Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 10 beste boorhamers van 2022

In dit artikel

Er zijn tal van verschillende boorhamers op de markt. Niet alleen zijn er veel verschillende merken, ook per merk zijn er veel verschillende soorten. Hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van een boorhamer? Hoe weet je welke boorhamer het beste past bij welke klus? En welke boorhamer past het beste bij jou? 

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een boorhamer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze boorhamer top 10 voor het jaar 2022.

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Boorhamers

BESTE KOOP

DeWalt DCH273P2T-QW
DeWalt DCH273P2T-QW beste koop

PROFESSIONEEL

Bosch GBH 5-40 DCE
Bosch GBH 5-40 DCE

BUDGET

Makita DJV181ZJ
Bosch PBH 2100


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Boorhamer - Top 10

10. Bosch Uneo

Waarom we fan zijn:
Een lichte, compacte boorhamer met boor, hamer en schroef optie. Ideaal voor de thuis klusser.

Deze veelzijdige boorhamer is ideaal voor de beginnende klusser. Hij is compact – één van de kleinste boorhamers ter wereld – en weegt slechts 1,2 kilo. Je kunt er zowel mee boren, hameren als schroeven. Wat wij erg prettig vinden, is dat hij op accu werkt. Je hoeft dus geen rekening te houden met stopcontacten of snoeren die in de weg komen, want je hebt alle ruimte om te bewegen.

Hoewel je door verschillende materialen heen kunt komen met deze boor, denk aan hout, metaal of baksteen,  kun je er geen grote gaten mee maken. Je kunt tot maximaal 10 millimeter diameter boren in beton. Je kan kiezen uit twee verschillende toeren: 280 of 900 per minuut. De maximale slagkracht is 0,5 joule. De boorhamer wordt geleverd met 4 boren. Er wordt een standaard adaptor meegeleverd voor niet SDS-boortjes met een SDS-koppeling, waardoor je de boren snel en eenvoudig op hun plek kan klikken. Wij raden deze boorhamer aan voor hobby klussers en doe-het-zelvers.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 10 mm
Boorcapaciteit steen: 10 mm
Slagkracht: 0.5 J
Gewicht: 1.2 KG
Type stroom: Accu

Video

Bosch Uneo boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

9. Bosch PBH 2500 SRE

Waarom we fan zijn:
Een boorhamer met grote boorcapaciteit zonder loodzwaar te zijn. Geschikt voor de fervente all-round klusser.

De fanatieke doe-het-zelver zal veel aan deze uitvoering van Bosch hebben. De boorhamer heeft een vermogen van 600 watt en 1,9 joule. Hiermee kun je gaten boren van maar liefst 22 millimeter doorsnee. Een vrij krachtige uitvoering dus.

Dit model is zowel ergonomisch als compact en draagt 2,2 kilo gewicht met zich mee. Op deze uitvoering zit een rotatiestop. Je kunt hem dus prima gebruiken voor het afbreken van beton of tegels neerhalen. De boorhamer heeft een extra handvat waardoor je extra stabiel en precies te werk kunt gaan. Wat wij ook een groot voordeel vinden, is dat hij geleverd wordt met een borenset bestaand uit 6 delen. Allemaal met SDS aansluitingen. Let op: deze boorhamer werkt wel op netstroom, dus je moet rekening houden  stopcontacten, snoeren en eventueel haspels. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 25 mm
Boorcapaciteit steen: 25 mm
Slagkracht: 1.9 J
Gewicht: 2.2 KG
Type stroom: Netstroom

Video

Bosch PBH 2500 SRE

Bekijk verschillende aanbieders

8. Makita HR2300X10

Waarom we fan zijn:
Een krachtige boorhamer met lang snoer en grote boorcapaciteit.

Deze boorhamer van Makita is wat zwaarder dan de bovengenoemde modellen, 2,7 kilo, maar ligt nog steeds prettig in de hand. De Makita boorhamer wordt geleverd in een koffer met 14 boren waardoor je gelijk aan de slag kunt met allerlei projecten. Deze uitvoering werkt op 720 watt en 2,3 joule. Het maximale toerental is 1200 per minuut. De boorcapaciteit is hiermee 23 millimeter in diameter. Deze Makita wordt door fanatieke klussers gezien als een goed alternatief voor klussen waar een klopboor in eerste instantie het beste apparaat lijkt, maar toch minder geschikt voor blijkt. Een simpel gat in een betonmuur boren kan met een klopboor nog wat gedoe opleveren, maar gaat met deze boorhamer juist heel makkelijk. 

In zacht steen kan de Makita maximaal 13 millimeter in diameter boren. Net als de Bosch op nummer 9, werkt ook deze boorhamer op netstroom. Wel is de kabel 4 meter lang. Hier zou je dus redelijk wat kanten mee op moeten kunnen. Wat wij wel een nadeel vonden is dat deze boorhamer geen rotatiestop heeft, dus je kunt er geen breekwerk mee verrichten.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 23 mm
Boorcapaciteit steen: 32 mm
Slagkracht: 2.3 J
Gewicht: 2.7 KG
Type stroom: Netstroom

Video

Makita HR2300X10 boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

7. Bosch PBH 3000 FRE

Waarom we fan zijn:
Een krachtige tool met hoge boorcapaciteit. 

Deze boorhamer van Bosch is een van de zwaardere modellen tot nu toe in onze lijst, hij weegt namelijk 3 kilo. Met een motot vermogen van 750 watt en 2,8 joule, kun deze boorhamer moeiteloos gaten boren van 26 millimeter in diameter. Mocht je in hout willen boren dan gaat je boorcapaciteit zelfs omhoog naar 30 millimeter. Grote gaten zijn voor dit apparaat dus geen probleem. Wat wij mooi vinden aan dit model is dat je er ook een beitelstuk op kunt zetten. Hiermee kun je bijvoorbeeld tegels van de muur afhalen.

Het toerental is aan te passen tot wel 1450 toeren per minuut. Hij werkt op netstroom en heeft een kabel van 4 meter. Gelukkig is de kabel wel lekker soepel, dus hier ervaar je niet veel last van tijdens het boren. Ook deze boorhamer wordt geleverd met een koffer.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 26 mm
Boorcapaciteit steen: 26 mm
Slagkracht: 2.8 J
Gewicht: 6 KG
Type stroom: Netstroom

Video

Bosch PBH 3000 FRE boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

6. DeWalt D25134KP-QS

Waarom we fan zijn:
Een krachtige boor met rotatiestop, extra boorkop en goede stofafdichting.

Deze boorhamer weegt net als de Bosch op nummer 7 rond de 3 kg. Wel heeft deze boor een hoger vermogen, namelijk 800 watt en maximaal 1500 toeren per minuut. Hiermee kan je tot 26 millimeter in diameter boren. Ben je van plan om in hout te boren? Dan boor je zelfs tot 30 millimeter in diameter. Hij werkt ook weer op netstroom en helaas is de kabel maar 2 meter. Zorg dus dat je een stopcontact in de buurt hebt of een haspel.

Wat wij erg prettig vonden is dat er geen gruis en stof tijdens het boren in je gezicht geblazen wordt. Deze boorhamer heeft namelijk een uitstekende stofafdichting en maakt gebruik van luchtuitlaatsleuven. Ook prettig: je kan de boorhamer ook gebruiken als beitel.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 26 mm
Boorcapaciteit steen: 26 mm
Slagkracht: 2.8 J
Gewicht: 1.8 KG
Type stroom: Netstroom

Video

DeWalt D25134KP-QS boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

5. Bosch Uneo Maxx Systembox

Waarom we fan zijn:
Wordt met 19 accessoires geleverd, is licht van gewicht en heeft een extra snelspanboorkop. Let op: niet voor de professionele klusser.

De Bosch Uneo Maxx Systembox wordt met een 19-delig accessoireset. Hij is licht van gewicht, namelijk 1,4 kilogram. Je krijgt er namelijk een hele mooie opbergdoos bijgeleverd waar je zowel je boorhamer als alle accessoires in kwijt kunt. Je kunt maximaal 10 millimeter in diameter boren met deze boorhamer, 0,6 joule. Hij werkt op een accu waardoor je geen last hebt van stopcontacten of lange snoeren.

Wat we daarnaast prettig vinden is dat de boorhamer wordt geleverd met een snelspanboorhouder waardoor je er ook normale boren en bitjes op kunt zetten. De boor staat vanwege al het bovenstaande welverdiend in onze top 5, maar wel met de kanttekening dat hij minder geschikt is voor de professionele klusser. De boorhamer draait maximaal 900 toeren per minuut en is dus niet erg krachtig. Waarom dan toch op 5? Deze boor is gebruiksvriendelijk en geschikt voor alle kleine tot gemiddelde klussen. Ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor alle hobby klussers dus een hele goede keuze wat ons betreft. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 10 mm
Boorcapaciteit steen: 10 mm
Slagkracht: 0.6 J
Gewicht: 1.4 KG
Type stroom: Accu

Video

Bosch Uneo Maxx Systembox boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

4. DeWalt D25481K-QS

Waarom we fan zijn:
Zeer krachtig, professioneel en ook geschikt voor zwaar breekwerk. Minder geschikt voor de huis, tuin en keuken klusser.

Dit model van DeWalt weegt 6 kilo, waardoor wij hem op de langdurig klussen wel in de armen voelden. Maar dat gewicht is niet voor niets zo hoog. Hij werkt namelijk op 1050 watt en heeft een kracht van 6 joule. Dit betekent dat je gaten van maar liefst 40 millimeter in diameter kunt maken. Een uitstekende keuze voor de professionals onder ons.

Hij wordt geleverd met een koffer waar je hem in kunt bewaren. Nadeel is wel dat er geen accessoires worden meegeleverd. Je zult deze dus zelf moeten aanschaffen als je die nodig hebt. Dankzij de hoge slagkracht en rotatiestop kun je met deze boorhamer ook zwaar breekwerk uitvoeren.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 40 mm
Boorcapaciteit steen: 40 mm
Slagkracht: 6 J
Gewicht: 6 KG
Type stroom: Netstroom

Video

DeWalt D25481K-QS boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch GBH 18V-26 F

Waarom we fan zijn:
Een hele goede keuze voor zowel de professionele als thuisklusser: krachtig en veelzijdig.

Dit model van Bosch werkt op een accu van 18 volt. Hij heeft een slagkracht van 2,6 joule en werkt op een toerental van 890 toeren per minuut. Hiermee kun je gaten maken van 26 millimeter in doorsnee zonder al te veel moeite. De boorhamer heeft zowel een SDS-plus als snelspan aansluiting. Je kunt dus ook normale bitjes op de boorhamer gebruiken om bijvoorbeeld te schroeven. Je krijgt twee accu’s meegeleverd waardoor je tijdens het klussen snel van accu kan wisselen. 

Op de Bosch GHB 18V-26 F zit ook stofafzuiging. Dit vonden wij heel prettig om wat schoner mee te werk te kunnen gaan. Ook heeft de boorhamer een rotatiestop, waardoor je dus zowel kunt boren als schroeven en ook kan breken. Hij weegt een kleine 3,6 kilo. Prettig om wat preciezer te werken is de xtra handgreep op dit model.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 40 mm
Boorcapaciteit steen: 40 mm
Slagkracht: 2.6 J
Gewicht: 8 KG
Type stroom: Accu

Video

Bosch GBH 18V-26 F boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DHR242RTJV

Waarom we fan zijn:

Een krachtige, betrouwbare en volledige boorhamer voor (bijna) elke klus. 

De Makita DHR242RTJV werkt op een accu van 18 volt en geeft je dus alle bewegingsvrijheid tijdens het klussen. De boorhamer heeft stofafzuiging zodat je stofvrij en overzichtelijk kan werken. De stofzuigerbak zit onderaan de boor en is wat groot, maar wij vonden deze tijdens het klussen niet inde weg zitten. De boor is beveiligd tegen overbelasting en oververhitting, wat vooral heel fijn is tijdens langere klussen. Daarnaast heeft deze boorhamer ook een rotatiestop, dus je kan er ook mee breken.

Met deze Makita DHR242RTJV boorhamer kun je gaten maken tot 24 millimeter in diameter in hout. Werk je met zacht steen dan is dit 15 millimeter. Verder krijg je er ook nog een mooie opbergkoffer bij zodat je hem naderhand netjes kunt opbergen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Boorcapaciteit beton: 15 mm
Boorcapaciteit steen: 15 mm
Slagkracht: 2 J
Gewicht: 3.3 KG
Type stroom: Accu

Video

Makita DHR242RTJV boorhamer

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DCH273P2T-QW