Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Accuboormachines in 2022

Klussers willen zo veel mogelijk gedaan krijgen in zo weinig mogelijk tijd, terwijl de kwaliteit nog wel behouden wordt. Een van de gereedschappen die hierbij kan helpen is een Bosch accuboormachine. De naam verklapt eigenlijk al een van de grootste voordelen, je zit niet gebonden aan een snoer omdat je te maken hebt met een accu. Met een accuboormachine kun je gaten boren met boortjes en schroeven met bits. Twee van de meest voorkomende werkzaamheden die een klusser zal doen. Een Bosch accuboormachine is daarom ook eigenlijk een onmisbaar stuk gereedschap, zelfs voor iemand die maar zelden klust.

Wanneer je aan de slag wilt gaan met een Bosch accuboormachine zijn er een aantal dingen die je in gedachten moet houden bij de aanschaf. Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel kracht je nodig gaat hebben. Ben je van plan om alleen kleine klusjes te doen, of ga je ook grotere klussen aanpakken die meer kracht vergen? Lichtere Bosch accuboormachines gebruik je vooral om kleine schroeven mee in te draaien, of gaten in hout te boren met een maximale diameter van ongeveer 22 millimeter. Een gemiddelde klus vereist een diameter tussen de 22,1 en 30 millimeter, en de zware klussen meer dan 30 millimeter. 

Daarnaast is het ook van belang om in gedachten te houden hoe lang je de machine normaal gesproken gaat gebruiken. Normaal gesproken betekent een hoger ampèrage dat je langer met één acculading kunt werken. Wanneer je dagelijks bezig bent met een accuboormachine, dan kun je het beste een model kiezen met minimaal 3 Ah. Moet je sporadisch een keer een Bosch accuboormachine gebruiken? Dan is 1 of 2 Ah al genoeg.

Lees ook deze artikelen binnen de categorie accuboormachines:

Bosch accuboormachine - Top 5

Om erachter te komen welke Bosch accuboormachine voor jou de beste keuze zou zijn, hebben wij een top 5 lijstje gemaakt. In onze top 5 Bosch accuboormachine lijst laten wij zien welke Bosch accuboormachines in onze ogen de beste zijn en waarom. Uiteraard ligt de keuze nog altijd bij jouzelf wat betreft de keuze die je maakt. Wij geven slechts advies.

5. Bosch Easydrill 12

Allereerst beginnen we de lijst met een model van de groene lijn, namelijk de Bosch Easydrill 12. Zoals de naam al doet zeggen is dit model makkelijk in gebruik. Je werkt met een accu van 1,5 Ah met een oplaadtijd van 180 minuten. Het laadstation van de accu is inbegrepen bij de aankoop van het product. Met deze Bosch accuboormachine kun je boren in gips, zacht steen, hout en metaal. Natuurlijk kun je er ook mee schroeven. In alle materialen die net genoemd zijn, is de boorcapaciteit 6 mm. Deze accuboormachine is dus alleen geschikt voor kleine werkzaamheden zoals het ophangen van een fotolijstje, het bevestigen van aluminium profielen of het in elkaar zetten van een bureau of kast. Het product is niet te zwaar en weegt slechts 900 gram. 

Er is ingebouwde verlichting aanwezig waardoor je goed en duidelijk zicht hebt op jouw werkstuk. Je werkt met een onbelast toerental van maximaal 700 toeren per minuut en hard koppel van 15 Nm. Bosch heeft vertrouwen in zijn producten en geeft daarom 2 jaar garantie op dit product. Over geluidsoverlast hoef je je geen zorgen te maken. Je werkt met een geluidsniveau van 80 dB wat niet storend zou moeten zijn. Zoals je misschien al weet, is de groene lijn speciaal voor hobbyklussers ontworpen. Je kunt hiermee prima lichte werkzaamheden verrichten voor een niet al te lange tijd. Al met al is dit een top product voor de doe-het-zelvers die niet teveel op hun bord nemen.

4. Bosch PSR 1440 LI

We blijven nog even in de groene lijn, want er zitten toch een paar mooie en efficiënte producten tussen. Ditmaal gaan we het hebben over de Bosch PSR 1440 LI. Een licht en krachtig stuk gereedschap voor snoerloos boren en schroeven met een Bosch accuboormachine. Je werkt met een accu van 14,4 Volt die een accucapaciteit heeft van 1,5 Ah. De oplaadtijd van deze accu is slechts 1,5 uur. Het voordeel van deze aankoop is wel dat je er gelijk twee accu’s bij krijgt waardoor je dus kunt afwisselen wanneer er één opgeladen moet worden. Zo kom jij nooit stil te staan. Bij deze Bosch accuboormachine is er gebruik gemaakt van een intelligente Syneon-chip. Die regelt de energie afhankelijk van de behoefte. 

Er wordt geen gebruik gemaakt van geheugeneffect dus jouw Bosch accuboormachine is altijd klaar voor gebruik. De capaciteit bij het boren in hout ligt op 25 mm, terwijl dit bij staal op 10 mm ligt. Je werkt met een onbelast toerental van 400 toeren per minuut en hard koppel van 28 Nm. Daarnaast zijn er 21 instelbare aandraaimomenten. Ook dit product heeft 2 jaar garantie, en er zijn geen fabrieksuitzonderingen. Het product wordt geleverd met een handige opbergkoffer zodat jouw apparaat altijd veilig opgeborgen is. Hou er wel rekening mee dat dit model iets zwaarder is dan het vorige, deze weegt namelijk 1,1 kilogram. Natuurlijk zou dat geen belemmering moeten zijn. De handleiding van deze Bosch accuboormachine is echter wel in het Duits, wat voor sommige mensen juist weer wel een belemmering kan zijn. Gelukkig is er altijd nog het internet die ons een Nederlands- of Engelstalige versie kan aanbieden.

3. Bosch GSR 10

Laten we eens een kijkje nemen naar een Bosch accuboormachine van de blauwe lijn. De Bosch accuboormachines van de blauwe lijn zijn in principe bestemd voor professionals, maar natuurlijk kan een fanatieke klusser hier ook gewoon gebruik van maken. Het gaat om een Bosch accuboormachine die gebruik maakt van een 10,8 Volt accu. Er is een indicator aanwezig die laat zien wanneer het tijd is om de accu weer op te laden. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van Bosch-Premium-Lithion-Ion-Technologie waardoor de accu een langere levensduur en acculooptijd heeft. De accu wordt beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Hou er wel rekening mee dat zowel de accu als de lader niet meegeleverd worden. 

Met slechts 169 mm heeft hij de kortste bouwvorm in zijn klasse. Hierdoor kun je hem optimaal bedienen bij bovenhandse boor- en schroeftoepassingen. Hoewel hij klein is, heeft hij wel een professioneel vermogen. Bij het boren tot 19 mm in hout heeft hij een krachtige Nm van 30, en je kunt tot 7 mm schroeven. De boordiameter in staal is 10 mm. Je werkt met een onbelast toerental van 0-250 in de eerste stand, en 0-1300 -1 in de tweede stand. Je kunt gebruik maken van de geïntegreerde Ledverlichting zodat je ook op donkere plekke nauwkeurig te werk kunt gaan. Wanneer je aan het werk gaat met serieschroeven kun je genieten van de motorrem waardoor je precies te werk kunt gaan. Ook op dit apparaat zit gewoon weer een standaard garantie van 2 jaar.

2. Bosch PSR1800 LI-2

We gaan weer even terug naar een Bosch accuboormachine uit de groene lijn, maar jeetje mina wat een prachtig apparaat is dit zeg. Laten we eens beginnen bij het feit dat je alles wat je nodig hebt meegeleverd krijgt bij aankoop van dit product. Zo krijg je de Bosch accuboormachine, maar ook een 241-delige accessoireset en SystemBox zodat je gelijk aan de slag kunt, en ook nog eens twee krachtige accu’s zodat je altijd door kunt werken. Het gaat om twee 18 Volt accu’s die een oplaadtijd van 60 minuten hebben. De SystemBox is stapelbaar en volledig flexibel in te richten. 

De bovenklep is voorzien van een extra opbergbox voor pluggen, schroeven en andere accessoires. Je werkt met een onbelast toerental van 1350 toeren per minuut. De maximale boorcapaciteit van deze Bosch accuboormachine bij hout is 30 mm, en bij staal 10 mm. Deze Bosch accuboormachine is geschikt om te boren in hout, metaal, kunststof en staal. Daarnaast is er ook een softgrip bevestigd zodat je comfortabel en ergonomisch te werk kunt gaan. Er wordt ook gebruik gemaakt van een koolborstelloze motor waardoor jouw Bosch accuboormachine langer zal meegaan. Je geniet van één jaar fabrieksgarantie op dit product.

1. Bosch GSR 18

Er kan er altijd maar één de beste zijn, en dat moet er natuurlijk wel een uit de blauwe lijn zijn. Wat ons betreft verdient de Bosch GSR 18 volledig deze eerste plek. Laten we beginnen met de krachtige accu’s waar deze Bosch accuboormachine gebruik van maakt, namelijk een Li-Ion 18 Volt 4Ah accu. Er worden twee accu’s meegeleverd waardoor je altijd door kunt werken. De accu’s worden goed beschermd door de nieuwste technologieën en krijgen daardoor een lange levensduur. Daarnaast is er ook een extra handgreep bijgeleverd en een snellader, evenals een aantal andere hulpstukken. Het apparaat is ontzettend krachtig en werkt met 80 Nm voor de zwaarste schroef- en boortoepassingen in hout en metaal. 

Je hoeft niet bang te zijn dat het apparaat gauw kapot gaat. Zelfs na een val van 2 meter hoog op beton zal deze Bosch accuboormachine perfect blijven functioneren dankzij de flexibele Durashield-behuizing. De motor wordt beschermd tegen overbelasting dankzij Electronic Motor Protection, wat tevens zorgt voor een lange levensduur. Het onbelast toerental is 1700 toeren per minuut. De maximale boorcapaciteit in hout ligt op 50 mm, en bij staal ligt dit op 13 mm. Je geniet van een duidelijk zicht op jouw werkstuk dankzij geïntegreerde Ledverlichting. De fabrieksgarantie is voor 3 jaar geldig, en de accu’s hebben ook een garantie van 2 jaar. 

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog