Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Kärcher Hogedrukreiniger nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Kärcher hogedrukreiniger? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van een Kärcher hogedrukreiniger die het beste bij jou en de gebruikssituatie past. Ook hebben we verschillende Kärcher hogedrukreinigers getest en onze favorieten in een top 5 voor het jaar 2023 gezet. Veel leesplezier!

De hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een toestel waarmee je een oppervlak snel en grondig schoon maakt. De meesten soorten vuil zijn niet tegen de hoge druk van het water bestand. Een hogedrukreiniger is aangesloten op de watervoorziening van een kraan, en brengt dit water onder een flink hoge druk.

Via een speciale slang met mondstuk spuit het water op het te reinigen oppervlak. Het uiteinde van de slang van de hogedrukspuit heeft een pistool waarmee je het spuiten kan controleren.

Via de spuitlans wordt de diameter en de sterkte van de waterstraal geregeld. Je kan ook nog een reinigingsmiddel aan het water toe te voegen, zodat je een nog schoner resultaat bereikt. Met een Kärcher hogedrukreiniger kan je snel en makkelijk je tuin, auto, tuinmeubelen en nog meer schoonspuiten.

Doe onderzoek naar de Kärcher hogedrukreinigers

Zoals met elk tuingereedschap het geval is, wordt ook de Kärcher in verschillende types uitgebracht. Ga daarom voordat je een Kärcher hogedrukreiniger koopt, altijd even op onderzoek uit. Om te bepalen welke klasse je nodig hebt, kan je altijd ook even op de website van Kärcher zelf kijken voor goed advies. Houdt in je onderzoek rekening met:

  • De aandrijving
  • Wateropbrengst
  • Werkdruk
  • Slanglengte
  • Spuitlans
  • Accessoires
Een Karcher hogedrukreiniger werkt meestal op netstroom.

De aandrijving

Hogedrukreinigers kunnen verschillende soorten energievoorzieningen hebben. Bij Kärcher werken de meeste hogedrukreinigers op elektriciteit (met een stekker), maar je hebt ze ook op accu. Een klein deel van de Kärcher hogedrukreinigers werkt op benzine. Deze laatste categorie zijn met name de hogedrukspuiten voor professionals. 

Wateropbrengst (hoeveel liter per uur de reiniger maximaal verbruikt)

Het aantal liter per uur (LPU) staat voor de hoeveelheid water die een hogedrukreiniger per uur zal vrijgeven. Hoe groter het aantal liter per uur, hoe sneller de Kärcher hogedrukreiniger het vuil zal kunnen verwijderen en het oppervlak wordt schoon gespoten. Het is belangrijk om bij aanschaf van een Kärcher hogedrukreiniger rekening te houden met de waterdruk van je watervoorziening die jij nodig hebt voor jouw schoonmaak klus. 

Werkdruk

De reinigingsvermogen van de Kärcher hogedrukreiniger wordt bepaald door waterdruk en wateropbrengst. De waterdruk wordt aangegeven in ‘bar’. Hoe beter deze twee op elkaar zijn afgestemd, hoe makkelijker je vuil kan verwijderen.

Daarnaast werkt Kärcher met een classificatie systeem: per classificatie heeft Kärcher een lijn met daarbinnen een aantal verschillende hogedrukspuiten. Zo heb je voor iedere oppervlakte grootte lekker veel keuze:

Voor het reinigen van een klein terras (< 12m2) heb je voldoende aan een instapmodel uit de K 2 klasse perfect. Voor een groot terras, of het schoonspuiten van een auto of camper, of bij zware vervuiling te lijf gaan, kies je uit de K 7 klasse. Tussen deze twee uitersten zitten de andere lijnen, een lijn geschikt voor iedere situatie.

Slanglengte

De slanglengte van een Kärcher hogedrukreiniger kan verschillen. De lengte maakt uit voor het bereik dat je hebt tijdens het werken met een Kärcher hogedrukreiniger. Het is belangrijk dat de slang lang genoeg is voor je klus, dus bekijk dit vooraf goed. 

De spuitlans

De spuitlans is een verlengstuk dat je aan het pistool van je Kärcher hogedrukreiniger kan bevestigen. De spuitlans is een smalle buis die drukbestendig is en hij heeft een sproeikop. Spuitlanzen zijn er in verschillende soorten een maten, dus bekijk goed of en zo ja welke jij nodig hebt.

Accessoires

Er zijn een aantal accessoires die erg handig en effectief kunnen zijn bij het gebruik van je Kärcher hogedrukreiniger. Zo kan je voor het schoonmaken van je terras een terrasreiniger gebruiken. Deze verdeelt de sluitdruk en zorgt voor een streeploos effect. Een wasborstel helpt je makkelijk schoon te maken. Met een rioolreiniger kan je ook afvoeren en dakgoten goed reinigen en ontstoppen. 

Karcher heeft ook speciale terrasreiniger opzet stukken.

Onze keuze

Kärcher K7

Kärcher K7 - Bekijk verschillende aanbieders


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Kärcher hogedrukreiniger 2023 - Top 5

5. Kärcher K3 Power Control Hogedrukreiniger

Waarom we fan zijn:
Met de Kärcher K3 schakel je gemakkelijk tussen de reinigings- en hogedrukmodus zonder de lans te verwisselen.

De Karcher K3 Power Control Hogedrukreiniger heeft een stabiel frame en grote wielen waardoor je deze op zowel zwaar als gelijkmatig terrein kan gebruiken. Deze is dan ook een goed hulpmiddel voor het reinigen van aanhangwagens, vrachtwagens, boten, opritten, terrassen en nog veel meer. Het prettige aan deze hogedruk reiniger is dat je zowel de hoge druk functie kan gebruiken als de zachtere reinigingsmodus met schoonmaakmiddel zonder de lans te hoeven vervangen.

Doordat dit tijd en gedoe scheelt, maakt dit het reinigen van je terras met de hoge drukspuit nog aangenamer. Wij vonden het ook heel prettig dat je via de Home&Garden app alle informatie over het apparaat en de gebruikswijze kan inzien. Geen onhandige gebruiksaanwijzing die je kwijt raakt maar alle informatie handig op je telefoon en dus altijd bij de hand. Dat is een pluspunt van deze nummer 5.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Aandrijving: elektrisch
Werkdruk: 120 bar
Lengte hogedrukslang: 7 m
Reinigingscapaciteit: 25 m²/uur
Regelbare waterdruk: ja
Automatisch start/stop systeem: ja

Video

Kärcher K3 Power Control Hogedrukreiniger

Bekijk verschillende aanbieders

4. Kärcher K4

Waarom we fan zijn:
De Kärcher K4 is een hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik rondom het huis.

Deze hoge drukspuit kan gebruikt worden voor klussen zoals het schoonmaken van de oprit of je terras. Maar ook het schoonmaken van je auto is met de Kärcher K4 geen enkel probleem en daarom staat deze op nummer 4 in deze lijst. De slang is met 8 meter een meter langer dan die van het vorige model waardoor je met gemak grotere oppervlaktes schoonmaakt. Dit in combinatie met de grote doorvoer capaciteit van tot wel 420 liter water per uur zorgt ervoor dat je tot wel 35m kan schoonmaken in slechts een uur tijd. Dat is meer dan de nummer 5 die tot 25m reininigingscapaciteit per uur heeft.

Door de Kärcher ‘Full Control’ functie kan je zelf regelen welke druk je wilt gebruiken. Je kan kiezen uit vier standen zacht, middel, hard of mix. Elke stand is weer geschikt voor een ander doeleind. Het wisselen tussen de standen van de Kärcher hogedrukreiniger doe je gemakkelijk door aan de Vario Power spuitlans te draaien. Kortom, de Kärcher K4 is een goede hoge drukspuit om je terras en auto een schoonmaakbeurt te geven. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Aandrijving: elektrisch
Werkdruk: 130 bar
Lengte hogedrukslang: 8 m
Reinigingscapaciteit: 35 m²/uur
Regelbare waterdruk: ja
Automatisch start/stop systeem: ja

Video

Kärcher K4

Bekijk verschillende aanbieders

3. Kärcher K5 Car & Home

Waarom we fan zijn:
De Kärcher K5 Car & Home is een krachtige hogedruk spuit voor grote klussen.

De Kärcher K5 is een krachtig apparaat. Deze veelzijdig inzetbare hogedrukreiniger kan worden gebruikt voor het reinigen van tegels, tuinmeubels, auto’s en andere sterk vervuilde oppervlaktes. De slang is nog een stukje langer dan die van het vorige model en is wel 10 meter lang in plaats van 8. Daardoor maak je makkelijk grote oppervlaktes schoon. Dit in combinatie met de grote doorvoer capaciteit van tot 500 liter water per uur kan je tot wel 40m schoonmaken in slecht een uur tijd. Dat komt goed uit als je een groot terras hebt.

Net als de nummer 4 en 5 wordt deze hogedrukspuit geleverd met een Multi Jet spuitlans en is het niet meer nodig om de lans te verwisselen. Je schakelt eenvoudig tussen de vlakstraal, de reinigings-middelmodus en de roterende straal door alleen maar aan de spuitlans te draaien. Bij deze Car & Home hogedrukreiniger hoort daarnaast ook een speciale Car Kit. Bij deze kit zit een speciale roterende wasborstel een schuimsproeier en een speciaal autoreinigingsmiddel. Door zijn grote kracht en de speciale Car Kit staat deze hogedrukspuit op nummer 3 in deze lijst.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Aandrijving: elektrisch
Werkdruk: 145 bar
Lengte hogedrukslang: 8 m
Reinigingscapaciteit: 40 m²/uur
Regelbare waterdruk: ja
Automatisch start/stop systeem: ja

Video

Kärcher K5

Bekijk verschillende aanbieders

2. Kärcher HD 5/15 C Plus

Waarom we fan zijn:
De Kärcher HD 5/15 C Plus valt onder de professionele Kärcher-lijn en dat merk je door zijn kracht en veelzijdigheid.

De Kärcher HD 5/15 C Plus staat niet voor niets op nummer 2 en is op meerdere punten nog beter dan de voorgaande modellen. Ten eerste heb je met dit model een nog veel ruimer bereik en groter werkgebied doordat deze hogedrukspuit een waterslang heeft van wel 15 meter. Dat betekent dat je een groot terras of grote oprit in één keer schoon kan maken. Ten tweede beschikt deze hogedrukreiniger over de EASY!Force technologie.

Met de EASY!Force technologie van Kärcher is het niet meer nodig de hendel van het pistool continu in te knijpen. Dat scheelt weer. En ten derde werk kan je het apparaat zowel horizontaal als verticaal neerzetten terwijl dat bij de eerder besproken modellen niet kan. Doordat deze Kärcher HD 5/15 C Plus zoveel bereik heeft en handig is in gebruik, hebben wij deze een tweede plek gegeven in deze top 5.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Aandrijving: elektrisch
Werkdruk: 150 bar
Lengte hogedrukslang: 10 m
Reinigingscapaciteit: 45 m²/uur
Regelbare waterdruk: ja
Automatisch start/stop systeem: ja

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Kärcher K7

Waarom we fan zijn:
De Kärcher K7 hogedrukreiniger is een krachtige hogedrukreiniger voor regelmatig gebruik en voor de grote klussen.

Uit ons onderzoek bleek snel dat de Kärcher K7 Premium Full Control Home op de eerste plek zou eindigen in deze lijst. Dat komt doordat dit apparaat betaalbaar is en een groot vermogen heeft. Door de Kärcher ‘Full Control’ functie regel je zelf welke druk je wilt gebruiken. Je kan kiezen uit vier standen zacht, middel, hard of mix. Elke stand is weer geschikt voor een ander doeleinde. En dankzij de Multi Jet spuitlans is het, net als bij de andere modellen, niet meer nodig om de lans te verwisselen als je wilt switchen tussen reinigen en de hogedrukspuit.

Toch overtreft deze hogedrukreiniger de eerder besproken modellen doordat je er in korte tijd grote oppervlaktes mee schoonmaakt. Met een slang van wel 10 meter lang in combinatie met de grote doorvoer capaciteit van tot wel 600 liter water per uur kan je wel 60m schoonmaken in slechts een uur tijd. Daarom is dit apparaat heel geschikt als je een groot terras hebt en vinden wij dit de beste hogedrukreiniger van Kärcher.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Aandrijving: elektrisch
Werkdruk: 180 bar
Lengte hogedrukslang: 10 m
Reinigingscapaciteit: 60 m²/uur
Regelbare waterdruk: ja
Automatisch start/stop systeem: ja

Video

Kärcher K7

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier de beste hogedrukreinigers per merk

Dit is wat Coolblue en Bol de beste Kärcher hogedrukreiniger vinden

Nog meer informatie over hogedrukreinigers van Kärcher

Wat is de beste Kärcher hogedrukreiniger?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste Kärcher hogedrukreiniger van 2023 de Kärcher K7 Power Control Home. Kärcher is een tuintools merk dat bekend staat om haar producten van zeer hoge kwaliteit. Lees hier alles over Kärcher tools.

Wat is het verschil tussen Kärcher K2 en K3?

De Kärcher K2 is een hogedrukreiniger die met name geschikt is voor de kleinere reinigingsklussen. De Kärcher K2 is niet opgenomen in deze top 5, maar dat betekent natuurlijk niet dat dit geen geschikte hogedrukreiniger is. Heb je maar een lichte klus te klaren, dan is de Kärcher K2 daarvoor geschikt.

De Kärcher K3 is een hogedrukreiniger die wel voor zwaardere klussen geschikt is. Met de Kärcher K3 kan je oppervlaktes tot 25 m2 schoonspuiten.

Wat is beter Nilfisk of Kärcher?

Wij vinden Kärcher een beter merk voor wat betreft de hogedrukreiniger. Kärcher hogedrukreinigers kunnen ten opzichte van de meeste hogedrukreinigers tot 50% sneller oppervlaktes reinigen. Daarnaast zijn de hogedrukreinigers energiezuinig, waardoor je bespaart op elektriciteit. Dit betekent natuurlijk niet dat Nilfisk géén goed hogedrukreiniger merk is.

Hoe wij Kärcher Hogedrukreinigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Kärcher Hogedrukreinigers onderzocht, meer dan 35 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Kärcher Hogedrukreiniger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook onze andere artikelen over Kärcher tools

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek