Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Siemens koelkast – Top 5 in 2022

In 1913 werd de koelkast voor het eerst geïntroduceerd voor consumenten. Sindsdien is het apparaat eigenlijk onmisbaar geworden in vrijwel elke keuken. We houden er ons eten mee vers en ons drinken lekker koud. Toch kan het best spannend zijn om een nieuwe koelkast te kopen. Welke merk moet je bijvoorbeeld kopen? En waar moet je allemaal op letten?

Wij willen jou graag wat meer vertellen over de Siemens koelkast. Siemens staat al jarenlang bekend om zijn huishoudelijke apparaten, en daar mag een koelkast natuurlijk niet bij ontbreken. Wij willen je graag de 5 beste Siemens koelkasten laten zien in 2022.

Voordat we dat gaan doen, geven wij jou wat meer informatie over wat belangrijk is bij een Siemens koelkast. Siemens staat vooral bekend om zijn innovatie, en we zien dan ook een hoop verschillende technologieën verwerkt in hun koelkasten, maar wat is nu echt belangrijk?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inhoud. Als een gezin met 5 personen ga je het natuurlijk niet redden met een kleine koelkast. Daarnaast is het ook interessant om te weten of er bijvoorbeeld een superkoel of supervries functie op zit zodat alles snel op temperatuur is wanneer je terugkomt van boodschappen doen. Ook is het van belang om te weten wat voor anti ijsvorming technologie er gebruikt wordt in de vriezer. Als laatst is het natuurlijk slim om te kijken naar de energielabel.

Lees ook:

365493
Consumenten geadviseerd

Siemens koelkast - Top 5

Een Siemens koelkast past natuurlijk in elk huishouden, maar welke is het meest toepasselijk voor jouw keuken? Wij hebben een top 5 samengesteld zodat je keuze snel gemaakt is en je verder kunt met je dagelijkse routines.

5. Siemens KG33NNL30 iQ100

De eerste Siemens koelkast uit deze lijst is de goedkoopste en meest standaard koelkast, maar heeft toch al behoorlijk wat technologie ter beschikking. We beginnen met het Low Frost systeem dat vochtige lucht uit de binnenruimte geleid, waardoor er ijsvorming voorkomen wordt in de vriesruimte. Dit betekent dat je minder energie verspilt en dat de voedingswaren beter bewaard blijven. Een Low Frost vriezer hoeft dus ook bijna niet meer ontdooit te worden. 

Het Multi Airflow systeem verdeelt de gekoelde lucht en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de gehele koelruimte, ook als de deur iets langer open heeft gestaan. De constante temperatuur houdt etenswaren langer vers en koelt bijvoorbeeld warme gerechten sneller af. Het zo snel mogelijk invriezen van voedingswaren zorgt ervoor dat vitaminen, voedingswaarden, uiterlijk en smaak behouden blijven. Schakel enkele uren voordat je de verse voedingswaren inlaadt het Super Vriezen in, ook om ongewenste temperatuurstijging te voorkomen. Doorgaans is 4 tot 6 uur op voorhand voldoende.

Het interieur van deze Siemens koelkast wordt perfect verlicht. De duurzame ledverlichting is zo geplaatst dat het koelgedeelte en de diepe Hyper Fresh lades perfect verlicht en overzichtelijk zijn wanneer de koeldeur geopend is. De ledverlichting gaat de gehele levensduur van de koelkast mee, je hoeft dus niets vervangen.

Deze Siemens koelkast heeft een koelruimte met 192 liter inhoud en een vriesruimte met 87 liter inhoud. Het is een vrij luide koelkast met een geluidsniveau van 42 decibel, maar wel een redelijk milieuvriendelijke machine met het nieuwe energielabel E. Sinds 1 maart zijn de energielabels vernieuwd. Dit model heeft ter vergelijking het oude label A++.

Siemens KG33NNL30 iQ100 koelkast

4. Siemens KG36VVLEA

Het volgende model Siemens koelkast beschikt over bijna dezelfde technologieën, maar is iets groter en heeft enkele handigheidjes als extra’s. Natuurlijk beschikt deze Siemens koelkast ook over het Low Frost systeem dat ijsvorming voorkomt en de producten beter bewaard. Dankzij het Super Freezing systeem worden producten beschermd tegen ontdooien, zodra de vriezer wordt geopend om nieuwe producten te plaatsen. Door deze automatische vriesfunctie bespaar je meer energie, omdat het constante temperaturen behoudt en het is daarnaast ook beter voor de voedingswaren. Het Multi Airflow systeem is echter wel afwezig in dit model.

De Hyper Fresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit nog langer vers blijven. Dankzij de luchtvochtigheidsregelaar worden je groenten en fruit beter in balans gehouden, waardoor ze langer vers blijven. Dit geldt ook voor vlees en vis. Omdat de temperatuur in deze lade lager is dan in de rest van de koelkast, kan vlees en vis tot wel 2 keer langer vers blijven. De temperatuur ligt ongeveer 3 graden lager dan in de koelruimte. 

Het plaatsen van flessen in de koelkastdeur of op de plateaus kan af en toe voor wat onhandige situaties zorgen. Om deze reden is deze Siemens koelkast uitgerust met een flessenrooster, een eenvoudige maar ideale oplossing voor het plaatsen van meerdere flessen in de koelruimte. In de vriesruimte bevindt zich een Big Box lade. Deze lade is perfect voor het invriezen van grotere producten, denk hierbij aan een stapel pizza’s, ijsdozen of een grote taart.

Deze Siemens koelkast heeft een koelruimte met een inhoud van 214 liter en een vriesruimte met een inhoud van 94 liter. De machine heeft een normaal geluidsniveau met 39 decibel en heeft het nieuwe energielabel E.

3. Siemens KG36NVWEP

De Siemens koelkast KG36NVWEP combineert de technologieën van beide voorgaande koelkasten en doet er nog een schepje bovenop op het vlak van gebruiksgemak. In dit model zit dus natuurlijk ook het Low Frost systeem ingebouwd dat ijsvorming voorkomt. Het Multi Airflow systeem verdeelt de gekoelde lucht en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de gehele koelruimte. Dankzij het Super Freezing systeem worden producten beschermd tegen ontdooien en de koelruimte is vanzelfsprekend ook uitgerust met LED-verlichting.

De Hyper Fresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit nog langer vers blijven dankzij de luchtvochtigheidsregelaar. Het enige voorgaande systeem dat we besproken hebben dat niet in deze Siemens koelkast zit, is de Big Box lade. Dit wordt dan wel gecompenseerd door een uitneembaar glasplateau in het vriesgedeelte. Op deze manier bereik je makkelijker je producten en ben je flexibeler in de vriesruimte.

De koelruimte in deze Siemens koelkast heeft een inhoud van 237 liter en de vriesruimte heeft een inhoud van 87 liter. De machine heeft een normaal geluidsniveau met 39 decibel en deze koelkast heeft ook het nieuwe energielabel E.

2. Siemens KG36EAWCA

We zijn aangekomen bij de Siemens koelkast met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit deze lijst en het is meteen ook het milieuvriendelijkste exemplaar. Deze koelkast beschikt niet over al de technologieën zoals de vorige koelkast, maar heeft wel alles wat je nodig kan hebben om je eten te bewaren voor een eerlijke prijs. We geven even een overzicht van wat je van deze Siemens koelkast mag verwachten.

Dankzij de Low Frost technologie met speciale verdamper, ontstaat er minder ijsvorming en wordt het ontdooien makkelijker gemaakt. De ventilator van het Multi Airflow systeem verdeelt koude lucht gelijkmatig over alle niveaus in de koel- en vriesruimte. Door de luchtcirculatie worden temperatuurschommelingen beperkt en koeltijden gereduceerd. De Super Koelen functie beschermt je voeding beter. Wanneer deze functie is ingeschakeld, worden net gekochte voedingsmiddelen sneller gekoeld en tegelijkertijd voorkomt deze functie opwarming van de producten die al in de koelkast stonden. De temperatuur kan snel verlaagd worden tot een maximum van 2 graden. De functie schakelt na 6 uur uit om energieverspilling te voorkomen. De Hyper Fresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit nog langer vers blijven.  De temperatuur in deze lade ligt ongeveer 3 graden lager dan in de koelruimte. In de andere Hyper Fresh lade kunnen vlees en vis perfect bewaard worden. Deze lade koelt zich tot een temperatuur van 0 graden.

Er zit ook nog een handige extra in deze Siemens koelkast, namelijk de Easy Access plateaus. Deze plateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas en kan je tot wel 12 centimeter uitschuiven. Op deze manier kan je makkelijker je producten plaatsen en uitnemen, zonder helemaal de koelkast in te duiken. Zelfs de producten die helemaal achter in de koelkast staan vergeet je daardoor niet meer.

1. Siemens KG39N7XEB

De nummer 1 in deze lijst combineert al de voorgaande technologieën en heeft zelfs nog twee extra troeven. Je kan in deze Siemens koelkast dus alles terugvinden zoals het Low Frost systeem, het Multi Airflow systeem, de Super Koelen functie, de Hyper Fresh lades, de Easy Acces plateaus en het flessenrooster.

De eerste extra troef die deze Siemens koelkast heeft, is een afzonderlijke koelcirculatie. De temperaturen in de koel- en vriesruimte kunnen afzonderlijk en eenvoudig via een elektronische bediening worden geregeld. Op deze manier kun je de beste temperatuur instellen voor de afzonderlijke ruimtes. De tweede troef is dat deze Siemens koelkast beschikt over een 90 graden openingshoek van de deur. Daardoor kan de koelkast tegen een muur of wand worden geplaatst.

Deze Siemens koelkast is het grootste exemplaar uit deze top 5, het heeft in de koelruimte een inhoud van 279 liter en in de vriesruimte 87 liter. De machine heeft een geluidsniveau van 39 decibel en heeft het nieuwe energielabel E. 

Geraadpleegde bronnen