Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Miele wasmachines van 2023: top 5 en koopadvies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Miele wasmachine? Miele is al meer dan 120 jaar een van de grotere spelers op de technologische markt, vooral in Europa maar ook wereldwijd. Miele wasmachines zijn naast duurzaam en kwalitatief hoogstaand, ook zuinig. Wij hebben in dit artikel onze best beoordeelde Miele wasmachines van 2023 in een top 5 gezet. Daarnaast vind je in dit artikel alles dat je moet weten over Miele wasmachines!

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Miele. Sta jij open voor een ander merk of twijfel je nog over het merk? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Waarom zijn Miele wasmachines duur?

Miele wasmachines zijn van zeer hoge kwaliteit. Om deze reden is ook de aankoopprijs hoger. Uiteindelijk is de investering echter toch niet zo groot, omdat Miele wasmachines zelden reparaties nodig hebben en veel langer mee gaan dan wasmachines van andere merken.

Waar je op moet letten als je een Miele wasmachine koopt

Wanneer je een wasmachine gaat kopen en je weet al dat je voor een wasmachine van Miele wil gaan, dan zijn er een aantal zaken om op te letten:

  • Wasmachine met of zonder droogfunctie
  • Voor- of bovenlader
  • Plaatsing van je wasmachine
  • Grootte van het huishouden
  • ‘Extra snel wassen’ optie
  • Miele TwinDos
Miele wasmachine kopen? Lees hier alles dat je moet weten om de beste miele wasmachine te kopen.

Miele wasmachine met of zonder droogfunctie

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of je een Miele wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van de droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in kosten en in ruimte. Het nadeel is dat er vaak een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Als bijvoorbeeld de wastrommel een vulcapaciteit van 9 kilogram heeft, kan je maar de helft van je was drogen. Ook kan je niet gelijktijdig wassen en droger, dus ben je langer bezig met de was. 

Wil je een voor- of bovenlader

In Nederland zie je voornamelijk huishoudens met wasmachines met een voorlader, maar er zijn ook wasmachines met een bovenlader verkrijgbaar.

Hoe en waar ga je de wasmachine plaatsen?

Wil je je Miele wasmachine vrijstaand neerzetten of juist boven/onder de droger? Wil je hem laten inbouwen? Waar je je Miele wasmachine wil plaatsen kan invloed hebben op welke Miele wasmachine je het beste kan kopen.

Hoe groot is het huishouden?

Afhankelijk van hoe groot het huishouden is dat gebruik gaat maken van de wasmachine ga je voor een Miele wasmachine met een vulcapaciteit van 7, 8 of 9 kilogram.

Extra snel wassen optie

Soms kan het fijn zijn om een wasje extra snel klaar te laten zijn, bijvoorbeeld als je was alleen even opgefrist moet worden. In zo’n geval is het handig als je een Miele wasmachine hebt met een optie om extra snel te wassen. Dit heet bij Miele QuickPowerWash programma.

Het Miele TwinDos doseer systeem

Het Miele TwinDos systeem doseert automatisch het wasmiddel zodat je altijd de perfecte hoeveelheid wasmiddel hebt. Als je zelf niet met de hoeveelheid wasmiddel die je nodig hebt bezig wil zijn, is een Miele wasmachine met TwinDos optie een goede keuze.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Miele wasmachine 2023 - Top 5

5. Miele WCA 030 WCS

Waarom we fan zijn:
Een hele goede Miele wasmachine voor een relatief lage prijs. 

We starten onze top 5 met een – voor Miele begrippen – laag geprijsde wasmachine: de Miele WCA 030 WCS. Deze wasmachine heeft energielabel B. Er kan 1 tot 7 kilo in gewassen worden, dus de wasmachine is geschikt voor wasgoed van maximaal 2 personen. Dankzij de Miele Profi Eco-motor is de wasmachine duurzaam en energiezuinig. Ook is deze motor is heel stil en zijn de trillingen minimaal, omdat er nauwelijks wrijving rond de motor is. 

Je kan de Miele CapDosing wascapsules gebruiken om zeker te weten dat je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Uiteraard kan je ook gewoon je eigen wasmiddel gebruiken. Miele wasmachines hebben altijd een honingraad SoftCare trommel, waardoor je kleding goed beschermd wordt. 

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 7 kg
Toerental: 1400 rpm
Energieklasse: B
Geluidsniveau centrifugeren: 75 dB
Waskwaliteit: middenklasse
Aantal programma’s: 15

Video

Miele WCA 030 WCS

Bekijk verschillende aanbieders

4. Miele WSA 033 WCS

Waarom we fan zijn:
Een stille wasmachine met alle basis opties die je nodig hebt. Geschikt voor kleinere huishoudens.

De Miele WSA 033 WCS heeft energielabel B. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van maximaal 7 kilogram. Deze wasmachine is geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen en erg makkelijk in gebruik. Zoals je gewend bent van Miele spreekt de wasprogramma keuze voor zich en met de sensortoetsen kan je makkelijk het touch screen bedienen.

De wasmachine is stil en zuinig en heeft alle wasprogramma’s die je nodig hebt.  De TwinDos optie en PowerWash 2.0 snel wassen optie ontbreken op deze Miele wasmachine. 

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 7 kg
Toerental: 1400 rpm
Energieklasse: B
Geluidsniveau centrifugeren: 72 dB
Waskwaliteit: basisklasse
Aantal programma’s: 12

Video

Miele WSA 033 WCS

Bekijk verschillende aanbieders

3. Miele WSD 663 WCS TwinDos

Waarom we fan zijn:
Een duurzame, energiezuinige en snelle wasmachine met TwinDos.

De Miele WSD 663 WCS TwinDos is een duurzame wasmachine die dankzij de koolborstelloze Profi Eco-motor jaren zal meegaan. Miele maakt gebruik van deze hoge kwaliteit motor en van intelligent wassen (belading herkenning) waardoor je heel energie-efficiënt kan wassen. De wasmachine heeft energielabel A. De maximale belading is 8 kilogram. In de doseerbakjes van deze wasmachine zit CapDosing, wat je helpt om duurzamer te wassen door het wasmiddel en wasverzachter te doseren.

Via de app kan je zelfs op afstand je wasmachine aan en uit zetten en zie je wanneer je was klaar is. De wasmachine is gebruikersvriendelijk, duurzaam, energiezuinig en wast je kleding op een veilige manier schoon. 

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1400 rpm
Energieklasse: A
Geluidsniveau centrifugeren: 70 dB
Waskwaliteit: middenklasse
Aantal programma’s: 14

Video

Miele WSD 663 WCS TwinDos

Bekijk verschillende aanbieders

2. Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Waarom we fan zijn:
Een zuinige water- en energiebesparende wasmachine. 

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een wasmachine met energieklasse A en een vulgewicht van 8 kilogram. Deze wasmachine is ook erg zuinig. Hij maakt gebruik van de Miele Spin&Spray techniek om minder water te gebruiken en daarmee ook energie te besparen. 

Een wasprogramma duurt maximaal 3 uur. Op de wasmachine zit de QuickPowerWash functie waarmee je 5 kilo in maar 49 minuten schoon gewassen krijgt. Ook fijn aan deze wasmachine is dat er CapDosing capsules worden meegeleverd, waardoor je precies de juiste hoeveelheid en precies het juiste wasmiddel per kledingmateriaal gebruikt. 

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 kg
Toerental: 1600 rpm
Energieklasse: A
Geluidsniveau centrifugeren: 69 dB
Waskwaliteit: middenklasse
Aantal programma’s: 14

Video

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Miele WEH 875 WPS

Waarom we fan zijn:
Een intelligente, zuinige en duurzame wasmachine. Kan zelf op een zuinig manier een enkel kledingstuk wassen.

Onze best beoordeelde Miele wasmachine is de WEH 875 WPS. Dit is weer een energiezuinige wasmachine met energielabel A. De gepatenteerde TwinDos automatische wasmiddeldosering zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Ook deze wasmachine kan weer snel schoon wassen met de QuickPowerWash. Maar wat deze wasmachine heel bijzonder maakt, is dat er ook een SingleWash optie op zit. Zo kan je zelfs maar één kledingstuk op een zuinige manier wassen.

Je kan de Miele WEH 875 WPS via WIFI koppelen aan de Miele@home app. Al je intelligente Miele apparaten zijn via deze app te tracken en te besturen. Nog een handige optie in deze wasmachine is de ‘addload’ functie, waarmee je de wasmachine kan openen om een vergeten kledingstuk bij de was te doen. De wasmachine herkent automatisch hoe zwaar hij beladen wordt. Kleinere wasjes zullen minder water en stroom verbruiken. Dankzij de koolborstelloze Profi Eco-motor zal deze duurzame wasmachine jaren mee gaan. Vanwege al deze slimme handigheden en de top kwaliteit van deze Miele wasmachine, is dit onze onbetwiste nummer 1. 

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 kg
Toerental: 1600 rpm
Energieklasse: A
Geluidsniveau centrifugeren: 68 dB
Waskwaliteit: topklasse
Aantal programma’s: 16

Video

Miele WEH 875 WPS

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier de beste wasmachines per merk

Lees hier ons artikel over de beste Miele droger

Wat is de beste Miele wasmachine volgens Coolblue en Bol?

De meest gestelde vragen

Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen over Miele wasmachines. Heb je nog andere vragen? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Wat is de beste wasmachine van Miele?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste Miele wasmachine van 2023 de Miele WEH 875 WPS. Zie ons volledige Top 5 voor de 5 beste Miele wasmachines van 2023.

Wat is de levensduur van een Miele wasmachine?

Miele maakt duurzame wasmachines van zeer hoge kwaliteit. De gemiddelde levensduur van een Miele wasmachine ligt daarom ook hoger dan van ieder ander wasmachine merk.  Gemiddeld gaat een Miele wasmachine zo’n 17 jaar mee. 

Wat is de gemiddelde leeftijd van een Miele wasmachine?

Gemiddeld gaat een Miele wasmachine tussen de 15 en 17 jaar mee. De levensduur van een wasmachine is van verschillende factoren afhankelijk, zoals de bouwkwaliteit, hoe vaak de wasmachine wordt gebruikt, de kwaliteit van het water (kalk) en hoe de wasmachine wordt onderhouden. Als je na 10 tot 15 wasbeurten de wasmachine reinigt met een speciale wasmachinereiniger op het heetste wasprogramma, zal dit de levensduur van je wasmachine verlengen.

Hoe wij Miele wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom meer dan 15 verschillende Miele wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Miele wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op de wasmachine en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek