Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Festool schroefmachines in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Festool schroefmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Festool shroefmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Festool schroefmachine top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Festool schroefmachine 2023 - Top 5

5. Festool DRC 18/4 Li-basic

Het eerste model op deze lijst is direct een prettig instapmodel met een goede prijs kwaliteit verhouding. Ondanks het compacte formaat van dit model beschikt hij toch over een krachtige draai. Een nieuwe Koolborstelloze EC motor zorgt voor een zeer lange levensduur zodat je vrijwel elke werkdag met één volle accu kan afmaken. Voorop zijn een aantal LED lampjes geïnstalleerd die je simpel aan en uit kan zetten, hierdoor is ook werken in het donker geen enkel probleem. Een van de prettige eigenschappen van deze Festool schroefmachine is dat hij beschikt over 4 verschillende versnellingen, het totale onbelaste toerental is van 0-3800 toeren per minuut. 

Het onbelaste toerental per versnelling is als volgt: 1e versnelling 0-400 tpm, 2e versnelling 0-850 tpm, 3e versnelling 0-1850 tpm en in de 4e versnelling 0-3800 tpm. De mogelijkheid om te werken in de lagere versnelling zorgt ervoor dat je kwetsbare materiaal en werkstukken toch in optimale staat blijven ondanks de krachtige motor van deze Festool schroefmachine. Een optionele haakse kop op deze Festool schroefmachine maakt ook boren op lastige plekken met vervelende hoeken erg gemakkelijk. Boorgaten zijn tot 50 mm met Zobo boren en dankzij de FastFix mogelijkheid is deze Festool schroefmachine snel om te bouwen tot kracht- of bouwschroefmachine. Verder wordt dit Festool model standaard geleverd met een gereedschapshouder, bit PZ 2, snelspanboorkop FastFix 13mm en extra handgreep.

Festool DRC 18:4 Li-basic

Bekijk verschillende aanbieders

4. Festool TID 18 Basic

Het tweede Festool model is de TID 18 Basic wat, ondanks de naam, geen standaard Festool schroefmachine is. Het is een zeer compact model met een uitstekende levensduur en dat terwijl hij heel weinig inlevert op motor kracht. De koolborstelloze EC TEC motor van de allernieuwste Festool generatie in combinatie met de accu zorgen voor een lange en krachtige werking. De accuspanning is 18 Volt en het model heeft een maximale schroefgrootte van 8 x 220 mm. Het compacte formaat ligt zeer prettig in de hand en heeft tevens een laag gewicht van minder dan 1 Kg. Om de Festool schroefervaring nog aangenamer te maken zorgt de Festool schroefmachine met ¼ gereedschapsopname ervoor dat de draai enkel plaatsvind op de schroefkop en niet aan de pols. 

Dit maakt langdurig schroefwerk een stuk aangenamer dan met oudere modellen van de Festool familie. Aangezien zij duurzaamheid zeer hoog in het vaandel nemen en dit een van de nieuwste Festool modellen is zijn de essentiële onderdelen aan de Festool schroefmachine aan alle kanten goed beschermd zodat de kans op beschadiging geminimaliseerd is. De TEC motor werkt met drie toerental niveaus tot een maximum van 4500 toeren per minuut. Per versnelling betekend dit het volgende: 1e versnelling 0-1200 tpm, 2e versnelling 0-3200 tpm en in de 3e versnelling 0-4500 tpm. Dit maakt het model een stuk sneller dan de bovenstaande, maar hij biedt minder goed de mogelijkheid om met de lagere toeren te werken. Ook deze Festool schroefmachine beschikt uiteraard over LED verlichting aan de voorkant.

Festool TID 18 Basic

Bekijk verschillende aanbieders

3. Festool OSC 18 Li E-Basic

Volledig de Festool Oscillerende Accu Multitool OSC 18 Li E-Basic VECTURO is een enigszins vreemde eend in de bijt in de deze top 5 lijst. Het is een multitool die ook gebruikt kan worden als Festool schroefmachine. Dit model maakt exact geleide invalzaagsneden en werkt tevens erg stofarm, zelfs bij klussen die bovenhands gedaan moeten worden. Het snelpansysteem met StarlockMax gereedschapsopname zorgt voor een zeer snelle en gemakkelijke vervanging van gereedschap. Het is een zeer veelzijdig Festool model in zijn gebruik met de mogelijkheid tot bewerkingen in hout, composieten, GFK, gipskarton, NE metalen en kunststof. Ook bijvoorbeeld geplastificeerd en gelakt hout is geen enkel probleem voor dit krachtige model. Zelfs marmervoegen, epoxyharsvoegen, trasvoegen en harde epoxy cementvoegen kunnen uitgesneden worden. 

Ondanks de enorme kracht weegt dit model slechts 1,6 Kg. De machine beschikt over een slingerbeweging van 10.000 – 19.500 spm, de totale gemiddelde trillingswaarde is slechts 2,5 m/s2 ondanks deze behoorlijke snelheid. Uiteraard heeft het model een behoorlijk geluidsuitstoot met 83DB. Verder wordt dit model standaard geleverde met een universeel zaagblad en een SYSTAINER SYS 2 T-LOC. Deze Festool machine wordt geleverd met 3 jaar garantie. Ondanks de enorme kracht van deze Festool oscillerende mutlitool is hij zeer comfortabel in gebruik en ervaar je relatief weinig trillingen. Daarbij is hij enorm breed inzetbaar en prima in staat om ook zwaarder klussen te klaren. Het model is voorzien van de bekende Festool duurzaamheid, maar wordt ook geleverd met een lange garantie.

Festool OSC 18 Li E-Basic schroefmachine

Bekijk verschillende aanbieders

2. Festool T 18+3 HPC

Met de Festool Accu schroefboormachine T 18+3 HPC 4,0 I-Set kun je zeker zijn van volledige flexibiliteit in zowel boor- en schroefwerk. Het betrouwbare CENTROTEC snelwisseling systeem in combinatie met de hoek- en excenteradapter en diepteaanslag kunnen praktisch elke klus aan. Het model wordt standaard geleverd met 2 accu’s die draaien op een spanning van 18 Volt in deze Festool schroefmachine. Verder wordt de set van deze Festool schroefmachine standaard geleverd met een Festool snellader, CENTROTEC gereedschapshouder, CENTROTEC magnetische bithouder BH 60 CE, Snelspanboorkop Fastfix 13 mm, Bit PZ 2, FastFix hoekaanzetstuk, FastFix excenteraanzetstuk, Riemclip en een Systainer SYS3 M 187. Zoals je ziet een enorm compleet pakket waar elke hobby- of professionele klusser van droomt. 

Deze Festool schroefmachine set excelleert in comfort en breed inzetbaarheid. Het wisselen van opzetstukken en motorstanden doe je in een handomdraai dankzij de overzichtelijke koffer een eenvoudige elektrische besturing. De Festool schroefmachine beschikt over een onbelast toerental van 0-1500 toeren per minuut die verdeeld kunnen worden over 2 motor standen. De 1e motorstand gaat van 0-450 tpm en de 2e motorstand tot het maximum, hierdoor is ook het fijnere schroef- of boorwerk geen enkel probleem. Deze Festool schroefmachine is vooral geschikt voor bewerkingen in hout en staal, maar ook andere klussen moeten geen probleem zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van meubels en bewerken van plinten, maar ook omheiningen of carports.

Festool T 18+3 HPC schroefmachine

Bekijk verschillende aanbieders

1. Festool C 18 HPC

De Festool C 18 HPC 4,0 I-SET is een complete set met alles wat elke klusser nodig heeft. De volledige set wordt standaard geleverde met de Festool schroefmachine, 2 Festool accupacks BP 18 Li 4,0 HPC-ASI, een Festool snellader TCL 6, CENTROTEC gereedschapshouder CENTROTEC magnetische bithouder BH 60CE, Snelspanboorkop FastFix 13 mm, Bit PZ 2, FastFix hoekaanzetstuk, FastFix excenteraanzetstuk, Riemclip en een Systainer SYS3 M 187. Zoals je kan zien voorziet deze set je van alle gemak die je nodig kan hebben bij elke schroef- of boorklus. 

De Festool schroefmachine wisselt zeer gemakkelijk van schroef- naar boorstand en de slimme CENTROTEC adapters zijn voorzien van alle toepassingen met hoek-, excenteradapter en diepteaanslag. De Li-HighPower accupacks met accucellen met hoge stroomweerstand maken dit tevens een zeer licht model met slechts 1.6 Kg inclusief de accu. De bekende borstelloze EC TEC motor beschikt over de bekende duurzaam- en robuustheid zodat er vrijwel niets mis kan gaan tijdens het klussen. Mocht er toch onverhoopt een probleem ontstaan dan ben je verzekerd van de betrouwbare Festool service door de garantie zodat je zo snel mogelijk weer een nieuw model hebt. Doordat alles meegeleverd is in een compacte comfortabele werkkoffer kan alles eenvoudig ingepakt worden en meegenomen worden naar de volgende werkplek of opgeborgen worden in een kleine ruimte binnenshuis. 

Deze Festool schroefmachine is vooral geschikt voor het monteren van beslagen, achterwanden, plinten, deuren en vensters. Maar bijvoorbeeld ook voor meubel- en keuken montage of het in elkaar zetten van omheiningen of daken. De boor- en schroeffunctie werkt in hout, metaal en kunststof. Kort gezegd, dit model is overal inzetbaar.

Festool C 18 HPC

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Festool schroefmachine? 

De Festool C 18 HPC 4,0 I-SET is de beste schroefmachine van Festool. Wij zijn tot deze conclusie gekomen na uitgebreid onderzoek. Wij zijn zo enthousiast over dit apparaat omdat het een volledige set is die geleverd wordt met twee accu’s en vele handige opzetstukken. In vergelijking met andere Festool schroefmachines is deze daarom op nummer 1 geëindigd in onze top 5. Lees meer over deze schroefmachine in onze uitgebreide review op deze pagina. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een Festool accu schroefmachine? 

Als je een accu schroefmachine wilt kopen is het handig om rekening te houden met de volgende zaken: 
  • Het voltage
  • De accucapaciteit
  • De verschillende snelheidsstanden 
  • De extra’s en accessoires 
Mocht je nog in meer detail over deze factoren willen lezen, dan kan je onze Tips bij de aanschaf van jouw schroefmachine bekijken.

Wat is een goede Festool accu schroefmachine? 

In onze top 5 hebben we een selectie gemaakt van de beste Festool accu schroefmachines. Afhankelijk van jouw wensen, eisen en gebruikerssituatie is er altijd wel een geschikte Festool schroefmachine te vinden. Heb je zelf al Festool accu’s thuis? Dan zijn de Festool TID 18 Basic en de Festool DRC 18/4 Li-basic goede opties. Wil je een complete set met meerdere accu’s? Dan zijn de Festool T 18+3 HPC en Festool C 18 HPC interessant om te bekijken. 

Hoe wij Festool schroefmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 11 verschillende Festool schroefmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Festool schroefmachines vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

[ratemypost]
Geraadpleegde bronnen