Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Bouwradio’s in 2022

Op zoek naar een goede Makita bouwradio?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita bouwradio die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

Onze Best Beoordeelde Makita Bouwradio's


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita bouwradio - Top 5

5. Makita DMR107

We beginnen onze lijst met de Makita DMR107. Een prima bouwradio van Makita die zeker niet tegenvalt. Hij heeft een IP waarde van 64 wat betekent dat hij spatwaterdicht is en bestendig tegen stof. Tijdens het slechte weer kun je deze radio dus gewoon lekker naast je zetten en knallen. Hij is voorzien van krachtige speakers waardoor je vrijwel altijd nog de muziek luid en duidelijk kunt horen tijdens het klussen. Je kunt de Makita bouwradio op twee manieren gebruiken: met netstroom of Makita accu’s. Let er wel op dat je niet veel meer van dit apparaat moet verwachten dan de naam, het is namelijk gewoon een radio. 

Je kunt deze niet verbinden met Bluetooth om jouw favoriete Spotify playlist te beluisteren, en hij is ook niet voorzien van wifi of USB. Deze bouwradio ontvangt FM-radio en je kunt 5 voorkeurszenders instellen. Gelukkig is er nog wel een lcd-display waardoor je iets duidelijker kunt zien wat je precies aan het luisteren bent. Het is trouwens wel mogelijk om een alarm in te stellen wanneer het bijvoorbeeld tijd is om naar huis te gaan of voor de pauze. Ook kun je gebruik maken van de fabrieksgarantie van 1 jaar. De uitzondering op de fabrieksgarantie is als er sprake blijkt van misbruik.

4. Makita DMR108

De volgende in de lijst is gelijk zijn opvolger, de Makita DMR107. Deze hebben zij uiteraard iets verbeterd en meer functies gegeven. Zo beschikt deze Makita bouwradio wel over Bluetooth. Je kunt dus zonder zorgen overal jouw favoriete Spotify playlist beluisteren en delen met jouw collega’s. Tevens is het ook mogelijk om jouw leukste liedjes op een USB stick te zetten en deze in de Makita bouwradio te stoppen en het op deze manier te beluisteren. Natuurlijk kun je ook gewoon radio luisteren. De Makita bouwradio ondersteunt zowel AM als FM. Dit model werkt zowel op netstroom als op accu. 

Ook dit model is uiteraard water- en stofbestendig zoals een bouwradio hoort te zijn. Helaas hebben ze hier wel de wekker optie weggehaald, dus je zult zelf even de tijd in de gaten moeten houden. Hij weegt een kleine 4,3 kilogram dus als je naar een andere locatie moet reizen heb je hem zo weer ingepakt. Werk je op een plek waar ze het niet op prijs stellen als je heel de dag muziek afspeelt? Of ben jij zo iemand die graag in september al naar kerstmuziek wilt luisteren terwijl jouw collega’s hier helemaal geen behoefte aan hebben? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om gewoon een headset in de bouwradio te stoppen of jouw Bluetooth oortjes met het apparaat te verbinden. Zo kun jij toch nog genieten en heeft jouw omgeving niets te klagen. Het is opvallend dat je bij dit model maar liefst 4 jaar garantie krijgt, terwijl dit bij zijn voorloper slechts één jaar was.

3. Makita DMR110

Dit model is er dan weer een zonder Bluetooth mogelijkheid, maar je kunt hiermee wel DAB/DAB+ luisteren! En alle kerstfanaten onder ons weten natuurlijk dat we naar DAB+ moeten om vroegtijdig kerstmuziek te luisteren! De Makita bouwradio is zo gemaakt dat hij wel tegen een stootje op de werkvloer kan, en tevens ook water- en stofdicht is. Hij werkt op zowel netstroom als Li-Ion accu’s. Je kunt hiervoor zowel 7,2 tot en met 18 Volt voor gebruiken, of de nieuwe 10,8 Volt accu. Met een accu van 10,8 Volt geniet je ruim een volle werkdag van de muziek, maar met een 18 Volt accu kun je er zels 27 uur van genieten. 

Maar je moet natuurlijk niet 27 uur willen werken. Er is een digitale tuner aanwezig met 5 preselecties en je kunt automatisch zenders zoeken. Daarnaast kun je ook een MP3 speler of iPod aansluiten om jouw eigen muziek te luisteren, maar de kabel hiervoor zul je wel zelf moeten aanschaffen. Door het grote digitale LCD display met achtergrondverlichting kun je zelfs in de donkerste werkplekken zien wat je precies aan het doen bent. Om de Makita bouwradio zo goed mogelijk te onderhouden kun je de FM-antenne eenvoudig losmaken en in het deksel van het accucompartiment opbergen. Je kunt deze Makita bouwradio niet als oplader gebruiken. Hij weegt een kleine 4,8 kilogram waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

2. Makita DMR112

Ben je op zoek naar een Makita bouwradio met veel mogelijkheden? Dan is dit het model voor jou. Uiteraard is ook dit model spatwaterdicht en stofbestendig zodat je hem ook tijdens slecht weer kunt gebruiken. Hij werkt alleen op accu welke niet meegeleverd worden, zorg dus dat je deze zelf bestelt. Je kunt hem gebruiken met accu’s van 7,2 Volt tot en met 18 Volt, maar ook met de nieuwe 10,8 Volt CXT accu’s. Afhankelijk van het soort accu wat je gebruikt kan hij tot 4,6 kilogram wegen. Nu is dit op zich ook nog redelijk licht dus verplaatsen is geen probleem. Maar wat kun je hier nu precies op luisteren? 

Uiteraard kun je er gewoon radio zoals DAB+ en FM op luisteren, maar je kunt ook een USB aansluiten met jouw favoriete muziek. Daarnaast is het ook mogelijk om de Makita bouwradio te verbinden met Bluetooth waardoor je muziek kunt afspelen via Spotify, YouTube of een andere app. Er zit geen optie op om wekkers in te stellen dus je zult zelf de tijd in de gaten moeten houden. De display is voorzien van verlichting waardoor je ook op een vroege winterochtend kunt zien wat je aan het instellen bent. Tevens kun je ook 5 preselecties instellen en met één druk op de knop naar jouw favoriete radiostation luisteren. De flexibele FM-antenne kan losgemaakt worden en in het deksel van het accucompartiment opgeborgen worden zodat deze niet beschadigd wordt.

1. Makita DMR115

Wil je echt de crème de la crème? Dan ben je op zoek naar de Makita DMR115. Dit model werkt zowel op accu als via netstroom. De adapter hiervoor wordt meegeleverd. Je kunt een Makita accu 7,2 Volt tot en met 18 Volt Li-Ion accu gebruiken. Met een volle acculading zit je dan met 12 Volt op 11 uur luisterplezier, en met een accu van 18 Volt en 5 Ah op 26 uur. Ook deze Makita bouwradio kan niet gebruikt worden als oplader. Wat kun je hier allemaal op beluisteren? Je hebt een ruime keuze uit DAB, DAB+ en FM. Bij alle types krijg je op het display scherm te zien wat de naam van de zender is, welk programma je luistert, de tijd/datum en de frequentie waar je naar luistert. 

Daarnaast kun je ook Bluetooth gebruiken om draadloos te verbinden met jouw smartphone en vanaf daar muziek uit te kiezen. Ook kun je gebruik maken van de Aux aansluiting voor MP3 speler of iPod. De laatste optie is om een USB aan te sluiten, zij het van telefoon naar Makita bouwradio of gewoon een USB op zichzelf. Het is erg fijn dat je bij deze Makita bouwradio de balans tussen de bas en hoge tonen goed kunt horen. Ook het geluid zelf valt niet tegen aangezien hij voorzien is van grote speakers. Perfect voor op de bouw. Uiteraard is hij goed beschermd tegen vocht en stof zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van jouw Makita bouwradio. Je kunt 5 preselecties instellen en automatisch zenders zoeken.

Goed advies gekregen?

4.6 / 5. Aantal stemmen 45

Lees ook

Geraadpleegde bronnen