Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Polijstmachines van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste polijstmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een polijstmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze polijstmachine top 5 voor het jaar 2023.

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Polijstmachines

BESTE KOOP

Milwaukee M18 FAP180-0​
Milwaukee FUEL M18FAP180-0X

PROFESSIONEEL

Milwaukee FUEL M18FAP180-502X​
M18FAP180-502X​​ milwaukeer review

BUDGET

Einhell CC-PO 90
Einhell CC-PO 90


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Polijstmachine - Top 5

5. HBM Profi

Waarom we fan zijn:
Klein, compact, makkelijk in gebruik en inclusief 2 polijstschijven.

De HBM 100 mm polijstmachine is een degelijk product met mooie resultaten. Hij is stevig gebouwd en gebruiksvriendelijk. Je kunt het toerental traploos instellen van 0 tot 10000 omwentelingen per minuut. Zo kan je het precies kunt afstellen op jouw werkzaamheden. Het instellen gaat heel makkelijk via een draaiknop.

De HBM Profi is een klein apparaat en heeft een vermogen van 200 Watt en werkt op accu. Hiermee presteert de machine erg goed. Bij levering van deze polijstmachine krijg je een witte en gele polijstschijf geleverd. De witte schijf kun je gebruiken voor het napolijsten, en de gele schijf voor het voorpolijsten. Ze hebben allebei een andere hardheid.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 200 W
Max. toerental: 3000 r/min
Geluidsniveau: 60 dB
Gewicht: 0.82 kg
Voedingstype: Accu

Video

HBM Profi

Bekijk verschillende aanbieders

4. Einhell CC-PO

Waarom we fan zijn:
Een ergonomische en comfortabele machine met veel kracht en zowel een polijst- als schuuroptie. 

De Einhell CC-PO is een polijstmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze machine is met zijn vermogen van 1100 watt heel krachtig. Hij is te gebruiken als polijst- en schuurmachine. Vanwege de krachtige motor kan hij zowel hout en kunststof als metaal polijsten. Het ontwerp van de Einhell CC-PO maakt hem heel makkelijk in gebruik. De machine heeft zowel een ergonomische softgrip als een u-handgreep. Daardoor kan je hem met twee handen stabiel vasthouden.

Een bijzonder element aan deze polijst- en schuurmachine is het LCD-display met elektronische toerenregelaar. Dit zorgt ervoor dat de machine een continue werking heeft. De geïntegreerde asverdeling maakt het heel simpel om van schijf te wisselen. Met de micro velcro grip maak je de schijven gemakkelijk aan de machine vast. De polijst- en schuurmachine wordt geleverd met allerlei accessoires zoals een schuimstofopzetstuk, synthetisch polijstopzetstuk en 2 schuurschrijven. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1000 W
Max. toerental: 3500 r/min
Geluidsniveau: 98 dB
Gewicht: 2,3 kg
Voedingstype: Netstroom

Video

Einhell CC-PO

Bekijk verschillende aanbieders

3. FERM AGM1084P

Waarom we fan zijn:
Krachtig apparaat, ook geschikt voor zware polijst- en poetswerkzaamheden.

De FERM AGM1084P is een krachtig apparaat met een vermogen van 1400 watt. Vanwege de polijstschijf van 180 millimeter is deze sterke machine geschikt voor grotere oppervlakten. De FERM AGM1084P is erg gemakkelijk te gebruiken. De ergonomische multigrip zorgt voor een optimaal werkcomfort. Het 3-meter lange snoer geeft je voldoende bewegingsvrijheid. De schijven zijn dankzij het klittenband gemakkelijk te verwisselen.

De machine heeft een soft-start functie, wat wij heel prettig vinden werken. De soft-start zorgt ervoor dat je op een rustig tempo start en daarna de snelheid opbouwt, zodat je meer controle hebt. Daarnaast is de snelheid te reguleren, zodat je de machine perfect kan afstellen op het te polijsten materiaal. Wij raden deze machine vooral aan als je dagelijkse zware polijst- en poetswerkzaamheden moet verrichten. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1400 W
Max. toerental: 3300 r/min
Geluidsniveau: 87 dB
Gewicht: 4,2 kg
Voedingstype: Netstroom

Video

FERM AGM1084P

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch Professional GPO 14 CE

Waarom we fan zijn:
Kracht en werkcomfort in een compact design. 

De Bosch Professional GPO 14 CE is goed betaalbaar en kwalitatief hoogstaand. Geschikt voor zowel beginners als professionals. De polijstmachine is compact vormgegeven en is licht, waardoor hij makkelijk te gebruiken is. Compact, maar wel heel krachtig met een vermogen van 1400 watt. Deze machine is dus in staat grote oppervlaktes te bewerken.

De machine heeft een soft-start functie en een 6-traps toerenregelaar voor het bewerken van allerlei verschillende materiaal. Speciaal ontwikkelde luchtinlaten houden de motor koel, wat zorgt voor een lange levensduur. De machine is ergonomisch vormgegeven en ligt vanwege de soft-grip lekker in de hand.   

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 1400 W
Max. toerental: 3000 r/min
Gewicht: 3,9 kg
Voedingstype: Netstroom

Video

Bosch Professional GPO 14 CE

Bekijk verschillende aanbieders

1. Milwaukee M18 FAP180-0

Waarom we fan zijn:
Een krachtige, snoerloze polijstmachine die van top kwaliteit is. Voor iedere klus geschikt, dankzij de 8 snelheidsstanden en zachte aanloop.

Een overduidelijke winnaar voor ons is de Milwaukee M18 FAP180-0. Een snoerloze polijstmachine met koolborstelloze POWERSTATE™ motor. In de polijstmachine zit een REDLINK PLUS™ intelligentiesysteem. Dit is een overbelastingsbeveiliging voor zowel de machine als de accu. Hierdoor blijven de prestaties van de machine, ook onder hoge belasting, behouden. Met deze motor en technologische snufjes in deze machine, onderscheid de Milwaukee zich echt van de andere machines in deze lijst. Alleen al daarom staat deze voor ons op 1. 

De Wilwaukee polijstmachine heeft een zachte aanloop en draait op 8 verschillende standen met een variabele snelheid van 360-2200 omwentelingen per minuut. De machine ligt goed in de hand, waardoor je er langdurig mee kan werken. De REDLITIHUM-ION™ accu geeft de de Milwaukee M18 FAP180-0 een groot vermogen en een langere werkduur. Let wel op: de polijstmachine wordt geleverd zonder accu en de lader. Zie hier meer informatie over deze polijstmachine.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 18 V
Max. toerental: 2200 r/min
Gewicht: 2,2 kg
Voedingstype: Accu

Video

Milwaukee FUEL M18FAP180-0X

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Polijstmachine: Einhell CC-PO 90

Waarom we fan zijn:
Geschikt voor allerlei kleine klussen in huis, dus ideaal voor de af-en-toe klusser.

Voor wie op zoek is naar een degelijke polijstmachine voor een zachte prijs, raden wij de Einhell CC-PO 90  aan. Geschikt voor allerlei verschillende objecten helpt dit apparaat bij het onderhouden van de lak. Hij is robuust en handig in het gebruik. Daarnaast is de Einhell lekker licht en heeft wederzijdse handvaten, waardoor je een stevige en stabiele grip hebt.

De polijstmachine heeft een vermogen van 90 watt. De in/uit schakelaar zit op het handvat. De Einhell-CC-PO 90 wordt geleverd met twee polijstvachten, textiel en synthetisch. De textiele polijstdoek is geschikt voor het aanbrengen van polijstmiddel op het te polijsten oppervlak. De synthetische polijstdoek geeft de lak vervolgens na het polijsten een mooie glans. 

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 90 W
Max. toerental: 3700 r/min
Gewicht: 1,9 kg
Voedingstype: Netstroom

Video

Einhell CC-PO 90

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Polijstmachine: Milwaukee FUEL M18FAP180-502X​

Waarom we fan zijn:
Net als de nummer 1 van zeer hoge kwaliteit. Krachtig, werkt op accu en is betrouwbaar, voor iedere klus. 

De beste professionele polijstmachine vinden wij de Milwaukee FUEL M18FAP180-502X. In veel opzichten lijken deze machine en de nummer 1 op elkaar, maar de Milwaukee FUEL M18FAP180-502X heeft een aantal extra technische snufjes die vooral voor professionals erg handig zijn. Zo heeft deze polijstmachine voor een langere polijst-duur een lock-on functie voor gemakkelijker en comfortabeler werken.

Daarnaast is handgreep in 3 posities verstelbaar voor een verbeterde en stabielere controle over de machine. De Line-Lock-Out functie voorkomt dat de machine automatisch start na het verwisselen van de accu. Allerlei extra’s dus om het langdurig werken voor professionals te verlichten.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vermogen: 18 V
Max. toerental: 2200 r/min
Gewicht: 2,2 kg
Voedingstype: Accu

Video

Milwaukee FUEL M18FAP180-0X

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de Polijstmachine Top 10 volgens anderen?

Shopgids: alle informatie voor de beste polijstmachine

Wat is de beste polijstmachine?

De Milwaukee M18 FAP 180-0 hebben wij als beste polijstmachine van 2023 beoordeeld. Dit is een snoerloze polijstmachine met veel power, 8 snelheidsstanden en een softstart mechanisme. Voor de professional vinden wij de Milwaukee FUEL M18 FAP 180-502X de beste keuze. Deze accu aangedreven polijstmachine is van zeer hoge kwaliteit en kan elke klus aan. Met de lock-on functie zet je de polijstmachine vast op de stand waarop je hem hebben wil, om comfortabel te kunnen werken. 

Hoe werkt een polijstmachine?

Met een polijstmachine maak je oppervlakten van verschillende materialen glanzend en glad. Meestal gebruik je de machine op materialen die al zijn afgewerkt, maar van een nieuwe glans voorzien kunnen worden. Je kan met een polijstmachine bijvoorbeeld een laagje vuil van een oppervlakte verwijderen, of krassen verwijderen. Zo kan je verouderde objecten weer als nieuw doen laten lijken! Je kan echter met een polijstmachine ook nieuwe objecten polijsten zodat hun glans optimaal is en je aankoop vol tot zijn recht komt.

Wat is een excentrische polijstmachine?

Er bestaan twee soorten polijstmachines. De veelvoorkomende roterende polijstmachine laat een polijstschijf rond zijn eigen as ronddraaien. De excentrische polijstmachine doet dit ook, maar daarbij maakt de polijstschijf ook nog een beweging omhoog en naar beneden. Hierdoor komt er steeds een beetje lucht tussen de polijstschijf en de te behandelen oppervlakte, waardoor deze laatste niet te heet wordt. Een nadeel van het werken met een excentrische polijstmachine is echter wel dat je langzamer werkt dan met een roterende polijstmachine. Daarnaast is een excentrische polijstmachine niet te gebruiken als schuurmachine.

Welke polijstmachine gebruiken?

Welke polijstmachine je nodig hebt is afhankelijk van de klus, maar ook van je eigen voorkeur. Wil je zo snel mogelijk je polijstklus af hebben, dan is de roterende polijstmachine een goede keuze. Maakt snelheid niet uit en wil je vooral voorkomen dat je te behandelen oppervlakte (te zeer) opwarmt? Dan is de excentrische polijstmachine ook een goede optie. In onze top 5 behandelen we per polijstmachine waar ze het beste voor geschikt zijn, hopelijk helpt dit jou bij het maken van je keuze. 

Tips bij aanschaf van jouw polijstmachine

Welke polijstmachine kopen?

We kunnen ons goed voorstellen dat het met het enorme aanbod aan polijstmachines van allerlei verschillende merken en in verschillende prijsklassen lastig kan zijn om een keuze te maken die past bij de projecten die jij voor ogen hebt. Daarom helpen we je graag een stukje op weg. Hieronder volgen een aantal factoren waarop je kan letten tijdens de aanschaf van een polijstmachine. 

Stroomvoorziening

Er zijn drie soorten stroomvoorzieningen bij polijstmachines. Zo heb je elektrisch aangedreven machines die handig zijn wanneer je genoeg toegang hebt tot stopcontacten. Ook zijn elektrisch aangedreven machines vaak lichter, wat ze fijn maakt om mee te werken. Daarnaast heb je accu aangedreven machines, die je meer bewegingsvrijheid geven. Dit kan erg handig zijn wanneer je ergens werkt waar weinig tot geen stroomvoorziening aanwezig is. Deze machines zijn echter wel zwaarder. Het is dus wanneer je van plan bent een polijstmachine aan te schaffen handig om na te gaan wat jouw stroomvoorziening tijdens het werken zal zijn.

Snelheid van de polijstmachine

Polijstmachines hebben een hoge snelheid van tussen de 1000 en 2500 toeren per minuut. Daarmee zijn ze in staat harde oppervlaktes een hoge glans te geven. Hoe hoger de snelheid van de machine, hoe sneller je kan werken. Machines die aangedreven worden door een hogere watt krijgen dus sneller de klus geklaard. Ze zijn echter wel vaak duurder dan machines met een lagere watt. Als je dus snel moet werken en grote oppervlaktes moet bewerken, dan is het raadzaam om voor een polijstmachine met een hogere snelheid te kiezen.

Verwisselbare polijstkussens

Wanneer je een oppervlakte gaat behandelen kies je een zogeheten polijstkussen, ook wel pad genoemd, uit. Het is gelukkig niet al te moeilijk om de juiste pad uit te kiezen, omdat ze verschillende kleuren hebben voor verschillende taken. Zwarte pads worden gebruikt voor stripping, het verwijderen van de beschermende laag die eerder is aangebracht en dof kan zijn geworden. Zo zorg je ervoor dat de oppervlakte na de stripping weer gepolijst kan worden. De groene pads zijn er om hardnekkig vuil te verwijderen. Rode pads worden gebruikt voor algemene vloer-schoonmaak en het aanbrengen van was. Voor het geven van een hoge glans gebruik je beige pads, die vaak uit natuurlijke materialen vervaardigd zijn.

Grootte van de polijstschijf

De grootte van de polijstschijf kan uitmaken voor de snelheid waarmee je kan werken. Polijstschijven met een grotere diameter bieden de mogelijkheid om in een kortere tijd een groter oppervlakte te bewerken. Een kleine polijstschijf kan daarentegen weer erg handig zijn wanneer je onregelmatige of kleine oppervlaktes wilt behandelen. Met een kleinere diameter kan je overal dan een stuk beter bij. Ga dus voordat je een polijstmachine aanschaft goed na voor wat voor projecten je de machine zult gaan gebruiken.

Grootte en gewicht

Voor een comfortabel gebruiksgemak is goed om bij aanschaf van een polijstmachine te letten op het gewicht en de grootte van de polijstmachine. Hoe zwaarder en groter de polijstmachine, hoe minder bewegingsvrijheid je zal ervaren. Je zal je kunnen voorstellen dat het tijdens het behandelen van een scheepsromp of een grote marmeren vloer niet fijn is om met een zware machine te werken. De grootte en het gewicht van de machine hangen echter ook samen met andere factoren, zoals het wel of niet aanwezig zijn van een accu en de grootte van de draaischijf. Het is dus raadzaam om je voorkeuren na te gaan en alle factoren tegen elkaar af te zetten.

Toerental en variabele snelheid

Een belangrijke factor bij de aanschaf van een polijstmachine is het toerental, ofwel het aantal omwentelingen per minuut. Dit kan per polijstmachine sterk verschillen. Het is raadzaam om tijdens je aankoop te letten op de limiet van het toerental, hoe hoger het toerental, hoe sneller je kan werken. Bij de meeste machines kan je variëren in toerental in verschillende standen of variabel en zo zelf het juiste toerental instellen voor de oppervlakte die je wilt gaan bewerken. Daarnaast is het handig om na te gaan of je het toerental kan aanpassen tijdens het werken, dan kan je per moment de beste stand uitkiezen.

Hoe wij polijstmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende polijstmachines onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste polijstmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Goed advies gekregen?

4.8 / 5. Aantal stemmen 115

Geraadpleegde bronnen