Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch kettingzagen in 2022

Voor sommigen gaat er niets boven een mooie tuin. Afhankelijk van de tuin, zal er soms ook een Bosch kettingzaag aan te pas komen. Een Bosch kettingzaag zal bijvoorbeeld gebruikt worden wanneer je boomstammen of dikke taken wilt verzagen, zwaar snoeiwerk hebt of andere grove zaagklussen moet opknappen. Ook een boom vellen of een boomgaard onderhouden zal niet makkelijk gaan zonder Bosch kettingzaag. Daarnaast kun je tijdens bouwwerkzaamheden ook balken inkorten met een Bosch kettingzaag wanneer een perfect gave zaagsnede niet noodzakelijk is.

Als je aan een Bosch kettingzaag denkt, dan denk je eigenlijk gelijk aan krachtpatsers zoals bij de ‘timbersport’ waarbij een houtblok zo snel mogelijk in mootjes gezaagd moet worden. Maar ook beeldhouwers, kunstenaars en klussers gebruiken geregeld een kettingzaag. Een beeldhouwer of kunstenaar maakt er bijvoorbeeld een houtsculptuur mee, en een klusser zal een Bosch kettingzaag gebruiken wanneer er snel gezaagd moet worden terwijl een gave zaagsnede geen noodzaak is. Maar op de eerste plaats zijn het natuurlijk altijd boomverzorgers, tuinlieden of creatieve duizendpoten die gebruik maken van een Bosch kettingzaag.

Een Bosch kettingzaag kan best een gevaarlijk instrument zijn, en de veiligheid van de gebruiker is dan ook ontzettend belangrijk. De zaagketting kan zich vrij bewegen en heeft geen beschermkap, maar dit heeft ook zijn voordelen. De zaag kan langs beide kanten van de ketting tegen het werkstuk geplaatst worden wat heel handig is wanneer je een inkeping in een boom wil maken om deze in een bepaalde richting te laten vallen.

Bosch kettingzaag - Top 5

Door de grote diversiteit aan klussen die je met een Bosch kettingzaag kunt klaren, en de hoeveelheid verschillende modellen die beschikbaar zijn, kan het soms lastig zijn om te beslissen welke Bosch kettingzaag je nodig hebt voor jouw werkzaamheden. Ze hebben ieder hun eigen functionaliteiten en vermogen, dus welk model heb jij precies nodig? Wij willen jou graag helpen bij de aanschaf van een Bosch kettingzaag, en hebben daarom een top 5 lijst gemaakt.

5. Bosch UniversalChain 35

De eerste Bosch kettingzaag op onze lijst is de Bosch UniversalChain 35. Dit model is vooral fijn voor mensen die van maximaal gebruikscomfort houden. Hij heeft een gewicht van 4,2 kilogram wat vrij licht is voor een Bosch kettingzaag. Je werkt met een krachtige motor van 1800 Watt en kunt een hoge kettingsnelheid van 12 m/s bereiken. Deze Bosch kettingzaag is ideaal voor het zagen van takken, brandhout of houtblokken. Er wordt gebruik gemaakt van robuuste handbescherming met geïntegreerd terugslagremsysteem. Wanneer dit geactiveerd wordt zal er een volledige kettingstop plaatsvinden om de gebruiker te beschermen. Daarnaast zorgt de ergonomisch ontworpen afdekkap ervoor dat de houtspanenstroom verbeterd wordt waardoor blokkades en uitvaltijd verminderd worden zodat je efficiënt kan werken. 

Het is natuurlijk nog altijd belangrijk om zelf ook de juiste beschermingsmiddelen te gebruiken zoals gehoorbescherming, veiligheidsbril en werkkleding. Alle Bosch kettingzagen beschikken over een automatisch smeersysteem waardoor de ketting altijd gesmeerd is. Aan de zijkant is er een groot oliereservoir met een handige dop met bandje. Hierdoor kun je het automatische kettingsmeersysteem makkelijk bijvullen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een SDS-systeem waardoor je gemakkelijk zonder gereedschap de ketting kan spannen en aanpassen. Bij aanschaf van deze Bosch kettingzaag krijg je de kettingzaag, een geleiderail en een kettingafdekking. Je kunt nog een extra zaagketting bij bestellen en eventueel handschoenen om comfortabel te werken. De zaagketting die bij deze Bosch kettingzaag hoort is 35 cm.

4. Bosch AdvancedCut

Wil je liever wat kleiner beginnen? Dan is de Bosch AdvancedCut het ideale model voor jou. Deze Bosch kettingzaag staat ook wel bekend als de microkettingzaag. Hij werkt op een 18 Volt accu met een batterijcapaciteit van 2,5 Ah. Door het gebruik van een accu kun je hem makkelijk overal mee naartoe nemen en ben je altijd klaar om te beginnen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de accu vol is of je een tweede accu bij de hand hebt. De accu kan ook gebruikt worden bij andere soorten gereedschap die op een 18 Volt accu werken. Zijn kleine formaat maakt hem ideaal voor het recht zagen van planken en het snoeien van struiken en bomen tot een diameter van 13 cm. 

Het kleine formaat zorgt er ook voor dat je een ophanglus kunt gebruiken om de Bosch kettingzaag aan een tak of ladder te hangen wanneer deze even niet gebruikt wordt. Hij weegt slechts 0,7 kilogram waardoor de tak niet snel zal breken. Zowel binnens- als buitenshuis zijn er meer dan genoeg klusjes die je met deze Bosch kettingzaag kunt klaren, hij zaagt namelijk moeiteloos door materialen zoals hout en kunststof dankzij de krachtige borstelloze EC-motor. Wanneer je in hout aan het zagen bent heb je een zaagdiepte van 65 mm. Bij aanschaf van dit product krijg je de kettingzaag, 1-uurslader, 18 Volt accu met 2,5 Ah capaciteit, nanoBLADE Wood Speed 65, transparante zaagbladbeschermkap en een ophanglus.

3. Bosch AKE 40 S

We gaan even verder met een Bosch kettingzaag met een vermogen van 1800 Watt. Hij heeft een robuust design voor een lange levensduur, maar is nog steeds redelijk licht en handig met zijn 4,1 kilogram. Er wordt gebruik gemaakt van een ergonomische handgreep voor het zagen en vellen zodat je altijd comfortabel en met een gezonde houding te werk kunt gaan. De stalen tanden zorgen voor stevigheid en stabiliteit. De kettingvangbout is tevens ook gemaakt van staal. Uiteraard wordt er hier ook weer gebruik gemaakt van het Bosch SDS-systeem zodat je zonder gereedschap moeiteloos de ketting kunt spannen en verwisselen. Ook is er een bliksemsnel reagerende terugslagrem zodat je als gebruiker goed beschermd bent. 

Je werkt met een zwaardlengte van 40 centimeter en een kettingsnelheid van 9 m/s waardoor je snel en efficiënt te werk kunt gaan. Automatische kettingsmering is uiteraard ook aanwezig zodat de ketting altijd goed blijft draaien. Met al deze eigenschappen is de Bosch kettingzaag uitermate geschikt voor kleine en middelgrote klussen. Denk hierbij aan het zagen van houten balken, planken, takken en stammen alsmede voor het vellen van bomen. Ook kun je hem gebruiken voor schulpen en afkorten. Minerale materialen mogen hier niet mee gezaagd worden. Bij aanschaf van dit product krijg je de kettingzaag, afscherming, zaagketting, zwaard, olietankdop, kettingbescherming, instelgereedschap en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

2. Bosch GKE 35 BCE

Het wordt toch weer eens tijd voor een Bosch kettingzaag uit de blauwe lijn, want wat heeft een professionele kettingzaag precies te bieden? Je werkt met een vermogen van maar liefst 2100 Watt. Hiermee is hij een van de krachtigste binnen zijn segment. De motor is uitgerust met overbelastingsbeveiliging en zachte aanloop voor een lange levensduur. Ook jij kunt lekker lang blijven werken dankzij het design met optimaal evenwicht, het kleine gewicht van 4,6 kilogram en een ergonomische greep. Wanneer je aan het werk bent is er altijd sprake van een gelijkmatige progressie met een kettingsnelheid van 12 meter per seconde. 

Natuurlijk kun je probleemloos de ketting spannen en verwisselen zonder het gebruik van gereedschap dankzij het Bosch SDS-systeem. Je werkt met een zwaardlengte van 35 centimeter. Tevens kun je het oliepeil goed in de gaten houden via de indicator. Het oliereservoir heeft een inhoud van 200 ml. Waarschijnlijk voel je hem al aankomen, maar ook deze Bosch kettingzaag maakt gebruik van automatische kettingsmering waardoor je alleen het oliepeil in de gaten hoeft te houden. Uiteraard is veiligheid in de blauwe lijn ook belangrijk, dat zie je terug aan de terugslagrem en uitlooprem met een remtijd van minder dan 1 seconde. Al met al heb je gegarandeerd kwaliteit en veiligheid in huis met de Bosch GKE 35 BCE.

1. Bosch UniversalChain 18

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn, en dit keer is het een model uit de groene lijn. De beste Bosch kettingzaag is wat ons betreft toch zeker wel de Bosch UniversalChain 18. Wat je misschien ook zal verrassen, is dat de beste Bosch kettingzaag op accu werkt. Een 18 Volt Li-Ion accu om precies te zijn. De accu wordt meegeleverd, maar je kunt er ook een gebruiken van een ander soort Bosch gereedschap van 18 Volt. Je werkt met een zwaardlengte van 20 centimeter en 33 schakels. Je werkt met een kettingsnelheid van 4,8 m/s. Natuurlijk kun je deze zonder gereedschap spannen en verwisselen. Ook wordt er gebruik gemaakt va een automatische kettingsmering zodat de ketting altijd soepel blijft lopen. 

Je zult het oliereservoir niet vaak hoeven bij te vullen aangezien hij een inhoud heeft van 80 milliliter. Wat opvalt is dat hij veel lichter is dan de andere modellen, ondanks het feit dat het gewoon een volwaardige Bosch kettingzaag is. Hij weegt slechts 3,6 kilogram. Het handvat heeft een dempende werking waardoor je de vibraties tijdens het zagen zo min mogelijk voelt. Comfortabel en krachtig! Ook produceert hij weinig geluid voor een Bosch kettingzaag. Hoewel dit model niet echt geschikt is voor het zware werk, vinden wij alsnog dat dit de beste Bosch kettingzaag is voor algemeen snoeiwerk. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de kettingzaag, maar ook de accu van 18 Volt en 2,5 Ah, een acculader en natuurlijk de handleiding.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog