meest populaire keuze omdat je hierdoor niet verbonden bent aan een snoer. Dat klopt. Maar je moet er wel voor zorgen dat deze accu opgeladen is. Tevens wordt de accu vaak ook niet meegeleverd. Met batterijen zit je ook niet gebonden aan een snoer, maar kun je vaak minder lang genieten van de muziek. Ook moet je telkens een nieuwe batterij aanschaffen wanneer de huidige leeg is. Een DeWalt bouwradio op stroom vergt het minste onderhoud, maar je bent minder mobiel en het snoer kan nog wel eens in de weg komen te zitten. Zoals we al zeiden, alles heeft zijn voor- en nadelen, en de keuze zul je zelf moeten maken. In onze top 3 DeWalt bouwradio lijst zul je alleen modellen terugvinden die zowel op accu als netstroom werken. Zo weet je altijd zeker dat je niet zonder muziek komt te zitten.

DeWalt bouwradio - Top 3

Welke DeWalt bouwradio is geschikt voor jouw werkzaamheden? Wij hebben de drie beste modellen op een rijtje gezet zodat je zelf geen onderzoek meer hoeft te doen. Deze beoordelingen zijn op basis van gebruikerservaringen, prijs-kwaliteit verhoudingen en de kracht van het apparaat.

3. DeWalt DCR019

We beginnen onze lijst met de DeWalt DCR019. Deze DeWalt bouwradio werkt op een 10.8 Volt accu, maar ook met een 14,4 Volt en 18 Volt XR Li-ion accu. Dit heeft als voordeel dat je niet gebonden bent aan een snoer en je altijd een accu achter de hand kunt houden die past. Mocht je toch onverhoopt geen accu op zak hebben, dan kun je wel een snoer gebruiken. Deze zit opgeborgen in de radio waardoor je er geen last van hebt en is 1,8 meter lang. Het is maar een kleine DeWalt bouwradio van slechts 2,8 kilogram, maar dat maakt de kwaliteit en stevigheid er niet minder op. Ondanks het feit dat we eerder zeiden dat een kleine bouwradio vaak een mindere geluidskwaliteit betekent, is dat bij deze DeWalt bouwradio niet het geval. 

Jij kunt gewoon lekker meeschreeuwen met jouw favoriete nummers terwijl iedereen lekker aan het werk is op de bouwplaats. Hij is ontzettend stevig en kan tegen de gewoonlijke klappen die je kunt verwachten op een bouwplaats. Tijdens het luisteren kun je kiezen uit alle FM en AM radiozenders. Daarnaast kun je jouw telefoon ook verbinden met een snoer om jouw eigen playlist af te spelen via de 3.5 mm output. Het is mogelijk om 10 FM en 5 AM voorkeurszenders in te stellen zodat je deze gauw terug kunt vinden. Let er wel op dat deze DeWalt bouwradio niet waterdicht is en dus veilig moet staan bij een regenbui.  Tevens wordt er ook geen accu meegeleverd, maar door de vele keuzes die je hebt kwa accu heb je er vast wel één ergens liggen die niet gebruikt wordt.

2. DeWalt DCR020-QW

De DeWalt DCR020-QW lijkt op sommige plekken wel op de DeWalt DCR019, maar toch vinden wij dat deze DeWalt bouwradio de tweede plek verdient in ons lijstje. Ook dit is weer een DeWalt bouwradio die op allerlei verschillende accu’s kan werken. Zowel de 10,8 Volt, de 14,4 Volt en de 18 Volt XR Li-Ion accu’s zullen voeding kunnen geven aan deze radio. Ook hier wordt de accu weer niet meegeleverd, maar heb je waarschijnlijk wel een extra accu in de schuur liggen die je niet altijd nodig hebt. Mocht je echt geen accu hebben dan kun je deze altijd bijbestellen en ondertussen gebruik maken van de 1,8 meter lange snoer die opgeborgen zit in de DeWalt bouwradio. 

Sommige radio’s hebben de mogelijkheid om andere accu’s op te laden. Helaas is dat bij dit model niet het geval. Tijdens het werken kun jij naar alle DAB+ en FM radiostations luisteren. Je kunt 10 FM en 5 DAB+ voorkeurszenders instellen zodat je hier makkelijk naartoe kunt. Daarnaast is het ook mogelijk om naar jouw eigen playlist te luisteren middels de 2.5 mm uitgangspoort die verbinding kan maken met andere draagbare audiotoestellen. Ook dit model is weer licht van gewicht met 2,8 kilogram, maar is stevig en robuust gebouwd. Dankzij de beschermde rolkooi wordt hij maximaal beschermd op de werkplek. Ondanks zijn compacte formaat is de geluidskwaliteit op en top en kun je heerlijk genieten van de muziek terwijl jij op een lekker tempo doorwerkt.

1. DeWalt DCR027 DAB+

De DeWalt DCR027 DAB+ is toch wel de crème de la crème als het op een DeWalt bouwradio aankomt. Ook hier is het weer mogelijk om meerdere accu’s te gebruiken zoals de 10.8 Volt, 14.4 Volt en 18 Volt accu’s. Daarnaast kun je ook netstroom gebruiken. Het snoer is netjes weggewerkt in de DeWalt bouwradio en heeft een lengte van 2 meter. Iets langer dan de vorige twee modellen. Zoals de naam al een beetje verklapt kun je met deze radio naar DAB+ luisteren maar ook naar FM. Daarnaast kun je ook een telefoon of iets dergelijks aansluiten om vanuit daar een playlist aan te zetten. Maar wat misschien nog interessanter is, is dat deze DeWalt bouwradio ook Bluetooth technologie heeft. Je kunt dus ook gewoon een app zoals Spotify gebruiken om muziek te luisteren. Naast het luisteren naar muziek heeft deze DeWalt bouwradio nog meer te bieden. 

Je kunt dankzij de USB poort ook makkelijk jouw mobiel opladen. Ook zijn er twee ingebouwde stopcontacten zodat je hier gereedschap of laders op kunt aansluiten. Dit geeft enorm veel flexibiliteit, vooral op een bouwplaats waar nog geen elektra aanwezig is. Dankzij de Tech Box is er de mogelijkheid voor bescherming en opbergmogelijkheden van audiotoestellen. De radio is ontzettend stevig en maakt gebruik van een beschermende rolkooi met 6 extra verstevigde slagvaste punten voor een maximale weerstand op de werkplek. Over het geluid valt ook niet te klagen. De radio is voorzien van een dubbele set woofers/tweeters waardoor je zeer zuiver geluid hebt. Om al deze uitgebreide functies mogelijk te maken moet hij natuurlijk wel wat groter en zwaarder zijn dan de twee modellen die we net besproken hebben. Hij weegt dan ook 7,2 kilogram.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog