Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste AEG Wasmachines in 2022

Als je dit artikel aan het lezen bent, dan ben je waarschijnlijk van plan om binnenkort een nieuwe AEG wasmachine aan te schaffen. Een wasmachine is een grote en belangrijke investering aangezien de prijzen behoorlijk kunnen verschillen van een standaard tot geavanceerd model. AEG staat al sinds de 19e eeuw garant voor Duitse kwaliteit, hedendaags zo ook voor wasmachines. AEG wasmachines komen in alle vormen en maten in allerlei verschillende prijs categorieën zodat voor iedereen en ieder huishouden het perfecte model vindbaar is.

Omdat een wasmachine zo’n grote investering is kan het lastig zijn om een keuze te maken. Je gaat er natuurlijk van uit dat je AEG wasmachine vele jaren mee gaat en dat hij ook gewoon bij verkoop nog een prettige prijs op kan leveren. Gelukkig komt een AEG wasmachine uiteraard ook met garantie zodat je bij ongevallen verzekerd bent van een nieuw en werkend model. Duurzaamheid staat bij AEG hoog in het vaandel, zo ook onder de wasmachines. Daarom zijn alle AEG wasmachines in deze lijst voorzien van een A+++ label wat niet alleen prettig is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Het is belangrijk om bij een AEG wasmachine te letten op de inhoud van de trommel en het geluidsniveau. Wanneer je een groot gezin hebt, is het vanzelfsprekend dat je ook een grotere trommel inhoud nodig hebt. Het geluidsniveau is niet allee voor jou van belang, maar ook voor de buren. Voor jouzelf is het heel fijn als de AEG wasmachine stiller is zodat je elkaar gewoon nog kunt verstaan in huis zonder boven de wasmachine uit proberen te komen, en de buren hoeven echt niet te weten wanneer jij wel of geen was hebt draaien.

Lees ook:

AEG wasmachine - Top 5

 De onderstaande top 5 lijst bied je een variërend aanbod AEG wasmachines zodat jij je makkelijk kan oriënteren op de mogelijkheden die AEG je biedt. Het werkelijke aanbod AEG wasmachines is natuurlijk vele malen groter dan deze top 5, maar wij hebben de beste AEG wasmachine modellen op een rij staan zodat jij niet verder hoeft te zoeken.

5. AEG L6FBNR1 – 6000 serie

Het eerste model is tevens de meest economische AEG wasmachine en heeft uiteraard het A+++ energie label, hierbij is de wastrommel van extra duurzaam RVS materiaal. Met een geluid van rond de 50 dB maximaal is het ook een relatief stil model. De geschatte energiekosten per jaar zitten rond de 36 euro voor een standaard gezin. 

De AEG L6FBNR1 wasmachine beschikt over een ProTex trommel die je kleding beschermt en verzorgt. De SoftPlus module zorgt dat je kleding zacht gewassen wordt en de ProSense module bespaart bij elke wasbeurt niet alleen water, maar ook energie. Het grote display van de wasmachine maakt het ook zeer eenvoudig voor slechtzienden om de AEG wasmachine te besturen. De wasmachine beschikt over meer gaatjes dan traditionele trommels waardoor meerdere zachte straaltjes je kleding optillen tijdens de wasbeurt, hierdoor worden stoffen minder opgerekt, tijdens het centrifugeren betekent dit dat je kleding beter in vorm blijft en de textuur goed behouden blijft. Ook is er de optie voor een Eco wasprogramma wat energie en zo ook tijd bespaart. De ECO en time save opties kunnen tegelijkertijd geselecteerd worden voor energiezuinige en snelle wasbeurt. 

4. AEG L6FBMAXI – 6000 serie

Het tweede model is vergelijkbaar met de eerste AEG wasmachine, echter is dit model nog 30% zuiniger! Dit model heeft een zeer ruim laadvermogen en tevens de mogelijkheid om kort te wassen wat hem ideaal maakt als je vaak in tijdsnood zit en voor meerder mensen of grote ladingen moet wassen. Het toerental van 1400 zorgt er ook nog eens voor dat je was vrij droog uit de machine komt waardoor niet alleen de was-, maar ook de droogtijd van korte duur is.

Waar bij traditionele wasmachines de machine vol moest zitten om naar behoren te functioneren, zorgt de ProSense technologie ervoor dat wanneer de ruime 10 kg trommel niet helemaal vol zit hij toch goed werkt. Deze AEG wasmachine is namelijk in staat om de hoeveelheid kleding te detecteren en zodoende de watertoevoer hierop aan te passen. Dit zorgt niet alleen voor een droog resultaat, maar het vermindert ook drastische de hoeveel water en elektriciteit die nodig is. Tevens wordt de duur van het wasprogramma aangepast. Dit maakt het model naast het A+++ -30% label nog duurzamer voor het milieu en je portemonnee.

 Verder beschikt deze AEG wasmachine over dezelfde duurzame ProTex trommel met zachte waterstralen en gereduceerde trillingen. De zuinig inverter motor is zo efficiënt en duurzaam dat hij met maar liefst 10 jaar garantie geleverd wordt, de fabrieksgarantie op de wasmachine is de standaard 2 jaar. De beschikbare algemene wasprogramma’s zijn: anti-kreuk, fijne was, handwas, beddengoed, delicate stoffen, wol, katoen en korte was

3. AEG L7FB84EW – 7000 serie

Het volgende model komt uit de AEG 7000 wasmachine serie en is daardoor geavanceerder dan de bovenstaande twee modellen. De AEG wasmachine heeft een ietwat kleinere vulcapaciteit van 8 kg wat nog steeds behoorlijk veel is, hier tegenover staan meer mogelijkheden. Zo bijvoorbeeld de ProSteam functie, een stoomprogramma wat drastisch het aantal kreukels in je schone was reduceert. Hierbij wordt je was extra fris doordat de stoom efficiënter geurtjes verwijderd.

De bekende ProSense technologie zorgt voor efficiëntie met betrekking tot water, tijd en stroom. Bij deze AEG wasmachine werkt hij dus ook tijdens de stoomfunctie zodat uw kleding nooit teveel of te weinig gestoomd wordt. Verder zijn de eerder genoemde duurzame ProTex trommel en SoftPlus module aanwezig om je kleding op een zo duurzaam mogelijke manier van het meest zachte resultaat te voorzien.

Als je een druk schema hebt en liever niet je was voor een paar uur in de machine laat liggen dan is deze AEG wasmachine ook uitgerust met een startuitstel functie waardoor je wasprogramma uitgesteld kan worden om het zo perfect op je dag aan te passen. 

2. AEG L8FE8KG – 8000 serie

Met de volgende AEG wasmachine gaan we weer een serie omhoog, naar de 8000 serie, met een energieverbruik van slechts de helft van het A+++ label. Dit maakt de verwachtte jaarlijkse energiekosten slechts 22 euro. Dankzij het verhoogde toerental van 1600 rotaties per minuut komt je was extra droog uit de trommel. In combinatie met dezelfde mogelijkheid om je wasprogramma op een specifiek tijdstip te laten starten kan dit ideaal zijn voor drukke dagen waar je afhankelijk bent van dat ene wasbeurtje.

De zogeheten ÖKOMix technologie zorgt ervoor dat je wasmiddel zorgvuldig en gelijkmatig verdeeld wordt tijdens het wasprogramma om zo je was nog beter te beschermen tegen verkleuring en beschadiging. Verder is de AEG wasmachine natuurlijk uitgerust met dezelfde was beschermde technologieën die eerder besproken zijn in de modellen uit de voorgaande series. Het ÖKOPower programma kan ervoor zorgen dat je was in slechts 59 minuten klaar is om te drogen met een perfect resultaat en minder energieverbruik. Dit in combinatie met het hoge toerental kan ervoor zorgen dat bepaalde kleding in een paar uur van vies naar fris en droog gaat zonder dat jij je hand om hoeft te draaien.

De eerdergenoemde ProSense technologie is geïnstalleerd in de AEG 8000 series en zo ook de ProSteam mogelijkheden. De Stoomfuncties kunnen niet gebruikt worden in combinatie met het programma van slechts een uur. 

1. AEG L9FENS96 – 9000 serie

De laatste AEG wasmachine op deze lijst is tevens de meest geavanceerde en meeste duurzame, met een gebruik van 65% zuiniger dan het A+++ label. Dit maakt hem het meest zuinig in gebruik, maar niet in aanschaf. De 9000 serie van AEG is zelfs uitgerust met een waterontharder die kalk uit het water filtert om zo vrijwel elke kans op kleurvervaging te elimineren. Al het water wat in de duurzame ProTex trommel terechtkomt is van optimale kwaliteit, zelfs op lagere temperaturen van 30 graden is kalkaanslag uitgesloten.

Een ruim laadvermogen van 9 Kg maakt hem geschikt voor grote was ladingen die na een toerental van 1600 per minuut zeer droog uit de machine zullen komen. Verder beschikt deze AEG wasmachine van alle gemakken waar de bovenstaande modellen ook van genieten. Denk aan de stoomfuncties ÖKOMix technologieën en -modules en mogelijkheid om verlaat je wasprogramma te beginnen.

De verschillende ECO functies in combinatie met de extreem zuinige technologie van deze AEG wasmachine maken de jaarlijkse energiekosten nihil en zorgen voor het best mogelijke was resultaat. In de aanschaf is dit het meest prijzige model van deze lijst, maar als je de investering maakt weet je zeker dat je het beste model hebt wat nog vele jaren mee zal gaan en je kleding in tip top conditie weet te houden.

Geraadpleegde bronnen