Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Bladblazer: Koopadvies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita bladblazer? In dit artikel vind je informatie die je kan gebruiken om tot de aankoop te komen van een Makita bladblazer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.

Veel leesplezier!

Onze keuze

Makita DUB362PM2

Bekijk verschillende aanbieders

Makita bladblazer 2023 - Top 5

5. Makita DUB184RT

Waarom we fan zijn: 
Met deze Makita DUB184RT bladblazer op accu heb je alle bewegingsvrijheid. 

Deze bladblader werkt op een 18 Volt 5.0 Ah Li-Ion accu en geeft je vrijheid terwijl hij ook nog milieuvriendelijk is. Het gebruik van een bladblazer op accu betekent dat je geen schadelijke stoffen loslaat zoals bij een benzine bladblazer wel het geval is. Met dit model heb je een blaassnelheid van 188 kilometer per uur en het toerental kun je zelf instellen. Een tuin van middelmatige grootte is dan ook zo schoongemaakt met dit apparaat.

Het lichte gewicht van 3 kilogram zal waarschijnlijk geen uitdaging vormen tenzij je langdurig achter elkaar werkt. Maar om de werkzaamheden nog makkelijker uit te kunnen voeren wordt er ook een draagriem meegeleverd.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Aandrijving: Accu
Zuig- en versnipperfunctie: Nee
Gewicht: 3 kg
Blaassnelheid: 188 km/h
Accu/batterijspanning: 18 V

Nadelen

Makita DUB184RT

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DUB361Z

Waarom we fan zijn: 
Door het dubbele accusysteem is deze Makita bladblazer heel krachtig. 

De Makita DUB361Z staat op nummer 4. In tegenstelling tot het vorige model dat op één accu werkt, beschikt deze bladblazer over twee 18 V accu’s die samen een kracht van 36 V kunnen bereiken.

Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van brandstof of olie heb je minder onderhoud en lage verbruikskosten. Tevens is hij hierdoor ook lekker stil en ben je milieuvriendelijk bezig. Dankzij de platte blaasmond heb je een luchtsnelheid van maar liefst 93 m/sec. Ook vinden wij het prettig dat je hiermee heel gericht bladeren weg kan blazen. Net als bij de nummer 5 kan je kiezen uit twee verschillende snelheden. Lang verhaal kort, de compacte bouw, het lage gewicht en de milieuvriendelijkheid van dit apparaat maken hem zeer geschikt om snel jouw tuin op te ruimen.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Aandrijving: Accu
Zuig- en versnipperfunctie: Nee
Gewicht: 2,6 kg
Blaassnelheid: 355 km/h
Accu/batterijspanning: 18 V

Nadelen

Makita DUB361Z

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita BHX2501

Waarom we fan zijn: 
De Makita BHX2501 is redelijk stil en toch heel krachtig. 

Anders dan de vorige twee apparaten op accu, staat er een bladblazer op benzine nummer 3 met een vermogen van 1100 W. Je kunt de bladblazer gemakkelijk aanzetten dankzij de moderne 4-takt kopklepmotor. De opvoerpomp draagt hier ook aan bij. Als brandstof kun je zowel Euro 95 als 98 gebruiken. Er gaat zo’n halve liter in het benzinereservoir en de BHX2501 voldoet aan alle Europese Stage II emissie eisen.

Het apparaat heeft een blaascapaciteit van 234 kilometer per uur. Zuigen is ook een optie, dan zuigt het 606 kubieke meter per uur. Er wordt een platte blaasmond meegeleverd zodat natte bladeren ook makkelijk weggeblazen kunnen worden. Op die manier is dit een bladblazer die je het gehele jaar door kunt gebruiken.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Aandrijving: Benzine
Zuig- en versnipperfunctie: Ja
Gewicht: 4,4 kg
Blaassnelheid: 250 km/h
Accu/batterijspanning: 1100 W

Nadelen

Makita BHX2501 tabel

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DUB362PT4

Waarom we fan zijn: 
De Makita DUB362PT4 werkt op wel 4 krachtige 5 Ah accu’s. Met deze bladblazer haal je dus veel power in huis. 

Deze bladblazer beschikt over de meest krachtige accu’s die op dit moment beschikbaar zijn en waar je het langst mee kunt doorwerken. Bij een volledige acculading kun je met een bladblazer van Makita 30 minuten vol continu werken. Door het gebruik van de accu’s is de Makita bladblazer ook vrij stil en heb je geen last van uitlaatgassen. Deze bladblazer is zeer geschikt voor grote tuinen.

Waar de vorige modellen allemaal twee verschillende snelheden hadden, gaat deze Makita bladblazer daar nog iets bovenuit. Dit model heeft maar liefst zes verschillende snelheden door middel van de vario-schakelaar. Voor elke scenario is er wel een snelheid die je goed kunt toepassen. Of het nu gaat om bladeren, poedersneeuw, snoeiafval of stof, deze bladblazer doet wat hij moet doen met flink wat kracht. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Aandrijving: Accu
Zuig- en versnipperfunctie: Nee
Gewicht: 4 kg
Blaassnelheid: 250 km/h
Accu/batterijspanning: 18 V

Nadelen

Makita DUB362PT4

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DUB362PM2

Waarom we fan zijn: 
De Makita DUB362PM2 is licht van gewicht en heel krachtig. 

De nummer 1 is een bladblazer waarvan wij vinden dat die zijn werk heel goed doet. Bij het bestellen van dit product krijg je een blaaspijp, draagriem, 2 accu’s van 4 Ah en een duo oplader. Hierdoor heb je alles in huis wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Je werkt met een luchtsnelheid van 54 m/sec. Van trillingen zul je vrijwel geen last hebben, dat vinden wij een pluspunt. Uiteraard is deze Makita bladblazer voorzien van elektronische overbelastings-, oververhittings- en diepontlaadbeveiliging. Ook beschikt hij over zelfreinigende contacten waardoor er een optimale stroomoverdracht kan plaatsvinden. Daarnaast is deze bladblazer van Makita goed bestendig tegen stof en water. Dit heeft hij te danken aan een volledig waterdichte schakelaar, een interne dichting die de batterij afschermt en in hars gegoten elektronische circuits. Wij vinden dit dan ook een duurzame bladblazer van topkwaliteit.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Aandrijving: Accu
Zuig- en versnipperfunctie: Nee
Gewicht: 4 kg
Blaassnelheid: 250 km/h
Accu/batterijspanning: 18 V

Nadelen

Makita DUB362PM2

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Bladblazers per merk

Wat is de Makita Bladblazer Top 10 volgens anderen?

Wat is de beste Makita bladblazer?

Uit ons onderzoek is de Makita DUB362PM2 als beste Makita bladblazer van 2023 naar voren gekomen.

Wat is een sterke Makita bladblazer?

Over het algemeen is een Makita bladblazer op benzine het meest krachtig. Echter kan een bladblazer met dubbele accu ook heel sterk zijn. Lees voor een uiteenzetting van het vermogen per Makita bladblazer het hele artikel.

Welke Makita bladblazer voor grind?

Als je ook grind wil wegblazen, raden we je aan een Makita bladblazer met een regelbare blaas- en zuigkracht en metalen rotor aan te schaffen.

Hoeveel watt moet een Makita bladblazer hebben?

Hoeveel watt je nodig hebt is volledig afhankelijk van het type Makita bladblazer dat je wil kopen (elektrisch, accu of benzine) en waar je de bladblazer voor nodig hebt. Belangrijker is om te kijken naar het blaasvermogen van de Makita bladblazer. Voor natte bladeren heb je een vermogen nodig tussen de 250 en 300 km per uur blaasvermogen. Alles boven de 300 is geschikt voor de professional.

Hoe wij Makita bladblazers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Makita bladblazers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita bladblazer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen