Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Miele Droger? Ons advies en de Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Miele droger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Miele wasdroger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. 

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Miele droger - Top 5 in 2023

5. Miele TSB 143 WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TSB 143 WP is heel geschikt voor kleine huishoudens omdat er 7 kilo wasgoed in past en door het A++ energielabel bespaar je energie én geld.

We beginnen de lijst met deze Miele warmtepompdroger. Deze droogt op lage temperaturen waardoor kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. Dankzij de vochtigheidssensor weet de Miele droger precies wanneer je wasgoed droog genoeg is. Het programma zal dan automatisch stoppen waardoor de droger nooit langer aan zal staan dan nodig is. Aan het einde van het programma hoor je een geluidssignaal zodat je precies weet wanneer hij klaar is, ook als je even bezig bent met je favoriete serie kijken.

Er zijn 13 verschillende droogprogramma’s waardoor er altijd wel een programma is dat bij je wasgoed past. Verder wordt er gebruik gemaakt van een pluizenfilter, een unieke honingraatstructuur en kreukbeveiliging. Hierdoor komt je was altijd droog en fris uit de Miele droger zonder beschadigingen.

Voordelen

Nadelen

4. Miele TSD 363WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TSD 363WP is een slimme droger die je via de Miele app bedient en die je wasgoed door de FrangranceDos functie heerlijk laat ruiken.

Net als de nummer 5 is dit een energiezuinige warmtepompdroger met energielabel A++. Hij heeft echter wel een iets groter laadvermogen dan het bovenstaande model, namelijk 8 kilogram en is daarom geschikt voor middelgrote gezinnen. Deze Miele droger heeft 10 verschillende programma’s die je kunt gebruiken voor beddengoed, delicate stoffen, katoen, overhemden en meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 2 uur en 45 minuten afhankelijk van hoeveel was er in de droger zit.

Tevens wordt er gebruik gemaakt van FragranceDos. Je kunt dan een geurflacon bestellen die het wasgoed een bijzonder aangename geur geeft tijdens het drogen. Er zijn 2 pluizenfilters zodat je kleding altijd schoon uit de droger komt. Tot slot, ben je bij gemiddeld gebruik ongeveer 66 euro per jaar aan energiekosten kwijt voor deze Miele droger. De energiekosten van deze nummer 4 vallen dus ook best mee.

Voordelen

Nadelen

3. Miele TEB155WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TEB155WP is met een vulcapaciteit van 7kg wasgoed heel geschikt voor kleine huishoudens.

Een warmtepompdroger is wat ons betreft toch echt de beste soort droger, en het is dan ook geen verrassing dat de volgende Miele droger in onze lijst ook weer energielabel A++ heeft. Om nog meer kosten te besparen is het mogelijk om gebruik te maken van de start-uitstel knop zodat het apparaat in de daluren kan draaien. En met een geluidsniveau van 66 decibel zou je dit niet moeten horen als je aan het slapen bent.

In deze Miele droger past 7 kg wasgoed en hij heeft 12 verschillende programma’s zoals: beddengoed, katoen, kreukherstellend, wol en meer. Ook hier is het weer mogelijk om gebruik te maken van een geurflacon om het wasgoed met een heerlijke geur uit de droger te halen. Het bedienen van de nummer 3 in onze lijst is niet ingewikkeld dankzij de sensor toetsen. Tot slot geniet je van een optimale condensatiewerking waardoor je niet bang hoeft te zijn dat andere meubels en objecten in dezelfde ruimte beschadigd zullen worden.

Voordelen

Nadelen

2. Miele TSF 643 WP

Waarom we fan zijn:
Met energielabel A+++ laat deze Miele TSF 643 WP droger zien dat het wel degelijk mogelijk is om veel energie te besparen met een droger van kwaliteit.

Deze duurzame Miele droger heeft veel verschillende soorten programma’s waar je gebruik van kunt maken. In totaal kun je uit 13 verschillende programma’s kiezen waaronder fijne was, overhemden, jeans, snel en wol. Er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van een pluizenfilter die gemakkelijk te reinigen is. Dankzij een indicator weet je precies wanneer het tijd is om de pluizenfilter weer schoon te maken. En zie je na het inspecteren van de wasmachine toch nog een paar sokken die achtergebleven zijn? Dan kun je met de knop “Start/Wasgoed bijvullen” gemakkelijk het programma pauzeren en wasgoed toevoegen.

Bij gemiddeld gebruik ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan energiekosten voor deze Miele droger. Dat is dus een bijna een derde minder dan bij de nummer 4 en dat scheelt weer in de portemonnee. Daarbij kan je nog meer kosten besparen als je gebruik maakt van de energiebesparingsfunctie. Ook geeft het apparaat niet te veel geluidsoverlast met 66 decibel.

Voordelen

Nadelen

1. Miele TEF775WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TSJ 663 WP is een grote A+++ warmtepompdroger waar 9 kilo wasgoed in past die van alle gemakken is voorzien. 

De nummer 1 in onze lijst heeft het grootste vulgewicht van alle drogers in deze top 5, namelijk 9 kilogram. Hierdoor is hij geschikt voor grote gezinnen met veel wasgoed. Je kunt gebruik maken van maar liefst 19 verschillende droogprogramma’s waardoor dit model de meest variërende programma’s heeft van alle drogers die we hebben beoordeeld. Denk bijvoorbeeld aan speciale programma’s zoals: delicate stoffen, jeans, finish wol, express en meer. Tevens is het ook mogelijk om deze Miele droger te koppelen met WiFiConn@ct. Hiermee kun je de toestelstatus bekijken, maar ook meldingen krijgen wanneer het wasmiddel bijvoorbeeld bijna op is.

Natuurlijk is het bij deze droger weer mogelijk om tussendoor nog een kleine lading wasgoed toe te voegen. Dit vinden wij niet onbelangrijk omdat dit vaak goed van pas komt. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van start-uitstel om het programma bijvoorbeeld tijdens de daluren te laten draaien als iedereen in bed ligt. Met een geluidsniveau van 64 dB zul je hier ’s nachts geen last van hebben.

Voordelen

Nadelen

Wat is de beste Miele droger?

De beste Miele droger is de Miele TEF775WP. Van alle Miele drogers die wij hebben getest op allerlei verschillende onderdelen en functies droogt deze je wasgoed het beste en is deze het gemakkelijkst in gebruik. Lees onze uitgebreide review over dit model op deze pagina om er meer over te weten te komen.

Hoe lang gaat een Miele droger mee?

Miele staat erom bekend dat ze drogers maken met de langste levensduur en beste kwaliteit. Met een gemiddelde wasdroger van een ander merk kan je zo’n 2500 keer wassen dat betekent dat je er bij normaal gebruik ongeveer 15 jaar mee doet. Met een Miele droger kan je daarentegen maar liefst 5000 keer drogen waardoor je er wel 32 jaar mee kan doen. Je bent er dus van verzekerd dat je een hele lange tijd op je Miele droger kan vertrouwen.

Wat kost een Miele warmtepomp droger?

Een goedkoper model Miele droger kost rond de €900. Hoe geavanceerder en beter hoe duurder. Een prijsklasse hoger liggen Miele drogers rond de €1400. En wanneer je de allerbeste Miele droger aan wilt schaffen zal je daar rond de €2300 aan kwijt zijn.

Waarom een Miele droger?

Een van de belangrijkste reden waarom mensen een Miele droger aanschaffen is omdat Miele drogers een twee keer zo lange levensduur hebben dan de gemiddelde droger. Je kan er maar liefst 5000 droogbeurten mee draaien en dat betekent bij normaal gebruik dat je er wel 32 jaar mee kan doen. Daarnaast ben je bij Miele verzekerd van een droger van de hoogste kwaliteit en met geavanceerde technologische functies zoals bediening via een app. Tot slot onderscheidt Miele zich van andere drogermerken doordat sommige modellen over een geurflacon beschikken waardoor je wasgoed heerlijk ruikend uit de droger komt. 

Hoe wij Miele wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 18 verschillende Miele wasdrogers onderzocht,  vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen