Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 Beste Verfspuiten van 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste verfspuit? We kennen het allemaal wel. Al maandenlang vraagt de schutting om een nieuw likje verf, maar keer op keer kan je geen tijd vinden voor deze onderneming. Wie weleens een muurtje, meubel, of schutting heeft geverfd, weet hoeveel tijd en inspanning hierbij kan komen kijken. Maar hier bestaat een ingenieuze oplossing voor! Namelijk een verfspuit! Met een verfspuit bespaar je veel tijd en energie. Daarnaast krijg je een mooi egaal resultaat en kan je zelfs moeilijkste hoekjes en randjes bereiken. Nooit meer gedoe met emmers verf, kwasten en verfrollers. Geen geklieder en gevlekte muren. Met een verfspuit is dit allemaal verleden tijd! Voor iedereen die op zoek is naar een handig alternatief, is de verfspuit een absolute must.

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Verfspuiten

BESTE KOOP

WAGNER Control Pro 350 M
WAGNER Control Pro 350 M

PROFESSIONEEL

Wagner Airless Pro 250 R
Wagner Airless Pro 250 R

BUDGET

Powerplus POWX351
Powerplus POWX351 Verfpistool

Beste verfspuit - Top 5

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede verfspuit te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan verfspuiten het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende producten? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 5 voor het jaar 2021 zien welke verfspuiten als beste uit de bus komen. 

5. Wagner W 690 Flexio

Niet één, maar twee verfspuiten ineen krijg je bij de aanschaf van de Wagner W 690 Flexio. Dit verfspuitsysteem is door de twee spuitopzetstukken namelijk geschikt voor zowel binnen- als buitenprojecten. Het spuitopzetstuk voor binnen heeft een inhoud van 1300 ml, het spuitopzetstuk voor buiten een inhoud van 800 ml. Dispersie- en latexverven zijn geschikt voor binnengebruik. Voor projecten buiten maak je gebruik van het meegeleverde spuitopzetstuk Standard voor watergedragen lakken of VOC-lakken, houtbeschermingsmiddelen, olie, beitsen etc. 

Voor deze verfspuit is gebruik van alle gangbare verfsoorten zonder verdunning mogelijk. Bij gladde ondergronden en buitengewoon dikvloeibare verf wordt echter aangeraden deze 10% te verdunnen. Je kan de verfspuit voor zowel kleine als grote objecten gebruiken. Deze uitstekende verfspuit zorgt door middel van de gepatenteerde I-SPRAY-spuitmond voor een buitengewoon fijne verstuiving en een hoge viscositeitstolerantie, ook bij dikvloeibare verfsoorten. Hierdoor krijg je –  al in één spuitslang – een mooi, egaal dekkend effect. 

De verfspuit is dankzij de X-BOOST-turbine buitengewoon krachtig door zijn grote vermogen en hoge arbeidssnelheid. Ook een fijne bijkomstigheid: de verfspuit is makkelijk in gebruik. Dankzij het tilbare pistool is een snelle wisseling van de spuitopzetstukken mogelijk. Het basisapparaat kan worden neergezet of omgehangen, zodat je makkelijk wendbaar bent. Ook erg handig is dat de sluitstraal verstelbaar is, waarvoor het zich exact aan het object laat aanpassen. Daarnaast is er een traploze regeling van de luchthoeveelheid. Zo maakt Wagner het heel makkelijk voor je om eenvoudig en effectief een laag verf aan te brengen. Als klap op de vuurpijl is de Wagner W 690 Flexio erg makkelijk te reinigen, wel zo fijn!

Wagner W 690 Flexio

4. Wagner W 590 Flexio

We gaan verder met de nummer 4 van onze lijst. Wederom een verfspuit van Wagner heeft deze plek veroverd. De Wagner W 590 Flexio heeft namelijk een groot voordeel. Doordat de verfspuit zo compact is draag je hem makkelijk met je mee terwijl je aan het werk bent. Handig voor wie liever geen groot apparaat met zich mee sleept. De verfspuit weegt 4,25 kg en is vooral geschikt voor kleinere projecten. Ook deze verfspuit wordt geleverd met twee verschillende opzetstukken en is daarom geschikt voor zowel dispersie- en latexverven en primers als voor vernis, lak, houtbeschermingsmiddelen en olie en beits op waterbasis of solventbasis. 

De Wagner W 590 Flexio heeft een krachtige X-BOOST-turbine en is dankzij de Universal Sprayer 590 spuitkop net als de Wagner W 690 Flexio geschikt voor de meeste onverdunde materialen. Daarnaast heeft hij allerlei verschillende instelmogelijkheden, waardoor je zowel verticaal als horizontaal kan spuiten. Ook is er een speciale sluitstraal voor hoeken en randen en een puntstraal speciaal voor een optimaal resultaat bij lakken en beitsen. Erg fijn is dat de verfspuit vrijwel geen nevel afgeeft, ondanks de sterke turbine. Naast de verfstraal is ook de spuitkracht van de verfspuit in te stellen. 

De Flexio-technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de verf voor een mooi, egaal resultaat, al in één spuitslaag. Ook de Wagner W 590 Flexio maakt gebruik van de gepatenteerde I-SPRAY-spuitmond voor een fijne verstuiving en een hoge viscositeitstolerantie. Nadat je in een mum van tijd klaar bent met je project, maak je net zo snel de verfspuit weer schoon. Vervolgens berg je hem gemakkelijk op in de bijgeleverde opbergkoffer. Wanneer je op zoek bent naar een verfspuit die buitengewoon vriendelijk in gebruik is, dan is de Wagner W 590 Flexio een hele goede optie.

 
Wagner W 590 Flexio verfspuit

3. Bosch PFS 5000 E

Onze nummer 3 komt van een andere speler in de verfspuiten-markt. De Bosch PFS 5000 E is uitgevoerd in de herkenbare groen-rood kleuren an Bosch en is bedoeld voor het grotere spuitwerk. Dit apparaat wordt het sterkste en meest veelzijdige verfspuitsysteem in zijn klasse genoemd. Geen oppervlakte is te groot voor deze verfspuit! Met gemak geef je hele muren, trappen en plafonds een mooie nieuwe verflaag. Net als de verfspuiten van Wagner, is dankzij de door Bosch ontwikkelde ALLPaint-technologie ook dit verfspuitsysteem geschikt voor alle verfsoorten zonder verdunning. 

De verfspuit weegt 4.8 kilogram, heeft een 1 liter reservoir met SDS-sluiting (waardoor je snel kan bijvullen en makkelijk kan reinigen) en een 4 meter lange toevoerslang. Dankzij deze rekbare slang heeft het apparaat een grote reikwijdte waardoor je soepel en met hoge snelheid het spuitwerk kan verrichten. Met deze verfspuit kan je in een minuut een oppervlakte van 3 vierkante meter verven. De sluitcapaciteit van de spuit is namelijk maar liefst 500 ml per minuut! Het ConstantFeed systeem zorgt voor een egaal resultaat dankzij de gelijkmatige verfafgifte. Dit systeem is bovendien heel geschikt voor werken boven je macht en voor spuitwerk vlak boven de grond. 

Het systeem kent een traploos instelbare elektronische luchtvolumeregeling en een traploze verfhoeveelheidsregeling. Door middel van een voetschakelaar schakel je de verfspuit in- en uit. Bij de spuit worden – heel attent – ook mondstukken voor lakverf, lazuurverf en muurverf en een reinigingsborstel en verffilter meegeleverd. Kleine kanttekening om rekening mee te houden is dat het schoonmaken van de Bosch PFS 5000 E wat enige tijd in beslag neemt. 

Bosch PFS 5000 E

2. Bosch PFS 2000 E

We vervolgen onze lijst met wederom een verfspuit van Bosch. Als eerste runner-up hebben wij gekozen voor de Bosch PFS 2000 E.  Bosch heeft bij het ontwerpen van dit apparaat klaarblijkelijk erg goed nagedacht over het gebruiksgemak. Een stuk kleiner dan zijn broertje op plek 3, is dit compacte apparaat met een gewicht van 2 kilogram buitengewoon handig in de omgang en vooral geschikt voor kleine tot middelgrote klussen binnens- en buitenshuis. 

Een muur verven is nog nooit zo makkelijk geweest! Zelfs de lastigste plekken en de meest onbereikbare hoekjes kan je met deze verfspuit met gemak bereiken. Het draagbare systeem met schouderband zorgt voor een grote mate van bewegingsvrijheid. Erg prettig wanneer je langdurig aan het werk bent. De verfspuit is geschikt voor zowel hout- en metaalverf als muurverf. Met een inhoud van 800 ml en een motor die draait op 440 W kan je in 1 min ongeveer 1,5 vierkante meter verf aanbrengen. Intuïtieve pictogrammen op het apparaat wijzen je de weg. 

Ook deze Bosch verfspuit maakt gebruik van de ALLPaint-technologie, geschikt voor alle verfsoorten zonder verdunning. Een ander groot pluspunt van de Bosch PFS 2000 E is de EasySelect draaischakelaar. Hiermee stel je gemakkelijk de benodigde verfhoeveelheid voor jouw project in. Fijn detail, de prijs van deze verfspuit ligt onder de 100 euro en heeft daarmee een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Voor kleinschalige project die in een handomdraai geklaard zijn is dit naar onze mening de perfecte verfspuit. 

Bosch PFS 2000

1. WAGNER Control Pro 350 M

We konden geen andere conclusie trekken dan dat de Wagner Control Pro 350 M de beste verfspuit is van 2022. Dit model is uiterst geschikt voor project boven 250 vierkante meter en zuigt rechtstreeks uit de emmer aan.

Het apparaat is geschikt voor verf, lak en beits op solvent en waterbasis. Je kunt ook vloeistoffen zoals thinner gebruiken, maar dit zijn agressief bijtende stoffen die de levensduur van de machine sterk beïnvloeden. Ondanks het feit dat je 3 jaar garantie hebt, raden we dit niet aan. Problemen die ontstaan zijn door dit soort oorzaken worden dan ook niet behandeld middels de garantie.

De slanglengte is 15 meter waardoor je een flink oppervlak kunt spuiten, een heel huis is dan ook geen probleem. Je hoeft geen moeilijke capriolen meer uit te halen om het verf van de ene plek naar de andere plek te krijgen want er wordt gewoon direct uit de emmer gezogen.

WAGNER Control Pro 350 M

Beste Goedkope Verfspuit

Wil je graag de verfrollers in het schap laten liggen, maar wel efficiënt en snel kunnen werken zonder dat dir meteen een rib uit the lijf is? Dit kunnen wij natuurlijk goed begrijpen. Om deze reden hebben wij een kwalitatief hoogstaande verfspuit uitgekozen in een lagere prijsklasse. De Powerplus POWX351 is een degelijk, effectief apparaat dat doet wat het moet doen, zonder al te veel poespas. 

Hij is geschikt voor zowel verf op basis van water of solventen als vernis, primers, olie en beits. Een groot pluspunt van deze verfspuit is de compactheid van het apparaat. Met een gewicht van maar 2,16 kilogram is hij gemakkelijk met een hand te bedienen. Dankzij de kabel van 2 meter lang kan je vrij bewegen. Het vermogen van de verfspuit is 130 W en de inhoud van het verfreservoir is 0,8 liter. 

Om een mooi egaal resultaat bij allerlei verschillen projecten te bereiken kan je het verfdebiet van de verfspuit zelf instellen. Na gebruik is de verfspuit zeer makkelijk schoon te maken en op te bergen. Wanneer je dus op zoek bent naar een simpele maar doeltreffende verfspuit met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Powerplus POWX351 een fijne keuze. 

Powerplus POWX351 Verfpistool

Beste Professionele Verfspuit

De Wagner Airless Sprayer Control Pro 250 R staat ook wel bekend als de Wagner HEA Control Pro 250 R en is één van drie compacte HEA varianten op een standaard. Hierdoor kun je het makkelijk verplaatsen en is het lichter dan de meeste verfspuiten in zijn segment.

Je kunt dit apparaat gebruiken voor lakken, beitsen en muurverf. Geen gedoe met overplaatsen van verf want het apparaat zuigt rechtstreeks uit de emmer aan zodat je zo efficiënt mogelijk kunt werken. De HEA apparaten combineren diverse bestaande verfspuit technieken. Lage druk zorgt ervoor dat de spuitnevel met 55% wordt gereduceerd en je tot 35% op het verf bespaart.

Het hanteren van de verfspuit is lekker simpel, je kunt de trekker met slecht één vinger overhalen. Door het gebruik van de HEA techniek heb je meer controle en zie je achteraf minder strepen en banen dan bij andere Airless apparaten.

Wagner Airless Pro 250 R

Koopgids

Een verfspuit is een apparaat om het verven van allerlei verschillende objecten een stuk gemakkelijker te maken. Wanneer je veel schilderwerk in het vooruitzicht hebt kan een verspuit de nodige verlichting geven. Met een verfspuit breng je de verf gelijkmatig en egaal aan op allerlei verschillende ondergronden. Je kan allerlei verschillende soorten verf gebruiken, zoals onder andere muurverf, lakverf en oliën. Een ander voordeel van verfspuiten is dat je weinig gedoe voor en achteraf hebt. De voorbereiding vergt enkel het goed afplakken van het werkgebied en nadat de klus geklaard is heb je geen gedoe met het schoonmaken van kwasten en rollers. Met verfspuit werk je bovendien ontzettend snel. In enkele minuten kan je al meerdere vierkanten meters voorzien van een nieuw likje – of eigenlijke spuitje – verf. Hierdoor schilder je dus in een mum van tijd grote oppervlaktes. Naast al deze pluspunten, is een verfspuit ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Je verbruikt vaak minder verf en je hebt weinig materiaal dat je na enkele keren gebruik moet weggooien, zoals kwasten en rollers die meestal niet vaker dan twee a drie keer meegaan. 

Welke verfspuit kopen?

Er zijn veel verschillende soorten verfspuiten op de markt. Dat maakt het lastig om een keuze te maken. Er zijn veel verschillende merken in een vrij brede prijsklasse. Het is belangrijk om na te gaan waarvoor je de verfspuit wil gaan gebruiken, zodat je vervolgens kan bepalen welk type verfspuit daar het beste bij past. Wanneer je de verfspuit maar een of enkele keren wilt gebruiken, dan kan je kiezen voor een wat goedkopere verfspuit. Voor wie de verfspuit vaker wil gaan gebruiken is een iets duurdere verfspuit aan te raden, zodat je er op langere termijn mee uit de voeten kan. Elke verfspuit heeft zo zijn voordelen die goed passen bij verschillende soorten projecten. Zo zijn er hele compacte verfspuiten, waarbij de reservoir aan de verfspuit bevestigd zit en je dus met één hand kan werken. Een nadeel van dit type spuit is dat het reservoir steeds opnieuw gevuld zal moeten worden. Ook zijn er verfspuiten waarbij de machine en het reservoir met een slang aan elkaar verbonden zijn. Ook hierbij moet het reservoir steeds gevuld worden, maar de capaciteit van de reservoirs is vaak wel een stuk groter. Daarom is dit type verfspuit meer geschikt voor middelgrote tot grote projecten. Als laatste zijn er ook nog verfspuiten waarbij de slang rechtstreeks uit de verfemmer de verf opzuigt. Hierdoor kan je langer aan een stuk doorwerken, waardoor deze verfspuiten uitermate geschikt zijn voor grotere oppervlaktes. Het is dus bij de keuze voor een verfspuit belangrijk om na te gaan hoe groot de oppervlakte is die je wilt gaan verven. 

Spuitcapaciteit 

De spuitcapaciteit van verschillende soorten verfspuiten kan sterk verschillen. Voor kleinschalige projecten zal je geen buitengewone spuitcapaciteit nodig hebben, maar wanneer je aan het grotere werk begint dan is het zeker raadzaam om voor een verfspuit met een goede spuitcapaciteit te kiezen. Zo weet je zeker dat je niet voor verassingen zal komen te staan. Wel is het goed om bij een sterke spuitcapaciteit voor een apparaat met een groter reservoir te kiezen, zodat je niet steeds het reservoir opnieuw hoeft te vullen. 

Spuitkop 

Over het algemeen hebben de meeste verfspuiten een een spuitkop die in te stellen is in drie standen: horizontaal, verticaal en rond. Wanneer je dus met een bepaald project gaat beginnen is het goed om na te gaan wat voor soort verfstraal je nodig zal hebben en of de verfspuit die bepaalde stand ook biedt. Zo weet je zeker dat je achteraf niet van een koude kermis thuiskomt.

Verf soorten

Voordat je een verfspuit aanschaft is het raadzaam om na te gaan welk type verf je wilt gaan gebruiken. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn als je een dure verfspuit aanschaft die vooral gericht is op het aanbrengen van alle verfsoorten terwijl je misschien alleen wilt beitsen. Zorg dus dat je slim kiest. De meeste verfspuiten zijn geschikt voor het werken met allerlei soorten verf op zowel water- als synthetische basis en eveneens voor het aanbrengen van lak, beits en latex. Er zijn ook apparaten die speciaal geschikt zijn voor muurverf of houtbewerking. Sommige verfspuiten zijn in staat om met alle soorten verf te werken, verdund of onverdund. Bij andere apparaten hangt het af van het type verf of verdunning voor een goede verneveling noodzakelijk is. Het is dus raadzaam om goed na te gaan welk type verf je wilt gaan gebruiken en welke verfspuit hier het beste bij past. 

Accessoires voor de verfspuit

Je kan wanneer je geïnvesteerd hebt in een verfspuit eventueel nog meer uit de spijt halen met extra hulptukken. Zo heb je speciale fijnspuitpistolen die gericht zijn op het verven van kleine objecten. Ook voor moeilijk bereikbare plekken zoals lastige hoeken is een fijnspuitpistool een heel fijn hulpmiddel. Ook bestaan er verlengstukken voor de spuitslang zodat je makkelijker hoge plafonds kan bereiken. Wanneer je de verfspuit vaak gebruikt of een specifiek lastige klus aangaat is het dus geen gek idee om het volledige assortiment hulpstukken eens te bekijken. 

Onderhoud

Een belangrijk aspect om op de letten bij de aanschaf van een verfspuit is het onderhoud van de verfspuit vergt. Uiteraard gaan duurdere verfspuiten vaak een stuk langer mee. Daarnaast hebben ze meestal ook een langere garantie. Voor het goed onderhouden van je verfspuit is het belangrijk dat je het apparaat na gebruik goed schoonmaakt. Dat gaat bij het ene apparaat makkelijker en sneller dan bij het andere apparaat. Dit kan je laten meewegen in je keuze. Sommige apparaten hebben een automatisch systeem waarmee het apparaat wordt gereinigd. Ook zijn er verfspuiten waarbij een handige set schoonmaak-materialen wordt meegeleverd. Wanneer je je verfspuit goed schoonhoudt behoudt het apparaat een langere levensduur. 

Geraadpleegde bronnen