Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Top 5 beste Miele Stofzuigers van 2023: koopadvies en informatie

In dit artikel

Op zoek naar de beste Miele stofzuiger? Het team van Gereedschapexpert helpt je hier graag bij! In dit artikel vertellen wij je over de stappen die je kan nemen om tot de juiste aankoop van een Miele stofzuiger te komen. Om je op weg te helpen  hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. We richten ons in dit artikel enkel op stofzuigers van Dyson.

Veel leesplezier!

De stofzuiger

Een stofzuiger is een huishoudelijk apparaat dat je in vrijwel elk huishouden terug zal vinden. Het is een favoriet wanneer het aankomt op het schoon en stofvrij houden van je huis. Het kan handig zijn om je stofzuiger aan te vullen met een robotstofzuiger, zodat je zelf minder vaak grondig hoeft te stofzuigen. Een kruimeldief kan ook een welkome aanvulling zijn, om bijvoorbeeld snel kruimels en stofdeeltjes op te zuigen.

Hoe je de beste Miele stofzuiger voor jou kiest

Als je doelgericht naar een Miele stofzuiger zoekt, bijvoorbeeld een voor het opzuigen van huisdieren haar of een die helpt bij het tegengaan van allergieën, is het makkelijker om de juiste stofzuiger te vinden dan als je niet naar specifieke kenmerken op zoek bent. Een lijstje maken met wat jij zoekt en belangrijk vindt in een stofzuiger kan je helpen om gericht onderzoek te doen naar wat er verkrijgbaar is.

Het is raadzaam om in ieder geval rekening te houden met:

 • Het vloertype
 • Jouw situatie
 • Wendbaarheid
 • Slanglengte
 • Huisdieren of allergieën 
 • Zuigkracht
De Miele Powerline stofzuigers zijn buitengewoon geschikt om huisdieren haar mee op te zuigen.

Het vloertype

Het vloermondstuk is erg belangrijk bij het kopen van je stofzuiger. Elke vloer heeft zijn eigen karakter en het vloermondstuk moet geschikt zijn voor jouw vloertype.

 • Voor een houten vloer is een parketborstel geschikt. Deze heeft een mondstuk met zachte haren en geen wieltjes, zodat het  mondstuk geen schade aan je vloer aanbrengt.
 • Een combiborstel is voor laagpolig tapijt heel geschikt.
 • Een turboborstel past bij hoogpolig tapijt, omdat het mondstuk zo niet wordt vastgezogen aan het tapijt.

Jouw situatie

De eerste stap bij het kopen van een stofzuiger is nagaan of je een ‘gewone’ stofzuiger prefereert, of een steelstofzuiger. Een gewone stofzuiger met stofbak of -zak heeft een ruime opvangcapaciteit. Daarnaast is de bak of zak gemakkelijk te verwisselen en daarmee hygiënisch.

Een groot voordeel aan de steelstofzuiger is dat deze vrijwel altijd snoerloos is. Doordat er geen kast om de stofzak zit is hij lichtgewicht en wendbaar. Dit type stofzuiger is vaak vooral handig voor kleinere oppervlaktes, omdat het opvang reservoir snel vol zit.

Klinkt op de bank relaxen terwijl jouw stofzuiger zelf het werkt doet je als muziek in de oren? Dan is de robotstofzuiger wellicht iets voor jou. Een nadeel is echter wel dat de robotstofzuiger moet worden opgeladen en geen grote stofcapaciteit heeft. Een kruimeldief is geschikt voor het tussendoor opzuigen van kruimels en ander vuil. Deze twee typen stofzuigers vinden wij een handige aanvulling op de gewone stofzuiger.

Het gewicht

Wij raden aan om op het gewicht van de stofzuiger te letten. Er zijn namelijk veel zware stofzuigers op de markt. Hoewel vrijwel alle stofzuigers wieltjes hebben, kan het wel vervelend zijn wanneer je een zware stofzuiger veel op en neer moet dragen.

De wendbaarheid

Bij een vol huishouden is het lastig als je niet makkelijk om meubels kan bewegen. Een wendbare stofzuiger komt dan van pas, zodat je met gemak om obstakels heen kan zuigen. 

De slanglengte

Ook een punt om op te letten is de slanglengte van de stofzuigers die je op het oog hebt. Stofzuigers hebben namelijk verschillende slanglengtes. De lengte van de slang geeft je tijdens het stofzuigen meer of minder bereik. Een langere slang kan goed van pas komen, zodat je de stofzuiger niet steeds in een ander stopcontact hoeft in te pluggen. 

Schermafbeelding 2023-07-11 om 19.05.29

Huisdieren of allergieën

De laatste twee decennia is de ontwikkeling van stofzuigers snel gegaan. Tegenwoordig zijn er stofzuigers die heel geschikt zijn voor mensen met allergieën, omdat ze uitgerust zijn met speciale filters en borstels die helpen bij het opzuigen van dierenharen.

Er zijn filters die speciaal ontwikkeld zijn om 99,9% van de stofdeeltjes in de stofzuiger te houden, zodat deze deeltjes niet kunnen ontsnappen. Stofzuigers met dergelijke filters zijn dus heel geschikt voor mensen die een allergie hebben, omdat de lucht die de stofzuiger uitblaast schoner is. Filters die allergieën helpen bestrijden hebben een specifiek keurmerk waaraan je ze kan herkennen.

Sommige dierenharen zijn lastig op te zuigen met een stofzuiger zonder extra accessoires (vooral bij tapijt en vloerbedekking). Hiervoor zijn stofzuigers specifiek voor het opzuigen van dierenharen geschikt. Deze hebben speciale borstels die de haren grondig uit de bank en het tapijt verwijderen. 

Sterkte van de zuigkracht

De zuigkrachtwordt gecategoriseerd in drie gradaties: topklasse, middenklasse en basisklasse.  De topklasse heeft de hoogste zuigkracht en de basisklasse heeft de minste zuigkracht. In plaats van een zak om het stof in op te vangen hebben topklasse stofzuigers vaak een cycloonfilter, waardoor de zuigkracht niet afneemt zodra de stofbak vol is (wel verschijnt er een waarschuwing om de stofbak te legen). Daarnaast hebben ze regelmatig een turbofunctie, een hoge accuspanning of een mini turboborstel.

Onze keuze

Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine

Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Miele stofzuiger - Top 5 in 2023

5. Miele Complete C2 Jubilee Powerline

Waarom we fan zijn:
Deze stofzuiger is heel geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een compacte stofzuiger met een krachtige motor. 

We beginnen de top 5 met deze krachtige Miele Complete C2 Jubilee Powerline stofzuiger met een actieradius van 10 meter heeft een vermogen van 890 Watt waar je gemakkelijk veel verschillende ondergronden mee schoon maakt. Dankzij de EasyLock zuigbuis met insteeksysteem kun je het model gemakkelijk kleiner maken om in de kast op te bergen of mee te nemen naar een andere locatie zoals het werk. De stofzuiger weegt 7 kilo, dus wij vinden deze redelijk goed te tillen.

Ook wordt de zuigmond heel eenvoudig vastgezet aan de achterkant van de Miele stofzuiger. Waardoor je de stofzuiger gemakkelijk even parkeert tijdens een schoonmaakklus. Dit Miele model wordt standaard geleverd met een grote zuigmond en 3 kleine accesoires: een meubelzuigmond, een kierenzuiger en een reliëfborstel met zacht natuurhaar. De drie accesoires zijn onder de klep opgeborgen, dus je hebt ze altijd gemakkelijk bij de hand.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Type stofopvang: stofzak
Zuigkracht klasse: zeer goed
Geschikt voor: tapijt, harde vloer, vloerbedekking
Wendbaarheid: goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 80 dB
Kabellengte: 6,5 m

Nadelen

Miele Complete C2 Jubilee Powerline

Bekijk verschillende aanbieders

4. Miele Boost CX1

Waarom we fan zijn:
Dit is een stofzuiger zonder zak en met grote wielen waardoor je er gemakkelijk mee door je huis manoeuvreert.

Deze Miele Boost CX1 PowerLine stofzuiger heeft een gemakkelijk te legen stofreservoir, hij heeft dus geen dure stofzuigzakken nodig heeft om te werken. Samen met de nummer 1 in deze lijst is dit het enige model met een stofbak in plaats van stofzuigerzak. Een ingebouwd filter systeem zorgt dat grof vuil in een ander reservoir belandt dan de fijnere stofdeeltjes die door een fijnstoffilter gaan. Het prettige van deze scheidingsfunctie is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat alle stofdeeltjes zich weer door jouw kamer verspreiden bij het legen van de stofzuiger.

Voor lastig bereikbare plekken wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een kierzuigmond. De meegeleverde meubelzuigmond is geschikt voor het reinigen van meubels. De combizuigmond zorgt dat het model ook prima inzetbaar is op ondergronden die minder hard van stuk zijn zoals vinyl. En met zijn grote zijdelings gerangschikte wielen en compacte ontwerp verdient deze Miele stofzuiger een vierde plaats in deze top 5.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Type stofopvang: zonder zak
Zuigkracht klasse: goed
Geschikt voor: harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren, laagpolig tapijt
Wendbaarheid: zeer goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 78 dB
Kabellengte: 7 m

Nadelen

Miele Boost CX1

Bekijk verschillende aanbieders

3. Miele Complete C2 Black Pearl

Waarom we fan zijn:
Dit is een relatief goedkope Miele stofzuiger met een goede zuigkracht op harde vloeren.

De Miele Complete C2 Black Pearl is voornamelijk geschikt voor harde vloeren, maar de combizuigmond maakt het ook mogelijk om deze Miele stofzuiger te gebruiken op laagpolig tapijt. Daarnaast wordt deze Miele stofzuiger net als de andere modellen in deze lijst standaard geleverd met verschillende accesoires. In dit geval een combizuigmond, kierenzuigmond, kleine zuigmond en een meubelzuigmond. Deze hulpstukken zijn onder de klep opgeborgen daarom heb je altijd het juiste hulpstuk bij de hand.

Wij willen wel vermelden dat deze stofzuiger met 80 decibel relatief luid is wat een probleem kan zijn voor bepaalde mensen.Wil je een stiller model? Kijk dan even naar de nummer 1 die maximaal 73 decibel produceert. Wel is dit model erg gemakkelijk compact te maken zodat je hem makkelijk op kan bergen in de voorraadkast. De stofzuiger beschikt over een actieradius van 10 meter. Dit model werkt in tegenstelling tot de bovenstaande stofzuiger met stofzuigzakken, maar doordat de zak 4,1 liter bevat hoeft deze niet vaak gewisselt te worden.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Type stofopvang: stofzak
Zuigkracht klasse: zeer goed
Geschikt voor: harde vloeren, laagpolig tapijt
Wendbaarheid: goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 80 dB
Kabellengte: 6.5 m

Nadelen

Miele Complete C2 Black Pearl​

Bekijk verschillende aanbieders

2. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Waarom we fan zijn:
Een stofzuiger met een extra lang snoer, geschikt voor verschillende ondergronden.

Deze stofzuiger heeft een lang snoer van 8,5 meter en grote actieradius van 12 meter. Hij staat op nummer 2 omdat hij het grootse bereik heeft van alle Miele stofzuigers in deze lijst. De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine beschikt over een revolutionair Air Clean filtersysteem, bestaand uit 12 lagen. Al deze lagen zorgen voor optimale hygiëne waardoor meer dan 99,9% van de zelfs kleine stofdeeltjes zonder moeite opgezogen worden. Ook op zachtere ondergronden. Wij vinden deze stofzuiger daarom heel geschikt voor mensen met een allergie. Het model wordt geleverd met 3 verschillende toebehoren onder de klep: een meubelzuigmond, een kierenborstel, een reliëfborstel en een zuigmond SBD 365-3.

Dit flexibele model werkt met stofzuigerzakken, bij voorkeur Miele stofzuigerzakken. Daarnaast heeft deze Miele stofzuiger een lang snoer van maar liefst 8,5 meter wat hem ideaal maakt voor grotere ruimtes. Een voetbediening op de stofzuiger zorgt ervoor dat je nooit hoeft te bukken tijdens het bedienen van de stofzuiger. De nummer 2 in deze lijs is dus een goede keuze wanneer je werkt met verschillende vloeren en in ruimtes van variërende groottes.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Type stofopvang: stofzak
Zuigkracht klasse: goed
Geschikt voor: harde vloeren, laagpolig tapijt, houten vloeren
Wendbaarheid: uitstekend
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 76 dB
Kabellengte: 8.5 m

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

1. Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine

Waarom we fan zijn:
Stofzuiger met sterke zuigkracht voor extra snel stofzuigen en zeer comfortabele stofzuiger.

De Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine is een stofzuiger met zeer hoge zuigkracht,vanwege de Vortex-technologie. Ook heeft hij een extra brede zuigmond, waardoor je lekker snel het huis kan stofzuigen. De stofzuiger heeft soepel rijdende wielen die 360 graden kunnen draaien, dus je kan de stofzuiger heel makkelijk en zonder kracht achter je aantrekken. In deze stofzuiger zit een tweedelige stofbak. Hierdoor wordt grof vuil en fijn stof van elkaar gescheiden en kan je hygiënischer de stofbak legen, omdat er geen stof zal rond dwarrelen.

De stofzuiger is uitgerust met een HEPA Lifetime-filter. Hierdoor is hij ook geschikt is voor mensen met een stofallergie. Bovenop al deze punten, staat deze stofzuiger voor ons ook op één vanwege het gebruikscomfort. Het comfort zit in het super snel kunnen stofzuigen en de soepele wielen, maar ook in het op ergonomische wijze kunnen stofzuigen. De pols wordt tijdens het stofzuigen ontzien dankzij de speciale comfort-handgreep. Hierdoor is de stofzuiger ook makkelijk te gebruiken door mensen met pijnlijke gewrichten. Vandaar verdient deze stofzuiger zijn plaats op nummer 1.

Voordelen

Nadelen

Nadelen

Type stofopvang: zonder zak
Zuigkracht klasse: uitstekend
Geschikt voor: harde vloeren, laagpolig tapijt, houten vloeren
Wendbaarheid: zeer goed
Schoonmaakresultaat: uitstekend
Maximaal geluidsniveau: 76 dB
Kabellengte: 6.5 m

Nadelen

Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine

Bekijk verschillende aanbieders

Veel voorkomende vragen over Miele stofzuigers

Wat is de beste Miele stofzuiger? 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine de beste stofzuiger is. Door de sterke zuigkracht van dit model wordt ieder stofdeeltje opgezogen en door zijn compacte en mobiele ontwerp beweeg je soepel door het huis. Lees onze hele review over deze stofzuiger als je er meer over wilt weten. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Miele stofzuiger? 

Als je een Miele stofzuiger wilt kopen is het belangrijk om op de volgende dingen te letten: 
 • Welk borstel(s) heb je nodig voor de vloertypes in je huis? 
 • Type stofzuiger: wil je een steelstofzuiger, normale stofzuiger of een robotstofzuiger? 
 • Het stofreservoir: wil je er een met of zonder zak? 
 • De actieradius: hoe lang snoer moet je hebben voor de grootte van de ruimtes die je wilt stofzuigen? 
 • Speciale wensen: heb je huisdieren of allergieën? Dan kan je hier een speciaal model voor zoeken. 
 • De zuigkracht: hoe sterke zuigkracht heb je nodig? 

Wat kost een Miele stofzuiger? 

De Miele stofzuigers die wij als beste hebben geselecteerd kosten tussen de €250 en €500. 

Hoe wij Miele stofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Miele stofzuigers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste stofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Lees ook

Geraadpleegde bronnen