Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Amerikaanse Koelkasten in 2022

Een koelkast is één van de belangrijkste huishoudelijke toestellen. Het houdt je voeding vers en in een vriesvak kan je voedsel voor lange periodes bewaren. Daarom is een goede koelkast een slimme investering. Als je niet elke paar dagen naar de winkel wilt rennen, omdat je niet veel ruimte in je koelkast hebt en als je budget dit toelaat, dan is een Amerikaanse koelkast zeker iets voor jou. Deze koelkasten hebben enorm veel opslagcapaciteit en zijn dus ideaal voor gezinnen. Er zijn echter veel verschillende soorten Amerikaanse koelkasten die elk hun voordelen hebben. Je kan dus best wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de meest toepasselijke Amerikaanse koelkast voor jouw huishouden. 

Om je beter wegwijs te maken in het aanbod hebben wij een gids samengesteld. We beginnen bij een top 5 van de beste Amerikaanse koelkasten van 2022 en nemen dan een kijkje naar de beste professionele Amerikaanse koelkast. Hierna gaan we in op al de verschillende technologieën, eigenschappen, functies en factoren die kunnen meespelen in het keuzeproces. We geven jou de middelen om zelf op zoek te gaan naar de juiste Amerikaanse koelkast voor jouw keuken.

Beste Amerikaanse koelkast - Top 5

Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de verschillende technologieën die elke Amerikaanse koelkast biedt, de functies, hoe energiebesparend ze zijn, de prijs en het beschikbare opslagvolume van het koelvak en het vriesvak.

5. Inventum SKV0178R

We beginnen natuurlijk bij de kleinste en goedkoopste Amerikaanse koelkast uit deze top 5. Dit model beschikt echter al wel over enkele handige technologieën en functies. Als eerste bespreken we het No Frost systeem. Door dit systeem is het bijna niet meer nodig om de vriezer te ontdooien. Door het No Frost systeem wordt het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door middel van een ventilatiesysteem. Op deze manier blijft de lucht droog, wat voorkomt dat er ijs aanslag aan de binnenkant van je apparaat of op je eten gevormd wordt. Omdat er geen ijsaanslag in de vriesruimte zit, bespaart dit direct energie en is het beter voor je vrieswaren.

In het midden van deze Amerikaanse koelkast bevindt zich een display op de deur. Op deze display is de temperatuur te zien van de koelruimte en de vriesruimte en kan je de instellingen aanpassen. Met de Super Cooling Freezing stand krijg je de producten extra snel afgekoeld. Wanneer je op vakantie gaat kies je voor de Vacation stand. Deze Amerikaanse koelkast beschikt ook over een Eco LED Light. Deze verlichting is zuinig en verlicht de hele koelkast. Op deze manier kan je de ruimte goed overzien en weet je precies waar wat ligt.

De Inventum SKV0178R heeft een koelruimte van 335 liter en een vriesruimte van 175 liter. Deze Amerikaanse koelkast heeft vier draagplateaus met onderin twee transparante groentelades. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je ze goed kunt schoonmaken. Het is een luide machine met een geluidsniveau van 43 decibel en ze heeft het energielabel F. Sinds 1 maart 2021 zijn alle huishoudelijke toestellen voorzien van een nieuw energielabel. De technologie staat nu zo ver dat het oude energielabel A het minimum geworden is. Deze Amerikaanse koelkast heeft ter vergelijking het oude energielabel A+.

4. Samsung RS64R5302B4

Het volgende model is meteen een stuk duurder, maar beschikt natuurlijk over geavanceerde techniek en technologie. Deze Amerikaanse koelkast is uitgerust met een Digital Inverter motor. Deze compressor is in tegenstelling tot conventionele compressoren energiezuiniger, stiller en behoudt producten langer vers. Normaal gesproken beschikt een compressor over een aan en uit patroon, maar dit model heeft 7 verschillende niveaus. De temperatuur blijft hierdoor meer constant en slijt de compressor minder snel, waardoor het geluid ook beperkt blijft. 

Ook deze Amerikaanse koelkast heeft het No Frost systeem dat ijs aanslag tegengaat. Hierdoor bespaar je energie en blijven je etenswaren beter bewaard. Met het All Around Cooling systeem, wordt elke centimeter van de koelkast gelijkmatig gekoeld. Door verschillende luchtgaten wordt er koude lucht de koelkast in geblazen. Op deze manier wordt er een constante en optimale temperatuur behouden. Deze Amerikaanse koelkast beschikt over een water- en ijsdispenser. De dispenser bevindt zich aan de buitenkant van de koelkast in de linkerdeur. Je hebt dus altijd koud water en ijsblokjes ter beschikking voor een heerlijke verkoeling. Het water loopt via een reservoir.

Je hebt nieuwe producten gekocht, maar bent door een file al even onderweg, kies dan voor de Power Cool of Power Freeze functie. Met deze functie worden vries en koelwaren nog sneller op temperatuur gebracht. Ook handig als je bijvoorbeeld snel ijsblokjes nodig hebt of koude drank. Ook in deze Amerikaanse koelkast is er de energiebesparende LED verlichting aanwezig waardoor je gemakkelijk alles snel terug kan vinden.

Dit model Amerikaanse koelkast heeft de Space Max technologie en beschikt over een nog grotere opslagruimte met een koelruimte van 415 liter en een vriesvak van 191 liter. Het is een iets stillere, maar ook luide machine met 41 decibel en heeft ook het nieuwe energielabel F, ofwel het oude energielabel A+.

3. LG GSJ760PZXV

Nummer 3 in deze lijst Amerikaanse koelkasten beschikt over de meeste opslagruimte uit de top 5, maar we gaan eerst in op de technische en praktische aspecten. Deze Amerikaanse koelkast beschikt over een Linear compressor. De Linear compressor heeft met slechts één frictiepunt minder wrijvingsweerstand dan de conventionele compressor. Dit zorgt ervoor dat de machine veel stiller en duurzamer is. Ook kan de Linear compressor zijn snelheid aanpassen afhankelijk van hoe hard er gekoeld moet worden, waardoor er een hoop energie bespaard wordt.

De Amerikaanse koelkast LG GSJ760PZXV heeft het LG Total No Frost systeem dat de vorming van ijs en condensatie in het koel en vriesgedeelte voorkomt. Omdat 5 millimeter ijsvorming al voor zo’n 30% meer energieverbruik kan zorgen, brengt dit systeem een fikse besparing met zich mee. Ook hoeft deze koel en vriescombinatie niet meer ontdooit te worden. Het Multi Air Flow systeem zorgt dan weer voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht, wat leidt tot een langere versheid van de opgeslagen artikelen. Groenten en fruit worden optimaal vers gehouden wanneer deze hun vocht vast kunnen houden. De Moist Balance Crisper optimaliseert het niveau van de vochtigheid in de lade waardoor deze artikelen langer vers, knapperig en gezond blijven, omdat ze alle essentiële voedingsstoffen kunnen behouden.

Om gemakkelijk aan jouw favoriete artikelen te komen, beschikt deze Amerikaanse koelkast over een extra ingebouwde deur met een speciaal koelvak. Het is dus niet langer nodig om de gehele koelkast te openen, waardoor er minder van de gekoelde lucht verloren gaat en er dus meer energie bespaard wordt. Deze Amerikaanse koelkast beschikt over een koelruimte van 405 liter en een vriesruimte van 196 liter. Het heeft een normaal geluidsniveau van 39 decibel en heeft het nieuwe energielabel F.

2. Inventum SKV1784R

De volgende Amerikaanse koelkast is veruit de meest energiezuinige machine uit deze lijst. Het heeft vergelijkbare technologieën en functies met de eerste Inventum Amerikaanse koelkast op nummer 5. Dit model heeft echter meer ruimte, krachtige technologie, een onderdeel om ijs te maken en is een stuk zuiniger dan elk ander model in deze top 5. We geven even een kort overzicht.

De Amerikaanse koelkast Inventum SKV1784R heeft natuurlijk ook de No Frost technologie. Deze technologie houdt vocht uit het vriesgedeelte, waardoor ijsvorming wordt voorkomen. Je moet de vriezer dus niet meer ontdooien. Met de Superkoelen of Supervriezen stand kun je voedsel snel koelen of invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden, seizoensgroenten of wanneer je vastzat in het verkeer. Deze Amerikaanse koelkast heeft ook een Ice Twister en zorgt dus voor voldoende ijsklontjes in de zomer. Deze onderdelen zijn allemaal eenvoudig te verwijderen, zodat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken.

Verder is ook deze Amerikaanse koelkast voorzien van energiezuinige ledverlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte. De koelkast heeft verder nog vier draagplateaus met onderin twee transparante groentelades en met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op.

Dit model Amerikaanse koelkast heeft een koelruimte met 335 liter inhoud en een vriesruimte met 175 liter inhoud. De machine is luid met een geluidsniveau van 43 decibel. Met het nieuwe energielabel D is deze machine heel vriendelijk voor het milieu en natuurlijk ook voor je portemonnee. Een Amerikaanse koelkast met dit energielabel betaalt de extra investering, die deze koelkast met zich meebrengt, over een paar jaar gemakkelijk terug. 

1. LG GSJ361DIDV

We zijn aangekomen bij de nummer 1 uit onze top 5. De Amerikaanse koelkast GSJ361DIDV van LG. Deze koelkast beschikt over elke techniek en alle technologieën die we bij de voorgaande koelkasten reeds besproken hebben en een handige extra. Dit exemplaar is uitgerust met de Linear Inverter compressor. Deze heeft slechts één frictiepunt, waardoor er minder wrijvingsweerstand is dan bij een conventionele compressor. Hierdoor is deze Amerikaanse koelkast veel stiller, maar ook heel duurzaam. De snelheid van de compressor wordt ook aangepast afhankelijk van hoe hard er gekoeld moet worden, wat een hoop energie bespaart.

Dit model Amerikaanse koelkast is ook voorzien van het LG Total No Frost systeem en voorkomt de vorming van ijs en condensatie in het koel en diepvriesgedeelte. De producten blijven dus beter bewaard en er wordt energie bespaard. Het Multi-Air Flow systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht. Hierdoor wordt een stabiele opslagtemperatuur gegarandeerd, wat leidt tot een langere versheid van de opgeslagen artikelen.

De Moist Balance Crisper optimaliseert de vochtigheidsgraad in de koelvakken waardoor de artikelen langer vers, knapperig en gezond blijven, omdat alle essentiële voedingsstoffen behouden worden. Om gemakkelijk bij al jouw favoriete artikelen te komen, beschikt deze Amerikaanse koelkast over een extra ingebouwde deur met een speciaal koelvak. Je moet dus niet de hele koelkast openen om veel gebruikte producten te bereiken, waardoor er minder van de gekoelde lucht verloren gaat. 

Als extra heeft deze Amerikaanse koelkast een ingebouwde Water Dispenser. Met een druk op de knop beschik je over gekoeld water, ijs of crushed ice. Het deksel van de watertank is slim ontworpen, zodat je gemakkelijk water kunt bijvullen. De tank heeft een capaciteit van 4 liter zodat je hem minder vaak hoeft bij te vullen.

De opslagcapaciteit van de koelruimte bedraagt 394 liter en de vriesruimte heeft 197 liter. Het is een model met een normaal geluidsniveau van 39 decibel en ook deze Amerikaanse koelkast heeft wederom het nieuwe energielabel F.

Beste Professionele Amerikaanse Koelkast

We gaan verder met de beste professionele Amerikaanse koelkast. De Samsung RS68N8221SL Amerikaanse koelkast beschikt over het Twin Cooling Plus systeem. De temperatuur en de vochtigheidsgraad worden geoptimaliseerd in de koel- en vriesruimte via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor blijven voedingsmiddelen tot twee keer langer vers. Daarnaast zullen de geuren van de koelkast en vriezer zich niet mengen, waardoor er geen onaangename geuren ontstaan. Het Precise Chef Cooling systeem zorgt ervoor dat de onafhankelijke koelsystemen in de koelkast en vriezer de ruimte gelijkmatig koelen. De isolatie houdt de temperatuur constant, ongeacht de buitentemperatuur. 

Ook deze Amerikaanse koelkast beschikt over het No Frost systeem. Dankzij de Multi Flow technologie blijft de temperatuur van de koelkast constant. Het zorgt voor zo min mogelijk temperatuurschommelingen, ook bij het openen van de koelkast. Hierdoor zullen producten langer vers blijven.

In de linkerdeur van deze Amerikaanse koelkast, bevindt zicht een water- en ijsdispenser. Hiermee heb je altijd koud water of ijsblokjes ter beschikking. Het bedieningspaneel is aan de binnenkant verwerkt en vind je boven in de koelkast. De binnenkant van de koelkast wordt volledig verlicht met energiebesparende ledverlichting en zorgt ervoor dat je al je producten snel terug kan vinden. Met de Space Max technologie, beschikt deze Amerikaanse koelkast over een nog grotere opslagruimte. Ze heeft maar liefst een inhoud van 617 liter. Dit is omgerekend ongeveer drie winkelwagens vol boodschappen. De inhoud wordt groter, zonder dat de omvang van de koelkast toeneemt. 

Complete overzicht: koelkasten per soort

Welke Amerikaanse koelkast kopen?

Het kopen van een Amerikaanse koelkast klinkt makkelijk dan het in werkelijkheid is. Er zijn een hoop verschillende factoren waar je allemaal rekening mee moet houden. Hieronder leggen wij uit waarop je moet letten bij de aanschaf van een Amerikaanse koelkast.

Afmetingen

Een Amerikaans koelkast is in het algemeen een stuk groter dan de koelkasten die we in Europa gewend zijn. Je moet er dan ook zeker van zijn dat je genoeg ruimte in je keuken hebt om zo’n Amerikaanse koelkast te plaatsen. Neem op voorhand de afmetingen van de plaats waar je de koelkast wilt zetten, om doelgericht op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen voor jouw situatie. Houdt er rekening mee dat de afmetingen van Amerikaanse koelkasten van de fabrikant tot 2,5 centimeter dunner zijn, zodat er zeker ruimte is voor installatie. Meet ook de ingangen van je huis en naar je keuken. Het heeft weinig zin om een nieuwe Amerikaanse koelkast te kopen, maar ze dan bij je thuiskomst niet door de deur krijgt. Gemiddeld ligt de breedte van een Amerikaanse koelkast tussen 70 en 100 centimeter. De diepte ligt tussen 64 en 78 centimeter en de hoogte varieert tussen 150 en 190 centimeter.

Energieniveau

Wat veel mensen nog niet weten is dat er binnenkort een nieuwe manier zal zijn om de zuinigheid van apparaten te meten. Op dit moment kennen we de energielabel die van F tot en met A+++ loopt. Vanaf 1 maart 2021 geldt een nieuw energielabel. De klassen A+ tot en met A+++ vervallen en koelkasten worden opnieuw ingedeeld in de klassen A tot en met G. Hierbij is A het zuinigst. De energieklassen op de nieuwe labels zijn een stuk lager dan op het oude label. Koelkasten die voorheen een A+++ kregen, hebben nu een C of B. De koelkasten zijn niet minder zuinig geworden. Alleen de schaal en de test van het energielabel zijn aangepast. De reden om het aan te passen is dat de oude labels geen goede informatie meer gaven. De minst zuinige koelkasten scoorden al een A+ label. Er zijn momenteel geen koelkasten meer met een A label. Deze klasse is leeg voor toekomstige, nog zuinigere koelkasten. Koelkasten die nu een B krijgen, kunnen zuiniger zijn dan koelkasten die op het vorige label een A+++ kregen. 

Amerikaanse koelkasten zijn grote modellen, hierdoor verbruiken zij vaak meer energie dan compacte koelkasten. Het aanbod Amerikaanse koelkasten met het oude energielabel A+++, of het nieuwe energielabel C, is momenteel nog niet heel groot. Je nieuwe koelkast scoort dus veel lager op het nieuwe energielabel dan op het energielabel uit 2012. Dit heeft te maken met de strengere eisen aan het testproces. De EU houdt nu rekening met het type apparaat, de werking, de kamertemperatuur, het aantal en de grootte van de compartimenten.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een koelkast wordt weergegeven in het aantal decibel en op het eerste gezicht lijkt het aantal decibel tussen een stille koelkast en een luide koelkast niet heel groot. Het geluid verdubbelt in intensiteit van 38 decibel naar 41 decibel. Als je dacht dat een daadwerkelijke verdubbeling in decibel het geluid ook verdubbelt, werkt het met geluid toch anders. Een stille koelkast heeft een geluidsniveau van 38 decibel of minder. Een koelkast met een gemiddeld geluidsniveau bereikt 39 of 40 decibel en een luide koelkast heeft een geluidsniveau van 41 decibel of meer. In principe is het zo dat een verschil van 3 dB al voor een verdubbeling in geluid kan zorgen.

Anti-frost

Bijna alle Amerikaanse koelkasten zijn voorzien van de No Frost technologie. Koelkasten en vriezers met deze No Frost technologie hoef je nooit meer te ontdooien, omdat er geen ijsvorming ontstaat in het vriesvak. In plaats daarvan wordt vochtige lucht uit de vriezer direct afgevoerd naar een andere plek, waar het bevroren wordt en om de zoveel tijd automatisch door de machine ontdooid en afgevoerd wordt. Omdat er geen ijsvorming meer is in het vriesgedeelte, zullen producten die zijn ingevroren ook niet meer aan elkaar vast plakken. Ook gooi je niet iedere keer ijs op de grond als je iets uit de vriezer haalt. Bovendien blijft de koelkast hierdoor energiezuiniger koelen.

Inhoud

De inhoud van een koelkast wordt uitgedrukt in liters en geeft aan hoeveel producten je kunt opslaan in de koelkast. De meeste gewone koelkasten hebben een gemiddelde inhoud van 200 liter en zijn daarmee geschikt voor ongeveer 3 tot 4 personen. Een Amerikaanse koelkast heeft eerder een inhoud van 300 of zelfs 400 liter. Denk er echter aan dat onnodige ruimte overbodig is, een Amerikaanse koelkast voor 2 personen is dus niet echt nodig. Aan de andere kant heb je beter ruimte over dan ruimte tekort. Je kunt ook groentelades of vershoudlades hebben in je Amerikaanse koelkast die beter geschikt zijn om bepaalde producten beter te bewaren.
Het vriesgedeelte van een Amerikaanse koelkast heeft meestal een kleinere inhoud maar toch nog groot genoeg om veel producten in te vriezen. De meeste vriesgedeelten hebben een inhoud van ongeveer 200 liter, dezelfde inhoud als van een standaard Europese koelkast. Zo kun je genoeg vlees of andere producten invriezen om op een later tijdstip te gebruiken.

Plaats vriesgedeelte

Een Amerikaanse koelkast bestaat uit twee delen die je apart kunt openen. Een koelruimte en een vriesruimte. De vriesruimte neemt meestal een kleiner gedeelte in dan de koelruimte, maar is nog altijd een stuk groter in vergelijking met het vriesgedeelte van de klassieke Europese koelkast. Er zijn twee verschillende soorten Amerikaanse koelkasten, namelijk de French Door koelkasten en de Side by Side variant. Bij een French Door koelkast zit het vriesgedeelte onder het koelgedeelte, terwijl bij een Side by Side koelkast het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zitten.

Energiekosten per jaar

Om de verhoudingen aan te geven tussen het energieverbruik van de diverse klassen geven we enkele voorbeelden. Een Amerikaanse koelkast met energieklasse F verbruikt gemiddeld 440 kWh per jaar, wat ongeveer 100 euro aan kosten met zich meebrengt. Een Amerikaanse koelkast met het energielabel E verbruikt gemiddeld 360 kWh, wat 82 euro per jaar kost. De energiezuinige modellen met het energielabel D verbruiken gemiddeld slechts 300 kWh met de bijbehorende kosten van 70 euro per jaar. Een energiezuinige Amerikaanse koelkast met energielabel D laat je dus gemakkelijk enkele tientallen euro’s per jaar besparen. Zo haal je de investering voor een model met energielabel D, die in aankoop iets duurder is, er na enkele jaren weer uit.

Veel gestelde vragen

Daar kunnen we geen eenduidig antwoord op geven gezien dat verschilt per gebruikssituatie. In ons artikel vind je uitgebreid advies bij alle Amerikaanse koelkasten.

Je hebt een Amerikaanse koelkast nodig die bij jouw gebruikssituatie past. Let daarom op de verschillende soorten Amerikaanse koelkasten, het type koelkast en het merk.

Dat kan op verschillende manieren, zoals bij jouw lokale bouwmarkt of online. Wij zijn echter fan van Bol.com door het grote aanbod van aanbieders en de betrouwbaarheid.

Het is goed om oog te hebben voor de afmetingen van de Amerikaanse koelkast, het energieniveau, anti frost energiekosten per jaar. In ons artikel vind je uitgebreid advies bij het kiezen van een Amerikaanse koelkast!

Geraadpleegde bronnen