Kärcher gereedschap

Kärcher Gereedschap

Ook op het gebied van schoonmaken en handige oplossingen voor buitenshuis helpen we je graag op weg. Een groot merk op dit gebied is Kärcher. Het ruime assortiment van dit uit Duitsland afkomstige bedrijf richt zich voor consumenten met name op de tuingereedschappen en hulpmiddelen voor schoonmaak. Het bedrijf werd in 1935 opgericht door Alfred Kärcher en heeft wereldwijd een goede naam opgebouwd.

Het bekendste product van Kärcher is natuurlijk de hogedrukreiniger. De hogedrukspuiten van Kärcher zijn een dusdanig bekend product dat een hogedrukspuit al snel een Kärcher genoemd wordt. Zelfs wanneer deze van een ander merk is. En deze top-of-mind bekendheid is een goed teken, het product is hierdoor misschien nog wel belangrijker dan het merk zelf. En dat komt de kwaliteit zeker ten goede.

Maar Kärcher heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen deze hogedrukspuiten. Ook voor andere soorten reinigers en oplossingen in en om het huis kun je bij het wereldberoemde merk terecht. Daarnaast heeft Kärcher een eigen klantenservice die je graag te woord staat bij vragen of wanneer je wat uitleg nodig hebt bij je product. Tevens bevat de eigen website van het Duitse bedrijf ontzettend veel informatie over de producten en kun je hier ook zeker terecht om zelf op onderzoek uit te gaan.

Het merk Kärcher

Kärcher bestaat al sinds 1935. Met meer dan 85 jaar ervaring kunnen we dan ook wel stellen dat Kärcher weet waar ze voor ze staat. Het merk is altijd in handen geweest van de familie Kärcher en met inmiddels meer dan 14.000 werknemers heeft het bedrijf een exponentiële groei doorgemaakt. In 1950 deed Alfred Kärcher de uitvinding die het bedrijf heeft gebracht waar ze vandaag de dag zijn. Hij ontwikkelde de eerste Europese hogedrukreiniger voor heet water. Achteraf blijkt de vinding van de manier van water verwarmen zo innovatief dat deze vandaag de dag nog steeds als standaard in de markt gebruikt wordt.

Het bedrijf begint in 1950 aan een missie en wordt steeds bekender in Duitsland. Al snel waaien de geruchten over de bijzondere producten over naar andere Europese landen. Toch duurt het nog tot 1962 voordat Kärcher een buitenlandse vestiging opent. Als eerste is Frankrijk aan de beurt, gevolgd door onder andere Oostenrijk en Zwitserland. Veel later, in 1975, wordt de eerste overzeese fabriek in het leven geroepen. Brazilië krijgt een eigen Kärcher-fabriek en is daarmee het startschot van een nieuw tijdperk in de schoonmaak industrie. Inmiddels is het merk in 57 landen vertegenwoordigd en zijn er wereldwijd meer dan 40.000 servicepunten in meer dan 190 landen te vinden.

Kwaliteit en deugdelijkheid staat bij het Duitse bedrijf hoog in het vaandel. De producten van Kärcher zijn gemaakt van de beste materialen en kunnen worden gebruikt voor tal van oplossingen. Of het nu gaat om het zemen van de ramen of het wassen van de gevel van uw huis. In het ruime assortiment van Kärcher is eigenlijk voor iedere situatie wel een passende oplossing te vinden. Naast een lijn met artikelen voor huis, tuin en keukenbenodigdheden biedt men ook een ruim assortiment met producten voor de zakelijke markt.

Overig Kärcher gereedschap

Kärcher Reviews

  •  

Het assortiment van Kärcher

Kärcher heeft een ruim assortiment en twee verschillende productlijnen. Eentje voor de gewone consument en een voor de professionele gebruikers. Kijkend naar de producten voor de professionele markt dan hebben we het vooral over grote apparaten om bijvoorbeeld winkels te schrobben of straten te kunnen reinigen. Niet iets voor alledaags gebruik in en om het huis in ieder geval. Zelfs complete wasstraten zijn het merk niet vreemd.

Kijkend naar het assortiment voor de particuliere markt kunnen we wel stellen dat je, wanneer je op zoek bent naar wateroplossingen en schoonmaakartikelen je bij Kärcher aan het juiste adres bent. Of je nu een goede stofzuiger zoekt of een apparaatje om je ramen op een ideale manier te zemen. Kärcher heeft het in het assortiment opgenomen. Maar ook voor het bewateren van de tuin of zelfs een stoomstrijkijzerplank, het is allemaal onderdeel van de grote familie van Kärcher.

Tuurlijk wordt door het merk bepaalt wat in welke categorie valt, maar als je een zakelijk artikel nodig hebt als consument kun je die uiteraard gewoon aanschaffen. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Kärcher heeft namelijk een standaard lijst gemaakt met producten die over het algemeen gebruikt worden voor consumenten en professionals. Op basis hiervan zijn de producten dan ook ingedeeld. Zorg in ieder geval dat je goed weet wat je aanschaft en ga na of het product in kwestie ook jouw probleem op kan lossen. Weet je niet zeker wat je moet aanschaffen? Dan is er altijd wel een verkoper die, aan de hand van jouw informatie een goed en gedegen advies kan geven over de juiste producten.

Het is goed om te weten dat het Duitse merk zich voornamelijk inzet op hygiëne en schoonmaak. Iets wat ook ten tijde van een pandemie als covid goed duidelijk werd. Kärcher paste binnen no-time haar productieprocessen aan om zo met nog minder risico voor de volksgezondheid te kunnen blijven draaien.

Gelukkig zit men bij Kärcher niet stil en wordt er constant gedacht aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Alleen in het jaar 2011 bracht de wereldmarktleider op het gebied van reinigingstechniek al meer dan honderd nieuwe producten op de markt.

Kwaliteit van Kärcher gereedschap

Kärcher is een merk van Duitse komaf dat geprezen wordt om haar producten. De kwaliteit van de producten is dan ook zeker om over naar huis te schrijven. Alle producten worden gemaakt in de fabrieken van het familiebedrijf. Meer dan 14.000 medewerkers zijn dan ook iedere dag bezig met het maken en bedenken van nieuwe producten, alsmede het voorzien van bedrijven en klanten van de juiste service. De Duitse deugdelijkheid straalt van het merk en haar producten af. Zo worden de producten gemaakt van hard plastic en hebben ze, dankzij dit materiaal, een lange levensduur. 

Daarnaast zet ook een bedrijf als Kärcher zich volledig in voor het klimaat. Het bedrijf is druk bezig om verantwoordelijkheid te nemen voor alle gevolgen van de productie en te zorgen voor goede oplossingen. In 2025 wil het bedrijf minder plastics gebruiken in haar producten en zouden de fabriek volledig energie neutraal moeten zijn. Duurzaamheid zal in iedere ader van het bedrijf terug te vinden moeten zijn. Daarnaast zal duurzaamheid centraal staan in het gehele productieproces en worden er op dit moment oplossingen gezocht voor de manier van werken.

Echter is het niet het geval dat duurzaamheid en kwaliteit nu pas naar voren komen bij Kärcher. Al vanaf het begin houdt het familiebedrijf rekening met sociale kwesties en duurzaamheid. Dit gaat dusdanig ver dat in 1939 door oprichter Alfred Kärcher een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie op het industrieterrein werd geplaatst. Volledig zelf ontworpen en bedacht. Daarna volgenden nog tal van andere duurzaamheidskwesties waaronder het schoonmaken van het Christusbeeld in Rio de Janeiro.

Vandaag de dag is, dankzij de komst van het wereldwijde web, tal van informatie te vinden over de verschillende acties die het bedrijf neemt om te streven naar een betere wereld. Meer informatie hierover lees je onder andere op de eigen website.

De meest gebruikte Kärcher gereedschappen

Er zijn tal van gereedschappen van het Duitse bedrijf die in de hele wereld onlosmakelijk verbonden zijn met Kärcher. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hogedrukspuit? Deze innovatieve oplossing, die in 1950 al werd uitgevonden, is het startpunt geweest van het bedrijf. Echter blijft het daar niet bij. Er zijn nog tal van andere oplossingen bedacht die zeker de moeite waard zijn.
Zo is er bijvoorbeeld de ramenlapmachine. Met deze kleine machine, die je gemakkelijk in je hand kunt houden, zuig je je ramen als het ware droog. Streepvrij en schoon. 

Maar ook tuingereedschappen, waaronder grasmaaiers en bewateringssystemen, zijn in het assortiment terug te vinden. Daarnaast is er, speciaal voor de koude dagen, een elektrische ijskrabber en zijn er tal van soorten stofzuigers terug te vinden in het assortiment.

Maar ook bedrijven maken graag gebruik van de kwaliteit van Kärcher. Zo worden er tal van machines gebouwd door het bedrijf die gebruikt worden door gemeenten. Ze houden hiermee de straten schoon. Maar ook tuinoplossingen voor hoveniers en complete wasstraten zijn bij Kärcher met gemak te krijgen. Wanneer grote bedrijven vertrouwen op een merk betekent dat iets. Het bedrijf en merk zijn betrouwbaar en de producten zijn uiterst fijn te gebruiken en doen hun werk goed. Daarom is het gebruik van Kärcher gereedschappen door de jaren heen altijd beter geworden en zijn er altijd weer nieuwe innovaties mogelijk bij het merk.