Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 4 beste Dyson Stofzuigers in 2022.

Stofzuigen is in veel huishoudens een dagelijkse bezigheid. Spelende kinderen brengen zand naar binnen, je partner brengt na een dag werken een lading stof of vuil met zich mee en zeker wanneer je huisdieren hebt die veel haar verliezen, kan dit een tijdrovende klus zijn als je niet de beste stofzuiger hebt aangeschaft. Dyson stofzuigers staan erom bekend dat je er snel en efficiënt mee kan werken zodat stofzuigen een leuke bezigheid wordt in plaats van een dagelijkse sleur.

Wie vindt het niet vervelend om over hetzelfde plekje te moeten blijven heen en weer gaan omdat de stofzuiger niet genoeg kracht heeft om de zwaardere stukjes op te zuigen? Een Dyson stofzuiger maakt gebruik van hun cycloontechnologie. Dit betekent dat stoffige lucht die in de stofzuiger wordt gezogen gekanaliseerd wordt. De lucht spiraliseert in de conussen waardoor een centrifugale kracht wordt gegenereerd die het stof en vuil naar buiten slingert in de omringende stofbak. Een Dyson stofzuiger heeft dus extra veel kracht. Dyson stofzuigers zijn ook zakloos. Zonder stofzak hoef je niet meer naar de winkel te lopen wanneer deze vol is, gewoon even in de prullenbak leegmaken en je kan weer verder.

Dyson is een gespecialiseerd merk en heeft zich gericht op stofzuigers en luchtfilters. Merken die zich specialiseren zijn altijd efficiënter en kwalitatiever dan merken die hun aanbod zo groot mogelijk proberen te maken. Als je op zoek bent naar kwaliteit en van stofzuigen een plezier wilt maken, is een Dyson stofzuiger een goede investering.

Lees ook:

Dyson stofzuiger - Top 4

Welke Dyson stofzuiger is nu het meest toepasselijk voor jouw noden? Wij hebben dit voor jou onderzocht en een top 4 samengesteld zodat jij de beste keuze kan maken. Wij hebben hierbij gekeken naar welke accessoires bijgevoegd zijn, hoe goed ze de klus klaren en hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn.

4. Dyson Cinetic Big Ball Parquet

De eerste Dyson stofzuiger die we bespreken is gespecialiseerd in houten vloeren. De speciale parketborstel heeft extra zachte haren, hierdoor maakt deze stofzuiger geen krassen op jouw kwetsbare vloer. Heb je ook laagpolig tapijt of een vloerkleed thuis, dan kan je de combiborstel gebruiken. Deze slimme vloerzuigmond verstelt zichzelf in hoogte om zich aan te passen aan de ondergrond. Hierdoor is hij afgedicht en pakt hij elk vuiltje op. 

Tijdens het stofzuigen rijdt de Dyson stofzuiger soepel door de kamer. Dankzij het lage zwaartepunt beweeg je de stofzuiger gemakkelijk langs je meubels, zonder dat hij blijft hangen achter obstakels. Wanneer de stofzuiger toch omvalt, zorgt de Dyson Ball technologie ervoor dat deze Dyson stofzuiger zichzelf weer rechtzet. 

De Dyson Cinetic technologie zorgt ervoor dat de zuigkracht niet afneemt naarmate de stofbak vol raakt. Om de Dyson stofzuiger leeg te maken klik je de draagbare stofbak gemakkelijk los van de stofzuiger en je leegt het reservoir boven de prullenbak door de klep open te drukken. Zo verwijder je vuil en stof in één beweging zonder dat je het moet aanraken. Hij maakt met 80 decibel wel redelijk wat lawaai en met een gewicht van 7.9 kilogram is hij nogal aan de zware kant. Hij bevat ook geen turboborstel, dus mensen met dieren thuis en hoogpolig tapijt kunnen een uitdaging zijn.

Door de bijgeleverde zachte borstelkop is de Dyson Cinetic Big Ball Parquet stofzuiger ideaal wanneer je voornamelijk houten vloeren hebt. Door de technologie die de stofzuiger weer rechtop zet, en het handvat dat 360 graden kan draaien, is hij gemakkelijk en efficiënt  te gebruiken. De stofzuiger is hygiënisch en snel leeg te maken, maar hij is nogal aan de luide kant. Hij is ook minder geschikt voor huishoudens waar veel tapijten zijn en dus extra sterke zuigkracht nodig is.

3. Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger

Met deze Dyson stofzuiger heb je geen gedoe meer met snoeren. De krachtige V8 motor kan in normale toestand tot 40 minuten onafgebroken stofzuigen. Je kan hem ook in turbostand zetten, maar dan kan hij slechts 10 minuten stofzuigen. Deze Dyson stofzuiger is ideaal voor tapijten. In de vloerzuigmond bevindt zich een direct aangedreven motor die stugge nylon borstelharen diep in het tapijt duwt om hardnekkig vuil te verwijderen. Voor een snelle schoonmaakklus, zoals chipskruimels op de bank, bouw je de steelstofzuiger om tot een kruimeldief met een gemotoriseerde miniborstel. De vloerzuigmond met zachte roller is speciaal ontworpen voor harde vloeren. De door een motor aangedreven borstel is voorzien van zacht nylon om grof vuil te verwijderen, terwijl de anti-statische koolstofvezelharen fijn stof verwijderen. 

Het volledig afgedichte filtratiesysteem vangt 99,97% van de deeltjes zo klein als 0,3 micrometer op en blaast schonere lucht uit. De stofbak is net zoals de andere Dyson stofzuigers gemakkelijk leeg te maken door de rode knop op de motorunit omhoog te trekken. De klep gaat onderaan het stofreservoir open en moet boven de prullenbak gehouden worden. Met een volume van 0.5 liter is de stofbak wel iets kleiner dan de bij voorgaande Dyson stofzuigers die elk een stofbak van 0.8 liter volume hebben.

Met een gewicht van slechts 2.63 kilogram is hij heel gebruiksvriendelijk, je kan hem zelfs boven je hoofd gebruiken. Met de verlichte led kierenzuiger kan je gemakkelijk op donkere, moeilijk bereikbare plekken het vuil verwijderen. Kortom, deze Dyson stofzuiger is ideaal voor kortere schoonmaak sessies en biedt een enorme kracht waardoor hij elke ondergrond, tapijt of moeilijk bereikbare plek in slechts enkele minuten schoonmaakt. Hij is krachtig, licht en snoerloos. Een veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken stofzuiger.

2. Dyson Big Ball Multifloor Stofzuiger

Na enkele meer gespecifieerde stofzuigers te hebben besproken, komen we bij een stofzuiger die het beste uit de voorgaande stofzuigers combineert. Deze Dyson stofzuiger kan je gebruiken op elke ondergrond zoals tapijten, vloeren en parket. De combiborstel past zich aan om alle vloertypen op de juiste manier te reinigen en heeft geen problemen met randen of overgangen. Er zit ook een 2 in 1 accessoire bij om meubels schoon te maken en kieren te reinigen. Ook heeft deze Dyson stofzuiger een laag zwaartepunt om gemakkelijk rond meubels en obstakels te bewegen en de Ball technologie om zichzelf weer recht te zetten.

De Dyson Big Ball Multifloor Cilinderstofzuiger heeft ook de Cinetic technologie die ervoor zorgt dat de zuigkracht niet afneemt naarmate de stofbak vol raakt. Om de Dyson stofzuiger leeg te maken klik je de draagbare stofbak los van de stofzuiger en je leegt het reservoir boven de prullenbak door de klep open te drukken. Ook deze stofzuiger kan je dus op een hygiënische manier leegmaken. 

Het is natuurlijk wel een stofzuiger aan de zwaardere kant met een gewicht van 8.03 kilogram. Hij heeft ook een hoog geluidsniveau van 80 decibel. Er is ook geen turbostand voorzien, hij is dus niet evengoed als de Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger om hardnekkig vuil te verwijderen.

1. Dyson DC52 Stubborn 1300W Cilinderstofzuiger

Er kan er uiteraard maar één de beste Dyson stofzuiger zijn, en wat ons betreft is dat de Dyson Dc52 Stubborn 1300W Cilinderstofzuiger. Van deze Dyson stofzuiger kan je veel kracht verwachten. Met een vermogen van 1300 watt kan hij veruit alle hardnekkige plekken reinigen. Met de combimond kan je de strijd aangaan met elk type vloer en zijn overgangen en randen geen enkel probleem. Er is ook een kierenzuigmond en een kleine zuigmond voorzien om moeilijk bereikbare plekken te reinigen. De Cinetic technologie zorgt ervoor dat hij geen zuigkracht verliest naarmate de stofbak vol raakt.

Wat deze Dyson stofzuiger de beste maakt, is vooral zijn vermogen. Hij beschikt niet over de Ball technologie om zichzelf terug recht te zetten en is met 85 decibel de luidste stofzuiger uit de top 5, maar door zijn kracht is hij veruit de beste stofzuiger om allergenen te verwijderen en hoef je je geen zorgen te maken dat het stof en vuil aan je ontsnapt. De stofbak is ook gemakkelijk en hygiënisch leeg te maken zodat jij je handen niet vuil hoeft te maken. Kracht maakt macht en in de strijd met stof, vuil en allergenen is de Dyson DC52 de beste stofzuiger.

Geraadpleegde bronnen