Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Liebherr Koelkast? Ons advies en de Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Liebherr koelkast? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Liebherr koelkast die goed bij jou en de gebruikssituatie past. 

Bij dit onderzoek hebben wij gekeken naar de prijs, de energielabel die bij de Liebherr koelkast hoort, hoeveel producten je kwijt kunt in de koelkast, hoe lang het eten en drinken bewaard kan worden in geval van stroomuitval en natuurlijk alle andere aspecten die erbij horen. De resultaten van dit onderzoek delen wij met jou in dit artikel.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Liebherr koelkast - Top 5 in 2023

5. Liebherr CU 2831

Deze Liebherr koelkast bestaat uit een grote koelruimte en een klein vriesgedeelte. In totaal heeft de koelruimte een inhoud van 219 liter en het vriesgedeelte een inhoud van 55 liter. Het apparaat heeft energielabel A++ waardoor hij ontzettend zuinig is. Hij maakt 39 dB geluid wat door sommige mensen als luid ervaren kan worden voor een koelkast. 

Het koelgedeelte bestaat uit 2 groenteladen en 4 plateaus om alles in kwijt te kunnen. Daarnaast is er ook een flessenrek beschikbaar zodat er meer ruimte vrij gehouden wordt. Het vriesgedeelte zit aan de onderkant en heeft 2 vakken. Er wordt gebruik gemaakt van Low Frost techniek. Hierdoor hoeft de vriezer minder vaak ontdooid te worden. 

In principe is deze Liebherr koelkast uitgerust met een rechterdeurscharniering, maar het is mogelijk om de deurscharniering te veranderen. Mocht er sprake zijn van een stroomuitval, dan is het mogelijk om de etenswaren ongeveer 25 uur te bewaren. Zo is er genoeg tijd om te zorgen dat het stroom weer hersteld wordt voordat het eten bederft.

De hoogte van deze Liebherr koelkast is 161,2 cm, de breedte 55 cm en de diepte 63 cm. Je krijgt altijd 2 jaar fabrieksgarantie op de koelkast zodat je altijd een werkende koelkast in huis hebt. Let er wel op dat de omgevingstemperatuur minimaal 10 graden moet zijn.

4. Liebherr CU 3331​

Ook de vierde beste Liebherr koelkast is weer een zuinig model met een energielabel van A++. Het koelgedeelte is slechts een klein beetje groter dan het vriesgedeelte, maar bied genoeg ruimte om alle etens- en drinkwaren in kwijt te kunnen. De koelruimte heeft een inhoud van 219 liter terwijl de vriesruimte een inhoud van 86 liter heeft. Ook dit model zit weer op 39 dB geluidsniveau.

Het koelgedeelte bestaat uit 2 groenteladen waar je deze vers in kunt bewaren en 4 plateaus. Daarnaast zijn er ook 4 plateaus in de deur verwerkt en kun je gebruik maken van een flessenrek om ruimte te besparen. De vriezer bestaat uit 3 grote lades waar je brood, vlees, ijs en andere diepvriesproducten in kunt bewaren. Het is belangrijk om de vriezer regelmatig te ontdooien, er wordt namelijk geen anti ijsvorming techniek gebruik. 

Het is belangrijk om deze Liebherr koelkast op een plek te zetten waar het minimaal 10 graden is. De afmetingen van deze Liebherr koelkast zijn 181,2 x 55 x 63 cm. In totaal heeft hij een netto inhoud van 305 liter. Bij normaal gebruik verbruikt deze koelkast ongeveer 211 kWh per jaar. Voor de plaatsing van het apparaat is het misschien handig om te weten dat de deuren naar rechts opengaan.

3. Liebherr CP 4313-22

Deze zeer zuinige Liebherr koelkast heeft energielabel A+++ waardoor dit een gunstige aankoop is voor de portemonnee. Ook hier is het vriesgedeelte weer kleiner dan het koelgedeelte. Het is misschien wel handig om te weten dat er gebruik gemaakt wordt van DuoCooling waardoor je het koel- en vriesgedeelte apart en nauwkeurig kunt instellen.

Het koelgedeelte van deze Liebherr koelkast heeft een inhoud van 209 liter. Dit bestaat uit 1 grote groentela en 4 plateaus gemaakt van tempered glas. Het is mogelijk om gebruik te maken van de superkoelfunctie. Hiermee worden alle levensmiddelen die op kamertemperatuur zijn extra snel gekoeld naar de bewaartemperatuur. Deze schakelt zich na 6 uur automatisch weer uit. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 99 liter en bestaat uit 3 vriesvakken. Deze kun je eenvoudig verwijderen, inclusief de glasplateaus, zodat er ruimte ontstaat voor grote vriesproducten. Daarnaast maakt de vriezer gebruik van No Frost technologie. Hierdoor hoef je de vriezer niet te ontdooien, want er zal geen ijs ontstaan. Het is mogelijk om de SuperFrost technologie te gebruiken. Hierdoor ontstaat er een temperatuurdaling naar 32 graden Celsius waardoor producten met behoud van vitaminen ingevroren kunnen worden.

Deze Liebherr koelkast is iets stiller dan de vorige modellen met 38 dB. Ook dit is weer een model waarbij de deuren naar rechts opengaan. Deze koelkast is dankzij DuoCooling geschikt om in een onverwarmde ruimte vanaf 0 graden Celsius te plaatsen.

2. Liebherr CN3515-21

Voordat we het over de beste Liebherr koelkast hebben, willen we nog even de aandacht vragen voor de Liebherr CN3515-21. Dit model heeft een totale inhoud van 340 liter en kan makkelijk verplaatst worden omdat hij verrijdbaar is.
De temperatuur regel je gemakkelijk via de grote draaiknop bovenin de koelkast. Het koelgedeelte heeft een inhoud van 221 liter en een temperatuurbereik van 1 tot 9 graden Celsius. Je kunt gebruik maken van 4 deurvakken, een liggend flessenrek, een eierenrekje en 2 groente lades. Door het gebruik van DuoCooling is het koelgedeelte apart aan en uit te schakelen.

Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 87 liter en bevindt zich onder het koelgedeelte. Hier zitten 3 lades in. De vriezer heeft een invriesvermogen van 11 kilogram per dag. Wanneer er een stroomuitval is kunnen de ingevroren producten tot 11 uur bewaard worden zonder temperatuurverlies. Je kunt de supervries functie gebruiken om dingen snel in te vriezen.

1. Liebherr CN4213-23

De beste Liebherr koelkast op onze lijst heeft misschien een lager energielabel dan de bovenstaande modellen, maar dat betekent niet dat hij minder goed is. Het tegendeel zelfs, hij is natuurlijk niet voor niets de beste Liebherr koelkast. Je hebt met deze koelkast een netto inhoud van 328 liter waardoor het de grootste Liebherr koelkast op deze lijst is. Tevens kan er hier ook weer gebruik gemaakt worden van het DuoCooling systeem waardoor je de temperatuur nauwkeurig en onafhankelijk kunt instellen. Dit doe je middels een elektronisch precisiebedieningssysteem met een digitaal temperatuurdisplay.

Het koelgedeelte heeft een inhoud van 172 liter. Hierbij maak je gebruik van 1 groentela en 3 plateaus. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een flessenrek. In de deur zijn ook nog twee plateaus verwerkt. Op één van deze plateaus kun je flessen kwijt, op de ander kleine potjes. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van maar liefst 156 liter en maakt gebruik van 4 vriesvakken. Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.

De Liebherr koelkast heeft een geluidsniveau van 40 dB en vereist een minimale omgevingstemperatuur van 16 graden. Wanneer er sprake is van stroomuitval is het mogelijk om het eten en drinken 26 uur lang op een degelijke manier te bewaren. De afmetingen van dit apparaat zijn 186,1 x 60 x 65,6 cm.

Compleet overzicht: koelkasten per merk

Is Liebherr een goed merk?

Liebherr is een Duits merk dat koelkasten en vriezers van goede kwaliteit maakt. Deze fabrikant is gespecialiseerd in koelkasten en vriezers, dus ze hebben veel kennis en ervaring op dit gebied. Liebherr is een middenklasse merk dat koelkasten in verschillende prijsklassen maakt. Ze hebben goedkopere instapmodellen en geavanceerdere modellen met een wat hogere prijskaartjes. Je kan lang met de koelkasten en vriezers doen en ze maken betrouwbare producten.

Hoe lang gaat een Liebherr koelkast mee?

De gemiddelde koelkast gaat ongeveer 15 jaar mee. De levensduur wordt echter bepaald door verschillende factoren zoals de bouwkwaliteit, onderhoud en hoe je met de koelkast om gaat.

Wat is de beste Liebherr koelkast met een vriesvak?

Uit ons uitgebreide onderzoek is de Liebherr CN4213-23 als beste Liebherr koelkast met vriesvak naar voren gekomen. Deze Liebherr koelkast biedt je voldoende ruimte in het vriesvak. Bediening van het DuoCooling systeem is makkelijk met het elektronische bedieningssysteem. 

Hoe wij koelkasten testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Liebherr koelkasten onderzocht en vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Liebherr koelkast vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen