Beste Boorhamer – Top 10 in 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste boorhamer? Het kan best lastig zijn om door de bomen het bos te zien als het om gereedschap gaat. De een beweert de beste te zijn terwijl de ander juist beweert beter te zijn dan dat merk, en ondertussen weet jij niet meer wat je nu moet geloven. Je zoekt je een ongeluk naar de beste boorhamer, maar ondertussen kan die zogenaamde beste boorhamer helemaal niet hetgeen waarvoor jij hem wilt kopen. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Wij hebben de 10 beste boorhamers van 2022 op een rijtje gezet voor jou, zodat je een mooi overzichtje hebt waar je op kunt rekenen.

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Boorhamers

BESTE KOOP

DeWalt DCH273P2T-QW
DeWalt DCH273P2T-QW beste koop

BUDGET

Bosch PBH 2100

PROFESSIONEEL

Makita DHR242RTJV
Makita DHR242RTJV professional

Beste Boorhamer - Top 10

Onderaan dit artikel zijn de stappen te vinden die je kunt nalopen om een goede boorhamer te kopen. Echter snappen wij maar al te goed dat het nog niet zo makkelijk is om dan de beste boorhamer uit te zoeken. Nu kunnen wij het je nog net even iets makkelijker maken, we laten jou namelijk zien welke boorhamers er in de top 10 staan voor het jaar 2022.

10. Bosch Uneo

Deze veelzijdige boorhamer is ideaal voor de beginnende klusser. Hij is compact en weegt 1,2 kilo. Je kunt er zowel mee boren, als schroeven. Wat een fijne toevoeging is, is dat hij op accu werkt. Je hoeft dus geen rekening te houden met stopcontacten of snoeren die in de weg komen, want je hebt alle ruimte om te bewegen. Hoewel je door verschillende materialen heen kunt komen met deze boor, denk aan hout, metaal of baksteen,  kun je er geen grote gaten mee maken. Je kunt tot maximaal 10 millimeter diameter boren in beton. Je hebt twee verschillende aantal toeren: 280 of 900 per minuut. De maximale slagkracht is 0,5 joule. Hij wordt geleverd met 4 boren zodat je gelijk aan de slag kunt gaan met verschillende projecten. Ook is er een extra boorkop aanwezig waardoor je de overstap op een ‘normale’ aansluiting moeiteloos kunt maken.

9. Bosch PBH 2500 SRE

De fanatieke doe-het-zelver wilt deze uitvoering van Bosch zeker hebben. Hij heeft een vermogen van 600 watt en 1.9 joule. Hiermee kun je gaten boren van maar liefst 22 millimeter doorsnee. Een vrij krachtige uitvoering dus. Dit model is zowel ergonomisch als compact en draagt 2,2 kilo gewicht met zich mee. Wat deze uitvoering nog beter maakt, is dat er een rotatiestop aanwezig is. Je kunt hem dus prima gebruiken voor het afbreken van beton of tegels neerhalen. Er is een tweede handgrip aanwezig waardoor jij extra houvast hebt en precies te werk kunt gaan. Wat ook nog eens een groot voordeel is, is dat hij geleverd wordt met een borenset bestaand uit maar liefst 6 delen. Allemaal met SDS aansluitingen. Hij werkt wel op netstroom, dus je zult rekening moeten houden met de stopcontacten die binnen je bereik liggen. Als die niet in de buurt zijn, zul je met een haspel moeten werken.

8. Makita HR2300X10

Deze boorhamer van Makita is wat zwaarder dan de bovengenoemde modellen, met 2,7 kilo, maar ligt nog steeds prettig in de hand. De Makita boorhamer wordt geleverd met maar liefst 14 boren waardoor je gelijk langdurig aan de slag kunt op allerlei projecten. Deze uitvoering werkt op maar liefst 720 watt en 2,3 joule. Het maximale toerental is 1200 per minuut. De boorcapaciteit is hiermee 23 millimeter in diameter. Mocht je in zacht steen moeten boren dan gaan hier wel wat millimeters verloren en zit je op 13 millimeter in diameter. Er wordt wel gewerkt via netstroom, maar de kabel is 4 meter. Hier zou je dus redelijk wat kanten mee op moeten kunnen. Er zit een handige opbergkoffer bij waar je na gebruik jouw boorhamer in kunt bewaren. Een rotatiestop heeft deze boorhamer niet, dus je kunt er geen breekwerk mee verrichten.

7. Bosch PBH 3000 FRE

Hier hebben we weer zo’n heerlijk veelzijdig model van Bosch. Hij wordt geleverd met een handige koffer waar je jouw boorhamer in kunt bewaren wanneer je hem niet gebruikt. Het is wel een van de zwaardere modellen tot nu toe in dit lijstje, hij weegt namelijk 3 kilo. Met maar liefst 720 watt en 2,8 joule, kun jij moeiteloos gaten boren van 26 millimeter in diameter. Mocht je in hout willen boren dan gaat je boorcapaciteit zelfs omhoog naar 30 millimeter. Grote gaten zijn voor dit monster geen probleem. Het mooie aan dit model is dat je er ook een beitelstuk op kunt zetten. Hiermee kun jij zonder problemen bijvoorbeeld tegels van de muur afhalen. Het toerental is aan te passen tot wel 1450 toeren per minuut. Hij werkt op netstroom en heeft een kabel van 4 meter. Gelukkig is de kabel wel lekker soepel, dus hier ervaar je niet veel last van tijdens het boren.

6. DeWalt D25134KP-QS

Ook dit model is er weer een die maar liefst 3 kilo weegt. Maar hij werkt wel op wat meer watt dan de vorige modellen. Hiermee kom je op maar liefst 800 watt en maximaal 1500 toeren per minuut. Hiermee kom je op 2,8 joule waarmee je tot 26 millimeter in diameter kunt boren. Ben je van plan om in hout te boren? Dan kun je zelfs de 30 millimeter in diameter aantikken. Hij werkt ook weer op netstroom. Helaas is de kabel hiervan wel maar 2 meter. Zorg dus dat je een stopcontact in de buurt hebt of een haspel. Langer kunnen we hem helaas niet aanbieden. Je hoeft niet bang te zijn dat het gruis en stof tijdens het boren richting je gezicht geblazen wordt. Deze boorhamer heeft namelijk een uitstekende stofafdichting en maakt gebruik van luchtuitlaatsleuven. Ook kun je de boorhamer gebruiken als beitel.

5. Bosch Uneo Maxx Systembox

Wie fan is van accessoires zal zeker een fan zijn van de Bosch Uneo Maxx Systembox. Waarom? Nou, deze topper wordt namelijk geleverd met een 19-delig accessoireset! Als je dan niet een hele tijd vooruit kunt, dan weten wij het ook niet meer hoor. Hij is ook nog eens erg licht in gewicht, namelijk 1,4 kilogram, dus aan het gewicht ligt het ook niet. Het heet natuurlijk niet voor niets een systembox. Je krijgt er namelijk een hele mooie opbergdoos bijgeleverd waar je zowel je boorhamer als alle accessoires in kwijt kunt. Hij wordt geleverd met een snelspanboorhouder waardoor je er ook normale boren en bitjes op kunt zetten. Veel kracht heeft hij niet, hij draait namelijk op maximaal 900 toeren per minuut. Je kunt maximaal 10 millimeter in diameter boren met deze boorhamer. Dit wordt vertaald naar 0,6 joule. Hij werkt wel op een accu waardoor je geen last hebt van stopcontacten of lange snoeren.

4. DeWalt D25481K-QS

Dit model van DeWalt is toch iets zwaarder dan we gewend zijn. Hij weegt namelijk een adembenemende 6 kilo. Als je graag lang doorwerkt zonder lamme armen te krijgen dan is deze boorhamer toch wat minder geschikt. Maar dat gewicht is niet voor niets zo hoog. Hij werkt namelijk op 1050 watt en heeft een kracht van 6 joule. Dit betekent dat je gaten van maar liefst 40 millimeter in diameter kunt maken. Een uitstekende keuze voor de professionals onder ons. Hij wordt geleverd met een koffer waar je hem in kunt bewaren, je hoeft dus geen sterke ondergrond te vinden waar je hem op kunt hangen. Nadeel is wel dat je geen bijgeleverde accessoires hebt. Je zult deze dus allemaal zelf moeten aanschaffen als je die nodig hebt. Door de hoge slagkracht kun je met deze boorhamer ook zwaar breekwerk uitvoeren. De rotatiestop die aanwezig is, is hier medeverantwoordelijk voor.

3. Bosch GBH 18V-26 F

Dit fantastische model van Bosch werkt op een accu van 18 volt. Hij heeft een slagkracht van 2,6 joule en werkt op een toerental van 890 toeren per minuut. Hiermee kun je gaten maken van 26 millimeter in doorsnee zonder al te veel moeite. Zowel SDS-plus als snelspan aansluiting is aanwezig, je kunt dus ook normale bitjes gebruiken om bijvoorbeeld te schroeven. Je krijgt twee accu’s meegeleverd waardoor jij altijd kunt blijven klussen als je ze om de beurt oplaadt. Stofafzuiging is aanwezig, overzicht houden en stofvrij werken is dus geen probleem. Ook is er een rotatiestop aanwezig. Je kunt dus zowel boren als schroeven als breken met deze boorhamer. Hij weegt een kleine 3,6 kilo. Mocht je langere tijd door willen gaan dan is dit geen probleem dankzij de extra handgreep. Ben je klaar? Berg je boorhamer dan netjes op in de bijgeleverde kunststof koffer.

2. Bosch GBH 5-40 DCE

Ben je op zoek naar een professionele boorhamer? Probeer dit model van Bosch dan eens! Hij mag dan op netstroom werken en een snoer hebben van 2,5 meter, maar de specificaties zullen zeker niet tekort doen. Wat dacht je van een vermogen van 1150 watt en een slagkracht van 8,8 joule? Daar kun jij gemakkelijk gaten mee boren van wel 90 millimeter in diameter. Het zou natuurlijk niet af zijn zonder een functie op te breken. Daarom heeft deze boorhamer gewoon een rotatiestop. Je werkt zo goed als trillings-vrij en met de juiste boor kun jij moeiteloos door betonmuren boren. Ben je vaak in de weer of wil je de boorhamer gewoon netjes opgebergd hebben? Geen probleem. Bosch levert een mooie koffer mee waardoor jij hem netjes kunt wegleggen. Al die kracht past natuurlijk niet in een licht gewicht, we kunnen het Bosch dan ook wel vergeven dat hij 6,8 kilo weegt.

1. DeWalt DCH273P2T-QW

Deze boorhamer is ideaal voor de professional die niet tegengehouden wilt worden door de lengte van zijn snoer. Hij werkt namelijk op een accu van 18 volt. Wil je een langere tijd achter elkaar klussen? Geen probleem. DeWalt heeft dit model voorzien van een verstelbare zijhandgreep waardoor jij betere grip hebt en de last op je armen kunt verdelen. Tevens weegt dit model ook nog eens maar 3,1 kilo. Zo heel zwaar hoeft een goede boorhamer dus niet te zijn. Je maximale boorcapaciteit is 24 millimeter in diameter met dit model. Breekwerk is ook geen probleem dankzij de rotatiestop. En als je klaar bent? Dan berg je de boorhamer weer op in de bijgeleverde koffer. Helaas zijn er geen boren of beitels die meegeleverd worden, deze zul je dus zelf moeten aanschaffen. Heb je ook nog ander gereedschap van DeWalt? Dan kun je de accu’s van deze boorhamer ook daarin gebruiken en vice versa.

Beste Goedkope Boorhamer

Maar welke is dan nu uiteindelijk de beste goedkope boorhamer? De Bosch PBH 2100. Hij is erg licht in gewicht met 2,2 kilo en heft een extra handgreep voor stabiliteit en om het ergonomisch te maken. Tevens heeft hij ook een softgrip waardoor het fijn aan je handen voelt. De slagkracht is 1,7 joule waarmee jij moeiteloos tot 20 millimeter in diameter zou moeten kunnen boren. Wil je liever breken? Ook geen probleem. Er is een rotatiestop aanwezig waardoor jij lekker een hele middag kunt beitelen. Hij werkt op netstroom, dus je zult met bepaalde dingen rekening moeten houden, maar de snoer is wel 2,5 meter lang. Genoeg mogelijkheden dus. Er wordt een accessoireset van maar liefst 6 delen meegeleverd. Hier moet je wel een tijdje mee vooruit kunnen, toch? Wanneer je klaar bent berg je de boorhamer en zijn accessoires weer op in de koffer. Zo hou jij je gereedschap netjes en heel. Ook voor de beginnende klusser is de Bosch PBH 2100 een prima keus trouwens.

Beste Professionele Boorhamer

De beste professionele boorhamer is naar onze mening de Makita DHR242RTJV. Deze boorhamer werkt op een accu van 18 volt en geeft je dus alle bewegingsvrijheid die je maar zou willen tijdens het klussen. Er is een stofafzuiging aanwezig zodat je een goed overzicht houdt en achteraf niet veel schoonmaakwerk hebt. Tevens is hij ook beveiligd tegen overbelasting en oververhitting. Hij zal dus ook niet snel kapot te krijgen zijn. Er is gewoon een rotatiestop aanwezig dus breken is ook een mogelijkheid. Met deze Makita DHR242RTJV boorhamer kun je gaten maken tot 24 millimeter in diameter. Werk je met zacht steen dan is dit 13 millimeter. Verder krijg je er ook nog een mooie opbergkoffer bij zodat je hem naderhand netjes kunt opbergen.

Koopgids

Zoals we dus al zeiden zijn er veel gereedschappen die op elkaar lijken. Zo zijn er verschillende soorten boren waar je mee kan werken, maar ze doen niet allemaal hetzelfde. Ze zijn zeker niet allemaal voor hetzelfde soort werk geschikt. Stel je hebt net wc-rolhouder opgehangen, zou je dan diezelfde boor gebruiken als je een kabel door een stenen muur moet trekken? Natuurlijk niet, die voor de stenen muur moet veel steviger zijn en meer kracht hebben. De naam van de boorhamer geeft eigenlijk al weg hoe hij werkt. Hij boort door middel van hamer bewegingen. Een boorhamer is over het algemeen sterker dan een klopboor door de extra tik die hij geeft via de hamer beweging. Een boorhamer gebruik je over het algemeen als je brute kracht op een groot oppervlakte nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beton muur. Je kunt tevens ook veel groter gat maken met een boorhamer. Moet er iets groots door de muur, zoals een pvc buis, dan is een boorhamer de beste keus. Tevens gaan ook normale gaten veel sneller en kost het minder moeite. Zo bespaar je dus tijd en energie. Waar je wel voor moet waken met een boorhamer, is het soort materiaal waar je doorheen wilt boren. Een boorhamer heeft over het algemeen vaak een hoog toerental. Sommige materialen kunnen hier slecht tegen en worden dan beschadigd. Denk hierbij aan een gipsmuur of hout. Er zijn verschillende soorten boren op de markt voor verschillende soorten materialen. Wees wijs en kies de boor die past bij het materiaal waar je aan gaat werken. Probeer niet eigenwijs een andere boor te gebruiken want dat gaat  een keer mis. 

Welke boorhamer kopen?

Je weet nu dus dat een boorhamer veel kracht heeft. Maar wij weten ook wel dat je toch nieuwsgierig bent naar wat er allemaal nog meer komt kijken bij het kopen van de beste boorhamer.

Voltage

Het voltage is bij een boormachine zeer belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoe krachtig hij zal zijn. Wat jouw maximale toerental is wordt bepaald door de motor. Als jouw toerental hoger is, dan heb je meer kracht en kun je  makkelijker en sneller boren. Ook kun je bij een hoge toerental vaak door sterk materiaal heen boren. Het is wel zo, dat een boorhamer met een krachtigere motor ook vaak zwaarder in gewicht is.

SDS aansluiting

Een SDS aansluiting is onmisbaar bij een boorhamer. De SDS aansluiting zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig van boor kunt wisselen. Tevens is de SDS aansluiting van belang omdat je boorkop dan nog beter verankerd is. Hierdoor is de kans dat je boorkop loslaat geminimaliseerd. De kracht waarmee een boorhamer opereert is zeer krachtig. Mocht je dan geen SDS aansluiting hebben dan is het levensgevaarlijk als de boorkop tijdens het boren losschiet. Een boor met een ronde schacht is niet gemaakt voor een boorhamer. Mocht je dit wel willen gebruiken, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een SDS boorkop adapter aan te schaffen zodat je een normale boorkop op de boorhamer kunt zetten.

Slagkracht

De slagkracht van een boorhamer wordt uitgedrukt in joule. Wanneer je op boek bent naar een krachtige boorhamer is het dus zo dat meer joule, meer kracht betekent. Deze kracht heb je zeker nodig als je door een materiaal als beton heen wilt komen. Er zit al een groot verschil in 2.2 en 2.3 joule. Als je bijvoorbeeld beton boort en gaten kleiner dan 24mm in diameter wilt boren, dan heb je genoeg aan 2.2 joule. Wil je groter dan 24mm in diameter gaan boren, dan kun je beter vanaf 2.3 joule en hoger kiezen. Als je van tevoren al weet wat je gaat boren dan kun je hier goed rekening mee houden. Weet je nog niet wat je allemaal gaat tegenkomen? Dan kun je beter voor het zwaardere geschut kiezen. Je kunt beter te veel kracht hebben, en hem nadien nog lager instellen, dan te weinig kracht hebben.

Stofafzuiging

Wanneer je overzichtelijk en netjes wilt werken kun je het beste kiezen voor een boorhamer met stofafzuiging. Een boorhamer met stofafzuiging doet letterlijk wat er in de naam al staat: het zuigt het stof weg. Al het gruis en dergelijke wat mogelijk los zou kunnen komen is dan binnen enkele seconden verwijderd. Zo heb je na het boren ook minder tijd nodig om alles weer op te ruimen. Welke stofafzuiging je hebt hangt er een beetje van af welke boorhamer je koopt. Hoe dan ook, stofafzuiging is onmisbaar als je een goed overzicht wilt kunnen houden op jouw project.

Versnellingen

Een boorhamer heeft over het algemeen twee soorten versnellingen. De eerste versnelling is gemaakt om mee te schroeven. Hoewel het misschien niet vaak zal voorkomen dat je de boorhamer gebruikt om te schroeven, is het toch altijd handig om deze functie erop te hebben zitten. De tweede versnelling is voor het boren. Dit is waar het allemaal om gaat. Deze versnelling is veel krachtiger dan de eerste versnelling en draait dan ook op meer toeren. Soms wordt het toerental twee keer neergezet. Dan geldt dat het laagste toerental voor het schroeven is, en het hoogste toerental voor het boren. Kijk dus altijd goed voordat je beslist of je het met dit aantal toerental wel gaat redden.

Extra’s en accessoires

Het liefst heb je natuurlijk een gereedschap met genoeg accessoires en extra’s zodat  je er flink tegenaan kunt. De accessoires die je over het algemeen bij een boorhamer krijgt kunnen variëren van boren en opbergdozen tot beitels. Zo kun je verschillende soorten werkzaamheden ermee verrichten en kun je ze naderhand ook nog eens netjes opbergen.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen