Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Grastrimmers van 2022

In dit artikel

Op zoek naar de beste grastrimmer?  Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste grastrimmers van dit moment. In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een grastrimmer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze grastrimmer top 5 voor het jaar 2022.

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Grastrimmers

BESTE KOOP

Makita DUR190UZX3
Makita DUR190UZX3

PROFESSIONEEL

DeWalt DCM561PB-QW
DeWalt DCM561PB-QW

BUDGET

Powerplus POWEG6015
Powerplus POWEG6015 budget


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste grastrimmer - Top 5

5. WOLF-Garten LYCOS E/500 T

Waarom we fan zijn:
Goede grastrimmer voor de minder fanatieke tuinierder.

We trappen onze top 5 af met de WOLF-Garten LYCOS E/500 T. Deze grastrimmer heeft een vermogen van 500 watt en een maaibreedte van 27 centimeter. De machine is dankzij zijn lichte gewicht heel goed hanteerbaar. Je kan lekker snel de randjes van je gazon trimmen dankzij de dubbele draad. 

Wanneer je iets minder fanatiek bent met tuinieren, is dit een goed model om mee te beginnen. De WOLF Garten LYCOS E/500 is een vrij basic model waar je voldoende aan hebt als je alleen de kanten van je gazon wil trimmen. Als je echter ook onkruid en ander fijn tuinmateriaal wil maaien raden we je aan nog even verder te lezen.

Voordelen

Nadelen

WOLF-Garten LYCOS E/500 T

WOLF-Garten LYCOS E/500 T

4. BLACK+DECKER BESTA525-QS

Waarom we fan zijn:
Handige grastrimmer met graskantensijder voor kleine tot middelgrote tuinen.

De BLACK+DECKER BESTA525-QS elektrische grastrimmer is geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Hij heeft een maaibreedte van 25 centimeter waarmee je snel je gazon netjes getrimd hebt. Dankzij het compacte ontwerp en lichte gewicht kan je er met gemak lange tijd mee werken. De grastrimmer is dankzij de telescopische steel aan te passen op je lichaamslengte. Dankzij de Trim ’n’ Edge functie kan je eenvoudig schakelen tussen de trim en de kantensnijder functie, zodat je in elke hoek met gemak kan trimmen. 

Het automatische draadtoevoersysteem zorgt ervoor dat de draad steeds tot de benodigde lengte verlengd wordt. De machine is eventueel te combineren met de CM100 wielbasis waarmee je de grastrimmer als een maaier kan gebruiken voor het snel en gemakkelijk egaal maaien van kleine oppervlaktes. De grastrimmer wordt inclusief draad en spoel geleverd en na aanschaf heb je 2 jaar garantie. 

Voordelen

Nadelen

BLACK+DECKER BESTA525-QS

Bekijk verschillende aanbieders

3. Gardena ComfortCut Li-18/23

Waarom we fan zijn:
Fijne grastrimmer met kantengeleiderwiel en beschermingsbeugel.

Op onze derde plek staat de Gardena ComfortCut Li-18/23. In tegenstelling tot de nummers 4 en 5 werkt deze op een 18 V accu met een looptijd van een klein uur. Deze accu is uit te wisselen met andere Gardena 18 V producten. Het LED-display toont het laadniveau van de accu aan, zodat je altijd kan zien hoe lang je nog door kan werken. De grastrimmer heeft een maaibreedte van 23 centimeter en een kantelbare kop. Hierdoor kan je de kop steeds zo draaien dat je ook bij de moeilijk bereikbare plekken kan. 

De grastrimmer beschikt over duurzame kunststof messen die makkelijk te verwisselen zijn. In de handgreep is een vervangend mes inbegrepen. Een handige extra is de meegeleverde plantenbeschermer die je op de machine kan monteren. Ook prettig is dat de grastrimmer behoorlijk stil is, doordat hij op accu werkt. 

Voordelen

Nadelen

Gardena ComfortCut Li-18:23

Bekijk verschillende aanbieders

2. BLACK+DECKER STC1840PC-QW

Waarom we fan zijn:
Een grastrimmer op accu met handige draaibare kop.

Op nummer 2 de BLACK+DECKER STC1840PC-QW. Ook deze grastrimmer werkt op een 18V accu. Je kan met deze grastrimmer makkelijk grotere oppervlaktes trimmen. Hij heeft een maaibreedte van 26 cm. Dankzij de draaibare kop kan je ook bij de lastig bereikbare plekken komen. De telescopische steel kan je aanpassen aan je lichaamslengte. Handig aan deze grastrimmer is de bijknip-functie en een kantgeleiderwiel voor het netjes afwerken van de randen van het gazon.

Het versnellingsmechanisme met hoogkoppel zorgt ervoor dat je efficiënter en sneller te werk gaan gaan. Een nadeel aan deze grastrimmer is dat hij aan de zware kant is en geen draagriem heeft. Je gaat het trimmen dus wel in de armen voelen. Tip van ons: het is de moeite waard om een tweede accu erbij te kopen zodat je de accu’s kan afwisselen. Een volle accu gaat namelijk niet zo lang mee. De grastrimmer wordt geleverd inclusief een accu en lader. 

Voordelen

Nadelen

BLACK+DECKER STC1840PC-QW grastrimmer

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DUR190UZX3

Waarom we fan zijn:
Hoge kwaliteit grastrimmer met uitwisselbare Makita accu.

De Makita DUR190UZX3 is een lichtgewicht grastrimmer van hoge kwaliteit met goede resultaten, wat ons betreft de beste grastrimmer van 2022. Hij werkt op een 18V accu (niet meegeleverd) en is erg krachtig. Heel fijn is dat je daardoor in relatieve stilte kunt werken. Met deze Makita grastrimmer kan je graskanten trimmen, licht onkruid en fijn materiaal maaien. Dankzij de soft start functie start de grastrimmer rustig op. 

In deze grastrimmer zit een koolborstelloze motor, waardoor de accu het langer volhoudt. Overigens is de accu uitwisselbaar met ander Makita gereedschap op hetzelfde accuplatform. Dankzij de draagriem kan je langere tijd doorwerken zonder zware armen te krijgen. Het apparaat is goed gebalanceerd en voelt goed in de hand. De reden dat de Makita DUR190UZX3 zich onderscheid van de andere grastrimmers in de lijst is de hoge kwaliteit. Zowel de motor als het frame als de snijdraad zijn van hoge kwaliteit waardoor je makkelijk en snel kan werken met goede resultaten.

Voordelen

Nadelen

Makita DUR190UZX3

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Grastrimmer: Powerplus POWEG6015

Waarom we fan zijn:
Goed geprijsde grastrimmer voor de kleine werkzaamheden.

De Powerplus POWEG6015 is een grastrimmer met een vermogen van 300 watt en een maaibreedte van 25 cm. Hiermee is hij vooral geschikt voor kleine oppervlaktes en lichter maaiwerk. Bij wildere stukken merk je dat de capaciteit wat achteruit gaat. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp is de grastrimmer heel makkelijk hanteerbaar. 

De machine werkt op elektriciteit, waardoor je altijd een continu stroomtoevoer geniet. Wel zal je een verlengsnoer nodig hebben. De kabelontlasting zorgt ervoor dat het snoer uit de buurt van de messen blijft. De grastrimmer is voorzien van een automatische draadtoevoer waardoor de spoel steeds snijdraad aanlevert wanneer dat nodig is. Er wordt geen draagband meegeleverd, waardoor je wel vrij snel zware armen krijgt van het trimmen. Maar voor de kleinere maaiklusjes is dit een goed apparaat.

Voordelen

Nadelen

Powerplus POWEG6015 budget

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Grastrimmer: DeWalt DCM561PB-QW

Waarom we fan zijn:
Een goed gebalanceerde grastrimmer voor professioneel gebruik. Sterke accu die lang mee gaat.

Naar onze mening is de DeWalt DCM561PB-QW de beste grastrimmer voor professionals. De grastrimmer werkt op een 18 V accu en is zeer krachtig. Hij beschikt over een gepatenteerde 400MWO Brushless Motor die zorgt voor een hoge koppel en een hoge snijsnelheid, ook bij zwaardere en langdurige klussen. Je kan de machine op twee snelheden instellen. 

Dankzij de accu geniet je een grote bewegingsvrijheid tijdens het werken. Vanwege de maaibreedte van 33 centimeter kan je met gemak grotere oppervlaktes trimmen of kleine stukken gazon maaien. De machine is voorzien van een professionele beschermkap. Het installeren van deze kap vergt wel wat puzzelwerk. De grastrimmer is behoorlijk stil dankzij de werking op accu. Overigens is de accu ook uitwisselbaar met ander DeWalt gereedschap op hetzelfde accuplatform.

Voordelen

Nadelen

DeWalt DCM561PB-QW professional

Bekijk verschillende aanbieders

Shopgids: alle informatie voor de beste grastrimmer

Wat is de beste grastrimmer?

Wij hebben veel soorten grastrimmers onderzocht en vinden de Makita DUR190UZX3 de beste grastrimmer van 2022. Zoals je gewend bent van Makita is de grastrimmer van hoge kwaliteit. Erg handig is ook dat de Makita accu uitwisselbaar is met ander Makita gereedschap met het zelfde accuplatform. 

Wat doe je met een grastrimmer?

Een grastrimmer is een machine die gebruikt wordt in de tuin en landbouw waarmee je gras kan trimmen. Je gebruikt een grastrimmer vaak voor lastig bereikbare plekken en om de randen van een gazon netjes af te werken.

Hoe werkt een grastrimmer met draad?

Een grastrimmer maakt gebruik van een stevig nylondraad dat om zijn as wordt geslingerd. Hierdoor wordt door middel van het draad het gras door de hoge snelheid weggemaaid. Het nylondraad bevindt zich op een spoel in een snijkop. Deze wordt beschermd door een beschermingskap die aan een kant open is. Aan die kant kan het nylondraad zijn werk doen. Meestal beschikken grastrimmers over een lange telescopische steel die je kan aanpassen op de lichaamslengte, voor een optimale werkhouding en gebruikscomfort.

Tips bij aanschaf van een grastrimmer

Welke grastrimmer kopen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je met het ruime aanbod aan grastrimmers moeilijk tot een keuze komt. De grastrimmers volgen elkaar in rap tempo op, er zijn vele producenten op de markt en we zien grote prijsverschillen. Het kan zo uiteraard erg lastig zijn om tot een weloverwogen keuze te komen bij de aanschaf van een grastrimmer. Want waar moet je je precies op letten? Wat zijn de voor en na-delen van de verschillende grastrimmers? Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze hebben wij hieronder een aantal factoren uiteengezet waarop je bij de aanschaf van een grastrimmer kan letten.

Soorten grastrimmers (elektrisch, accu of benzine)

Zoals we hierboven beschreven zijn er meerdere type grastrimmers. Een belangrijk onderscheid dat we bij de verschillende grastrimmers kunnen maken is of ze op elektriciteit, accu of benzine werken. Een grastrimmer met accu kan een uitkomst zijn. Deze toestellen werken meestal op erg sterke accu’s. Een groot voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met een stroomsnoer en daardoor een grotere bewegingsvrijheid geniet.Ook ben je niet afhankelijk van een stroomtoevoer in de buurt. De accu dient echter wel steeds opgeladen te zijn en het kan gebeuren, afhankelijk van de grootte van je tuin, dat je hem tussendoor moet opladen. Je zal hier dus steeds rekening mee moeten houden. Eventueel kan je ervoor kiezen een tweede accu aan te schaffen, zodat je kan afwisselen. Accu’s zijn wel redelijk zwaar en ook zijn toestellen op accu’s relatief duur in vergelijking met grastrimmers die op netstroom werken. Een toestel op netstroom kan dus een voordeel zijn omdat je tijdens het maaien een continue stroomtoevoer geniet. Je kan dus in een keer doorwerken. Wel heb je altijd een stroomvoorziening in de buurt nodig en eventuele verlengsnoeren nodig. Bovendien loop je risico over het stroomsnoer heen te rijden, met een eventuele kortsluiting als gevolg. Sommige machines zijn om dit te voorkomen voorzien van een kabelontlasting. Daarnaast kan het lastig zijn wanneer je om bomen of struiken heen moet maaien het snoer steeds met je mee te nemen. Ook zijn er toestellen die op benzine werken. Dit type grastrimmer is zeer krachtig en daardoor geschikt voor zwaardere en langdurige klussen. Vooral voor professionals is dit type aan te raden. Doordat het toestel geen stroomsnoer heeft geniet je een grote bewegingsvrijheid. Het toestel is echter wel zwaarder en maakt veel lawaai. Daarnaast vergt dit type meer onderhoud en is hij ook vaak duurder.

Gewicht

Het werken met een grastrimmer kan aardig arbeidsintensief zijn. Je tilt het apparaat namelijk gedurende langere tijd, wat je armen en schouders belast. Hoe zwaarder het toestel, hoe zwaarder het zal zijn om hem te hanteren. Vooral wanneer je meerdere uren achter elkaar werkt of de grastrimmer vaak zal gebruiken is het dus belangrijk dat het gebruikscomfort van de machine zo groot mogelijk is. Het gewicht van een grastrimmer kan enigszins variëren. Zo heb je vrij lichte modellen van rond de 1 a 2 kilogram, maar ook zwaardere modellen richting de 5 kilogram. Over het algemeen zijn elektrische toestellen het lichts, gevolgd door toestellen op accu. Benzine grastrimmers zijn vaak het zwaarst. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare grastrimmers met een sterke motor en een licht gewicht. Voordat je een grastrimmer aanschaft is het raadzaam om na te gaan hoe zwaar de machine is en of de machine beschikt over elementen die het gebruikscomfort vergroten, zoals een extra handgreep, een verstelbare lusgreep, bretels en een softgrip-handgreep.

Vermogen

Een belangrijke factor bij een grastrimmer is het vermogen van de machine. Je zal begrijpen dat hoe hoger het vermogen is, hoe sterker de grasmaaier. Het is echter wel zo dat een sterke grastrimmer ook meer energie zal verbruiken of een accu sneller zat uitputten. Het is dus goed om hier rekening mee te houden wanneer je een grastrimmer aan gaat schaffen. Stel dat je bijvoorbeeld een grote tuin hebt, of dik en stug gras en onkruid aan de randen van je gazon hebt, dan is het raadzaam om voor een sterkere machine te kiezen.

Maaibreedte van de draad

De maaibreedte van de draad geeft aan hoe groot het oppervlak is dat de grastrimmer in een keer kan maaien. Dit kan per machine verschillen. Hoe groter de maaibreedte, hoe meer je in een keer kan trimmen. Dit kan fijn zijn wanneer je een grote oppervlakte wilt trimmen, omdat je zo sneller te werk kan gaan. Wanneer je echter te maken hebt met lastige hoeken en een kleiner oppervlakte, dan kan het juist fijn zijn om te beschikken over een grastrimmer met een kleinere maaibreedte voor een grotere wendbaarheid en controle. Sommige grastrimmers worden geleverd met een handige planten- of bloemenbeschermer.

Draaibare snijkop

Een belangrijke factor bij een grastrimmer is of het toestel beschikt over een draaibare snijkop. Dit is namelijk een heel groot pluspunt. Met een draaibare snijknop kan je de grastrimmer precies aanpassen op de situatie. Zo krijg je een veel mooier en netter resultaat. Wanneer je bijvoorbeeld over een tuin beschikt met veel vormen en planten, bloemen en bomen, dan kan het heel handig zijn wanneer je de snijkop hierop kan aanpassen. Ook wanneer je onder tuinmeubels over langs muurtjes wilt trimmen zal een draaibare snijkop erg van pas komen. Je zal veel makkelijker overal bijkunnen en jezelf niet in lastige posities te hoeven manoeuvreren. Een draaibare snijkop kan horizontaal ten opzichte van het gazon snijden, waarbij gras wordt weggesneden dat omhoog groeit. Wanneer je de snijkop verticaal instelt dan kan je in een rechte lijn grassprieten die plat op de grond liggen wegmaaien. Zo verkrijg je duidelijke lijnen en randen, wat er heel verzorgd en goed onderhouden uitziet.

Hoe wij grastrimmers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende grastrimmers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste grastrimmer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.6 / 5. Aantal stemmen 87

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog