Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Festool schroefmachines in 2022

Al bijna 100 jaar lang staat Festool garant voor Duitse kwaliteit, zo ook de Festool schroefmachine. Door de jaren heen heeft Festool het nodige revolutionaire werk geleverd, bijvoorbeeld met de introductie van de eerste draagbare kettingzaag. Tegenwoordig staat Festool bekend om zijn duurzame producten met hoge kwaliteit en een fraai design. 

Festool is erg actief als het aankomt op verantwoordelijkheid dragen ten opzichte van het milieu en de samenleving. Hierdoor is Festool constant bezig met het verbeteren van batterijen zodat minder stroom en grondstoffen nodig zijn om dezelfde kwaliteit werk te leveren. Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor jezelf. Hierbij focussen zij enorm op duurzame producten die tevens met een prettige garantie geleverd worden waardoor je zeker bent van een kwalitatief hoog product. Mocht er toch iets mis gaan buiten je macht dan weet je dat Festool ook klaar voor je staat na je aankoop.

Als je dit artikel aan het lezen bent dan ben je echter waarschijnlijk niet op zoek naar een draagbare kettingzaag, maar naar een Festool schroefmachine. Gelukkig heeft Festool een ruim aanbod aan schroefmachines met variërende kwaliteiten en prijzen. Hierdoor zijn wij zeker dat ook jij de perfecte schroefmachine van Festool kan vinden. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een top 5 lijst samengesteld met Festool schroefmachines die allemaal uitspringen op een bepaalde eigenschap.

Festool schroefmachine - Top 5

Ondanks het feit dat een Festool schroefmachine een simpel apparaat is, kan het wel lastig zijn om te beslissen welke Festool schroefmachine het beste bij jouw behoeften past. Daarom hebben wij alvast uitgezocht wat de beste schroefmachines zijn zodat jij minder tijd hoeft te spenderen aan het onderzoeken en gewoon gelijk jouw nieuwe Festool schroefmachine kunt kopen.

5. Festool DRC 18/4 Li-basic

Het eerste model op deze lijst is direct een prettig instapmodel met een goede prijs kwaliteit verhouding. Ondanks het compacte formaat van dit model beschikt hij toch over een krachtige draai. Een nieuwe Koolborstelloze EC motor zorgt voor een zeer lange levensduur zodat je vrijwel elke werkdag met één volle accu kan afmaken. Voorop zijn een aantal LED lampjes geïnstalleerd die je simpel aan en uit kan zetten, hierdoor is ook werken in het donker geen enkel probleem. Een van de prettige eigenschappen van deze Festool schroefmachine is dat hij beschikt over 4 verschillende versnellingen, het totale onbelaste toerental is van 0-3800 toeren per minuut. 

Het onbelaste toerental per versnelling is als volgt: 1e versnelling 0-400 tpm, 2e versnelling 0-850 tpm, 3e versnelling 0-1850 tpm en in de 4e versnelling 0-3800 tpm. De mogelijkheid om te werken in de lagere versnelling zorgt ervoor dat je kwetsbare materiaal en werkstukken toch in optimale staat blijven ondanks de krachtige motor van deze Festool schroefmachine. Een optionele haakse kop op deze Festool schroefmachine maakt ook boren op lastige plekken met vervelende hoeken erg gemakkelijk. Boorgaten zijn tot 50 mm met Zobo boren en dankzij de FastFix mogelijkheid is deze Festool schroefmachine snel om te bouwen tot kracht- of bouwschroefmachine. Verder wordt dit Festool model standaard geleverd met een gereedschapshouder, bit PZ 2, snelspanboorkop FastFix 13mm en extra handgreep.

4. Festool TID 18 Basic

Het tweede Festool model is de TID 18 Basic wat, ondanks de naam, geen standaard Festool schroefmachine is. Het is een zeer compact model met een uitstekende levensduur en dat terwijl hij heel weinig inlevert op motor kracht. De koolborstelloze EC TEC motor van de allernieuwste Festool generatie in combinatie met de accu zorgen voor een lange en krachtige werking. De accuspanning is 18 Volt en het model heeft een maximale schroefgrootte van 8 x 220 mm. Het compacte formaat ligt zeer prettig in de hand en heeft tevens een laag gewicht van minder dan 1 Kg. Om de Festool schroefervaring nog aangenamer te maken zorgt de Festool schroefmachine met ¼ gereedschapsopname ervoor dat de draai enkel plaatsvind op de schroefkop en niet aan de pols. 

Dit maakt langdurig schroefwerk een stuk aangenamer dan met oudere modellen van de Festool familie. Aangezien zij duurzaamheid zeer hoog in het vaandel nemen en dit een van de nieuwste Festool modellen is zijn de essentiële onderdelen aan de Festool schroefmachine aan alle kanten goed beschermd zodat de kans op beschadiging geminimaliseerd is. De TEC motor werkt met drie toerental niveaus tot een maximum van 4500 toeren per minuut. Per versnelling betekend dit het volgende: 1e versnelling 0-1200 tpm, 2e versnelling 0-3200 tpm en in de 3e versnelling 0-4500 tpm. Dit maakt het model een stuk sneller dan de bovenstaande, maar hij biedt minder goed de mogelijkheid om met de lagere toeren te werken. Ook deze Festool schroefmachine beschikt uiteraard over LED verlichting aan de voorkant.

3. Festool OSC 18 Li E-Basic

Volledig de Festool Oscillerende Accu Multitool OSC 18 Li E-Basic VECTURO is een enigszins vreemde eend in de bijt in de deze top 5 lijst. Het is een multitool die ook gebruikt kan worden als Festool schroefmachine. Dit model maakt exact geleide invalzaagsneden en werkt tevens erg stofarm, zelfs bij klussen die bovenhands gedaan moeten worden. Het snelpansysteem met StarlockMax gereedschapsopname zorgt voor een zeer snelle en gemakkelijke vervanging van gereedschap. Het is een zeer veelzijdig Festool model in zijn gebruik met de mogelijkheid tot bewerkingen in hout, composieten, GFK, gipskarton, NE metalen en kunststof. Ook bijvoorbeeld geplastificeerd en gelakt hout is geen enkel probleem voor dit krachtige model. Zelfs marmervoegen, epoxyharsvoegen, trasvoegen en harde epoxy cementvoegen kunnen uitgesneden worden. 

Ondanks de enorme kracht weegt dit model slechts 1,6 Kg. De machine beschikt over een slingerbeweging van 10.000 – 19.500 spm, de totale gemiddelde trillingswaarde is slechts 2,5 m/s2 ondanks deze behoorlijke snelheid. Uiteraard heeft het model een behoorlijk geluidsuitstoot met 83DB. Verder wordt dit model standaard geleverde met een universeel zaagblad en een SYSTAINER SYS 2 T-LOC. Deze Festool machine wordt geleverd met 3 jaar garantie. Ondanks de enorme kracht van deze Festool oscillerende mutlitool is hij zeer comfortabel in gebruik en ervaar je relatief weinig trillingen. Daarbij is hij enorm breed inzetbaar en prima in staat om ook zwaarder klussen te klaren. Het model is voorzien van de bekende Festool duurzaamheid, maar wordt ook geleverd met een lange garantie.

2. Festool T 18+3 HPC

Met de Festool Accu schroefboormachine T 18+3 HPC 4,0 I-Set kun je zeker zijn van volledige flexibiliteit in zowel boor- en schroefwerk. Het betrouwbare CENTROTEC snelwisseling systeem in combinatie met de hoek- en excenteradapter en diepteaanslag kunnen praktisch elke klus aan. Het model wordt standaard geleverd met 2 accu’s die draaien op een spanning van 18 Volt in deze Festool schroefmachine. Verder wordt de set van deze Festool schroefmachine standaard geleverd met een Festool snellader, CENTROTEC gereedschapshouder, CENTROTEC magnetische bithouder BH 60 CE, Snelspanboorkop Fastfix 13 mm, Bit PZ 2, FastFix hoekaanzetstuk, FastFix excenteraanzetstuk, Riemclip en een Systainer SYS3 M 187. Zoals je ziet een enorm compleet pakket waar elke hobby- of professionele klusser van droomt. 

Deze Festool schroefmachine set excelleert in comfort en breed inzetbaarheid. Het wisselen van opzetstukken en motorstanden doe je in een handomdraai dankzij de overzichtelijke koffer een eenvoudige elektrische besturing. De Festool schroefmachine beschikt over een onbelast toerental van 0-1500 toeren per minuut die verdeeld kunnen worden over 2 motor standen. De 1e motorstand gaat van 0-450 tpm en de 2e motorstand tot het maximum, hierdoor is ook het fijnere schroef- of boorwerk geen enkel probleem. Deze Festool schroefmachine is vooral geschikt voor bewerkingen in hout en staal, maar ook andere klussen moeten geen probleem zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van meubels en bewerken van plinten, maar ook omheiningen of carports.

1. Festool C 18 HPC

De Festool C 18 HPC 4,0 I-SET is een complete set met alles wat elke klusser nodig heeft. De volledige set wordt standaard geleverde met de Festool schroefmachine, 2 Festool accupacks BP 18 Li 4,0 HPC-ASI, een Festool snellader TCL 6, CENTROTEC gereedschapshouder CENTROTEC magnetische bithouder BH 60CE, Snelspanboorkop FastFix 13 mm, Bit PZ 2, FastFix hoekaanzetstuk, FastFix excenteraanzetstuk, Riemclip en een Systainer SYS3 M 187. Zoals je kan zien voorziet deze set je van alle gemak die je nodig kan hebben bij elke schroef- of boorklus. 

De Festool schroefmachine wisselt zeer gemakkelijk van schroef- naar boorstand en de slimme CENTROTEC adapters zijn voorzien van alle toepassingen met hoek-, excenteradapter en diepteaanslag. De Li-HighPower accupacks met accucellen met hoge stroomweerstand maken dit tevens een zeer licht model met slechts 1.6 Kg inclusief de accu. De bekende borstelloze EC TEC motor beschikt over de bekende duurzaam- en robuustheid zodat er vrijwel niets mis kan gaan tijdens het klussen. Mocht er toch onverhoopt een probleem ontstaan dan ben je verzekerd van de betrouwbare Festool service door de garantie zodat je zo snel mogelijk weer een nieuw model hebt. Doordat alles meegeleverd is in een compacte comfortabele werkkoffer kan alles eenvoudig ingepakt worden en meegenomen worden naar de volgende werkplek of opgeborgen worden in een kleine ruimte binnenshuis. 

Deze Festool schroefmachine is vooral geschikt voor het monteren van beslagen, achterwanden, plinten, deuren en vensters. Maar bijvoorbeeld ook voor meubel- en keuken montage of het in elkaar zetten van omheiningen of daken. De boor- en schroeffunctie werkt in hout, metaal en kunststof. Kort gezegd, dit model is overal inzetbaar.

Geraadpleegde bronnen