Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Liebherr Koelkasten in 2022

Tegenwoordig hebben we ontzettend veel verschillende keuzes wat betreft het eten wat wij op ons bord doen. We hebben hier echter wel een apparaat voor nodig om het allemaal vers te houden, namelijk een combi-koelkast. Dit is een koelkast met een koel- en vriesgedeelte. Met een Liebherr koelkast in huis weet je zeker dat je goed zit, ook als er een keer stroomuitval is.

Het is bij een koelkast belangrijk om te kijken hoeveel je hier precies in kwijt kunt. Het spreekt voor zich dat een klein gezin een kleinere koelkast nodig heeft dan een groot gezin. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar jouw eetgewoontes. Eet je veel groente en fruit? Dan wil je genoeg groenteladen in jouw nieuwe Liebherr koelkast hebben. Gebruik jij de koelkast vooral voor drinken? Dan wil je natuurlijk dat jouw Liebherr koelkast genoeg mogelijkheden heeft om flessen op te slaan in de deur of middels een flessenrek. Laat het nu toevallig zo zijn dat alle Liebherr koelkasten in onze lijst zowel een groentela als genoeg ruimte voor flessen hebben. 

Daarnaast is de energielabel ook niet onbelangrijk, je wilt natuurlijk niet moeten bijleggen aan het einde van het jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten of er anti-ijsvorming techniek gebruikt wordt. Als dit niet het geval is, dan moet je de vriezer namelijk om de zoveel tijd ontdooien. Natuurlijk hebben wij onderzoek gedaan naar al deze aspecten, en hebben we op basis hiervan een top 5 lijst gemaakt met de beste Liebherr koelkast als laatste gepresenteerd in dit artikel.

Bij dit onderzoek hebben wij gekeken naar de prijs, de energielabel die bij de Liebherr koelkast hoort, hoeveel producten je kwijt kunt in de koelkast, hoe lang het eten en drinken bewaard kan worden in geval van stroomuitval en natuurlijk alle andere aspecten die erbij horen. De resultaten van dit onderzoek delen wij met jou in dit artikel.

Lees ook:

Liebherr koelkast - Top 5

Iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om de ruimte die zij nodig hebben voor de koelkast. De ene persoon wilt heel veel koelruimte voor flessen, en de ander juist meerdere lades om het groente en fruit in te bewaren. Hoe dan ook, hebben wij de beste Liebherr koelkasten op een rij gezet voor jou. Deze zijn allemaal energiezuinig, maar zijn uiteraard anders ingedeeld waardoor de voorkeur kan verschillen. Welke Liebherr koelkast staat op jouw verlanglijstje?

5. Liebherr CU 2831

Deze Liebherr koelkast bestaat uit een grote koelruimte en een klein vriesgedeelte. In totaal heeft de koelruimte een inhoud van 219 liter en het vriesgedeelte een inhoud van 55 liter. Het apparaat heeft energielabel A++ waardoor hij ontzettend zuinig is. Hij maakt 39 dB geluid wat door sommige mensen als luid ervaren kan worden voor een koelkast. 

Het koelgedeelte bestaat uit 2 groenteladen en 4 plateaus om alles in kwijt te kunnen. Daarnaast is er ook een flessenrek beschikbaar zodat er meer ruimte vrij gehouden wordt. Het vriesgedeelte zit aan de onderkant en heeft 2 vakken. Er wordt gebruik gemaakt van Low Frost techniek. Hierdoor hoeft de vriezer minder vaak ontdooid te worden. 

In principe is deze Liebherr koelkast uitgerust met een rechterdeurscharniering, maar het is mogelijk om de deurscharniering te veranderen. Mocht er sprake zijn van een stroomuitval, dan is het mogelijk om de etenswaren ongeveer 25 uur te bewaren. Zo is er genoeg tijd om te zorgen dat het stroom weer hersteld wordt voordat het eten bederft.

De hoogte van deze Liebherr koelkast is 161,2 cm, de breedte 55 cm en de diepte 63 cm. Je krijgt altijd 2 jaar fabrieksgarantie op de koelkast zodat je altijd een werkende koelkast in huis hebt. Let er wel op dat de omgevingstemperatuur minimaal 10 graden moet zijn.

4. Liebherr CU 3331

Ook de vierde beste Liebherr koelkast is weer een zuinig model met een energielabel van A++. Het koelgedeelte is slechts een klein beetje groter dan het vriesgedeelte, maar bied genoeg ruimte om alle etens- en drinkwaren in kwijt te kunnen. De koelruimte heeft een inhoud van 219 liter terwijl de vriesruimte een inhoud van 86 liter heeft. Ook dit model zit weer op 39 dB geluidsniveau.

Het koelgedeelte bestaat uit 2 groenteladen waar je deze vers in kunt bewaren en 4 plateaus. Daarnaast zijn er ook 4 plateaus in de deur verwerkt en kun je gebruik maken van een flessenrek om ruimte te besparen. De vriezer bestaat uit 3 grote lades waar je brood, vlees, ijs en andere diepvriesproducten in kunt bewaren. Het is belangrijk om de vriezer regelmatig te ontdooien, er wordt namelijk geen anti ijsvorming techniek gebruik. 

Het is belangrijk om deze Liebherr koelkast op een plek te zetten waar het minimaal 10 graden is. De afmetingen van deze Liebherr koelkast zijn 181,2 x 55 x 63 cm. In totaal heeft hij een netto inhoud van 305 liter. Bij normaal gebruik verbruikt deze koelkast ongeveer 211 kWh per jaar. Voor de plaatsing van het apparaat is het misschien handig om te weten dat de deuren naar rechts opengaan.

3. Liebherr CP 4313-22

Deze zeer zuinige Liebherr koelkast heeft energielabel A+++ waardoor dit een gunstige aankoop is voor de portemonnee. Ook hier is het vriesgedeelte weer kleiner dan het koelgedeelte. Het is misschien wel handig om te weten dat er gebruik gemaakt wordt van DuoCooling waardoor je het koel- en vriesgedeelte apart en nauwkeurig kunt instellen.

Het koelgedeelte van deze Liebherr koelkast heeft een inhoud van 209 liter. Dit bestaat uit 1 grote groentela en 4 plateaus gemaakt van tempered glas. Het is mogelijk om gebruik te maken van de superkoelfunctie. Hiermee worden alle levensmiddelen die op kamertemperatuur zijn extra snel gekoeld naar de bewaartemperatuur. Deze schakelt zich na 6 uur automatisch weer uit. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 99 liter en bestaat uit 3 vriesvakken. Deze kun je eenvoudig verwijderen, inclusief de glasplateaus, zodat er ruimte ontstaat voor grote vriesproducten. Daarnaast maakt de vriezer gebruik van No Frost technologie. Hierdoor hoef je de vriezer niet te ontdooien, want er zal geen ijs ontstaan. Het is mogelijk om de SuperFrost technologie te gebruiken. Hierdoor ontstaat er een temperatuurdaling naar 32 graden Celsius waardoor producten met behoud van vitaminen ingevroren kunnen worden.

Deze Liebherr koelkast is iets stiller dan de vorige modellen met 38 dB. Ook dit is weer een model waarbij de deuren naar rechts opengaan. Deze koelkast is dankzij DuoCooling geschikt om in een onverwarmde ruimte vanaf 0 graden Celsius te plaatsen.

2. Liebherr CUEF 3331-21

De volgende Liebherr koelkast op onze lijst heeft een edelstalen deur die het een elegante feel geeft. Je hebt een koelruimte met een inhoud van 219 liter en een vriesruimte met een inhoud van 86 liter. Daarnaast heeft de koelkast energielabel A++ gekregen waardoor hij als zuinig beschouwd wordt. 

De koelruimte van deze Liebherr koelkast bestaat uit 2 groenteladen en 4 plateaus. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van een flessenrek. Ook zijn er 4 plateaus in de deur verwerkt met ruimte voor flessen en potjes. Het vriesgedeelte bestaat uit 3 vriesvakken. De vriezer heeft een invriesvermogen van 84 kilogram per dag. Houd er wel rekening mee dat er geen anti-ijsvorming techniek gebruikt wordt. Hierdoor moet je de vriezer regelmatig ontdooien. Het is mogelijk om de vriesvakken eruit te halen en meer ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een hoge ijstaart.

In de koelkast zelf wordt een energiezuinige, heldere ledverlichting gebruikt zodat je te allen tijde kunt zien wat er in de koelkast ligt. De afmetingen van deze Liebherr koelkast zijn 181,2 x 55 x 63 cm. Al met al heeft hij een inhoud van 305 liter. Ook hier is het weer zo dat hij een minimale omgevingstemperatuur van 10 graden moet hebben. Mocht er ooit stroomuitval zijn dan kan de koelkast het eten en drinken tot 27 uur gekoeld bewaren.

1. Liebherr CN4213-23

De beste Liebherr koelkast op onze lijst heeft misschien een lager energielabel dan de bovenstaande modellen, maar dat betekent niet dat hij minder goed is. Het tegendeel zelfs, hij is natuurlijk niet voor niets de beste Liebherr koelkast. Je hebt met deze koelkast een netto inhoud van 328 liter waardoor het de grootste Liebherr koelkast op deze lijst is. Tevens kan er hier ook weer gebruik gemaakt worden van het DuoCooling systeem waardoor je de temperatuur nauwkeurig en onafhankelijk kunt instellen. Dit doe je middels een elektronisch precisiebedieningssysteem met een digitaal temperatuurdisplay.

Het koelgedeelte heeft een inhoud van 172 liter. Hierbij maak je gebruik van 1 groentela en 3 plateaus. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een flessenrek. In de deur zijn ook nog twee plateaus verwerkt. Op één van deze plateaus kun je flessen kwijt, op de ander kleine potjes. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van maar liefst 156 liter en maakt gebruik van 4 vriesvakken. Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.

De Liebherr koelkast heeft een geluidsniveau van 40 dB en vereist een minimale omgevingstemperatuur van 16 graden. Wanneer er sprake is van stroomuitval is het mogelijk om het eten en drinken 26 uur lang op een degelijke manier te bewaren. De afmetingen van dit apparaat zijn 186,1 x 60 x 65,6 cm.

Geraadpleegde bronnen