Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De Beste Dyson Stofzuiger: Ons advies & de Top 5 van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Dyson stofzuiger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Dyson stofzuiger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Dyson stofzuiger - Top 5 in 2023

5. Dyson Cinetic Big Ball Parquet

Waarom we fan zijn:
De Dyson Cinetic Big Ball Parquet is heel geschikt als je houten vloeren in huis hebt.

De eerste Dyson stofzuiger die we bespreken heeft een speciale parketborstel met extra zachte haren, hierdoor maakt deze stofzuiger geen krassen op je kwetsbare houten vloer. Heb je ook laagpolig tapijt of een vloerkleed thuis? Dan kan je de combiborstel gebruiken. Deze slimme vloerzuigmond verstelt zichzelf in hoogte om zich aan te passen aan de ondergrond. Hierdoor is hij afgedicht en pakt hij elk vuiltje op. Tijdens het stofzuigen rijdt de Dyson stofzuiger soepel door de kamer. Dankzij het lage zwaartepunt beweeg je de stofzuiger gemakkelijk langs je meubels zonder dat hij blijft hangen achter obstakels.

De Dyson Cinetic technologie zorgt ervoor dat de zuigkracht niet afneemt naarmate de stofbak vol raakt. Om de Dyson stofzuiger leeg te maken na gebruik klik je de draagbare stofbak gemakkelijk los van de stofzuiger en leeg je het reservoir boven de prullenbak door de klep open te drukken. Zo verwijder je vuil en stof in één beweging zonder dat je het moet aanraken. We vinden dat deze stofzuiger met 80 decibel wel redelijk wat lawaai maakt en met een gewicht van 7,9 kilogram is hij nogal aan de zware kant, maar verder is het een prettige stofzuiger.

Voordelen

Nadelen

Dyson stofzuiger Cinetic Big Ball Parquet

Bekijk verschillende aanbieders

4. Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger

Waarom we fan zijn:
Met de Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger heb je geen gedoe met snoeren en je bouwt hem gemakkelijk om in een kruimeldief.

Deze Dyson stofzuiger werkt goed op tapijten. Doordat de borstel bestaat uit stugge nylon haren drukken die diep in het tapijt om vuil te verwijderen. Met de krachtige V8 motor kan je in de normale stand tot 40 minuten onafgebroken stofzuigen. Je kan hem ook in turbostand zetten, maar dan is hij slechts 10 minuten te gebruiken. Er wordt ook een vloerzuigmond met zachte roller bij geleverd die speciaal is ontworpen voor harde vloeren. Deze borstel is voorzien van zacht nylon om zowel grof vuil als fijn stof te verwijderen.

Net als de nummer 5, heeft deze Dyson steelstofzuiger een stofbak die gemakkelijk leeg te maken is door de rode knop op de motorunit omhoog te trekken. De klep gaat onderaan het stofreservoir open en moet boven de prullenbak gehouden worden. Met een gewicht van slechts 2.63 kilogram is hij een stuk lichter dan de nummer 5 en kan je hem zelfs boven je hoofd gebruiken voor spinnenwebben op het plafond. Met de verlichte led kierenzuiger kan je daarnaast gemakkelijk op donkere, moeilijk bereikbare plekken het vuil verwijderen. Kortom, deze Dyson is krachtig, licht en snoerloos. Een veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken stofzuiger.

Voordelen

Nadelen

Dyson V8 Absolute Steelstofzuiger

Bekijk verschillende aanbieders

3. Dyson Big Ball Multifloor Stofzuiger

Waarom we fan zijn:
De Dyson Big Ball Multifloor Stofzuiger kan je gebruiken op elke ondergrond zoals tapijten, harde vloeren en parket door de speciale combiborstel.

Na enkele meer gespecifieerde stofzuigers te hebben besproken, komen we bij een stofzuiger die het beste uit de voorgaande stofzuigers combineert. De combiborstel past zich aan om alle vloertypen op de juiste manier te reinigen en heeft geen problemen met randen of overgangen. Er zit ook een 2-in-1 accessoire bij om meubels schoon te maken en kieren te reinigen. Daarnaast heeft deze Dyson stofzuiger een laag zwaartepunt, zet hij zichzelf rechtop als hij omvalt en konden wij deze gemakkelijk rond meubels en obstakels bewegen.

Hij heeft wel een hoog geluidsniveau van 80 decibel en er is ook geen turbostand. Het apparaat is dus niet even goed in het verwijderen van hardnekkig vuil als de nummer 4. Maar deze Dyson Big Ball is desalniettemin heel handig als je verschillende vloertypes in huis hebt.

Voordelen

Nadelen

Dyson Big Ball Multifloor

Bekijk verschillende aanbieders

2. Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro Cilinderstofzuiger

Waarom we fan zijn:
De Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro is speciaal ontworpen voor mensen met huisdieren die hun huis extra grondig willen reinigen.

Deze stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren. Net als de nummer 3 werkt deze met een combiborstel die automatisch omschakelt wanneer je van een harde vloer naar het tapijt rijdt. Als je een parketvloer hebt gebruik je de speciale parketborstel om krassen te voorkomen. Ook wordt deze geleverd met een turboborstel die extra goed werkt op laag- en hoogpolige tapijten. En voor meubels gebruik je de mini-turboborstel om ze weer helemaal stof- en haarvrij te krijgen.

Deze ronde bal beweegt gemakkelijk rond zijn as en het snoer heeft een ratio van 12,5 meter waardoor je er makkelijk je woon- en eetkamer in één keer schoonmaakt. Het handvat op de buis kan 360 graden roteren waardoor je behendig beweegt. En als hij omvalt zet deze stofzuiger zichzelf – net als de nummer 5 en 3, weer uit zichzelf rechtop. Dat is nog eens gemakkelijk. Ook bij deze Dyson hoef je geen filter te vervangen en geen stofzuiger zakken te kopen. Dus dat scheelt weer in de kosten.

Voordelen

Nadelen

Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro Cilinderstofzuiger

Bekijk verschillende aanbieders

1. Dyson V15

Waarom we fan zijn:
De Dyson V15 Detect Absolute staat op nummer één in onze top 5 omdat het een draadloze steelstofzuiger is die beschikt over een aantal slimme functies voor een extra schoon resultaat.

Een van die functies is de groene laserstraal aan de voorkant van de zuigmond. Deze maakt kleine stofdeeltjes op harde vloeren zichtbaar die normaal onzichtbaar zijn. Je slaat daardoor geen stukje over en zuigt zelfs de kleinste stofdeeltjes op. Daarnaast meet en telt de piëzosensor constant de hoeveelheid stof die wordt opgezogen en past daar het zuigvermogen op aan. Zo is de zuigkracht van je stofzuiger altijd precies goed afgesteld.

Je kan wel tot 1 uur stofzuigen op een volle accu – dat is 20 minuten langer dan met de nummer 4, dus je zal nooit halverwege het stofzuigen opnieuw hoeven opladen. Ook wissel je makkelijk tussen de auto- en de ecomodus waardoor je de gebruikersduur verlengt. En net als de nummer 2 in deze lijst, heeft deze Dyson een boost-modus waardoor je extra vuile delen van de vloer snel intensief reinigt. Tot slot heeft de V15 een groot stofreservoir van 0,76 liter en is de stofbak dus niet snel vol. Door al deze handige functies en de lange gebruikersduur is deze Dyson V15 als beste uit ons onderzoek gekomen.

Voordelen

Nadelen

Dyson V15

Bekijk verschillende aanbieders

Waarom een Dyson kopen?

Dyson stofzuigers hebben een bijzonder hoge zuigkracht en kunnen op veel verschillende ondergronden zuigen. Daarnaast levert Dyson handige accessoires mee. Het prijspunt van een Dyson stofzuiger ligt erg hoog, maar daar staat hoge kwaliteit tegenover.

Welke Dyson Steel is het beste?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste steel stofzuiger van Dyson de Dyson V15. 

Wat is het verschil tussen Dyson V12 en V15?

Het grootste verschil zit hem in de ondergrond die de stofzuiger aankan. De Dyson stofzuiger V15 is geschikt voor verschillende ondergronden: houten vloeren, harde vloeren, hoog- en laagpolig tapijt. De Dyson V12 is enkel geschikt voor harde en houten vloeren. Daarnaast heeft de Dyson V15 een grotere stofbak, waardoor er meer stof opgevangen kan worden.

Hoe wij Dyson stofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Dyson stofzuigers onderzocht, uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Dyson stofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen