Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Accuboormachines in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een goede Bosch accuboormachine?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een goede Bosch accuboormachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch accuboormachine top 5 voor het jaar 2023.

Lees ook deze artikelen binnen de categorie accuboormachines:

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch accuboormachine - Top 5

5. Bosch Easydrill 12

Waarom we fan zijn: 
De Bosch Easydrill 12 werkt op accu en is makkelijk in gebruik. 

Allereerst beginnen we de lijst met een model van de groene lijn, namelijk de Bosch Easydrill 12. Met deze Bosch accuboormachine kun je boren in gips, zacht steen, hout en metaal. Natuurlijk kun je er ook mee schroeven. In alle materialen die net genoemd zijn, is de boorcapaciteit 6 mm. Deze accuboormachine is dus alleen geschikt voor kleine werkzaamheden zoals het ophangen van een fotolijstje, het bevestigen van aluminium profielen of het in elkaar zetten van een bureau of kast. 

Over geluidsoverlast hoef je je geen zorgen te maken. Je werkt met een geluidsniveau van 80 dB wat niet storend zou moeten zijn. Zoals je misschien al weet, is de groene lijn speciaal voor hobbyklussers ontworpen. Je kunt hiermee prima lichte werkzaamheden verrichten voor een niet al te lange tijd. Al met al is dit een goed product voor de doe-het-zelvers die niet teveel op hun bord nemen.

Voordelen

Nadelen

Bosch EasyDrill review

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch GSR 18V-60 C

Waarom we fan zijn: 
Bij de Bosch GSR 18V-60 C kan je individuele machine-instellingen via de Toolbox-app instellen, daardoor stem je hem helemaal op jouw wensen af.

Wanneer je in hout aan het boren bent kun je tot maximaal 38 mm. Bij metaal is dit 13 mm. Er is vooral gekeken naar veiligheid bij het ontwerpen van de GSR 18V-60 C. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een Kickback Control die het gereedschap uitschakelt als het plotseling rond de booras begint te draaien. De accu wordt ook beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading door de Bosch Electronic Cell Protection en de motor wordt beschermd door Electronic Motor Protection.

De korte koplengte van 173 mm zorgt ervoor dat je het apparaat makkelijk kunt bedienen. Er is een monteerbare bithouder zodat het transporteren en bewaren van bits ook makkelijk is.

Voordelen

Nadelen

Bosch GSR 18V-60 C

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch GSR 10

Waarom we fan zijn: 
De Bosch GSR 10 accuboormachines van de blauwe lijn zijn in principe bestemd voor professionals, maar deze is natuurlijk ook heel geschikt voor de fanatieke klusser.

 

Op nummer 3 staat een Bosch accuboormachine die gebruik maakt van een 10,8 Volt accu. Er is een indicator aanwezig die laat zien wanneer het tijd is om de accu weer op te laden. Tevens wordt er gebruik gemaakt van Bosch-Premium-Lithion-Ion-Technologie waardoor de accu een langere levensduur en acculooptijd heeft. De accu wordt beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. 

Met slechts 169 mm heeft hij de kortste bouwvorm in zijn klasse. Hierdoor kun je hem optimaal bedienen bij bovenhandse boor- en schroeftoepassingen. Hoewel hij klein is, heeft hij wel een professioneel vermogen. Wanneer je aan het werk gaat met serieschroeven kun je genieten van de motorrem waardoor je precies te werk kunt gaan.

Voordelen

Nadelen

Bosch GSR 10

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch PSR1800 LI-2

Waarom we fan zijn: 
De Bosch PSR1800 LI-2 wordt geleverd met een 241-delige accessoireset, completer krijg je het niet. 

Onze nummer 2 is een Bosch accuboormachine uit de groene lijn waarbij je alles wat je nodig hebt meegeleverd krijgt. Zo krijg je de Bosch accuboormachine, maar ook een ontzettend uitgebreide accessoireset, een SystemBox zodat je gelijk aan de slag kunt en ook nog eens twee krachtige accu’s zodat je altijd door kunt werken. Het gaat om twee 18 Volt accu’s die een oplaadtijd van 60 minuten hebben. 

De SystemBox is stapelbaar en volledig flexibel in te richten. De bovenklep is voorzien van een extra opbergbox voor pluggen, schroeven en andere accessoires. Tot slot wordt er gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor waardoor jouw Bosch accuboormachine langer zal meegaan. 

Voordelen

Nadelen

Bosch PSR1800 LI-2 accuboormachine

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GSR 18

Waarom we fan zijn: 
De Bosch GSR 18 is geschikt voor professioneel gebruik en wordt met 2 accu’s geleverd. 

Wat ons betreft verdient de Bosch GSR 18 volledig deze eerste plek. Deze boormachine wordt met twee krachtige Li-Ion 18 Volt 4Ah accu’s geleverd waardoor je altijd door kunt werken. De accu’s worden goed beschermd door de nieuwste technologieën en krijgen daardoor een lange levensduur. Daarnaast is er ook een extra handgreep bijgeleverd en een snellader, evenals een aantal andere hulpstukken. Het apparaat is ontzettend krachtig en werkt met 80 Nm voor de zwaarste schroef- en boortoepassingen in hout en metaal. 

Je hoeft niet bang te zijn dat het apparaat gauw kapot gaat. Zelfs na een val van 2 meter hoog op beton zal deze Bosch accuboormachine perfect blijven functioneren dankzij de flexibele Durashield-behuizing. Al met al, is deze accuboormachine een echte aanrader.

Voordelen

Nadelen

Bosch GSR 18V-60 C

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is een goede Bosch accu boormachine?

Een goede Bosch accuboormachine is elektrisch aangedreven gereedschap dat je kan gebruiken om mee te schroeven en boren. Om te bepalen of een Bosch accuboormachine goed is, let je op het voltage, het aantal versnellingen, het toerental en de maximale koppel van het apparaat. 

Welke Bosch accuboormachine?

Het is belangrijk om eerst te kijken naar de diverse kenmerken die van belang zijn om een Bosch accuboormachine te kopen. Deze kenmerken hebben betrekking op de techniek en de kracht binnen in het apparaat (versnellingen, voltage, toerental, koppel etc.). Door deze eisen langs te lopen en bij jezelf na te gaan wat voor soort werkzaamheden je wilt verrichten met het gereedschap is het een stuk eenvoudiger om een goede Bosch accuboormachine te vinden.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een Bosch accuboormachine?

Er zijn vele verschillende uitvoeringen van Bosch accuboormachines: Bosch schroefboormachines, Bosch klopboormachines en Bosch boorhamers. Om te bepalen welke Bosch accuboormachine jij nodig hebt, moet je letten op een aantal verschillende zaken: welke Bosch accuboormachine past bij welke klus? Hoeveel kracht vereist de klus? Wil je een lichte Bosch accuboormachine of maakt het gewicht niet uit? Welke accu wil je? Vind je extra accessoires belangrijk? En ten slotte: wat is de prijs kwaliteit verhouding? Als je al deze vragen hebt beantwoord ben je al een heel eind.

Hoeveel Nm moet een Bosch accuboormachine hebben?

Je hebt voor de gemiddelde klussen in huis voldoende aan het koppel van 25 tot 50 Nm. Ga je zwaarder boor- en schroefwerk verrichten? Neem dan een Bosch accuboormachine met een koppel van minimaal 50 Nm. 

Hoe wij Bosch accuboormachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Bosch accuboormachines onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch accuboormachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog

Voordelen

Nadelen