Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 Beste Bladblazers van 2022

Inhoudsopgave

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Bladblazers

BESTE KOOP

BLACK+DECKER BCBLV3625L1
BLACK+DECKER BCBLV3625L1

PROFESSIONEEL

Makita BHX2501
Makita BHX2501 tabel

BUDGET

Powerplus POWEG9012
Powerplus POWEG9012 tabel

Beste bladblazer - Top 5

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede bladblazer te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan bladblazers het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende bladblazers? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 5 voor het jaar 2022 zien welke bladblazers als beste uit de bus komen. 

5. GARDENA ErgoJet 3000

We trappen onze top 5 af met de GARDENA ErgoJet 3000. Deze bladblazer is uiterst capabel en betrouwbaar. Hij is zeer krachtig met een vermogen van 3000 W en een blaassnelheid tot 310 kilometer per uur. De snelheid is variabel en kan je dus naar wens instellen. Je kan met deze bladblazer naast blazen ook gebruik maken van de zuigfunctie. Hierbij wordt het afval naar binnen gezogen en versnipperd. Hij is voorzien van een geïntegreerde versnipperaar met een volumereductie van 16:1. Dankzij het robuuste metalen hakselrad wordt het blad- en tuinafval heel klein versnipperd. Vervolgens wordt het opgevangen in de draagzak die over een opvangcapaciteit van 45 liter beschikt. 

Meer dan genoeg ruimte dus om grote hoeveelheden versnipperd afval op te vangen. Zo hoef je niet steeds tussendoor de opvangzak te legen. Wanneer het wel tijd is om de zak te legen, dan gaat dit dankzij het handige ontwerp heel makkelijk. Het wisselen tussen deze twee standen is heel eenvoudig dankzij het Click Fit systeem. Wanneer je langere tijd aan het werk bent met een bladblazer is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk te werk kan gaan. 

Daarvoor is een goede werkhouding en zo min mogelijk belasting van belang. Deze bladblazer stelt je in staat langdurig comfortabel te werken dankzij de optimale gewichtsverdeling en de ergonomische handgreep met softgrip. De meegeleverde draagriem is verstelbaar en kan je dus specifiek op je lichaam afstellen. Na aanschaf van de ErgoJet 3000 heb je twee jaar garantie. Een groot pluspunt van deze bladblazer is de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs heb je deze uitstekende bladblazer in huis. 

GARDENA ErgoJet 3000 bladblazer

4. Bosch ALB 18 LI 2.5

Op de 4e plek is de Bosch ALB 18 LI 2.5 geëindigd. Deze universele bladblazer heeft alles wat je nodig hebt om gemakkelijk je tuin vrij van blad- en tuinafval te houden. Hij heeft een aantal grote voordelen die maken dat het zeer comfortabel is om met deze bladblazer te werken. We beginnen met het ontwerp. De bladblazer is zeer lichtgewicht: hij weegt slechts 1,8 kilogram. Hierdoor kan je moeiteloos lange tijd achtereen met de bladblazer aan de slag gaan zonder jezelf te overbelasten. Ook heeft hij een ergonomisch design met een fijne softgrip handgreep, wat voor een minieme belasting en een comfortabel werkgemak zorgt. 

Dat de machine klein en lichtgewicht is betekent niet dat hij ook klein in vermogen is. Integendeel, met een luchtsnelheid van 210 kilometer per uur zal hij elke hoop bladeren aankunnen. Dankzij de Syneon-chip is de energie intelligent geregeld voor elke klus. Deze bladblazer is daarnaast heel makkelijk hanteerbaar, doordat hij op een 18-volt-lithium-ion-accu draait. Hierdoor geniet je tijdens het werken een grote bewegingsvrijheid en maximale mobiliteit. Wel zo fijn om overal goed bij te kunnen zonder rekening te hoeven houden met een stroomdraad. Bovendien kan je zo overal te werk gaan. 

Je hoeft geen rekening te houden met de locatie van stopcontacten en niet in de weer te gaan met verlengsnoeren. Een bijkomend voordeel is dat de accu uitwisselbaar is met alle Bosch 18 Volt Li-Ion gereedschappen inclusief de Bosch tuin machines. Zo hoef je niet steeds een nieuwe accu aan te schaffen wanneer je met apparaten van Bosch werkt. Na gebruik kan je de blaasbuis afnemen, zodat je de machine gemakkelijk ruimtebesparend opbergt. Na aanschaf heb je twee jaar garantie op de bladblazer. 

Bosch ALB 18 LI 2.5

3. BLACK+DECKER BEBLV301

We gaan door met de BLACK+DECKER BEBLV301 op de derde plek. Deze gebruiksvriendelijke bladblazer is ontzettend toegankelijk en tegelijkertijd heel compleet. Hij is voorzien van een 3 in 1 systeem: je kan met de bladblazer blazen, zuigen en versnipperen met verwisselbare buizen. Dankzij het 2-buizen conversiesysteem kan je moeiteloos schakelen tussen de blaasmodus en de zuigmodus. De blaassnelheid bedraagt tot 404 kilometer per uur. Je kan kiezen voor twee snelheden toegepast op de te verrichten werkzaamheden. 

Zo kan je zelf bepalen welke blaassnelheid bij welke klus past en heb je meer controle en veiligheid. Tijdens het werken met de zuigfunctie wordt het opgezogen blad- en tuinafval effectief versnipperd tot een gereduceerd volume dankzij de krachtige versnipperingrotor met een volumereductie van 16:1. Het afval wordt vervolgens opgevangen in de innovatieve ruggedragenopvangzak met een capaciteit van maar liefst 72 liter. Zo hoef je de zak tussendoor niet steeds te legen en kan je lang achtereen doorwerken. Doordat je de opvangzak op de rug draagt heb je een ergonomische houding en geniet je een grote wendbaarheid. Het ROLL+CLICK™ systeem maakt dat het opvangzak gemakkelijk te openen en sluiten is. 

De machine is zo ontworpen dat hij ontzettend goed hanteerbaar is. Dankzij de flexibele slang beschik je tijdens het werken over een grote wendbaarheid. Het compacte lichtgewicht ontwerp in combinatie met het ergonomische design zorgt ervoor dat je een comfortabel en gezonde werkhouding hebt. De pivoterende tweede handgreep geeft extra werkcomfort. De machine wordt geleverd inclusief draagriem en extra hard. Na aanschaf heb je twee jaar garantie op de bladblazer. 

2. Powerplus POWDPGSET35

Op de welverdiende tweede plek is de Powerplus POWDPGSET35 geëindigd. Deze handige bladblazer is uiterst compact en betrouwbaar. Hij werkt op een 40V Dual Power accu die bij aanschaf samen met de bijbehoren oplader geleverd wordt. Zo kan je dus direct aan de slag. Je kan kiezen voor de blaas of de zuigfunctie. Met de twee verschillende mondstukken kan je het blad- en tuinafval bij elkaar blazen of opzuigen en versnipperen. Kies je voor de blaasfunctie, dan kan je zowel droge als natte bladeren met een hoge blaassnelheid van wel 220 kilometer per uur bijeen blazen. Dankzij de borstelloge duurzame motor ervaar je tijdens het werken veel minder trillingen, zodat je langer door kan werken en minder onderhoud aan de motor hebt. 

De krachtige versnipperingrotor heeft een volumereductie van 16:1. Het versnipperde afval wordt opgevangen in de opvangzak met een opvangcapaciteit van 45 liter. Voor het opzuigen van de bladeren is het toestel voorzien van een extra aanpasbare handgreep, zodat je een stevige en stabiele grip hebt op de bladblazer. Dankzij de schouderriem wordt je extra ondersteund tijdens het werken. De softgrip handgreep zorgt ervoor dat je langdurig comfortabel kan werken. Doordat je geen rekening hoeft te houden met een stroomsnoer en een stroomvoorziening in de nabijheid geniet je een grote wendbaarheid en bewegingsvrijheid. 

Een groot voordeel is dat de 40V accu op alle toestellen uit het Dual Power assortiment past. Zo hoef je niet steeds een nieuwe accu aan te schaffen, wat veel geld scheelt. De bladblazer is voorzien van 3 LED-lichtjes die de capaciteit van de batterij weergeven. Zo kan je goed in de gaten houden wanneer je de accu moet opladen. Zodra de accu weer is opgeladen springt het indicatielampje van rood naar groen en kan je weer aan te slag gaan. De bladblazer wordt zeer compleet geleverd inclusief blaaspijp, mondstuk A en mondstuk B, hulphandgreep, opvangzak, schouderriem, accu en oplader. Je hebt na aanschaf een garantie van maar liefst drie jaar. Met deze bladblazer haal je voor een goede prijs een ontzettend handig hulpmiddel in huis dat jarenlang mee zal gaan en vele opruimklussen een stuk makkelijker zal maken.

Powerplus POWDPGSET35 bladblazer

1. BLACK+DECKER BCBLV3625L1

De absolute topper van de multimeters is wat ons betreft de BLACK+DECKER BCBLV3625L1. Deze krachtige bladblazer is draadloos en deel van het BLACK+DECKER 36V accusysteem. Je hoeft dus geen rekening te houden met een stroomsnoer, verlengsnoer en energievoorziening. Zo geniet je tijdens het werken een grote wendbaarheid en bewegingsvrijheid. Zo maak je met gemak je gehele tuin vrij van blad- en tuinafval. Dankzij deze duurzame Litium-Ion accutechnologie vindt er geen zelfontlading plaats. 

De accu is bovendien uitwisselbaar met alle andere elektrische gereedschappen uit dit accusysteem. De bladblazer is voorzien van een brushless motor waardoor hij een langere levensduur heeft. Ook is hij hierdoor heel onderhoudsvriendelijk. De bladblazer is een 2-in-1 machine. Dit wil zeggen dat hij voorzien is van een 2-buizen conversiesysteem waarmee je moeiteloos kan schakelen tussen de blaasmodus en de zuigmodus. Zo kan je zelf beslissen welke functie het beste past bij de werkzaamheden die je wilt gaan verrichten. Dit is eenvoudig in te stellen via een enkele druk op de knop. 

Met de blaasfunctie kan je vrijwel alle soorten bladeren gemakkelijk bij elkaar blazen dankzij de blaassnelheid tot maar liefst 270 kilometer per uur. Zo is zelfs zwaar en eventueel nat tuinafval geen partij. Kies je voor de zuigfunctie, dan zorgt de krachtige versnipperingsrotor ervoor dat het opgezogen afval tot wel 10 keer kleiner gereduceerd wordt. Zo wordt het composteringsproces versnelt en kan je grote hoeveelheden afval gemakkelijk opslaan in de opvangzak met een capaciteit van 45 liter. Zo kan je langdurig doorwerken zonder steeds de zak te hoeven legen. Naar ons inzicht is de BLACK+DECKER BCBLV3625L1 voor elke professional en doe-het-zelver een buitengewoon goede en betrouwbare investering.

BLACK+DECKER BCBLV3625L1

Beste Goedkope Bladblazer

Natuurlijk kunnen wij ons indenken dat je als thuisklusser of hobbyist misschien niet snel voor een bladblazer in de hoogste prijsklasse zal kiezen, maar wel graag een een apparaat in huis haalt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij hebben ons hierin verdiept en als beste goedkope bladblazer gekozen voor de Powerplus POWEG9012. Met deze bladblazer haal je naar ons idee een kwalitatief hoogstaand apparaat in huis met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding. Hij is relatief goedkoop, maar zeer capabel en betrouwbaar. 

De machine is met een vermogen van 3200W ontzettend krachtig. Met een blaassnelheid tot 250 kilometer per uur kan je alle soorten bladeren gemakkelijk bijeen blazen. Daarnaast is de bladblazer ook voorzien van een zuigfunctie. Door middel van de keuzeschakelaar schakel je gemakkelijk tussen de blaasfunctie en de zuigfunctie. De opgezogen bladeren worden versnipperd met een volumereductie van 10:1. Het afval wordt opgevangen in de grote opvangzak met een capaciteit van 40 liter. Zo kan je gemakkelijk meerdere uren achtereen doorwerken zonder tussendoor de zak te hoeven legen. Zodra je de zak wilt legen, dan kan je hem eenvoudig losklikken. 

Een groot voordeel is dat de machine voorzien is van een breed mondstuk at steunt op wieltjes die het gewicht dragen. Je rijdt de bladblazer zodoende over de grond en ervaart hierdoor geen pijnlijke schouders en rug. Ook de schouderriem en de handige hulphandgreep dragen bij aan een groter werkcomfort. Let op: het stroomsnoer van deze bladblazer is vrij kort. Je zal in de meeste gevallen dus gebruik moeten maken van een verlengsnoer. Na aanschaf van deze bladerblader heb je een garantie van twee jaar. 

Powerplus POWEG9012 bladblazer

Beste Professionele Bladblazer

Wanneer je professional bent, dan wil je logischerwijs werken met betrouwbaar en kwalitatief hoogstaande materialen en machines. Je wilt immers optimaal werk afleveren en tevreden klanten achterlaten. Er zijn echter zo veel professionele bladblazers op de markt, dat het lastig kan zijn om tot een juiste keuze te komen. Daarom hebben wij voor de professionals onder ons een bladblazer uitgekozen die wij voor specifiek professioneel gebruik uitermate geschikt achten. Als beste professionele bladblazer gaan wij voor de Makita BHX2501. 

Deze buitengewoon sterk presterende Makita bladblazer is uitermate geschikt voor professioneel gebruik. De machine is compact ontworpen en daardoor zeer goed te hanteren. Hij is dankzij de benzine aandrijving ontzettend krachtig. Met een vermogen van 1100W kan hij moeiteloos blad- en tuinafval bijeenblazen. Dankzij de moderne 4-takt kopklepmotor is het toestel zeer stil, krachtig en zuinig. De motor is geschikt voor Euro loodvrije benzine en voldoet aan de Europese Stage II emissie eisen. De opvoerpomp zorgt voor een vlotte start. Indien je natte bladeren wilt wegblazen dan kan je gebruik maken van de meegeleverde platte blaasmond. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je langdurig kan werken zonder overbelasting te ervaren. Doordat je het toestel in je hand draagt in plaats van op de rug geniet je een optimale controle over de machine. 

Je werkt namelijk niet met een flexibele buis, die veel beperking in de bewegingsvrijheid geeft doordat hij bepaalde hoeken niet kan maken. Indien je ook gebruik wilt kunnen maken van een zuigfunctie dan kan je de bladblazer door middel van de zuigset ombouwen naar de BHX2501V met een capaciteit van 35 liter. De opgezogen bladeren worden versnipperd en vervolgens opgevangen in de opvangzak. 

Koopgids

Een bladblazer is een gereedschap waarmee een sterke luchtstroom geproduceerd wordt. Hiermee kan je bladeren en ander tuinafval bijeenblazen. Zo hoef je geen grote inspanning te leveren, zoals het geval is wanneer je handmatig het blad- en tuinafval bijeenveegt. Er bestaan drie soorten bladblazers: bladblazers op accu, elektrische bladblazers met stroomsnoer en bladblazers met een benzinemotor. Bij al deze types drijft de motor een ventilator aan. Hierdoor wordt een luchtstroom geproduceerd die door een smalle uitgang naar buiten wordt geduwd. De kracht van de luchtstroom wordt aangegeven in kilometers per uur. Deze blaassnelheid kan uiteenlopen van 200 tot meer dan 300 kilometer per uur.

Welke bladblazer kopen?

Zoals met elk gereedschap het geval is, wordt ook de bladblazer in allerlei variaties en door verschillende producenten uitgebracht. Wanneer je online op zoek gaat naar een goede bladblazer, dan zit je zeer waarschijnlijk na een half uur al met de handen in het haar. Lastig om zo tot een weloverwogen keuze te komen! Want waar moet allemaal je op letten? Om je te helpen tot de juiste keuze te komen, hebben wij hieronder uiteengezet op welke factoren je kan letten bij de aanschaf van een bladblazer.

Elektrisch, benzine of accu

Zoals we beschreven bestaan er drie type bladblazers: elektrisch, op accu of op benzine. Alle types hebben zo hun voor- en nadelen. 

Een elektrische bladblazer is heel gangbaar en zal je het meest tegenkomen. Ze zijn voordelig in de aanschaf en daardoor een aantrekkelijke optie. Een voordeel is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en gemakkelijk hanteerbaar, doordat ze vaak lichtgewicht en compact zijn. Doordat ze op stroom werken hebben ze een continu stroomvoorziening. Dit betekent dat je zo lang als je wilt door kan werken. Het nadeel is echter wel dat je altijd een stroomvoorziening in de buurt moet hebben en tijdens het werken rekening moet houden met het stroomsnoer. Dit kan je bewegingsvrijheid enigszins beperken. Bovendien zal je in sommige gevallen een verlengsnoer nodig hebben. Ook zijn deze bladblazers minder geschikt voor grote klussen, doordat ze minder krachtig zijn dan benzine bladblazers.

De bladblazer op benzine is ideaal voor grote en zware klussen. Doordat ze op benzine werken en niet op stroom kan je ze overal gebruiken. Je hoeft geen rekening te houden met verlengsnoeren en stroomvoorzieningen. Daarnaast is het grootste voordeel dat dit type bladblazer ontzettend krachtig is. Ze kunnen vrijwel elke klus moeiteloos klaren. Hierdoor zijn ze vooral erg geschikt voor professioneel gebruik. Het nadeel is dat benzine bladblazers een stuk duurder zijn. Ook hebben ze een motor die meer onderhoud vereist. Je zal de motor dus zo nu en dan met olie moeten smeren en altijd op tijd de tank moeten bijvullen. Ook zijn benzine bladblazers een stuk luidruchtiger dan elektrische bladblazers.

Het grootste voordeel van accu bladblazers is uiteraard de grote bewegingsvrijheid je tijdens het werken geniet. Je hoeft geen rekening te houden met de stroomvoorziening, met stroomsnoeren en verlengsnoeren. Zo kan je waar je maar wilt aan het werk gaan. Je bent bovendien een stuk wendbaarder doordat je niet met het snoer hoeft te sjorren. Accu bladblazers maken weinig geluid en hebben weinig onderhoud nodig. Ook zijn ze milieuvriendelijker. Het nadeel van een accu bladblazer is dat de accu uiteraard leeg raakt. Je zal dus tussendoor de accu moeten opladen en ervoor moeten zorgen dat hij altijd op het juiste moment opgeladen is. Je kan er eventueel voor kiezen om een reserve accu aan te schaffen, zodat je de accu’s tijdens de werkzaamheden kan afwisselen. Accu bladblazers zijn vaak goedkoper dan benzine bladblazers, maar wel duurder dan elektrische bladblazers.

Opvang van het vuil

De capaciteit van de opvangzak van een bladblazer kan nogal uiteenlopen. Zo heb je kleinere zakken met een capaciteit van 40 liter, maar ook grote zakken tot aan 70 liter. De versnipperaar zorgt ervoor dat het afval verkleint wordt, waardoor je meer afval kan opslaan in de zak. Toch is het goed om rekening te houden met de capaciteit van de zak. Wanneer je bijvoorbeeld over een kleine tuin beschikt dan zal een opvangzak van 40 liter voldoende zijn. Voor grote tuinen en oppervlakken zal je echter wel een opvangzak van minstens 50 liter nodig hebben.

Blaas en zuigfunctie

Het kan heel handig zijn wanneer de bladblazer voorzien is van zowel een blaasfunctie als een zuigfunctie. Met de zuigfunctie zuig je namelijk de bijeen geblazen bladeren gemakkelijk op, waarna ze door middel van een versnipperaar fijngehakselt worden en opgevangen worden in een opvangzak. Dit scheelt aardig wat tijd en energie, want zo hoef je niet alle bladeren handmatig op te scheppen en weg te gooien. Dit is bovendien goed voor je lichaam, want je hoeft niet steeds te bukken en de opvangzak te dragen. Bovendien composteert het verhakselde afval zo een stuk sneller. Wel is het zo dat de zuiger af en toe verstopt kan raken doordat er takjes en steentjes meegezogen worden.

Geluidsniveau

Een factor om rekening mee te houden bij de aanschaf van een bladblazer is het geluidsniveau. Sommige bladblazers maken namelijk meer lawaai dan andere. Over het algemeen zijn benzine bladblazers een stuk luidruchtiger dan accu en elektrische bladblazers. Een relatief stille bladblazer zit op een geluidsniveau van circa 70 dB. Er bestaan echter ook bladblazers die boven de 100 dB uitkomen, wat zeer lawaaierig is. Ga dus voordat je een bladblazer aanschaft altijd na wat het geluidsniveau van het toestel is.

Vermogen

Ook het vermogen van bij bladblazers sterk uiteenlopen. Zo hebben benzine bladblazers een groter vermogen dan elektrische of accu bladblazers. Benzine bladblazers zijn hierdoor vooral geschikt voor grote en zware klussen. Het kan handig zijn wanneer het vermogen zelf in te stellen is. Dit komt vooral voor bij elektrische bladblazers. Je hebt dan meer controle over de bladblazer, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de werkzaamheden. Dit komt van pas wanneer je over verschillende bodems wilt blazen.

Handige features

Zoals bij veel producten is het ook bij bladblazers raadzaam om te letten op eventuele aanwezige handige features. Zo is de vorm van de blaaskop van belang. Die zou richting het uiteinde smal moeten toelopen, zodat de luchtstroom goed te richten is. Voor sommige bladblazers kan je een losse, platte blaasmond aanschaffen voor lastig bereikbare plekken. Een fijne functie is de mogelijkheid tot het instellen van de blaassnelheid zodat je zelf kan bepalen welke kracht nodig is voor de klus. Als het toestel een zuigfunctie met versnipperaar heeft, dan is het belangrijk dat het toestel gemakkelijk te openen is om eventuele vastzittende bladeren te verwijderen. Ook is het van belang dat de messen van de versnipperaar te vervangen zijn. De opvangzak die het afval opvangt dient stevig te zijn en daarnaast ook water te kunnen doorlaten. Ook is het goed om rekening te houden met de capaciteit van de opvangzak. Het kan handig zijn wanneer de opvakzakken los verkrijgbaar zijn bij de fabrikant. Soms moeten ze namelijk bij veelvuldig gebruik worden vervangen. Verder is het fijn wanneer het handvat van de bladblazers ergonomisch ontworpen is en beschikt over een softgrip. Dit zorgt voor een aanzienlijk groter werkcomfort. Bovendien heb je dan een stabiele en stevige grip. Daarnaast kan het heel fijn zijn wanneer er een schouderband en een tweede handvat meegeleverd worden. Zo kan je je schouders en armen ontlasten.

Geraadpleegde bronnen