Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Decoupeerzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een goede Bosch Decoupeerzaag?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch decoupeerzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch decoupeerzaag top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch decoupeerzaag - Top 5

5. Bosch PST 650

Ben je op zoek naar een Bosch decoupeerzaag die niet al te zwaar weegt? De Bosch PST 650 weegt slechts 1,6 kilogram, maar dat maakt de kwaliteit er niet minder op. Je werkt met een vermogen van 500 Watt en een onbelast aantal zaagbewegingen van 3.100 min-1. De maximale zaagdiepte in hout ligt op 65 mm terwijl dit bij staal 4 mm is. Er wordt gebruik gemaakt van een SDS-systeem waardoor de zaagbladen gemakkelijk en snel verwisseld kunnen worden zonder gereedschap. Met het juiste zaagblad kun je door hout, aluminium, laminaat, parket, spaanplaat en een groot aantal verschillende soorten kunststof zagen zoals rubber, keramiekplaten en metaal. 

De Bosch decoupeerzaag maakt gebruik van Bosch Low Vibration waardoor je zo weinig mogelijk voelt van de trillingen. Er is een blaasluchtinstelling waardoor je goed zicht kunt houden op de zaaglijn. Je kunt ook een stofafzuigsysteem aan het apparaat koppelen, maar een stofafzuigingsysteem wordt niet meegeleverd. De softgrip zorgt ervoor dat je comfortabel en ergonomisch te werk kunt gaan. Het is belangrijk om bij het bewerken van kleine of dunne werkstukken altijd een stabiele ondergrond of zaagstation te gebruiken. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de Bosch decoupeerzaag. Je krijgt ook één decoupeerzaagblad voor hout en een kunststof koffer waar je het apparaat in kunt bewaren zonder dat deze beschadigd raakt.

Bosch PST 650

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch PST 700 E

Een comfortabele en soepele Bosch decoupeerzaag van begin tot eind, dat is wat de Bosch PST 700 E belooft. Je werkt met een nominaal ingangsvermogen van 500 Watt en een onbelast aantal zaagbewegingen van 500 – 3.100 min-1. Dit aantal kun je zelf instellen zodat je altijd met de juiste instelling werkt die bij jouw materiaal hoort. Veel verschil zul je niet merken met het vorige model als het om gewicht gaat, dit model weegt namelijk 1,7 kilogram. Deze Bosch decoupeerzaag heeft een zaagdiepte van 70 mm wanneer je met hout bezig bent, en 4 mm wanneer je met staal bezig bent. Je kunt in hoeken van 45 – 90 graden zagen. Natuurlijk kun je ook in materiaal zoals laminaat, aluminium en kunststof zagen met deze Bosch decoupeerzaag. 

Er wordt gebruik gemaakt van Bosch Electronic waardoor je continue zaagprogressie hebt. Van de trillingen zul je niet al te veel merken waardoor je gecontroleerd en comfortabel kunt werken. Ook de softgrip draagt bij aan een comfortabel en ergonomische werkervaring. Om er nog een schepje bovenop te doen wordt er ook gebruik gemaakt van het welbekende Bosch SDS-systeem waardoor je gemakkelijk en zonder gereedschap van zaagblad kunt wisselen. De beste werkplek is een nette werkplek. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een blaasluchtinstelling zodat je altijd een goed zicht hebt op jouw werkstuk.

Bosch PST 700 E decoupeerzaag

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch PST 800 PEL

We blijven nog even in de Bosch PST lijn met de Bosch PST 800 PEL. Het is een Bosch decoupeerzaag van compact formaat en een gering gewicht van 2,0 kilogram. Hierdoor is hij uitstekend hanteerbaar en kun je gecontroleerd te werk gaan. Het is een pendeldecoupeerzaag die gebruik maakt van 4-traps-pendelmechanisme. Dankzij de Bosch CutControl volg je eenvoudig en veilig de zaaglijn. Er wordt ook gebruik gemaakt van de Bosch Electronic. Het toerental wordt daardoor geregeld via een drukknop voor eenvoudig starten van de Bosch decoupeerzaag en het afstemmen op het materiaal waar je mee werkt. Het apparaat heeft een vermogen van 530 Watt en maakt 500 – 3000 min-1 zaagbewegingen. Je werkt met een zaagdiepte van maximaal 80 mm in hout en 5 mm in staal. Daarnaast kun je ook in een hele hoop andere materialen zagen. 

Geniet van de softgrip en het gebruik van Bosch Low Vibration voor optimaal gebruiksgemak en comfort. Er is een blaasluchtinstelling aanwezig zodat je altijd goed zicht hebt op jouw zaaglijn. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch decoupeerzaag, een zaagblad, zaagbladdepot, antisplinterplaatje, transparante beschermkap en een kunststof koffer zodat jouw gereedschap altijd veilig opgeborgen is. Er zit een fabrieksgarantie op de Bosch decoupeerzaag van 2 jaar. Al met al is dit een veen de betere producten. Voor een product uit de groene lijn vinden wij dat deze Bosch decoupeerzaag toch aardig zijn best doet om op professioneel niveau te komen.

Bosch PST 800 PEL

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch PST 1000 PEL

We hebben nog één laatste Bosch decoupeerzaag voor je in de groene lijn: de Bosch PST 100 PEL. Dit is weer een pendeldecoupeerzaag met 4-traps-orbital-pendeling voor sneller resultaat, beter bochtenwerk en langere levensduur van het zaagblad. Je werkt met een krachtige 650 Watt motor met een onbelast aantal zaagbewegingen van 500 – 3100 min-1. Het toerental kun je zelf instellen via een drukknop en geïntegreerde stelknop zodat je altijd met de juiste kracht jouw werkstuk bewerkt. Wanneer je aan het werken bent met hout heb je een maximale zaagdiepte van maar liefst 100 mm, met staal is dit 10 mm. Er wordt gebruik gemaakt van Bosch Low Vibration met lineaire massacompensatie en een ergonomische softgrip. Hierdoor heb je de hoogste precisie en kun je gecontroleerd en comfortabel te werk gaan. 

Het apparaat is uitstekend hanteerbaar door zijn compacte constructie. Je kunt eenvoudig en gereedschaploos de aluminium voetplaat verstellen om in verstek te zagen en langs de randen door spanhendel. Natuurlijk is het bekende Bosch-SDS systeem ook weer aanwezig zodat je moeiteloos en veilig zonder gereedschap van zaagblad kunt wisselen. De Bosch decoupeerzaag is vrij robuust dankzij het met aluminium verstevigd schakelgedeelte en een dikke, robuuste aluminium voetplaat. Uiteraard kan de blaasluchtfunctie ook niet vergeten worden waardoor je altijd goed zicht hebt op de zaaglijn. Daarnaast is er ook een aansluiting voor stofafzuiging zodat je echt compleet stofvrij kunt werken. Ook is deze Bosch decoupeerzaag voorzien van nieuwe kabelgeleiding met ophanginrichting voor het praktisch opbergen van het apparaat.

Bosch PST 1000 PEL decouperzaag

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GST 150 CE

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de beste Bosch decoupeerzaag in onze lijst er een is uit de blauwe lijn. Deze Bosch decoupeerzaag werkt op maar liefst 780 Watt en maakt 500 – 3100 min-1 zaagbewegingen waardoor hij moeiteloos door het materiaal zaagt. Ondanks zijn kracht is hij niet heel veel zwaarder dan de bovenstaande modellen met zijn 2,6 kilogram. Met dit apparaat kun je zelfs dikke balken en planken van de hardste houtsoorten zagen. Er wordt gebruik gemaakt van een 4-traps pendeling om zowel fijne als grove sneden te maken. Om al deze kracht te kunnen hebben is de Bosch decoupeerzaag voorzien van een extreem robuuste en buigvaste voetplaat. 

Natuurlijk is het ook weer mogelijk om gereedschaploos van zaagblad te wisselen. Bij het werken met hout heb je een maximale zaagdiepte van 150 mm, en bij ongelegeerd staal 10 mm. Wanneer je met aluminium werkt heb je een zaagdiepte van 20 mm. Uiteraard is er de mogelijkheid voor stofafzuiging zodat je netjes en overzichtelijk kunt werken. Bij aanschaf van dit product krijg je de Bosch decoupeerzaag, een opbergkoffer, antisplinterplaatje, afzuigset, glijvoet, afdekkap, zuigmondstuk en een zaagblad meegeleverd. Voor een hoog werkcomfort zijn er ook softgripvlakken aangebracht op het apparaat waardoor je ergonomisch werkt. Om zo veilig en efficiënt mogelijk te werken is het belangrijk dat je het zaagblad en de ventilatieopeningen goed schoon houdt. Met dit model zul je geen spijt krijgen van jouw aankoop en lever je alleen de beste resultaten.

decoupeerzaag Bosch GST 150 CE

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch decoupeerzaag?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste Bosch decoupeerzaag van 2023 de Bosch GST 150 CE. Lees onze review hierboven om erachter te komen waarom.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch decoupeerzaag?

Als je een Bosch decoupeerzaag gaat aanschaffen, is het belangrijk om te letten op een aantal verschillende factoren. Eén belangrijke factor weet je alvast: het wordt een decoupeerzaag van het merk Bosch. Let verder ook op het vermogen van de zaag. Stel jezelf de vraag of je een decoupeerzaag wil die werkt op accu of netstroom. Is er een blaasfunctie en is er een mogelijkheid tot stofafzuiging? Check ook de zaagdiepte, zaagbladen, de zaagsnelheid en ten slotte het type handvat. 

Welke Bosch decoupeerzaag voor hout?

Iedere Bosch decoupeerzaag is geschikt om organische vormen mee te zagen in hout. Zo kan je met een Bosch decoupeerzaag cirkels uitzagen en hoeken afronden. Ook kan je met een Bosch decoupeerzaag onregelmatige vormen zagen. Ben je van plan rechte lijnen te zagen in hout, dan is de decoupeerzaag minder geschikt en heb je meer aan een Bosch cirkelzaag of afkortzaag

Welke Bosch decoupeerzaag gebruiken?

Zoals we hierboven hebben beschreven zijn er dus verschillende factoren om op te letten, aan de hand waarvan je kan bepalen welke Bosch decoupeerzaag het beste past bij jou en de gebruikssituatie. Lees ook onze top 5 door voor advies en specificatie informatie bij verschillende Bosch decoupeerzagen. 

Hoe wij Bosch decoupeerzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch decoupeerzagen onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch decoupeerzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog