Foto van Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Miele Droger? Ons advies en de Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een goede Miele wasdroger?  In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste Miele droger te vinden voor jou en je gebruikssituatie. 

Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij daarnaast een top 5 samengesteld met Miele wasdrogers die het beste uit ons onderzoek kwamen. Bij ons onderzoek hebben wij gekeken naar verschillende specificaties waaronder droogcapaciteit, aantal beschikbare programma’s, extra functies, de technologie achter de wasdroger, maar natuurlijk ook naar de prijs.

Weet je nog niet zeker of je voor een Miele droger of een droger van een ander merk wil kiezen? Lees dan ook ons algemene artikel over wasdrogers.

Veel leesplezier!

Hoe je de beste Miele droger kiest

Een Miele wasdroger is geen goedkope aanschaf, en het is dan ook belangrijk dat je de juiste Miele wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Wij raden daarom altijd aan om goed onderzoek te doen naar verschillende wasdrogers en na te denken over wat jij in je wasdroger zoekt. Neem in je onderzoek in ieder geval deze elementen mee:

  • Type wasdroger: warmtepomp of condens
  • Maximaal vulgewicht
  • Afvoer
  • Geluidsniveau
  • Energielabel
  • Gebruiksgemak

Type wasdroger: warmtepomp of condens

Er zijn twee manieren waarop een droger de vochtige lucht kan afvoeren. Deze kan met een slang naar buiten worden afgevoerd (luchtafvoerdroger), of worden opgevangen in een bak in de droger (condensdroger). Een droger die de lucht via een slang afvoert is sneller klaar dan een condensdroger, maar is minder energiezuinig. Met een condensdroger heb je maar een derde nodig van de energie die een luchtafvoerdroger gebruikt. De reden hiervoor is dat bij een condensdroger de warme lucht in de droger zelf blijft in plaats van naar buiten geblazen, waardoor minder energie nodig is om te verwarmen. 

Een nieuwer type wasdroger is een variant op de condensdroger en heet de warmtepompdroger. Dit type droger haalt door middel van compressie van een koelmiddel warmte uit de omgevingslucht. Dit type wasmachine is nog zuiniger dan de condensdroger.

Miele staat bekend om huishoudelijke apparaten van de beste kwaliteit. Zo ook de MIele droger.

Maximaal vulgewicht 

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de Miele wasdroger past. Normaal gesproken is een wasdroger met een trommelinhoud van 7 kg geschikt voor 1 of 2 personen. Voor een groter huishouden is 8 kg vulgewicht meer geschikt.

Er zijn ook Miele wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kg of meer. Deze zijn geschikt voor grotere gezinnen of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een wasmachine deelt. 

De afvoer

Om het water uit de droger af te voeren heb je de keuze uit een reservoir of de afvoer. Als je gebruik maakt van het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen.

Bij het gebruik van de afvoer moet de Miele droger met een afvoerset aan de afvoer worden aangesloten. Dit is handig, omdat het water op deze manier automatisch afgevoerd wordt en je nooit kan vergeten de condensbak te legen. 

Het geluidsniveau

Miele wasdrogers kunnen tijdens het centrifugeren best lawaaierig zijn. Afhankelijk van waar je de droger plaatst kan dit vervelend zijn. Let daarom altijd even op het geluidsniveau in dB van de droger. 

Energielabel

Op het energielabel van de Miele wasdroger kan je veel informatie aflezen. Het energielabel is net als voor wasmachines per 1 maart 2021 aangepast. De zuinigste droger heeft energielabel A en de minst zuinige energielabel G. 

Het gebruiksgemak 

Een Miele wasdroger moet intuïtief in gebruik zijn. Daarom is het belangrijk dat de wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt instellen. Bekijk daarom voor de aanschaf even de verschillende opties (zoals besturen via de app) en knoppen om te bepalen of je een droger handig vindt in gebruik of niet. 

Sommige Miele drogers kan je emt een app besturen.

Onze keuze

Miele TSJ 663 WP

Miele TEF775WP


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Miele droger - Top 5 in 2023

5. Miele TSB 143 WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TSB 143 WP is heel geschikt voor kleine huishoudens omdat er 7 kilo wasgoed in past en door het B energielabel bespaar je energie én geld.

We beginnen de lijst met deze Miele warmtepompdroger. Deze droogt op lage temperaturen waardoor kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. Dankzij de vochtigheidssensor weet de Miele droger precies wanneer je wasgoed droog genoeg is. Het programma zal dan automatisch stoppen waardoor de droger nooit langer aan zal staan dan nodig is. Aan het einde van het programma hoor je een geluidssignaal zodat je precies weet wanneer hij klaar is, ook als je even bezig bent met je favoriete serie kijken.

Er zijn 13 verschillende droogprogramma’s waardoor er altijd wel een programma is dat bij je wasgoed past. Verder wordt er gebruik gemaakt van een pluizenfilter, een unieke honingraatstructuur en kreukbeveiliging. Hierdoor komt je was altijd droog en fris uit de Miele droger zonder beschadigingen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg
Diepte: 65,5 cm

Video

Miele TSB 143 WP droger

Bekijk verschillende aanbieders

4. Miele TSD 363WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TSD 363WP is een slimme droger die je via de Miele app bedient en die je wasgoed door de FrangranceDos functie heerlijk laat ruiken.

Net als de nummer 5 is dit een energiezuinige warmtepompdroger met energielabel B. Hij heeft echter wel een iets groter laadvermogen dan het bovenstaande model, namelijk 8 kilogram en is daarom geschikt voor middelgrote gezinnen. Deze Miele droger heeft 10 verschillende programma’s die je kunt gebruiken voor beddengoed, delicate stoffen, katoen, overhemden en meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 2 uur en 45 minuten afhankelijk van hoeveel was er in de droger zit.

Tevens wordt er gebruik gemaakt van FragranceDos. Je kunt dan een geurflacon bestellen die het wasgoed een bijzonder aangename geur geeft tijdens het drogen. Er zijn 2 pluizenfilters zodat je kleding altijd schoon uit de droger komt. Tot slot, ben je bij gemiddeld gebruik ongeveer 66 euro per jaar aan energiekosten kwijt voor deze Miele droger. De energiekosten van deze nummer 4 vallen dus ook best mee.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 63,6 cm

Video

Miele TSD 363WP

Bekijk verschillende aanbieders

3. Miele TEB155WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TEB155WP is met een vulcapaciteit van 7kg wasgoed heel geschikt voor kleine huishoudens.

Een warmtepompdroger is wat ons betreft toch echt de beste soort droger, en het is dan ook geen verrassing dat de volgende Miele droger in onze lijst ook weer energielabel B heeft. Om nog meer kosten te besparen is het mogelijk om gebruik te maken van de start-uitstel knop zodat het apparaat in de daluren kan draaien. En met een geluidsniveau van 66 decibel zou je dit niet moeten horen als je aan het slapen bent.

In deze Miele droger past 7 kg wasgoed en hij heeft 12 verschillende programma’s zoals: beddengoed, katoen, kreukherstellend, wol en meer. Ook hier is het weer mogelijk om gebruik te maken van een geurflacon om het wasgoed met een heerlijke geur uit de droger te halen. Het bedienen van de nummer 3 in onze lijst is niet ingewikkeld dankzij de sensor toetsen. Tot slot geniet je van een optimale condensatiewerking waardoor je niet bang hoeft te zijn dat andere meubels en objecten in dezelfde ruimte beschadigd zullen worden.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg

Video

Miele TEB155WP droger

Bekijk verschillende aanbieders

2. Miele TSF 643 WP

Waarom we fan zijn:
Met energielabel A laat deze Miele TSF 643 WP droger zien dat het wel degelijk mogelijk is om veel energie te besparen met een droger van kwaliteit.

Deze duurzame Miele droger heeft veel verschillende soorten programma’s waar je gebruik van kunt maken. In totaal kun je uit 13 verschillende programma’s kiezen waaronder fijne was, overhemden, jeans, snel en wol. Er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van een pluizenfilter die gemakkelijk te reinigen is. Dankzij een indicator weet je precies wanneer het tijd is om de pluizenfilter weer schoon te maken. En zie je na het inspecteren van de wasmachine toch nog een paar sokken die achtergebleven zijn? Dan kun je met de knop “Start/Wasgoed bijvullen” gemakkelijk het programma pauzeren en wasgoed toevoegen.

Bij gemiddeld gebruik ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan energiekosten voor deze Miele droger. Dat is dus een bijna een derde minder dan bij de nummer 4 en dat scheelt weer in de portemonnee. Daarbij kan je nog meer kosten besparen als je gebruik maakt van de energiebesparingsfunctie. Ook geeft het apparaat niet te veel geluidsoverlast met 66 decibel.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 63,6 cm

Video

Miele TSF 643 WP droger

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Miele TEF775WP

Waarom we fan zijn:
De Miele TSJ 663 WP is een grote A warmtepompdroger waar 9 kilo wasgoed in past die van alle gemakken is voorzien. 

De nummer 1 in onze lijst heeft het grootste vulgewicht van alle drogers in deze top 5, namelijk 9 kilogram. Hierdoor is hij geschikt voor grote gezinnen met veel wasgoed. Je kunt gebruik maken van maar liefst 19 verschillende droogprogramma’s waardoor dit model de meest variërende programma’s heeft van alle drogers die we hebben beoordeeld. Denk bijvoorbeeld aan speciale programma’s zoals: delicate stoffen, jeans, finish wol, express en meer. Tevens is het ook mogelijk om deze Miele droger te koppelen met WiFiConn@ct. Hiermee kun je de toestelstatus bekijken, maar ook meldingen krijgen wanneer het wasmiddel bijvoorbeeld bijna op is.

Natuurlijk is het bij deze droger weer mogelijk om tussendoor nog een kleine lading wasgoed toe te voegen. Dit vinden wij niet onbelangrijk omdat dit vaak goed van pas komt. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van start-uitstel om het programma bijvoorbeeld tijdens de daluren te laten draaien als iedereen in bed ligt. Met een geluidsniveau van 64 dB zul je hier ’s nachts geen last van hebben.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 9 kg

Video

Miele TSJ 663 WP

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste wasdrogers per merk

Meer weten over huishoudelijke apparaten van Miele? Lees het hier!

Dit vinden Coolblue en Bol de beste Miele drogers

Extra informatie over Miele drogers

Wat is de beste Miele droger?

De beste Miele droger is de Miele TEF775WP. Van alle Miele drogers die wij hebben getest op allerlei verschillende onderdelen en functies droogt deze je wasgoed het beste en is deze het gemakkelijkst in gebruik. Lees onze uitgebreide review over dit model op deze pagina om er meer over te weten te komen.

Hoe lang gaat een Miele droger mee?

Miele staat erom bekend dat ze drogers maken met de langste levensduur en beste kwaliteit. Met een gemiddelde wasdroger van een ander merk kan je zo’n 2500 keer wassen dat betekent dat je er bij normaal gebruik ongeveer 15 jaar mee doet. Met een Miele droger kan je daarentegen maar liefst 5000 keer drogen waardoor je er wel 32 jaar mee kan doen. Je bent er dus van verzekerd dat je een hele lange tijd op je Miele droger kan vertrouwen.

Wat kost een Miele warmtepomp droger?

Een goedkoper model Miele droger kost rond de €900. Hoe geavanceerder en beter hoe duurder. Een prijsklasse hoger liggen Miele drogers rond de €1400. En wanneer je de allerbeste Miele droger aan wilt schaffen zal je daar rond de €2300 aan kwijt zijn.

Waarom een Miele droger?

Een van de belangrijkste reden waarom mensen een Miele droger aanschaffen is omdat Miele drogers een twee keer zo lange levensduur hebben dan de gemiddelde droger. Je kan er maar liefst 5000 droogbeurten mee draaien en dat betekent bij normaal gebruik dat je er wel 32 jaar mee kan doen. Daarnaast ben je bij Miele verzekerd van een droger van de hoogste kwaliteit en met geavanceerde technologische functies zoals bediening via een app. Tot slot onderscheidt Miele zich van andere drogermerken doordat sommige modellen over een geurflacon beschikken waardoor je wasgoed heerlijk ruikend uit de droger komt. 

Hoe wij Miele wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 18 verschillende Miele wasdrogers onderzocht,  vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek