Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Accuboormachines in 2022

Op zoek naar een goede Bosch accuboormachine?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een goede Bosch accuboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze bovenfrees top 5 voor het jaar 2022.

Lees ook deze artikelen binnen de categorie accuboormachines:

Onze Best Beoordeelde Bosch Accuboormachine


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch accuboormachine - Top 5

5. Bosch Easydrill 12

Allereerst beginnen we de lijst met een model van de groene lijn, namelijk de Bosch Easydrill 12. Zoals de naam al doet zeggen is dit model makkelijk in gebruik. Je werkt met een accu van 1,5 Ah met een oplaadtijd van 180 minuten. Het laadstation van de accu is inbegrepen bij de aankoop van het product. Met deze Bosch accuboormachine kun je boren in gips, zacht steen, hout en metaal. Natuurlijk kun je er ook mee schroeven. In alle materialen die net genoemd zijn, is de boorcapaciteit 6 mm. Deze accuboormachine is dus alleen geschikt voor kleine werkzaamheden zoals het ophangen van een fotolijstje, het bevestigen van aluminium profielen of het in elkaar zetten van een bureau of kast. Het product is niet te zwaar en weegt slechts 900 gram. 

Er is ingebouwde verlichting aanwezig waardoor je goed en duidelijk zicht hebt op jouw werkstuk. Je werkt met een onbelast toerental van maximaal 700 toeren per minuut en hard koppel van 15 Nm. Bosch heeft vertrouwen in zijn producten en geeft daarom 2 jaar garantie op dit product. Over geluidsoverlast hoef je je geen zorgen te maken. Je werkt met een geluidsniveau van 80 dB wat niet storend zou moeten zijn. Zoals je misschien al weet, is de groene lijn speciaal voor hobbyklussers ontworpen. Je kunt hiermee prima lichte werkzaamheden verrichten voor een niet al te lange tijd. Al met al is dit een top product voor de doe-het-zelvers die niet teveel op hun bord nemen.

4. Bosch GSR 18V-60 C

De Bosch GSR 18V-60 C is vrij uniek vergeleken met andere boormachines op de markt. Je kunt individuele machine-instellingen via de Toolbox-app instellen. Hierdoor wordt het apparaat lekker efficiënt en kun je het helemaal afstellen op jouw wensen.

Wanneer je in hout aan het boren bent kun je tot maximaal 38 mm. Bij metaal is dit 13 mm. Er is vooral gekeken naar veiligheid bij het ontwerpen van de GSR 18V-60 C. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een Kickback Control die het gereedschap uitschakelt als het plotseling rond de booras begint te draaien. De accu wordt ook beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading door de Bosch Electronic Cell Protection, en de motor wordt beschermd door Electronic Motor Protection.

Praktisch handig zijn is ook meegenomen in het ontwerp. De korte koplengte van 173 mm zorgt ervoor dat je het apparaat makkelijk kunt bedienen. Er is een monteerbare bithouder zodat het transporteren en bewaren van bits ook makkelijk is.

3. Bosch GSR 10

Laten we eens een kijkje nemen naar een Bosch accuboormachine van de blauwe lijn. De Bosch accuboormachines van de blauwe lijn zijn in principe bestemd voor professionals, maar natuurlijk kan een fanatieke klusser hier ook gewoon gebruik van maken. Het gaat om een Bosch accuboormachine die gebruik maakt van een 10,8 Volt accu. Er is een indicator aanwezig die laat zien wanneer het tijd is om de accu weer op te laden. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van Bosch-Premium-Lithion-Ion-Technologie waardoor de accu een langere levensduur en acculooptijd heeft. De accu wordt beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Hou er wel rekening mee dat zowel de accu als de lader niet meegeleverd worden. 

Met slechts 169 mm heeft hij de kortste bouwvorm in zijn klasse. Hierdoor kun je hem optimaal bedienen bij bovenhandse boor- en schroeftoepassingen. Hoewel hij klein is, heeft hij wel een professioneel vermogen. Bij het boren tot 19 mm in hout heeft hij een krachtige Nm van 30, en je kunt tot 7 mm schroeven. De boordiameter in staal is 10 mm. Je werkt met een onbelast toerental van 0-250 in de eerste stand, en 0-1300 -1 in de tweede stand. Je kunt gebruik maken van de geïntegreerde Ledverlichting zodat je ook op donkere plekke nauwkeurig te werk kunt gaan. Wanneer je aan het werk gaat met serieschroeven kun je genieten van de motorrem waardoor je precies te werk kunt gaan. Ook op dit apparaat zit gewoon weer een standaard garantie van 2 jaar.

2. Bosch PSR1800 LI-2

We gaan weer even terug naar een Bosch accuboormachine uit de groene lijn, maar jeetje mina wat een prachtig apparaat is dit zeg. Laten we eens beginnen bij het feit dat je alles wat je nodig hebt meegeleverd krijgt bij aankoop van dit product. Zo krijg je de Bosch accuboormachine, maar ook een 241-delige accessoireset en SystemBox zodat je gelijk aan de slag kunt, en ook nog eens twee krachtige accu’s zodat je altijd door kunt werken. Het gaat om twee 18 Volt accu’s die een oplaadtijd van 60 minuten hebben. De SystemBox is stapelbaar en volledig flexibel in te richten. 

De bovenklep is voorzien van een extra opbergbox voor pluggen, schroeven en andere accessoires. Je werkt met een onbelast toerental van 1350 toeren per minuut. De maximale boorcapaciteit van deze Bosch accuboormachine bij hout is 30 mm, en bij staal 10 mm. Deze Bosch accuboormachine is geschikt om te boren in hout, metaal, kunststof en staal. Daarnaast is er ook een softgrip bevestigd zodat je comfortabel en ergonomisch te werk kunt gaan. Er wordt ook gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor waardoor jouw Bosch accuboormachine langer zal meegaan. Je geniet van één jaar fabrieksgarantie op dit product.

1. Bosch GSR 18

Er kan er altijd maar één de beste zijn, en dat moet er natuurlijk wel een uit de blauwe lijn zijn. Wat ons betreft verdient de Bosch GSR 18 volledig deze eerste plek. Laten we beginnen met de krachtige accu’s waar deze Bosch accuboormachine gebruik van maakt, namelijk een Li-Ion 18 Volt 4Ah accu. Er worden twee accu’s meegeleverd waardoor je altijd door kunt werken. De accu’s worden goed beschermd door de nieuwste technologieën en krijgen daardoor een lange levensduur. Daarnaast is er ook een extra handgreep bijgeleverd en een snellader, evenals een aantal andere hulpstukken. Het apparaat is ontzettend krachtig en werkt met 80 Nm voor de zwaarste schroef- en boortoepassingen in hout en metaal. 

Je hoeft niet bang te zijn dat het apparaat gauw kapot gaat. Zelfs na een val van 2 meter hoog op beton zal deze Bosch accuboormachine perfect blijven functioneren dankzij de flexibele Durashield-behuizing. De motor wordt beschermd tegen overbelasting dankzij Electronic Motor Protection, wat tevens zorgt voor een lange levensduur. Het onbelast toerental is 1700 toeren per minuut. De maximale boorcapaciteit in hout ligt op 50 mm, en bij staal ligt dit op 13 mm. Je geniet van een duidelijk zicht op jouw werkstuk dankzij geïntegreerde Ledverlichting. De fabrieksgarantie is voor 3 jaar geldig, en de accu’s hebben ook een garantie van 2 jaar. 

Goed advies gekregen?

4.6 / 5. Aantal stemmen 63

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog