Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Miele droger – Top 5 in 2022

Wie van schoon wasgoed kan genieten zal al gauw kiezen voor een Miele droger. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het is inderdaad mogelijk om gewoon de kleding aan de waslijn te hangen, maar dan krijg je het nooit zo mooi, schoon en zacht zoals de Miele droger dat doet. Je mist hiermee namelijk al het pluis wat in de droger blijft hangen, en tevens zorgt de technologie van de droger er ook voor dat de handdoeken heerlijk zacht worden in plaats van hard en stijf. 

Maar een Miele droger kopen doe je niet zomaar. Je wilt natuurlijk eerst weten welk model geschikt is voor jouw wasgoed en welke verschillende functies hij allemaal heeft. Er kan flink wat tijd zitten in het onderzoek hiernaar. Gelukkig hebben wij dit allemaal al voor jou gedaan. Jij hoeft alleen nog jouw favoriete model te kiezen en te wachten tot hij bezorgd wordt. 

Bij het kiezen van deze drogers hebben wij gekeken naar de verschillende programma’s, de energielabel die het meegekregen heeft, de prijs en de extra functies die in het apparaat verwerkt zijn. Het is voor jouzelf alleen nog belangrijk om te kijken naar de inhoud van de trommel. Een groter gezin zal ook een grotere trommelinhoud nodig hebben om alle was in één keer te kunnen drogen. Het is natuurlijk ook maar de vraag of je behoefte hebt aan al die extra functies zoals start-uitstel, of dat je een simpele Miele droger die gewoon doet wat hij moet doen ook voldoende vindt. We hebben daarom 5 verschillende modellen op een rij gezet zodat je genoeg keuze hebt.

Lees ook:

365493
Consumenten geadviseerd

Miele droger - Top 5

Welke Miele droger moet je nu in huis nemen? Wij hebben de 5 beste Miele drogers op een rij gezet voor jou. Zo weet je in ieder geval dat je nooit een miskoop kunt maken. Deze modellen zijn na zorgvuldig onderzoek uitgekozen tot de 5 beste Miele drogers in 2022 op basis van specificaties, kwaliteit en natuurlijk ook prijs.

5. Miele TSB 143 WP

We beginnen de lijst gelijk met een zuinige Miele droger met energielabel A++. Dit kan aan het einde van het jaar veel geld opleveren als het om besparingen gaat. Deze Miele warmtepompdroger droogt op lage temperaturen waardoor kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. Hierdoor duurt het droogprogramma wel iets langer dan een condensdroger, maar hij draait wel zuiniger en is beter voor jouw kleding. 

Dankzij de vochtigheidssensor weet de Miele droger precies wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma zal dan automatisch stoppen waardoor hij nooit langer aan zal staan dan nodig is. Je kunt op het digitale display zien hoe lang de droger ongeveer nog bezig zal zijn met zijn programma. Aan het einde van het programma hoor je een geluidssignaal zodat je precies weet wanneer hij klaar is, ook als je even bezig bent met jouw favoriete serie kijken.

Houd er wel rekening mee dat het laadvermogen van deze Miele droger slechts 7 kilogram is waardoor hij niet echt geschikt is voor grote gezinnen. Er zijn wel 13 verschillende droogprogramma’s waardoor er altijd wel een programma is dat bij jouw wasgoed past. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van een pluizenfilter, een unieke honingraatstructuur en kreukbeveiliging. Hierdoor komt jou was altijd droog en fris uit de Miele droger zonder beschadigingen.

Miele TSB 143 WP droger

4. Miele TSD 363WP

Ook de Miele TSD 363WP is weer een energiezuinige warmtepompdroger met energielabel A++. Hij heeft echter wel een iets groter laadvermogen dan het bovenstaande model, namelijk 8 kilogram. Het condens wordt opgevangen in een condensreservoir die je na het droogprogramma gemakkelijk kunt legen in een wasbak of de douche. 

Deze Miele droger heeft 10 verschillende programma’s die je kunt gebruiken voor beddengoed, delicate stoffen, katoen, overhemden en meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 170 minuten afhankelijk van hoeveel was er in de droger zit. Tevens wordt er gebruik gemaakt van FragranceDos. Je kunt dan een geurflacon bestellen die het wasgoed een bijzonder aangename geur geeft tijdens het drogen. Er zijn 2 pluizenfilters zodat jouw kleding altijd schoon uit de droger komt. Elk programma kan gebruik maken van de start-uitstel knop waardoor je de droger zonder problemen tijdens de daluren kunt laten draaien voor een nog goedkopere energierekening. Bij gemiddeld gebruik ben je ongeveer 66 euro per jaar aan energiekosten kwijt voor deze Miele droger.

Wist je trouwens dat deze Miele droger gekoppeld kan worden aan het Miele@home programma? Via deze applicatie op jouw smartphone of tablet kun je de droger op afstand bedienen. Ook kun je informatie over de status van de droger opvragen, en opmerkingen over het programma-verloop van de droger opvragen. Al met al is dit een ontzettend handige app.

3. Miele TEB155WP

Een warmtepompdroger is wat ons betreft toch echt het beste soort droger, en het is dan ook geen verrassing dat de volgende Miele droger in onze lijst ook weer energielabel A++ heeft. Om nog meer kosten te besparen is het mogelijk om gebruik te maken van de start-uitstel knop zodat het apparaat in de daluren kan draaien. Met een geluidsniveau van 66 dB zou je dit niet moeten horen als je aan het slapen bent.

Deze Miele droger heeft 12 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken waaronder beddengoed, katoen, kreukherstellend, wol en meer. Helaas is de capaciteit wel weer omlaaggegaan naar 7 kilogram waardoor hij niet echt geschikt is voor grotere gezinnen, maar door de hoeveelheid energie die deze Miele droger bespaart kan het geen kwaad om de droger wat vaker te laten draaien bij een groot gezin. Ook hier is het weer mogelijk om gebruik te maken van een geurflacon om het wasgoed met een heerlijke geur uit de droger te halen. Het bedienen van de droger is niet ingewikkeld dankzij de sensor toetsen. 

Je geniet van een optimale condensatiewerking waardoor je niet bang hoeft te zijn dat andere meubels en objecten in dezelfde ruimte beschadigd zullen worden. Mocht er onverhoopt is kapotgaan of niet naar behoren werken, dan is het mogelijk om gebruik te maken van 2 jaar fabrieksgarantie. De monteurs zullen de Miele droger dan bij jou thuis komen repareren zodat je niet hoeft te sjouwen met zo’n zwaar ding.

2. Miele TSF 643 WP

Met energielabel A+++ laat deze Miele droger zien dat het wel degelijk mogelijk is om zo veel mogelijk te besparen met een droger van topkwaliteit. Hoewel dit de zuinigste soort droger op de markt is, voldoet hij toch aan alle verwachtingen wat kwaliteit betreft. Er zijn verschillende soorten programma’s waar je gebruik van kunt maken. In totaal kun je uit 13 verschillende programma’s kiezen waaronder fijne was, overhemden, jeans, snel en wol.

Deze Miele droger kun je niet met een app bedienen, maar de bediening is zeker niet moeilijk dankzij de sensortoetsen. Er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van een pluizenfilter die gemakkelijk te reinigen is. Dankzij een indicator weet je precies wanneer het tijd is om de pluizenfilter weer schoon te maken. En ben zie je na het inspecteren van de wasmachine toch nog een paar sokken die achtergebleven zijn? Dan kun je met de knop “Start/Wasgoed bijvullen” gemakkelijk het programma pauzeren en wasgoed toevoegen.

Bij gemiddeld gebruik ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan energiekosten voor deze Miele droger. Daarbij moet je in gedachten houden dat je gebruik kunt maken van de energiebesparingsfunctie om nog meer kosten te besparen. Er past ongeveer 8 kilogram in de Miele droger waarbij een standaard programma ongeveer 155 minuten duurt. Het apparaat geeft niet te veel geluidsoverlast met 66 dB. En is er iets mis met de machine? Dan komt de monteur het bij jou thuis repareren mits je nog binnen de 2 jaar van de fabrieksgarantie zit.

1. Miele TSJ 663 WP

Er kan er uiteindelijk maar één de beste Miele droger zijn, en wat ons betreft is dat de Miele TSJ 663 WP. Deze warmtepompdroger is van alle gemakken voorzien. Hij heeft het grootste vulgewicht van alle drogers in deze lijst, namelijk 9 kilogram. Hierdoor is hij geschikt voor grote gezinnen met veel wasgoed. 

Je kunt gebruik maken van maar liefst 19 verschillende droogprogramma’s waardoor hij ook de meest variërende programma’s heeft zoals delicate stoffen, jeans, finish wol, express en meer. Tevens is het ook mogelijk om deze Miele droger te koppelen met WiFiConn@ct. Hiermee kun je de toestelstatus bekijken, maar ook meldingen krijgen wanneer het wasmiddel bijvoorbeeld bijna op is. Natuurlijk is het hier ook weer mogelijk om tussendoor nog een kleine lading wasgoed toe te voegen. 

Dankzij de beste condensatiewerking hoef je je geen zorgen te maken over de ruimte om de Miele droger heen. Miele-drogers zijn zeer goed afgesloten waardoor er geen schimmels kunnen ontstaan die de constructie aantasten.

Bij gemiddeld gebruik ben je ongeveer 44 euro per jaar kwijt aan dit apparaat. Hierbij is het wel mogelijk om gebruik te maken van een energiebesparingsfunctie. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van start-uitstel om het programma bijvoorbeeld tijdens de daluren te laten draaien als iedereen in bed ligt. Met een geluidsniveau van 64 dB zul je hier ’s nachts geen last van hebben.

Geraadpleegde bronnen