Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Lees alles over de Makita DF457DWE

Makita DF457DWE – Review, test en specificaties

Als het aankomt op de aanschaf van een accuboormachine zijn er talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Mensen die op zoek zijn naar kwaliteit zullen al snel uitkomen bij de Makita DF457DWE. De Makita accuboormachine staat bekend als één van de beste van dit moment. In deze review laten we je alles zien wat je maar moet weten over deze accuboormachine. Dit maakt jouw aankoop nét even iets makkelijker.

Geen zin om alles te lezen? Dit is de conclusie:

  • Aanrader voor gemiddelde tot zware boorklussen
  • Door hoge maximale koppel geschikt voor zware schroefklussen
  • Klussen makkelijk vol te houden door relatief laag gewicht van 1.7 kg 
  • De accuboormachine heeft geen werkverlichting.
Makita DF457DWE

Review Makita DF457DWE

Ons team heeft de Makita DF457DWE grondig getest, dit heeft ervoor gezorgd dat wij een goed beeld kunnen vormen over deze handige Makita accuboormachine. Om het je net even wat makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste vragen die naar voren komen in onze review op een rijtje gezet.

Hoe sterk is de Makita DF457DWE boormachine?

Als het aankomt op kracht is deze accuboormachine echt uitzonderlijk goed. Wij konden bij het testen eenvoudig door allerlei soorten oppervlaktes heen gaan. Wel raden wij aan om de boormachine beperkt te houden tot houten oppervlaktes. Het is mogelijk om de boormachine voor kunststof te gebruiken, echter merkten wij dat de harde oppervlaktes zoals metaal en staal minder geschikt zijn voor de Makita DF457DWE als het aankomt op diep boren. Gelukkig zijn er voor de mensen die wel in deze oppervlaktes willen boren genoeg andere mogelijkheden. Tijdens het boren kwamen wij tot ruim 36 millimeter in het hout terecht, dit laat zien dat de boorcapaciteit zeker naar behoren werkt. Bij staal ligt de maximale boordiameter op ongeveer 13 mm.

Hoe lang gaat de Makita DF457DWE accu mee?

Op het gebied van het accuvermogen is de Makita DF457DWE echt een uitblinker. De accu heeft een capaciteit van ruim 1.300mAh biedt meer dan genoeg capaciteit om voor een geruime tijd vooruit te kunnen. Dankzij de Makita accuboormachine zal je dan ook nooit meer halverwege het klussen met een lege accu staan te kijken. Los van de inhoud van de accu heeft de accuboormachine een ander groot voordeel, dit is het feit dat je de accu kunt verwisselen met andere accu’s van Makita. Mocht de accu na lang gebruik dan toch een keer leeg zijn dan hoef je niet helemaal te wachten totdat hij is opgeladen. Let er wel op dat het moet gaan om een accu van hetzelfde merk en hetzelfde accu platform.

Hoe ligt de Makita DF457DWE boormachine in de hand?

Op zoek naar een lichte boormachine? Dan is dit model iets voor jou. De boormachine weegt namelijk maar 1,7 kilogram, een in verhouding licht gewicht om in de hand te houden. Dit is dan ook een boormachine die gebruikt kan worden voor de zwaardere klussen.

Voordelen van Makita DF457DWE

Het grootste voordeel van de Makita DF457DWE is het feit dat de accu verwisseld kan worden. Dit bied je de mogelijkheid om op ieder moment door te gaan met het klussen, zonder dat je hoeft te stoppen om ondertussen op te laden. Een ander groot voordeel is dat de boormachine te combineren is het alle mogelijke opzetstukken. Door de eenvoudige draaiwerking in de kop heb je binnen een paar seconden een nieuw bitje op het apparaat zitten. Dit maakt het een stuk makkelijker om af te wisselen van materiaalsoorten tijdens het klussen. Door de hoge koppelsnel is de boormachine een must have voor iedereen die middelzware tot zware klussen wilt verrichten. Dankzij de hoge boorcapaciteit voor hout zal je snel en eenvoudig kunnen boren. In tegenstelling tot de andere merken weet je met deze boormachine zeker dat je een goed en vooral sterke boormachine in handen hebt, zonder dat hij té zwaar wordt om vast te houden.

Nadelen van Makita DF457DWE

Er zitten enkele kleine nadelen aan de boormachine, al vallen deze echt wel mee in verhouding tot de voordelen. Het grootste nadeel is dat de Makita DF457DWE niet voorzien is van een werklampje. Wanneer je in het donker klust kan dit wat lastiger zijn. Daar komt bij dat je nog relatief wat bitjes aan moet schaffen om hem optimaal te gebruiken, echter zou dit geen probleem moeten zijn nu je deze altijd los kunt bestellen. 

Conclusie – een uitstekende boormachine

Op het gebied van extra functies en functionaliteiten heeft de Makita DF457DWE boormachine een aantal grote voordelen ten opzichte van andere boormachines. Zo weet je bij de Makita accuboormachine zeker dat je hem kan gebruiken voor de grotere en zwaardere schroefklussen, hij is immers uitgerust met een koppel van maximaal 42 Nm. Mocht je verroeste schroeven of iets dergelijks willen losdraaien dan is dit geen enkel probleem. Het is een top apparaat om te gebruiken voor de zwaardere klusjes. De voordelen van de Makita accuboormachine overstuigen de nadelen echt te boven, hier zullen we je zo nog even wat meer over laten zien. Door te kiezen voor de Makita DF457DWE weet je zeker dat je voorzien bent van een boormachine die de klus tenminste wel kan klaren.

Lees ook:

Zo maak je van jouw woning een smart home 

Steeds meer huishoudens toveren hun woning om tot een smart home; 83% van de Nederlanders maakte vorig jaar al gebruik van een slim apparaat. In veel gevallen gaat het hierbij om een smart tv of bijvoorbeeld een slimme elektriciteitsmeter. Bij aanpassingen aan de meterkast of bij de keuze voor een nieuwbouwwoning wordt standaard gebruik gemaakt van zo’n slimme elektriciteitsmeter. Het maakt dat je als bewoner niet langer handmatig de meterstanden door hoeft te geven aan het eind van het jaar; de leverancier leest de meterstanden zelf op afstand uit.

Lees verder »

Woningfilters: een overzicht van belangrijke gereedschapsaccessoires

Je huis is je persoonlijke paradijs, de plek waar je kan genieten van je eigen gezelschap of van vrienden en familie. En dit is iets waar je veel in investeert, je zorgt voor een fijn plekje dat voldoet aan je persoonlijke smaak en wensen. Je zet een bloemetje hier, een plantje daar, je maakt een kaarsje aan en zet een lekkere maaltijd op tafel. De luchtkwaliteit in huis is iets waar jij misschien nog helemaal niet aan hebt gedacht. En dat is hartstikke logisch, want heel veel mensen denken hier niet over na. Maar toch is dat best gek, want als er iets noodzakelijk is, is het wel frisse lucht en een goede luchtkwaliteit.

Lees verder »

De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »

Share this post

Geraadpleegde bronnen: