Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 3 beste Ladders van 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste ladder? Iedereen die weleens geklust heeft in of rond het huis zal hebben ervaren dat je vaak niet zonder een ladder kan. Ook wanneer je gaat verven, gordijnen wilt ophangen of zelfs als je alleen al een lamp wilt vervangen, is een ladder vaak onmisbaar. Hoe kom je anders die bij die moeilijk bereikbare plekken? Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel soorten die je hierbij kunnen helpen. Zo zal geen richeltje te hoog zijn, geen muur te hoog zijn om met een verfroller bij te komen. Als je dus nog geen ladder in huis hebt, of als je het idee hebt dat je wel een hogere of stevigere versie kan gebruiken, dan helpen wij je graag op weg met het kiezen van de juiste ladder!

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Ladders

BESTE KOOP

Altrex Telesmart UP Active 13 treeds
Altrex Telesmart UP Active 13

PROFESSIONEEL

Altrex Mounter Reformladder
Altrex Mounter Reformladder

BUDGET

Herzberg Multi-functionele Vouwladder
Herzberg Multi-functionele Vouwladder - 4 x 3

Beste ladder - Top 3

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede ladder te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende soorten? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 3 voor het jaar 2022 zien welke ladders als beste uit de bus komen. 

3. Alumexx 3-delig - 3x12 - Reformladder

We trappen onze top 3 af met de Alumexx 30delig – 3×12 reformladder. Deze buitengewoon stevige ladder is zowel voor professioneel als particulier gebruik geschikt. De ladder is zeer robuust, maar wel lichtgewicht. Dat maakt dat je hem gemakkelijk kan verplaatsen. Hij is 3-delig, wat betekent dat je hem op drie standen kan gebruiken. Zo kan je hem als enkele ladder en als opsteekladder gebruiken. Doordat hij drie-delig is kan je een hogere werkhoogte bereiken dan met een enkelvoudige versie. 

Hij heeft een ingeschoven lengte van 3.25 meter en een uitgeschoven lengte van 8.25 meter. De hoogste A-stand bedraagt 2.63 meter. Je kan de ladder zowel vrijstaand gebruiken als tegen een muur positioneren. Dankzij de brede stabilisatiebalk heb je tijdens de werkzaamheden meer grip en comfort. Dit zorgt ervoor dat je zo veilig mogelijk kan werken. Doordat de ladder is gemaakt van kwalitatief hoogstaand aluminium is hij zeer stevig en geeft hij minder af. Ondanks dat hij 3-delig is blijft hij heel compact, waardoor hij makkelijk hanteerbaar is. 

Dit vergroot het gebruiksgemak aanzienlijk. Dat is fijn, want vaak kost het wat meer moeite om een reformladder op te stellen en op te bergen. Het is natuurlijk enorm van belang er veilig op kan staan tijdens het klussen. Deze Alumexx ladder voldoet aan alle Wettelijke veiligheidsnormen. 

Alumexx 3-delig - 3x12 - Reformladder

2. Altrex Telesmart UP Active 11 treeds

We gaan door met de Altrex Telesmart UP Active 11 treed op de 2e plek. Deze telescopische ladder is uitermate geschikt voor zwaar kluswerk en professioneel gebruik, maar ook particulieren kunnen er veel plezier van hebben. Hij is belastbaar tot 150 kilogram en heeft 1 x 11 sporten. De sportdiepte bedraagt 40 millimeter. De ladder is dankzij de robuuste voeten met antislip erg veilig om op te staan. Erg handig is je het apparaat zeer gemakkelijk op variabele hoogtes in kan stellen. Je kan dit namelijk moeiteloos met één hand doen. 

Je kan de letter tot een maximale hoogte van maar liefst 4.20 meter uitschuiven. Een enorm voordeel van deze ladder is dat hij gemakkelijk op te bergen is dankzij de variabele werkhoogte instelling. De opberglengte van de ladder is maar 0.85 meter en zodoende neemt hij eenmaal ingeschoven weinig ruimte in. Bovendien kan je hem dankzij deze geringe opberglengte en het lichte gewicht van 11.8 kilogram zeer gemakkelijk vervoeren. De ergonomische grip draagt hier ook enorm aan bij. Zo kan je gemakkelijk van klus naar klus gaan zonder dat je een probleem hebt met het vervoer van de ladder. 

Wanneer je klaar bent met je werkzaamheden, schuif je de ladder moeiteloos in tot zijn opbergformaat. Vervolgens berg je hem gemakkelijk weer op. Een groot pluspunt van deze ladder is dat je na aanschaf een fabrieksgarantie van maar liefst 5 jaar hebt. 

1. Altrex Telesmart UP Active 13 treeds

We hebben een winnaar! Wat ons betreft is de absolute nummer 1 van deze lijst de Altrext Telesmart UP Active 13 treedt. Deze ladder krijgt louter positieve beoordelingen en wij begrijpen goed waarom. Hij komt aardig overheen met de nummer 2 van deze top 5. Waar hij echter in verschilt is de maximale werkhoogte. Deze Altrex ladder heeft namelijk 1 x 13 sporten met een sportdiepte van 40 mm en een maximale werkhoogte van maar liefst 4.80 meter! Hoger dan het gemiddelde huis bereik je hiermee gemakkelijk hooggelegen plekken en moeilijk bereikbare hoekjes. 

Zodoende is hij uitermate geschikt voor het zwaardere kluswerk en professionele werkzaamheden. De ladder is zeer gebruiksvriendelijk. Je schuift hem gemakkelijk met één hand uit op verschillende werkhoogtes. Dankzij de robuuste voeten met antislip sta je stevig en stabiel op de sporten, waardoor de ladder heel veilig in gebruik is. Hij is tot wel 150 kilogram te belasten. Een groot voordeel is dat het apparaat in ingeschoven lengte slecht 0.9 meter hoog is. Daarnaast heeft hij een ergonomische grip. Je kan hem daarom gemakkelijk oppakken en vervoeren, waardoor hij heel gebruiksvriendelijk is. 

Als professional is dit van belang om de ladder gemakkelijk van klus A naar klus B te vervoeren, en in en rond het huis is het natuurlijk ook wel zo fijn als je de ladder gemakkelijk kan verplaatsen. Bovendien berg je de hem dankzij zijn kleine ingeschoven formaat na gebruik moeiteloos weer op. Ook op deze Altrex ladder heb je een fabrieksgarantie van 5 jaar. 

Altrex Telesmart UP Active 13 treeds

Beste Goedkope Ladder

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je als doe-het-zelver misschien niet snel voor een versie in de hoogste prijsklasse zal kiezen, maar wel graag een ladder in huis haalt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een ladder moet immers veilig en betrouwbaar zijn. Wij hebben ons hierin verdiept en als beste goedkope ladder gekozen voor de Herzberg Multi-functionele Vouwladder – 4 x 3. Herzberg levert consistent kwalitatief hoogstaande producten en deze  is daar geen uitzondering op. Hij is zeer geschikt voor allerlei werkzaamheden in en rond het huis dankzij zijn multifunctionele inzetbaarheid. 

De ladder heeft namelijk vier instelbare posities en beschikt over 4 x 3 sporten. Je kan hem als normale stand opstellen, maar ook in de A-stand, de steigerstand en als half gebogen ladder. Hij haalt een maximale werkhoogte van 3.62 meter. Zo kan je moeiteloos overal op veilige wijze bij. De ladder is gemakkelijk in te vouwen. Hierdoor heeft hij een zeer compacte opbergformaat en kan je hem na gebruik gemakkelijk weer opbergen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, stevige ladder met een fijne prijs dan is deze versie een hele goede keuze. 

Herzberg Multi-functionele Vouwladder - 4 x 3

Beste Professionele Ladder

Wanneer je van klussen je beroep hebt gemaakt, dan wil je logischerwijs werken met betrouwbaar en hoogstaand kwalitatief gereedschap. Er zijn echter zo veel professionele ladders op de markt, dat het lastig kan zijn om tot een juiste keuze te komen. Daarom hebben wij er eentje voor de professionals onder ons uitgekozen. Onze keuze zal je misschien niet geheel verbazen, gezien de nummers 1 en 2 van onze top 5. Wederom gaan wij voor een Altrex ladder, ditmaal voor de Altrex Mounter Reformladder 3delig. 

Hoewel deze ladder van Altrex zeker wat kost, is het naar onze mening een investering die iedere professional zichzelf zou moeten gunnen. Deze Mounter is fantastisch wanneer je de ladder voor verschillende werkzaamheden wilt gebruiken. Je kan hem namelijk in 3 standen opstellen en hij beschikt over 3 x 10 sporten. Zo kan je hem dus behalve tegen een gevel ook vrijstaand gebruiken. Als je een grotere hoogte wilt bereiken steek je de twee delen in elkaar die je vervolgens vergrendelt met de opsteekhaak. Zo kan je een indrukwekkende maximale werkhoogte van maar liefst 7.50 meter bereiken. 

Perfect dus voor de professional, want je zal werkelijk overal bijkunnen. De ladder is bovendien voorzien van een stabiliteitsbalk. Hij beschikt daarnaast over toprollen die het in- en uitschuiven langs de geven van de verschillende delen soepel geleidt en zodoende vervelende beschadigingen voorkomen. Voor de professional die frequent intensieve werkzaamheden moet verrichten is dit naar onze mening de beste professionele ladder. 

Altrex Mounter Reformladder 3delig

Koopgids

Een ladder is een klimgereedschap, bestaande uit twee stijlen met daartussen horizontaal geplaatste dwarsregels, de sporten. Ladders zijn hulpmiddelen om bij hoog geleden plekken te komen, zodat je in de hoogte kan werken. Vaak zijn ze draagbaar. Ook kunnen ze inschuifbaar zijn, zodat ze makkelijker te transporteren zijn. Ladders worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo gebruiken allerlei professionals het tijdens hun werkzaamheden. Zo kunnen bijvoorbeeld glazenwassers en schilders absoluut niet zonder ladder werken. Ook thuis worden ladders veelvuldig gebruikt. Ze zijn heel handig en behulpzaam bij allerlei klusjes in en rondom het huis.

Welke ladder kopen?

Zoals met elk gereedschap het geval is, kent ook de ladder vele soorten en vele uitgaves van allerlei verschillende producenten. Wanneer je online op zoek gaat naar een goede ladder, dan zie je vaak na tien minuten scrollen door de bomen het bos al niet meer. Lastig om zo tot een weloverwogen keuze te komen! Want waar moet je op letten? Wat voor soort ladder past het beste bij je wensen? Het is raadzaam om jezelf enkele dingen af te vragen. Het is belangrijk om te bedenken waarvoor je de ladder gaat gebruiken. Is dit binnenshuis of buitenshuis, of allebei? Vervolgens ga je na voor wat voor projecten je de ladder wilt gaan gebruiken. Ook is het van belang om na te gaan hoeveel gewicht de ladder moet kunnen dragen, en wat de maximale hoogte is die de ladder moet kunnen bereiken. Bedenk ook hoe en waar je de ladder wilt gaan opbergen, want dit kan ook van invloed zijn op je keuze. Om je te helpen tot de juiste keuze te komen, hebben wij deze factoren hieronder toegelicht, zodat je weet waarop je kan letten bij de aanschaf.

Soort ladder

Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen verschillende type ladders. Ze bestaan namelijk in allerlei soorten en maten en zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan werkzaamheden. Het is belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarvoor je de ladder gaat gebruiken. Wanneer je maar eens in de zoveel tijd de ladder zal gebruiken voor simpele werkzaamheden, dan kan je prima voor een particuliere ladder kiezen. Gebruik je de ladder echter vaker, bijvoorbeeld als professional of actieve thuisklusser, dan is het aan te raden om te kiezen voor een professionele ladder. Wij zetten alle soorten ladder hier voor je op een rijtje. Zo kan je nagaan welk type je voorkeur heeft.

Huishoudtrapjes

Dit type trap heeft uitklapbare trappen met twee, drie of vier treden. Je kan de huishoudtrap gemakkelijk in huis opbergen en hem moeiteloos van de ene naar de andere kamer verplaatsen. Ook kan je hem gemakkelijk opbergen, omdat hij weinig ruimte in neemt. De huishoudtrap komt voor allerlei kleine klusjes in en rondom het huis vaak goed van pas.

Reformladders

Reformladders zijn ontzettend handig. Deze ladders kan je op allerlei manieren instellen. Ze zijn hierdoor multifunctioneel en op verschillende manieren inzetbaar. Je kan de reformladder gebruiken als enkele ladder of als opsteekladder. Ook kan je hem in A-stand opstellen. Je kan de lader naar voorkeur vrijstaand gebruiken of hem tegen een gevel plaatsen. Reformladders zijn dankzij hun multifunctionaliteit heel populair. Een klein nadeel is wel dat ze erg zwaar kunnen zijn en zodoende moeilijker op te stellen en minder makkelijk verplaatsbaar zijn. Je gebruikt de reformladder vooral voor grotere klussen.

Telescopische ladders

Deze ladders kan je per trede uitschuiven. Dat is onwijs handig, want je kan ze dus op elke wensbare hoogte (binnen de maximale werkhoogte) instellen. Bovendien zijn ze zeer gemakkelijk op te bergen, omdat je alle treden kan inschuiven. Hierdoor heeft dit type ladder een klein opbergformaat en kan je hem moeiteloos opbergen. Daarnaast zijn ze hierdoor ook nog eens heel gemakkelijk te vervoeren. Een hele fijne ladder dus wanneer je niet veel opbergruimte hebt maar wel graag grotere klussen wilt kunnen klaren.

Uitschuifbare ladders

Dit zijn ladders waarvan je het aantal treden kan uitbreiden door middel van het positioneren van een tweede ladder op de eerste. Zo kan je een zeer grote hoogte bereiken, terwijl je de ladders alsnog ingeschoven gemakkelijk kan opbergen doordat de opberglengte beperkt blijft. Ook deze ladders zijn vaak wat zwaarder en dus iets lastiger te verplaatsen en te vervoeren.

Maximale hoogte

De maximale hoogte is een belangrijk element van de ladder. Dit geeft namelijk aan wat het hoogste punt is dat een persoon met een gemiddelde lengte (1.80 meter) op de ladder met uitgestrekte armen kan bereiken. In deze overweging wordt uiteraard rekening gehouden met de veiligheid, want je moet namelijk stabiel en veilig kunnen staan op de ladder. Sommige ladders hebben ook een vrijstaande maximale hoogte. Deze hoogte kan verschillen van de maximale hoogte wanneer de ladder tegen een gevel staat.

Uitgeschoven lengte

De uitgeschoven lengte geeft de lengte aan die de ladder heeft wanneer hij maximaal is uitgeschoven. Hou er rekening mee dat dit niet hetzelfde is als de maximale hoogte, want je kan uiteraard niet op de bovenste sport van de ladder staan. Toch kan het wanneer je een specifieke hoogte wilt bereiken handig zijn om na te gaan wat de uitgeschoven lengte van de ladder is.

Opberglengte

De opberglengte staat voor de ruimte die de ladder in de lengte inneemt. Deze lengte kan per ladder erg verschillen. Wanneer je na gebruik de ladder opbergt, dan is het belangrijk dat de ladder de juiste opberglengte hebt voor je opberg mogelijkheden. Ook voor het vervoeren van de ladder in bijvoorbeeld een auto kan de opberglengte uitmaken. Bedenk dus wanneer je een ladder aanschaft hoeveel opbergruimte je hebt en wat voor opberglengte van de ladder daarbij past.

Maximale belasting

De standaard belasting van een ladder is 150 kilogram. Sommige ladders kunnen echter een hoger gewicht aan. Deze zijn handig wanneer je bijvoorbeeld zware objecten de ladder op moet krijgen. Het is dan veiliger om voor een ladder te kiezen met een hogere maximale belasting.

Breedte van de ladder en ontwerp van de treden

Er zijn brede ladders en smalle ladders. Brede ladders kunnen erg handig zijn wanneer je tijdens de werkzaamheden de ruimte nodig zal hebben. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verven dan is het fijn als je genoeg bewegingsvrijheid ervaart. Dit zal het werkgemak immers erg vergroten. Een smalle ladder kan fijn zijn wanneer je bijvoorbeeld in een kleine ruimte te werk zal gaan. Je wilt immers niet riskeren dat de ladder te breed is en zo de werkzaamheden lastiger maakt. Ook van belang is het ontwerp van de treden. Hoe breder deze zijn, hoe meer stabiliteit je tijdens het werken zal ervaren. Smalle treden zullen wellicht wat minder veilig voelen. Het is bovendien raadzaam om te kiezen voor een ladder met anti-slip. Hiermee werk je zo veilig mogelijk, omdat je minder snel zal uitglijden.

Geraadpleegde bronnen