Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste DeWalt Bouwradio? Koopadvies & Top 3 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt bouwradio? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt bouwradio die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt bouwradio top 3 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt bouwradio 2023 - Top 3

3. DeWalt DCR019

We beginnen onze lijst met de DeWalt DCR019. Deze DeWalt bouwradio werkt op een 10.8 Volt accu, maar ook met een 14,4 Volt en 18 Volt XR Li-ion accu. Dit heeft als voordeel dat je niet gebonden bent aan een snoer en je altijd een accu achter de hand kunt houden die past. Mocht je toch onverhoopt geen accu op zak hebben, dan kun je wel een snoer gebruiken. Deze zit opgeborgen in de radio waardoor je er geen last van hebt en is 1,8 meter lang. Het is maar een kleine DeWalt bouwradio van slechts 2,8 kilogram, maar dat maakt de kwaliteit en stevigheid er niet minder op. Ondanks het feit dat we eerder zeiden dat een kleine bouwradio vaak een mindere geluidskwaliteit betekent, is dat bij deze DeWalt bouwradio niet het geval. 

Jij kunt gewoon lekker meeschreeuwen met jouw favoriete nummers terwijl iedereen lekker aan het werk is op de bouwplaats. Hij is ontzettend stevig en kan tegen de gewoonlijke klappen die je kunt verwachten op een bouwplaats. Tijdens het luisteren kun je kiezen uit alle FM en AM radiozenders. Daarnaast kun je jouw telefoon ook verbinden met een snoer om jouw eigen playlist af te spelen via de 3.5 mm output. Het is mogelijk om 10 FM en 5 AM voorkeurszenders in te stellen zodat je deze gauw terug kunt vinden. Let er wel op dat deze DeWalt bouwradio niet waterdicht is en dus veilig moet staan bij een regenbui.  Tevens wordt er ook geen accu meegeleverd, maar door de vele keuzes die je hebt kwa accu heb je er vast wel één ergens liggen die niet gebruikt wordt.

DeWALT DCR019 bouwradio

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCR020-QW

De DeWalt DCR020-QW lijkt op sommige plekken wel op de DeWalt DCR019, maar toch vinden wij dat deze DeWalt bouwradio de tweede plek verdient in ons lijstje. Ook dit is weer een DeWalt bouwradio die op allerlei verschillende accu’s kan werken. Zowel de 10,8 Volt, de 14,4 Volt en de 18 Volt XR Li-Ion accu’s zullen voeding kunnen geven aan deze radio. Ook hier wordt de accu weer niet meegeleverd, maar heb je waarschijnlijk wel een extra accu in de schuur liggen die je niet altijd nodig hebt. Mocht je echt geen accu hebben dan kun je deze altijd bijbestellen en ondertussen gebruik maken van de 1,8 meter lange snoer die opgeborgen zit in de DeWalt bouwradio. 

Sommige radio’s hebben de mogelijkheid om andere accu’s op te laden. Helaas is dat bij dit model niet het geval. Tijdens het werken kun jij naar alle DAB+ en FM radiostations luisteren. Je kunt 10 FM en 5 DAB+ voorkeurszenders instellen zodat je hier makkelijk naartoe kunt. Daarnaast is het ook mogelijk om naar jouw eigen playlist te luisteren middels de 2.5 mm uitgangspoort die verbinding kan maken met andere draagbare audiotoestellen. Ook dit model is weer licht van gewicht met 2,8 kilogram, maar is stevig en robuust gebouwd. Dankzij de beschermde rolkooi wordt hij maximaal beschermd op de werkplek. Ondanks zijn compacte formaat is de geluidskwaliteit op en top en kun je heerlijk genieten van de muziek terwijl jij op een lekker tempo doorwerkt.

DeWalt DCR020-QW

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DCR027 DAB+

De DeWalt DCR027 DAB+ is toch wel de crème de la crème als het op een DeWalt bouwradio aankomt. Ook hier is het weer mogelijk om meerdere accu’s te gebruiken zoals de 10.8 Volt, 14.4 Volt en 18 Volt accu’s. Daarnaast kun je ook netstroom gebruiken. Het snoer is netjes weggewerkt in de DeWalt bouwradio en heeft een lengte van 2 meter. Iets langer dan de vorige twee modellen. Zoals de naam al een beetje verklapt kun je met deze radio naar DAB+ luisteren maar ook naar FM. Daarnaast kun je ook een telefoon of iets dergelijks aansluiten om vanuit daar een playlist aan te zetten. Maar wat misschien nog interessanter is, is dat deze DeWalt bouwradio ook Bluetooth technologie heeft. Je kunt dus ook gewoon een app zoals Spotify gebruiken om muziek te luisteren. Naast het luisteren naar muziek heeft deze DeWalt bouwradio nog meer te bieden. 

Je kunt dankzij de USB poort ook makkelijk jouw mobiel opladen. Ook zijn er twee ingebouwde stopcontacten zodat je hier gereedschap of laders op kunt aansluiten. Dit geeft enorm veel flexibiliteit, vooral op een bouwplaats waar nog geen elektra aanwezig is. Dankzij de Tech Box is er de mogelijkheid voor bescherming en opbergmogelijkheden van audiotoestellen. De radio is ontzettend stevig en maakt gebruik van een beschermende rolkooi met 6 extra verstevigde slagvaste punten voor een maximale weerstand op de werkplek. Over het geluid valt ook niet te klagen. De radio is voorzien van een dubbele set woofers/tweeters waardoor je zeer zuiver geluid hebt. Om al deze uitgebreide functies mogelijk te maken moet hij natuurlijk wel wat groter en zwaarder zijn dan de twee modellen die we net besproken hebben. Hij weegt dan ook 7,2 kilogram.

DeWalt DCR027 DAB+

Bekijk verschillende aanbieders

Welke DeWalt bouwradio is de beste?

Na ons uitgebreide onderzoek hebben wij de DeWalt DCR027 DAB+ beoordeeld als de beste DeWalt bouwradio van 2023. DeWalt is een merk dat al bijna 100 jaar bestaat en volledig gericht op gereedschap en klus accessoires. Denk hierbij aan boormachines, schuurmachines, slijpers, maar ook meetinstrumenten, tool storage boxes en ankers. DeWalt is een merk waar professionals op kunnen vertrouwen.

Welke DeWalt bouwradio kopen?

Ga je een DeWalt bouwradio aanschaffen, let dan goed op een aantal belangrijke zaken, zoals formaat en gewicht, geluid en afspeelmogelijkheden. Ga ook na of je een waterbestendige DeWalt bouwradio wil en of je het belangrijk vindt dat hij op accu werkt of niet. 

Hoe wij DeWalt bouwradio’s testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 6 verschillende DeWalt bouwradio’s onderzocht, uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt bouwradio vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog