Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Samsung Koelkast nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Samsung koelkast? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Samsung koelkast die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Samsung koelkast top 5 voor het jaar 2023.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Samsung koelkast - Top 5 in 2023

5. Samsung RB34T602ESA

We beginnen bij een standaard, maar kwalitatief model. Deze Samsung koelkast is meteen al uitgerust met de Digital Invert compressor en is in tegenstelling tot conventionele compressoren energiezuiniger, stiller en behoud producten langer vers. Normaal gesproken beschikt een compressor uit een aan en uit patroon, maar deze compressor heeft 7 verschillende niveaus. De temperatuur blijft hierdoor constanter en slijt de compressor minder snel, waardoor het geluid ook nog eens beperkt blijft. 

Dit model Samsung koelkast heeft het No Frost systeem. Vocht wordt uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Op deze manier blijft de lucht droog, wat voorkomt dat er ijs aanslag aan de binnenkant van je apparaat, of op je eten komt. Omdat er geen ijsaanslag in de vriesruimte zit, bespaart dit direct energie en is het beter voor je vrieswaren. Met de Power Cool en Power Freeze functies worden vries en koelwaren nog sneller op temperatuur gebracht. Handig als je bijvoorbeeld wat langer onderweg naar huis bent, snel ijsblokjes nodig hebt of koude drank.

De Samsung koelkast RB34T602ESA heeft de Space Max Technologie en beschikt hierdoor over een nog grotere opslagruimte zonder dat de omvang van de koelkast toeneemt. Deze koelkast heeft maar liefst een inhoud van 340 liter. Dit is omgerekend ongeveer bijna twee winkelwagens vol boodschappen. Er is ook een speciale groenten en fruitlade. Deze lade is geschikt voor het behouden van groenten en fruit op hun perfecte temperatuur en zorgt er dus voor dat groenten en fruit langer vers blijven.

Om beter met de beschikbare ruimte om te gaan, heeft deze Samsung koelkast het flessenplateau in de koel- en vriescombinatie. Omdat het plateau een platte vorm heeft, kunnen er naast flessen ook andere producten op bewaard worden, zoals etenswaren of kleinere blikjes. Op deze manier ga je efficiënter met je ruimte om. Als laatste voordeel is deze Samsung koelkast uitgerust met energiezuinige ledverlichting. Hierdoor vind je al je producten snel terug, zonder de koelkast lang open te moeten houden.

Deze Samsung koelkast heeft een koelruimte met 228 liter opslagruimte en een vriesruimte met 112 liter opslagruimte. Het is een zeer stille machine met een geluidsniveau van slechts 35 decibel. Sinds 1 maart 2021 is er een nieuw energielabel. Deze Samsung koelkast heeft het nieuwe energielabel E, wat gelijk staat aan het oude label A++

Bekijk verschillende aanbieders

4. Samsung RB36T602DSA

Het volgende model is veruit de beste prijs/kwaliteit koelkast in deze lijst. Deze Samsung koelkast is groter, milieuvriendelijker en goedkoper dan het vorige model. Elke technologie die we besproken hebben, vinden we in deze koelkast ook terug. De Digital Inverter compressor, het No Frost systeem, de Power Cool en Power Freeze functies en de Space Max technologie zijn allemaal geïnstalleerd. Ook de speciale groenten en fruitlade en het speciale flessenplateau zitten in deze Samsung koelkast verwerkt. De ledverlichting is natuurlijk ook aanwezig.

Deze Samsung koelkast heeft een koelruimte met 248 liter inhoud en een vriesruimte met 112 liter inhoud. De machine is ook uiterst stil met een geluidsniveau van 35 decibel. Dit model verbruikt ook minder energie dan de vorige Samsung koelkast en heeft het nieuwe energielabel D, wat dit de milieuvriendelijkste koelkast uit deze lijst maakt. Een echte aanrader dus als je op zoek bent naar een standaard Europese koelkast.

Bekijk verschillende aanbieders

3. Samsung RS50N3403SA

De Samsung RS50N3403SA is uitgevoerd als een Amerikaanse vrijstaande koelkast. Met een totale inhoud van 551 liter is deze koelkast zeer geschikt voor grotere gezinnen. De extra functies zorgen ervoor dat jij gewoon kunt genieten zonder al te veel om te kijken naar onderhoud.

Het koelgedeelte heeft een inhoud van 359 liter. Hierbij kun je gebruik maken van 4 deurvakken, een eierenrekje, 5 plateaus/lades en 2 groente lades. De plateaus zijn gemaakt van gehard glas waardoor er stevigheid geboden wordt. Er is anti-ijsvorming techniek gebruikt. Door goede luchtcirculatie verspreidt de koude lucht zich door de gehele koelruimte wat een constante temperatuur garandeert.

Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 175 liter en bevat 5 plateaus/lades. Er is hier verlichting aanwezig zodat je ook in het donker kunt zien wat je doet en hebt. Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van No Frost techniek waardoor er geen ijsvorming ontstaat en je dus niet meer de vriezer hoeft te ontdooien.

Samsung RS50N3403SA koelkast review

Bekijk verschillende aanbieders

2. Samsung RS50N3803SA

Nummer 2 in deze lijst biedt bijna dezelfde technologieën en functies als het vorige model, maar is iets kleiner en goedkoper. Ook deze Samsung koelkast heeft de Digital Inverter compressor en is dus zeer duurzaam en efficiënt. Het No Frost systeem is natuurlijk ook geïnstalleerd zodat je geen ijsvorming meer hebt in de vriesruimte, en je deze niet om de zoveel tijd hoeft te ontdooien, en je kan ook weer gebruik maken van de Power Freeze en Power Cool functies. Het All Around Cooling systeem houdt de koelkast beter op temperatuur. Het grootste verschil met de vorige Samsung koelkast is dat de water- en ijsdispenser met een reservoir werkt, in plaats van op de waterleiding aangesloten is. Dit vergemakkelijkt de installatie natuurlijk. Let er dus wel op dat je dit reservoir regelmatig vult en schoonmaakt indien nodig. Deze Samsung koelkast heeft een koelruimte met een inhoud van 359 liter en een vriesruimte met een inhoud van 192 liter. 

Samsung RS50N3803SA koelkast

Bekijk verschillende aanbieders

1. Samsung RB38A7B6BB1

De beste Samsung koelkast is volgens ons onderzoek de RB28A7B6BB1. Dit is geen Amerikaanse koelkast, maar heeft wel flink wat inhoud waar je genoeg aan hebt als je een gemiddelde gezinssamenstelling hebt.

Dit model is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens gelikt uit. Het heeft een totale inhoud van 387 liter waarvan 273 liter bestemd is voor het koelgedeelte. Hier kun je 5 deurvakken, een flessenrek, eierenrekje, 4 plateaus/lades en 2 groente lades vinden. De groente lades zijn voorzien van een vershoud zone waardoor vlees, groente en fruit tot 2x langer mee zal gaan.

Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 114 liter en kan tot -23 graden Celsius gezet worden. Dit gedeelte heeft een invriesvermogen van 8 kilogram per dag. Supervriezen is ook een optie, dan vriest de vriezer extra snel. Handig na een stroomuitval of als je een grote lading tegelijk wilt vriezen.

Samsung RB38A7B6BB1 koelkast

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: koelkasten per merk

Is Samsung een goed merk koelkast? 

Samsung is een A-merk. De koelkasten van Samsung zijn dan ook van goede kwaliteit. Wij hebben er vele voorbij zien komen en die komen allemaal goed uit de test. Op deze pagina kan je zien welke wij het hoogst beoordeeld hebben en meer lezen over de verschillende modellen. 

Hoe lang gaat een Samsung koelkast mee? 

De levensduur van een koelkast wordt bepaald door verschillende factoren zoals de bouwkwaliteit en hoe goed je de koelkast onderhoudt. Over het algemeen gaan koelkasten volgens de Consumentenbond zo’n 8 tot 10 jaar mee. En omdat Samsung koelasten gemaakt zijn van goede kwaliteit kan je erop rekenen dat de levensduur minimaal 10 jaar is. 

Welke Samsung koelkast heb ik?

Je kan erachter komen welk model Samsung koelkast je hebt door de koelkast te openen en naar de sticker aan de binnenkant te kijken. Je kan de sticker op de linker wand vinden ter hoogte van je schouder. Op deze sticker vind je het serienummer en het model.  

Hoe wij Samsung koelkasten testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Samsung Koelkasten onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste koelkast vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen