Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch kettingzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch kettingzaag? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch kettingzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch kettingzaag top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

Bosch UniversalChain 18 kettingzaag

Bosch UniversalChain 18


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch kettingzaag 2023 - Top 5

5. Bosch UniversalChain 35

De eerste Bosch kettingzaag op onze lijst is de Bosch UniversalChain 35. Dit model is vooral fijn voor mensen die van maximaal gebruikscomfort houden. Hij heeft een gewicht van 4,2 kilogram wat vrij licht is voor een Bosch kettingzaag. Je werkt met een krachtige motor van 1800 Watt en kunt een hoge kettingsnelheid van 12 m/s bereiken. Deze Bosch kettingzaag is ideaal voor het zagen van takken, brandhout of houtblokken. Er wordt gebruik gemaakt van robuuste handbescherming met geïntegreerd terugslagremsysteem. Wanneer dit geactiveerd wordt zal er een volledige kettingstop plaatsvinden om de gebruiker te beschermen. Daarnaast zorgt de ergonomisch ontworpen afdekkap ervoor dat de houtspanenstroom verbeterd wordt waardoor blokkades en uitvaltijd verminderd worden zodat je efficiënt kan werken. 

Het is natuurlijk nog altijd belangrijk om zelf ook de juiste beschermingsmiddelen te gebruiken zoals gehoorbescherming, veiligheidsbril en werkkleding. Alle Bosch kettingzagen beschikken over een automatisch smeersysteem waardoor de ketting altijd gesmeerd is. Aan de zijkant is er een groot oliereservoir met een handige dop met bandje. Hierdoor kun je het automatische kettingsmeersysteem makkelijk bijvullen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een SDS-systeem waardoor je gemakkelijk zonder gereedschap de ketting kan spannen en aanpassen. Bij aanschaf van deze Bosch kettingzaag krijg je de kettingzaag, een geleiderail en een kettingafdekking. Je kunt nog een extra zaagketting bij bestellen en eventueel handschoenen om comfortabel te werken. De zaagketting die bij deze Bosch kettingzaag hoort is 35 cm.

Bosch UniversalChain 35 kettingzaag

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch AdvancedCut

Wil je liever wat kleiner beginnen? Dan is de Bosch AdvancedCut het ideale model voor jou. Deze Bosch kettingzaag staat ook wel bekend als de microkettingzaag. Hij werkt op een 18 Volt accu met een batterijcapaciteit van 2,5 Ah. Door het gebruik van een accu kun je hem makkelijk overal mee naartoe nemen en ben je altijd klaar om te beginnen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de accu vol is of je een tweede accu bij de hand hebt. De accu kan ook gebruikt worden bij andere soorten gereedschap die op een 18 Volt accu werken. Zijn kleine formaat maakt hem ideaal voor het recht zagen van planken en het snoeien van struiken en bomen tot een diameter van 13 cm. 

Het kleine formaat zorgt er ook voor dat je een ophanglus kunt gebruiken om de Bosch kettingzaag aan een tak of ladder te hangen wanneer deze even niet gebruikt wordt. Hij weegt slechts 0,7 kilogram waardoor de tak niet snel zal breken. Zowel binnens- als buitenshuis zijn er meer dan genoeg klusjes die je met deze Bosch kettingzaag kunt klaren, hij zaagt namelijk moeiteloos door materialen zoals hout en kunststof dankzij de krachtige borstelloze EC-motor. Wanneer je in hout aan het zagen bent heb je een zaagdiepte van 65 mm. Bij aanschaf van dit product krijg je de kettingzaag, 1-uurslader, 18 Volt accu met 2,5 Ah capaciteit, nanoBLADE Wood Speed 65, transparante zaagbladbeschermkap en een ophanglus.

Bosch kettingzaag AdvancedCut

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch UniversalChain 40

De UniversalChain 40 van Bosch is een krachtige kettingzaag met een vermogen van maar liefst 1800 Watt. Deze kracht haalt het uit netstroom. Je beweging is hierdoor iets beperkter, maar de kracht van dit apparaat maakt dat weer helemaal goed.

Je kunt met dit apparaat jouw werkdag wat sneller laten verlopen door de kettingsnelheid van 12 meter per seconde. Het apparaat heeft een redelijk licht gewicht van 4,3 kilogram, en het ergonomisch ontwerp zorgt ervoor dat lange werkdagen een stuk aangenamer worden zonder lichamelijke klachten. Je kunt de ketting eenvoudig vervangen en onderhouden zonder gereedschap dankzij het SDS-systeem.

Aan de zijkant van het apparaat vinden we het oliereservoir wat afgesloten wordt met een dop met bandje. De ketting wordt automatisch gesmeerd. De Universalchain 40 is uiterst geschikt voor het zagen van houtblokken, takken en kleine tot middelgrote bomen.

Bosch UniversalChain 40

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch GKE 35 BCE

Het wordt toch weer eens tijd voor een Bosch kettingzaag uit de blauwe lijn, want wat heeft een professionele kettingzaag precies te bieden? Je werkt met een vermogen van maar liefst 2100 Watt. Hiermee is hij een van de krachtigste binnen zijn segment. De motor is uitgerust met overbelastingsbeveiliging en zachte aanloop voor een lange levensduur. Ook jij kunt lekker lang blijven werken dankzij het design met optimaal evenwicht, het kleine gewicht van 4,6 kilogram en een ergonomische greep. Wanneer je aan het werk bent is er altijd sprake van een gelijkmatige progressie met een kettingsnelheid van 12 meter per seconde. 

Natuurlijk kun je probleemloos de ketting spannen en verwisselen zonder het gebruik van gereedschap dankzij het Bosch SDS-systeem. Je werkt met een zwaardlengte van 35 centimeter. Tevens kun je het oliepeil goed in de gaten houden via de indicator. Het oliereservoir heeft een inhoud van 200 ml. Waarschijnlijk voel je hem al aankomen, maar ook deze Bosch kettingzaag maakt gebruik van automatische kettingsmering waardoor je alleen het oliepeil in de gaten hoeft te houden. Uiteraard is veiligheid in de blauwe lijn ook belangrijk, dat zie je terug aan de terugslagrem en uitlooprem met een remtijd van minder dan 1 seconde. Al met al heb je gegarandeerd kwaliteit en veiligheid in huis met de Bosch GKE 35 BCE.

Bosch GKE 35 BCE

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch UniversalChain 18

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn, en dit keer is het een model uit de groene lijn. De beste Bosch kettingzaag is wat ons betreft toch zeker wel de Bosch UniversalChain 18. Wat je misschien ook zal verrassen, is dat de beste Bosch kettingzaag op accu werkt. Een 18 Volt Li-Ion accu om precies te zijn. De accu wordt meegeleverd, maar je kunt er ook een gebruiken van een ander soort Bosch gereedschap van 18 Volt. Je werkt met een zwaardlengte van 20 centimeter en 33 schakels. Je werkt met een kettingsnelheid van 4,8 m/s. Natuurlijk kun je deze zonder gereedschap spannen en verwisselen. Ook wordt er gebruik gemaakt va een automatische kettingsmering zodat de ketting altijd soepel blijft lopen. 

Je zult het oliereservoir niet vaak hoeven bij te vullen aangezien hij een inhoud heeft van 80 milliliter. Wat opvalt is dat hij veel lichter is dan de andere modellen, ondanks het feit dat het gewoon een volwaardige Bosch kettingzaag is. Hij weegt slechts 3,6 kilogram. Het handvat heeft een dempende werking waardoor je de vibraties tijdens het zagen zo min mogelijk voelt. Comfortabel en krachtig! Ook produceert hij weinig geluid voor een Bosch kettingzaag. Hoewel dit model niet echt geschikt is voor het zware werk, vinden wij alsnog dat dit de beste Bosch kettingzaag is voor algemeen snoeiwerk. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de kettingzaag, maar ook de accu van 18 Volt en 2,5 Ah, een acculader en natuurlijk de handleiding.

Bosch UniversalChain 18 kettingzaag

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: kettingzagen per merk

Wat is de Kettingzaag Top 10 volgens anderen?

Welke Bosch kettingzaag is de beste?

Wij hebben de Bosch Universal Chain 18 als beste kettingzaag van 2023 beoordeeld. Deze kettingzaag scoort hoog op kracht, kwaliteit en veiligheid. Daarnaast is de kettingzaag makkelijk in gebruik en werkt hij op een 18 Volt Li-Ion accu.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Bosch kettingzaag?

Als je een Bosch kettingzaag gaat kopen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden of op te letten. Stel jezelf ten eerste de vraag of je een elektrische, een benzine of een accu gedreven Bosch kettingzaag wil. Ieder van deze drie typen heeft zijn voor- en nadelen. Heb je uiteindelijk voor één van deze types een keuze gemaakt, dan ben je al een heel eind op weg. Let vervolgens op de zwaardlengte, het vermogen en de telescopische steel. Vind je een oliepijlindicator belangrijk? Let ten slotte ook op het gewicht. 

Hoe kies ik de juiste Bosch kettingzaag?

De juiste Bosch kettingzaag voor een ander hoeft niet ook de juiste voor jou en jouw gebruikssituatie te zijn. Denk daarom goed na over wat jij belangrijk vindt in een Bosch kettingzaag. Wanneer je eenmaal weet welke eigenschappen en features jij belangrijk vindt in een Bosch kettingzaag, kan je onze top 5 bekijken voor meer informatie en advies over onze best beoordeelde Bosch kettingzagen. Hopelijk helpt dit jou bij het maken van de beste keuze voor jou.

Wat is de beste elektrische Bosch kettingzaag?

Wij vinden de Bosch Universal Chain 18, onze nummer 1 in de top 5, de beste elektrische Bosch kettingzaag. 

Hoe wij Bosch kettingzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch kettingzagen onderzocht, meer dan 25 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch kettingzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog