Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Siemens Koelkast: Top 5 in 2023 & koopadvies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Siemens koelkast? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Siemens koelkast die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Siemens Koelkast top 5 voor het jaar 2023. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Siemens koelkast - Top 5 van 2023

5. Siemens KI51FADE0

De Siemens KI51FADE0 is uitgevoerd als inbouw kastmodel. Het apparaat heeft een totale inhoud van 238 liter en weegt 53 kilogram. Je kunt de draairichting van de deur verwisselen, handig als je bijvoorbeeld linkshandig bent of gewoon de ruimte aan de andere kant nodig hebt.

In de koelruimte heb je 222 liter om te gebruiken met 5 deurvakken, een eierenrekje en 5 plateaus/lades, waarvan 2 groente lades zijn. Deze groente lades bevinden zich in de vershoud zone wat betekent dat vlees, groente en fruit langer goed blijft. Er is een Super Cool functie voor wanneer je even gauw iets moet koelen. De deur sluit automatisch vanaf een openingshoek van 20 graden of minder.

Er is geen vriesgedeelte aanwezig. Wanneer je de koelkast voor een korte periode open houdt, voorkomen sensoren dat het koelproces onderbroken wordt. De plateaus in de koelkast zijn gemaakt van glas en zijn doorzichtig. Hierdoor heb je altijd goed zicht op wat er in jouw koelkast ligt.

4. Siemens KG36VVLEA

Het volgende model Siemens koelkast beschikt over bijna dezelfde technologieën, maar is iets groter en heeft enkele handigheidjes als extra’s. Natuurlijk beschikt deze Siemens koelkast ook over het Low Frost systeem dat ijsvorming voorkomt en de producten beter bewaard. Dankzij het Super Freezing systeem worden producten beschermd tegen ontdooien, zodra de vriezer wordt geopend om nieuwe producten te plaatsen. Door deze automatische vriesfunctie bespaar je meer energie, omdat het constante temperaturen behoudt en het is daarnaast ook beter voor de voedingswaren. Het Multi Airflow systeem is echter wel afwezig in dit model.

De Hyper Fresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit nog langer vers blijven. Dankzij de luchtvochtigheidsregelaar worden je groenten en fruit beter in balans gehouden, waardoor ze langer vers blijven. Dit geldt ook voor vlees en vis. Omdat de temperatuur in deze lade lager is dan in de rest van de koelkast, kan vlees en vis tot wel 2 keer langer vers blijven. De temperatuur ligt ongeveer 3 graden lager dan in de koelruimte. 

Het plaatsen van flessen in de koelkastdeur of op de plateaus kan af en toe voor wat onhandige situaties zorgen. Om deze reden is deze Siemens koelkast uitgerust met een flessenrooster, een eenvoudige maar ideale oplossing voor het plaatsen van meerdere flessen in de koelruimte. In de vriesruimte bevindt zich een Big Box lade. Deze lade is perfect voor het invriezen van grotere producten, denk hierbij aan een stapel pizza’s, ijsdozen of een grote taart.

Deze Siemens koelkast heeft een koelruimte met een inhoud van 214 liter en een vriesruimte met een inhoud van 94 liter. De machine heeft een normaal geluidsniveau met 39 decibel en heeft het nieuwe energielabel E.

3. Siemens KG36NVWEP

De Siemens koelkast KG36NVWEP combineert de technologieën van beide voorgaande koelkasten en doet er nog een schepje bovenop op het vlak van gebruiksgemak. In dit model zit dus natuurlijk ook het Low Frost systeem ingebouwd dat ijsvorming voorkomt. Het Multi Airflow systeem verdeelt de gekoelde lucht en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de gehele koelruimte. Dankzij het Super Freezing systeem worden producten beschermd tegen ontdooien en de koelruimte is vanzelfsprekend ook uitgerust met LED-verlichting.

De Hyper Fresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit nog langer vers blijven dankzij de luchtvochtigheidsregelaar. Het enige voorgaande systeem dat we besproken hebben dat niet in deze Siemens koelkast zit, is de Big Box lade. Dit wordt dan wel gecompenseerd door een uitneembaar glasplateau in het vriesgedeelte. Op deze manier bereik je makkelijker je producten en ben je flexibeler in de vriesruimte.

De koelruimte in deze Siemens koelkast heeft een inhoud van 237 liter en de vriesruimte heeft een inhoud van 87 liter. De machine heeft een normaal geluidsniveau met 39 decibel en deze koelkast heeft ook het nieuwe energielabel E.

2. Siemens KG36EAWCA

We zijn aangekomen bij de Siemens koelkast met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit deze lijst en het is meteen ook het milieuvriendelijkste exemplaar. Deze koelkast beschikt niet over al de technologieën zoals de vorige koelkast, maar heeft wel alles wat je nodig kan hebben om je eten te bewaren voor een eerlijke prijs. We geven even een overzicht van wat je van deze Siemens koelkast mag verwachten.

Dankzij de Low Frost technologie met speciale verdamper, ontstaat er minder ijsvorming en wordt het ontdooien makkelijker gemaakt. De ventilator van het Multi Airflow systeem verdeelt koude lucht gelijkmatig over alle niveaus in de koel- en vriesruimte. Door de luchtcirculatie worden temperatuurschommelingen beperkt en koeltijden gereduceerd. De Super Koelen functie beschermt je voeding beter. Wanneer deze functie is ingeschakeld, worden net gekochte voedingsmiddelen sneller gekoeld en tegelijkertijd voorkomt deze functie opwarming van de producten die al in de koelkast stonden. De temperatuur kan snel verlaagd worden tot een maximum van 2 graden. De functie schakelt na 6 uur uit om energieverspilling te voorkomen. De Hyper Fresh lade zorgt ervoor dat groenten en fruit nog langer vers blijven.  De temperatuur in deze lade ligt ongeveer 3 graden lager dan in de koelruimte. In de andere Hyper Fresh lade kunnen vlees en vis perfect bewaard worden. Deze lade koelt zich tot een temperatuur van 0 graden.

Er zit ook nog een handige extra in deze Siemens koelkast, namelijk de Easy Access plateaus. Deze plateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas en kan je tot wel 12 centimeter uitschuiven. Op deze manier kan je makkelijker je producten plaatsen en uitnemen, zonder helemaal de koelkast in te duiken. Zelfs de producten die helemaal achter in de koelkast staan vergeet je daardoor niet meer.

1. Siemens KG39N7XEB

De nummer 1 in deze lijst combineert al de voorgaande technologieën en heeft zelfs nog twee extra troeven. Je kan in deze Siemens koelkast dus alles terugvinden zoals het Low Frost systeem, het Multi Airflow systeem, de Super Koelen functie, de Hyper Fresh lades, de Easy Acces plateaus en het flessenrooster.

De eerste extra troef die deze Siemens koelkast heeft, is een afzonderlijke koelcirculatie. De temperaturen in de koel- en vriesruimte kunnen afzonderlijk en eenvoudig via een elektronische bediening worden geregeld. Op deze manier kun je de beste temperatuur instellen voor de afzonderlijke ruimtes. De tweede troef is dat deze Siemens koelkast beschikt over een 90 graden openingshoek van de deur. Daardoor kan de koelkast tegen een muur of wand worden geplaatst.

Deze Siemens koelkast is het grootste exemplaar uit deze top 5, het heeft in de koelruimte een inhoud van 279 liter en in de vriesruimte 87 liter. De machine heeft een geluidsniveau van 39 decibel en heeft het nieuwe energielabel E. 

Compleet overzicht: koelkasten per merk

Is Siemens een goed merk? 

Ja, Siemens is een A-merk voor koelkasten. Ze staan erom bekend dat ze betrouwbare koelkasten maken van goede kwaliteit die lang mee gaan. Tijdens ons beoordelingsproces van allerlei verschillende merken hebben wij dit zelf ook ondervonden. Er staat dan ook een Siemens koelkast op 1 in onze top 5 van de beste koelkasten

Hoe lang gaat een Siemens koelkast mee? 

De gemiddelde koelkast gaat ongeveer 15 jaar mee. De levensduur wordt echter bepaald door verschillende factoren zoals de bouwkwaliteit, onderhoud en hoe je met de koelkast om gaat. Van Siemens weten we dat de bouwkwaliteit erg goed is daarom kan je ervan uitgaan dat Siemens koelkasten een langere technische levensduur hebben dan 15 jaar. 

Wat is de zuinigste Siemens koelkast?

Energiezuinige Siemens koelkasten hebben energielabel A, B of C. Siemens koelkasten met energielabel A zijn het zuinigst. Deze besparen het meeste energie en dat scheelt ook weer in de portemonnee. 

Hoe wij Siemens koelkasten testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende Siemens koelkasten onderzocht en vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Siemens koelkast vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen