Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Decoupeerzagen in 2022

Op zoek naar een goede Bosch Decoupeerzaag?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch decoupeerzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze bovenfrees top 5 voor het jaar 2022.

Onze Best Beoordeelde Bosch Decoupeerzaag


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch decoupeerzaag - Top 5

5. Bosch PST 650

Ben je op zoek naar een Bosch decoupeerzaag die niet al te zwaar weegt? De Bosch PST 650 weegt slechts 1,6 kilogram, maar dat maakt de kwaliteit er niet minder op. Je werkt met een vermogen van 500 Watt en een onbelast aantal zaagbewegingen van 3.100 min-1. De maximale zaagdiepte in hout ligt op 65 mm terwijl dit bij staal 4 mm is. Er wordt gebruik gemaakt van een SDS-systeem waardoor de zaagbladen gemakkelijk en snel verwisseld kunnen worden zonder gereedschap. Met het juiste zaagblad kun je door hout, aluminium, laminaat, parket, spaanplaat en een groot aantal verschillende soorten kunststof zagen zoals rubber, keramiekplaten en metaal. 

De Bosch decoupeerzaag maakt gebruik van Bosch Low Vibration waardoor je zo weinig mogelijk voelt van de trillingen. Er is een blaasluchtinstelling waardoor je goed zicht kunt houden op de zaaglijn. Je kunt ook een stofafzuigsysteem aan het apparaat koppelen, maar een stofafzuigingsysteem wordt niet meegeleverd. De softgrip zorgt ervoor dat je comfortabel en ergonomisch te werk kunt gaan. Het is belangrijk om bij het bewerken van kleine of dunne werkstukken altijd een stabiele ondergrond of zaagstation te gebruiken. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de Bosch decoupeerzaag. Je krijgt ook één decoupeerzaagblad voor hout en een kunststof koffer waar je het apparaat in kunt bewaren zonder dat deze beschadigd raakt.

4. Bosch PST 700 E

Een comfortabele en soepele Bosch decoupeerzaag van begin tot eind, dat is wat de Bosch PST 700 E belooft. Je werkt met een nominaal ingangsvermogen van 500 Watt en een onbelast aantal zaagbewegingen van 500 – 3.100 min-1. Dit aantal kun je zelf instellen zodat je altijd met de juiste instelling werkt die bij jouw materiaal hoort. Veel verschil zul je niet merken met het vorige model als het om gewicht gaat, dit model weegt namelijk 1,7 kilogram. Deze Bosch decoupeerzaag heeft een zaagdiepte van 70 mm wanneer je met hout bezig bent, en 4 mm wanneer je met staal bezig bent. Je kunt in hoeken van 45 – 90 graden zagen. Natuurlijk kun je ook in materiaal zoals laminaat, aluminium en kunststof zagen met deze Bosch decoupeerzaag. 

Er wordt gebruik gemaakt van Bosch Electronic waardoor je continue zaagprogressie hebt. Van de trillingen zul je niet al te veel merken waardoor je gecontroleerd en comfortabel kunt werken. Ook de softgrip draagt bij aan een comfortabel en ergonomische werkervaring. Om er nog een schepje bovenop te doen wordt er ook gebruik gemaakt van het welbekende Bosch SDS-systeem waardoor je gemakkelijk en zonder gereedschap van zaagblad kunt wisselen. De beste werkplek is een nette werkplek. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een blaasluchtinstelling zodat je altijd een goed zicht hebt op jouw werkstuk.

3. Bosch PST 800 PEL

We blijven nog even in de Bosch PST lijn met de Bosch PST 800 PEL. Het is een Bosch decoupeerzaag van compact formaat en een gering gewicht van 2,0 kilogram. Hierdoor is hij uitstekend hanteerbaar en kun je gecontroleerd te werk gaan. Het is een pendeldecoupeerzaag die gebruik maakt van 4-traps-pendelmechanisme. Dankzij de Bosch CutControl volg je eenvoudig en veilig de zaaglijn. Er wordt ook gebruik gemaakt van de Bosch Electronic. Het toerental wordt daardoor geregeld via een drukknop voor eenvoudig starten van de Bosch decoupeerzaag en het afstemmen op het materiaal waar je mee werkt. Het apparaat heeft een vermogen van 530 Watt en maakt 500 – 3000 min-1 zaagbewegingen. Je werkt met een zaagdiepte van maximaal 80 mm in hout en 5 mm in staal. Daarnaast kun je ook in een hele hoop andere materialen zagen. 

Geniet van de softgrip en het gebruik van Bosch Low Vibration voor optimaal gebruiksgemak en comfort. Er is een blaasluchtinstelling aanwezig zodat je altijd goed zicht hebt op jouw zaaglijn. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch decoupeerzaag, een zaagblad, zaagbladdepot, antisplinterplaatje, transparante beschermkap en een kunststof koffer zodat jouw gereedschap altijd veilig opgeborgen is. Er zit een fabrieksgarantie op de Bosch decoupeerzaag van 2 jaar. Al met al is dit een veen de betere producten. Voor een product uit de groene lijn vinden wij dat deze Bosch decoupeerzaag toch aardig zijn best doet om op professioneel niveau te komen.

2. Bosch PST 1000 PEL

We hebben nog één laatste Bosch decoupeerzaag voor je in de groene lijn: de Bosch PST 100 PEL. Dit is weer een pendeldecoupeerzaag met 4-traps-orbital-pendeling voor sneller resultaat, beter bochtenwerk en langere levensduur van het zaagblad. Je werkt met een krachtige 650 Watt motor met een onbelast aantal zaagbewegingen van 500 – 3100 min-1. Het toerental kun je zelf instellen via een drukknop en geïntegreerde stelknop zodat je altijd met de juiste kracht jouw werkstuk bewerkt. Wanneer je aan het werken bent met hout heb je een maximale zaagdiepte van maar liefst 100 mm, met staal is dit 10 mm. Er wordt gebruik gemaakt van Bosch Low Vibration met lineaire massacompensatie en een ergonomische softgrip. Hierdoor heb je de hoogste precisie en kun je gecontroleerd en comfortabel te werk gaan. 

Het apparaat is uitstekend hanteerbaar door zijn compacte constructie. Je kunt eenvoudig en gereedschaploos de aluminium voetplaat verstellen om in verstek te zagen en langs de randen door spanhendel. Natuurlijk is het bekende Bosch-SDS systeem ook weer aanwezig zodat je moeiteloos en veilig zonder gereedschap van zaagblad kunt wisselen. De Bosch decoupeerzaag is vrij robuust dankzij het met aluminium verstevigd schakelgedeelte en een dikke, robuuste aluminium voetplaat. Uiteraard kan de blaasluchtfunctie ook niet vergeten worden waardoor je altijd goed zicht hebt op de zaaglijn. Daarnaast is er ook een aansluiting voor stofafzuiging zodat je echt compleet stofvrij kunt werken. Ook is deze Bosch decoupeerzaag voorzien van nieuwe kabelgeleiding met ophanginrichting voor het praktisch opbergen van het apparaat.

1. Bosch GST 150 CE

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de beste Bosch decoupeerzaag in onze lijst er een is uit de blauwe lijn. Deze Bosch decoupeerzaag werkt op maar liefst 780 Watt en maakt 500 – 3100 min-1 zaagbewegingen waardoor hij moeiteloos door het materiaal zaagt. Ondanks zijn kracht is hij niet heel veel zwaarder dan de bovenstaande modellen met zijn 2,6 kilogram. Met dit apparaat kun je zelfs dikke balken en planken van de hardste houtsoorten zagen. Er wordt gebruik gemaakt van een 4-traps pendeling om zowel fijne als grove sneden te maken. Om al deze kracht te kunnen hebben is de Bosch decoupeerzaag voorzien van een extreem robuuste en buigvaste voetplaat. 

Natuurlijk is het ook weer mogelijk om gereedschaploos van zaagblad te wisselen. Bij het werken met hout heb je een maximale zaagdiepte van 150 mm, en bij ongelegeerd staal 10 mm. Wanneer je met aluminium werkt heb je een zaagdiepte van 20 mm. Uiteraard is er de mogelijkheid voor stofafzuiging zodat je netjes en overzichtelijk kunt werken. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch decoupeerzaag, een opbergkoffer, antisplinterplaatje, afzuigset, glijvoet, afdekkap, zuigmondstuk en een zaagblad meegeleverd. Voor een hoog werkcomfort zijn er ook softgripvlakken aangebracht op het apparaat waardoor je ergonomisch werkt. Om zo veilig en efficiënt mogelijk te werken is het belangrijk dat je het zaagblad en de ventilatieopeningen goed schoon houdt. Met dit model zul je geen spijt krijgen van jouw aankoop en lever je alleen de beste resultaten.

Goed advies gekregen?

4.5 / 5. Aantal stemmen 56

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog